FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


In week 38 ging ook de seniorencompetitie weer van start. Net als bij de jeugdcompetitie heeft Kampenion 8 teams voor deze competitie ingeschreven en alle teams kwamen deze week in actie. Over de hele linie genomen waren de resultaten vrij goed te noemen met viermaal winst, tweemaal een puntendeling en tweemaal verlies. Ik neem de acht wedstrijden kort met je door.


2e div. Oost    De Brug 2                              -          Kampenion 1                                                 3 – 7
Gerben Wolterink 3, Ton Ringenier 2 en Gertjan Wessels 2


Kampenion ging in de eerste wedstrijd op bezoek bij promovendus De Brug 2 in Apeldoorn. Het speelde met Ton Ringenier, Gertjan Wessels en Gerben Wolterink. De Brug 2 bracht Dick Rusch, Linda Stolk en Jeroen Meester achter de tafel.
 
Kampenion 1 kende een vrij moeizame start in Apeldoorn tegen promovendus De Brug 2. Halverwege de wedstrijd stond het namelijk op achterstand (3 – 2) en in de zesde partij moest Gerben Wolterink enkele matchpunten wegwerken om de partij toch nog uit het vuur te slepen. Dat inspireerde zijn teamgenoten en hemzelf kennelijk zo dat het team verder geen punt meer afstond. Zo eindigde de wedstrijd alsnog in een 7 – 3 overwinning na een 2 – 3 achterstand.
Grote ‘man’ aan Apeldoorner kant was Linda Stolk die knap Gertjan en Ton aan de zegekar wist te binden. Linda was lange tijd teamgenoot van de Nunspeetse dames Alice Barendrecht en Suzanne Docter die al enige tijd in Hattem aan de weg timmeren. Grote man aan Kamper kant (letterlijk en figuurlijk) was Gerben die ongeslagen bleef. Gertjan en Ton pakten ieder twee punten. Aan het eind behaalde team 1 dus nog een regelmatige overwining. Daarmee start het de competitiei beter dan in de afgelopen seizoenen.
 

1e klasse         De Veluwe 4                          -          Kampenion 2                                                4 – 6
Robin Lieftink 2, Ralph Trip 2, Dick Hoekman 1 en dubbel 1

Team 2 ging vrijdagavond op bezoek bij Swift (D) 2 in Deventer. Het speelde met Dick Hoekman, Robin Lieftink en Ralph Trip. De Deventernaren deden het met Ivo Haarbrink, Kaz Kempen en Waiki Chan.
 
In de eerste wedstrijd liet Robin tegen Haarbrink enkele matchpoints onbenut waarna laatstgenoemde alsnog won. Daarna pakte team 2 vier punten op rij, waarna teams om en om wisten te winnen. Uiteindelijk stond er een 4 – 6 overwinning zege op het wedstrijdformulier voor team 2. Er had meer in gezeten, maar daar koop je natuurlijk weinig voor. Ralph en Robin pakten twee punten en wonnen samen ook het dubbel. Dick voegde daar een punt aan toe. Een kleine overwinning dus voor team 2, maar in ieder geval een overwinning.
 

2e klasse         Leogang 1                              -          Kampenion 3                                                8 – 2
Marcel Makkink 1 en Simon vd Woude 1; Marijke Kramer 0

Team 3 debuteerde in de 2e klasse met een uitwedstrijd bij Leogang dat ook uit de 3e klasse afkomstig was. Het speelde met Marijke Kramer, Marcel Makkink en Simon van der Woude. Leogang trad aan met Johan Wiebenga, Bjorn Vrugt en Rin van Dijk.
 
Het werd een heel snelle wedstrijd die ruim in het voordeel van Leogang werd beslist: 8 - 2. Negen van de tien wedstrijden leverden een 3 – 0 zege op en de tiende eindigde in 3 – 1. Als je van een Bjorn Vrugt en een Rin van Dijk wilt winnen, moet je scherp zijn en ritme hebben. Dat ontbrak er nog wat aan aan Kamper kant. En dus speel je een moeizame wedstrijd. Marcel en Simon wisten alleen van Wiebenga te winnen en dus is de ruime nederlaag snel verklaard. Marijke kwam niet tot winst. Een ruime nederlaag dus voor team 3 in de eerste wedstrijd. Dat moet in de komende wedstrijd (tegen Dronten) beter.

 
3e klasse         Smash ’70 9                          -          Kampenion 4                                                3 – 7
Pascal Bruins 2, Nick Kuipers 2, Jelmer vd Veen 2 en dubbel 1

Team 4 gaat dit seizoen met een jong team de competitie in. Jelmer (28) is teamoudste en dat is voor het eerst zo lang hij seniorencompetitie speelt. Nick Kuipers (21), Danny Visscher (18), Pascal Bruins (bijna 16), Gert-Jan de Lange (15) en Guido Wessels (15) zijn nog jonger.
 
Afgelopen vrijdag kwamen Jelmer, Nick en Pascal namens team 4 in actie in de uitwedstrijd tegen Smash ’70 9. De Hattemers speelden met Simon van Halm, Auke van Selling en Gert Visscher.
 
Smash ’70 9 begon sterk en het nam een 2 – 0 voorsprong. Daarna kwamen de boys op stoom. Wat heet: in de resterende acht partijen hoefde het nog maar een puntje af te staan. En dus pakte team 4 een prima 3 – 7 overwinning op het bepaald niet zwakke Smash ’70 9. De spelers deden weinig voor elkaar onder, want een ieder won tweemaal. Ook het dubbel (Nick/Pascal) leverde winst op. Een prima start dus voor team 4.
 
