FacebookTwitterYoutube
Sport EuropeIn week 39 kwamen vijf van de acht teams in actie. Vanwege de geluidsoverlast bij de buren van The Real Gym (TRG) vonden de dinsdagwedstrijden geen doorgang. TRG kan overigens zelf weinig doen aan die geluidsoverlast. Het is de eigenaar van de hal die verantwoordelijk is voor het zoeken naar – en het (doen) uitvoeren van –  een oplossing. In de afgelopen dagen heeft er druk overleg plaatsgevonden tussen de betrokken partijen. Men spant zich maximaal in om ervoor te zorgen dat de geluidsoverlast bij de eerstvolgende dinsdagwedstrijden (18 oktober) tot het verleden behoren.
De vijf wedstrijden die deze wel werden gespeeld leverden een evenwichtige balans op: tweemaal winst, eenmaal gelijk en tweemaal verlies. Ik neem de wedstrijden weer met je door.
2e div. O.        Kampenion 1             -          De Trefhoek 1                                                                       5 – 5
Gerben Wolterink 3 en Ton Ringenier 2; Ivan Hollander 0

Team 1 ontving vrijdagavond degradant De Trefhoek 1 uit Almelo. Op voorhand schatte ik dat team in als het te kloppen team dit seizoen. Maar kennelijk heeft het personele problemen, want voor de tweede achtereenvolgende maal speelde het met twee invallers. Vrijdagavond speelden Daniel Gelician en de invallers Rob Kienhuis en Harry Wanschers.
Bij team 1 kwamen Ivan Hollander, Ton Ringenier en Gerben Wolterink in actie.
 
Beide teams maakten er een aardige en spannende wedstrijd van. Geen van beide teams slaagde er in om een voorsprong te nemen van meer dan 1 punt. Het was dan ook ‘logisch’ dat de wedstrijd in een gelijkspel eindigde.
Grote man aan Kamper kant was – net als vorige week – Gerben Wolterink die knap ongeslagen bleef. Eigenlijk is Gerben geen moment in de problemen gekomen. Ton leek ook op weg naar een ongeslagen avond, maar hij liet zich in zijn laatste partij verschalken door Wanschers die overigens het niveau in de 2e divisie Oost prima lijkt aan te kunnen. Vorige week won hij zijn drie partijen en vrijdagavond won hij er twee van de drie. Ivan maakte vrijdagavond zijn rentree na (weer) een periode blessureleed. Hij mist (uiteraard) nog ritme en scherpte nadat hij er geruime tijd is uitgeweest. Bij vlagen zagen we de ‘oude’ Ivan, maar het was nog te weinig om in de buurt van een zege te komen. Het is voor Ivan zaak om doordeweeks weer de nodige uren achter de tafeltennistafel door te brengen. Dan komt het wel weer goed.
Ik vond het opvallend dat de beide invallers bij De Trefhoek een behoorlijk niveau hadden. Over Wanchers heb ik het al gehad, maar ook Kienhuis – die dit seizoen in de 3e klasse uitkomt maar regelmatig 1e klasse heeft gespeeld – kun je wel om een boodschap sturen. Zo kun je nog wel eens een beroep op een invaller doen.
 
Voorlopig doet team 1 bovenin mee. Het heeft 12 punten uit twee wedstrijden en het staat daarmee bij de eerste vier, wat ook de doelstelling is voor dit seizoen. De komende twee wedstrijden speelt het uit. Daarna weten we meer.
Volgende week zaterdag gaat team 1 op bezoek bij De Veluwe 3 in Apeldoorn.
 
 
1e klasse         Kampenion 2             -          GTC 1                                                                        7 – 3
Jordy ten Have 3, Robin Lieftink 3 en Dick Hoekman 1

Team 2 speelde de derby tegen GTC 1 uit Genemuiden. Net als wedstrijden tegen Smash-In zijn dit altijd bijzondere wedstrijden. Wouter Beuzenberg traint namelijk bij Kampenion, maar speelt zijn competitiewedstrijden voor GTC. Maar ook Pieter Beuzenberg en Dick Smit zijn ‘oude bekenden’. Team 2 speelde met Jordy ten Have, Robin Lieftink en Dick Hoekman.
 
Wouter Beuzenberg had ook andere verplichtingen en daarom speelde hij zijn drie wedstrijden achter elkaar en wel vanaf ongeveer 19.15 uur. Dit pakte niet goed uit voor Wouter en GTC. Hij verloor – onverwacht – zijn drie partijen. Zo stond GTC dus al met 3 – 0 achter; geen prettige stand voor Pieter en Dick Smit om mee te beginnen. In de resterende partijen wisten Dick Smit en Pieter niet dichterbij te komen. Team 2 liep namelijk zelfs nog een puntje uit. Jordy – deze avond zeer sterk op dreef – en Robin – je moet hem in voetbaltermen driemaal voorbij om het punt te scoren – wisten beiden knap van Dick Smit te winnen en ook van Pieter. De Kamper Dick verloor van beiden en ook het dubbel leverde winst op voor GTC.
Maar al met al is een 7 – 3 overwinning op concurrent GTC 1 een prima uitslag. Ik denk dat de heren van team 2 hier vooraf voor hadden getekend. Jordy en Robin bleven dus ongeslagen en Dick snoepte een puntje mee.
Team 2 speelt komende week ook uit bij de Veluwe in Apeldoorn, maar doet dat al op dinsdagavond en wel tegen team 4.
 
 
2e klasse         Kampenion 3             -          Dronten ’74 1                                                            4 – 6
Simon vd Woude 2, Jan Ringenier 1 en dubbel 1;  Marijke Kramer 0

Team 3 stond voor de opgave om tegen het sterke Dronten ’74 1 een beter resultaat neer te zetten dan vorige week toen het kansloos met 8 - 2 in Nunspeet verloor. Het speelde met Simon van der Woude, Marijke Kramer en Jan Ringenier. Dronten ’74 1 bracht Veronica van Eeden, Onno Huisman en Ron Dorst achter de tafel.
 
Het werd een leuke wedstrijd waarin de gasten over het algemeen het beste van het spel hadden. Tot en met het dubbel ging het nog vrij gelijk op. Simon zette zijn team (tegen Veronica) op voorsprong, maar Marijke en Jan (nipt) verloren hun partijen van respectievelijk Onno en Ron. In het dubbel speelden ditmaal Jan en Simon, omdat Marijke niet lekker in de wedstrijd zat. Dit werkte prima, want nadat de eerste game tegen Veronica en Onno nog verloren ging, pakten Jan en Simon drie games op rij. Ook het vertoonde spel geeft de Kamper burger moed.
Na het dubbel bleef team 3 goed meedoen en het nam zelfs een 4 – 3 voorsprong. Helaas wist het die niet vast te houden, want de laatste drie partijen gingen vrij kansloos verloren. Zo eindigde de wedstrijd alsnog in een 4 – 6 nederlaag. Simon pakte twee punten, Jan een en samen wonnen zij als vermeld ook het dubbel. Marijke kwam niet tot winst. Het is voor haar zaak om vrij te worden in het hoofd en niet te gaan doemdenken als het spannend(er) wordt.
Volgende week speelt team 3 bij koploper Hoonhorst 1.
 
 
3e klasse         Kampenion 4             -          TT Zwolle 9                                                               8 – 2
Nick Kuipers 3, Pascal Bruins 2, Gert-Jan de Lange 2 en dubbel 1

Team 4 had ‘teamoudste’ Jelmer buiten de basis gehouden. Ditmaal traden Pascal Bruins, Gertjan de Lange en Nick Kuipers aan. TT Zwolle 9 speelde met Alle Ruiter, Marinka Mittelmeijer en Bart Feddema.
 
Verraste team 4 vorige week met een 3 – 7 zege bij Smash ’70 9, vrijdagavond speelde het een prima wedstrijd tegen TT Zwolle 9. Ook de jeugdspelers Gert-Jan en Pascal balden lekker mee. Beiden wisten tweemaal te winnen en verloren van Mittelmeijer. Dat is geen toeval, want zij speelt een snel contraspelletje waardoor de forehand opening van beiden niet uit de verf kwam. Nick bleef keurig ongeslagen. Hij speelde juist zijn lastigste wedstrijd tegen Ruiter waar Gert-Jan en Pascal weer overtuigend van wisten te winnen. De beide youngsters sleepten er samen ook het dubbel uit. Team 4 boekte aldus een keurige 8 – 2 overwinning en gaat voorlopig met 15 punten uit twee wedstrijden brutaal aan de leiding. Dat hadden er vooraf niet zoveel verwacht denk ik zo.
As. vrijdagavond gaat team 4 in Swifterbant op bezoek bij Swift ’64 2.
 
 
3e klasse         Kampenion 5             -          GTC 2                                                                       
Deze wedstrijd is uitgesteld en wordt nu op dinsdag 18 oktober as. gespeeld.
Team 5 gaat vrijdagavond ook in Swifterbant op bezoek, maar het speelt tegen Swift '64 1.
 
 
4e klasse         Heino 6                      -          Kampenion 6                                                            9 – 1
Henny Boxman 1; Harm Bosman 0 en Marco Ilbrink 0

De thuiswedstrijd van team 6 tegen Heino werd niet uitgesteld, maar omgedraaid. De wedstrijd werd nu op donderdagavond in Heino gespeeld. Namens team 6 waren Harm Bosman, Henny Boxman en Marco Ilbrink van de partij. Heino 6 deed het Hennie Bruggeman, Coen Bosch en Frank Bom.
 
Eigenlijk kwam team 6 er deze avond niet of nauwelijks aan te pas. Weliswaar gingen het dubbel en de partij erna van Harm tegen Bosch nipt in vijven verloren en wist Henny diezelfde Bosch in vieren te verschalken, maar alle andere partijen leverden (vrij) duidelijk verlies op. En dan is de 9 – 1 nederlaag snel verklaard. Henny pakte dus het enige puntje, terwijl Harm en Marco puntloos bleven. Omdat dit de tweede nederlaag op rij is met die cijfers, is het voor de spelers van team 6 zaak zich snel te herstellen en op te richten. Anders loopt het achter de feiten aan. Ik achtte en acht dit team te sterk om op plaats 6 te eindigen, maar goed er zijn wel gekkere dingen gebeurd. Succes heren!
Team 6 speelt vrijdagavond de uitwedstrijd bij Smash ’70 11.
 
 
4e klasse         Kampenion 7             -          Zwartsluis 2                                                             
Deze wedstrijd is uitgesteld en wordt nu op dinsdag 18 oktober as. gespeeld.
Team 7 speelt vrijdagavond de uitwedstrijd bij TT Zwolle 13.
 
 
5e klasse         Kampenion 8             -          Harderwijk 5                                                           
Deze wedstrijd is uitgesteld en wordt nu op dinsdag 18 oktober as. gespeeld.
Net als de teams 4 en 5 speelt ook team 8 vrijdagavond in Swifterbant en wel tegen Swift '64 3.
 
 
Geen volledig programma deze week dus vanwege redenen die ik in de inleiding heb genoemd. Hopelijk was dit eenmalig en kunnen we met elkaar in dit seizoen ongestoord spelen. In de vijf wedstrijden die wel werden gespeeld, kwamen de teams van Kampenion er vrij goed tot goed vanaf met uitzondering van team 6. Volgende week meld ik mij weer.
 
 
Jan Ringenier,
wedstrijdsecretaris senioren
Kampenion
 
Plaats reactieZet het plaatje in elkaar