 
3e klasse         Wham 1                                 -          Kampenion 5                                                5 – 5
Arie Hup 2, Gerard Palland 2 en Jaap van Putten 1

Team 5 ging woensdagavond al op bezoek bij Wham 1 in Nieuwleusen. Het speelde met Jaap van Putten, Gerard Palland en Arie Hup. Wham 1 trad aan met Lucas Drogt, Richard Mulder en Theo de Graaf.
 
Na het dubbel stond het 2 – 2. Daarna ‘demarreerde’ team 5 naar 2 – 5, maar het wist die voorsprong niet vast te houden. Aan het eind van de avond stond het namelijk gewoon weer 5 – 5. Gerard en Arie wonnen ieder tweemaal en Jaap – die nog ritme miste – pakte een puntje. Op zich is een puntendeling in Nieuwleusen geen slecht resultaat. Wham is namelijk een taaie tegenstander. Vorig seizoen leed team 5 - met een invaller spelend weliswaar - een ruime nederlaag bij Wham.
 
 
4e klasse         Vined 3                                  -          Kampenion 6                                                9 – 1
Inv. Martijn Haanappel 1, Harm Bosman 0 en Henny Boxman 0

Team 6 speelde donderdagavond in Heerde tegen Vined 3 dat als een van de titelkandidaten moet worden beschouwd. Het speelde met Harm Bosman, Henny Boxman en Martijn Haanappel die inviel. Vined 3 speelde met Martinus van Lohuizen, Vincent Lagendijk en Daniel Driessen.
 
Dat Vined 3 titelkandidaat is, bleek al snel. Team 6 leed een kansloze nederlaag: 9 – 1. Alleen invaller Martijn wist een punt te pakken tegen Driessen. Alle andere wedstrijden gingen verloren. Voor team 6 is het zaak om de wedstrijd snel uit het hoofd te zetten. De eerstvolgende wedstrijd is nu de belangrijkste.
 
 
4e klasse         Emmeloord 2                          -          Kampenion 7                                                5 – 5
Jan Beks 2, Martijn Haanappel 2 en dubbel 1; Mattias Beimers 0

Team 7 maakte afgelopen vrijdagavond in Emmeloord zijn debuut in de 4e klasse. Het deed dat met Mattias Beimers, Jan Beks en Martijn Haanappel. Emmeloord 2 speelde met Freek van de Kamp, Douwe Koolhof en Jos Kuijper.
 
Beide teams maakten er een leuke en spannende wedstrijd van. Na het dubbel stond het 2 – 2. En aan het eind was de balans weer in evenwicht: 5 – 5. Jan – die na een fors aantal jaren zijn rentree maakte in de tafeltenniscompetitie – en Martijn pakten ieder twee punten en het vijfde punt kwam op naam van het dubbel (Martijn/Mattias). In het enkelspel kwam Mattias nog niet tot scoren. Al met al een bevredigend begin voor team 7.
 

5e klasse         Heino 8                                  -          Kampenion 8                                                3 – 7
Alice Ringenier 2, Jentine Ringenier 2, Gerard Wessels 2 en dubbel 1

Team 8 ging vrijdagavond op bezoek bij Heino 8, een tegenstander waartegen het ook het afgelopen seizoen speelde. Alice Ringenier, Jentine Ringenier en Gerard Wessels traden namens team 8 aan. Heino 8 speelde met Vincent Schuurman, Carlinda Fuselier en Mike Klink.
 
Team 8 speelde een goede wedstrijd. De eerste wedstrijd ging weliswaar naar Heino, maar achteraf bleek dat kopman Vincent Schuurman voor alle spelers van team 8 te sterk bleek. In de andere zeven wedstrijden echter bleven Alice, Gerard en Jentine keurig op de been. Sterker nog, zij hoefden verder geen punt af te geven. Dus behaalde team 8 een keurige 3 – 7 zege in Heino. Alle spelers ‘scoorden’ tweemaal en het dubbel (Alice/Gerard) leverde ook winst op. Een goede start voor team 8 dus.
 
 
Goede resultaten dus voor de seniorenteams van Kampenion in week 38. Komende week staan er thuiswedstrijden op het programma. De wedstrijden op de dinsdagavond (27 september) zijn echter uitgesteld. Kampenion is al geruime tijd ‘in de slag’ om een oplossing te (doen) realiseren voor de geluidsoverlast die de groepssessies bij The Real Gym met zich meebrengen. De overlast is van dien aard dat er ‘met goed fatsoen’ geen competitiewedstrijden kunnen worden gespeeld als er groepssessies plaatsvinden. Voor de goede orde, The Real Gym treft als medehuurder geen blaam! Afgelopen week heeft een vertegenwoordiging van het bestuur van Kampenion gesprekken gevoerd met de eigenaar van de hal om op zeer korte termijn tot een oplossing te komen. Wordt vervolgd!
De thuiswedstrijden op de vrijdagavond ondervinden geen geluidsoverlast en gaan dan ook gewoon door!
 
 
Jan Ringenier,
wedstrijdsecretaris senioren
Kampenion
 


 

Reacties  

#2 Jan Ringenier 26-09-2011 12:05
Oeps! Ik heb het aangepast! :-*
Citeer
#1 Jordy ten Have 25-09-2011 22:21
Martijn is een held! 9-1 verliezen maar wel 2 winnen :lol:
Citeer

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar