FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


In de derde speelronde van de jeugdcompetitie kwamen zeven van de acht jeugdteams in actie. Alleen team 8 had deze week geen competitieverplichtingen; de wedstrijd van 1 oktober is verplaatst naar 15 oktober. Een overzicht van de gespeelde wedstrijden en de behaalde resultaten.Gert-Jan de Lange

Team 1: Landelijk B - Gert-Jan, Guido, Pascal en Ivan (res.)

Team 1 trof thuis ONI 1, het sterkste team uit de competitie. ONI 1 speelde met drie aanvallend ingestelde spelers en dat leverde leuke wedstrijden op tegen de drie aanvallende spelers van Kampenion. Guido startte de wedstrijd met een nipte overwinning in vijf games. Vervolgens gingen de overige negen wedstrijden naar de bezoekers uit Wijchen. En dat was niet onterecht, want de spelers van ONI 1 waren een klein maatje te groot voor Gert-Jan, Guido en Pascal. Gert-Jan zat nog eenmaal heel dicht bij een overwinning, maar verloor met 12-14 in de 5e game. Team 1 kan - ondanks ruim verlies - terug kijken op een goede en vooral leerzame wedstrijd. Aankomende zaterdag speelt team 1 weer thuis. Het krijgt dan Getavé 1 uit Gendt op bezoek.

Team 2: Hoofdklasse - Bertin, Stefan S. en Wim
Team 2 ging op bezoek bij één van de zwakkere Hoofdklasse-teams: DTV '84 1 uit Dalfsen. Team 2 had het lastig en liep tegen een 7-3 nederlaag aan. Bertin en Stefan pakten - allebei in drie games - een overwinning en samen wonnen zij ook het dubbel. Wim zat eenmaal dicht bij een overwinning, maar verloor met 10-12 in de vijfde game. Ook Bertin en Stefan verloren een partij 'in vijven'. Er had dus nog een puntje meer ingezeten voor team 2, maar daar koop je natuurlijk weinig voor. Aankomende vrijdag om 19.00 uur komt team 2 thuis in actie tegen Hoonhorst 2. Een dag later gaat het op bezoek bij DTS 2 uit Enschede. 

Team 3: 1e klasse - Albert, Danny, Pjotr, Thomas en Niek (res.)
Team 3 speelde een uitwedstrijd tegen Smash '70 2 uit Hattem. Het verloor met 8-2, maar bood toch redelijk tegenstand aan de spelers uit Hattem. Danny had een goede middag: hij speelde drie wedstrijden in vijf games en wist er daarvan eentje te winnen. Ook Albert pakte een punt, maar kwam in zijn andere twee enkelpartijen duidelijk te kort. Thomas zat heel dicht bij zijn eerste overwinning, maar verloor met 15-13 in de vijfde game. Aankomende zaterdag komt team 3 - dat in een poule van vijf teams zit - niet een actie.

Team 4: 4e klasse - Ditmar, Matthieu, Remco en Roelard
Team 4 speelde een thuiswedstrijd tegen De Trefhoek 4 uit Almelo. De eerste twee wedstrijden ging het gelijk op, maar verloren Roelard en Ditmar nipt in 'vijven'. Toen vervolgens ook Matthieu zijn enkelwedstrijd verloor en Ditmar en Roelard het dubbel verloren, keek team 4 een 0-4 achterstand aan. Hierna ging de wedstrijd echter gelijk op: Roelard won één van zijn twee resterende enkelpartijen en Ditmar kwam nauwelijks meer in de problemen en pakte twee overwinningen. Matthieu - voor wie het niveau in de 4e klasse vrij hoog ligt - kwam niet tot scoren, waardoor team 4 een 3-7 nederlaag leed. Aankomende zaterdag speelt team 4 - zonder kopman Ditmar - een thuiswedstrijd tegen koploper Tafeltennis Zwolle 11.

Team 5: 5e klasse - David, Jesper en Niels V.
Team 5 ging op bezoek bij Tafeltennis Zwolle 13. Een van de spelers van Zwolle 13 was duidelijk een maatje te groot en eentje was duidelijk een maatje te klein voor de spelers van team 5. Dat leverde beide teams 3 punten op. De 'middelste' speler uit Zwolle won van David, maar was niet opgewassen tegen Jesper en Niels. En ook het dubbel werd gewonnen door team 5. Hierdoor boekte team 5 een keurige 4-6 overwinning. Aankomende zaterdag speet team 5 een thuiswedstrijd. Koploper Emmeloord 1 komt dan op bezoek. 

Team 6: 5e klasse - Niels W, Nikki en Stefan U.
Team 6 ontving het tweede jeugdteam uit Emmeloord. Het speelde een leuke en bij vlagen ook spannende wedstrijd. Nikki was tweemaal succesvol en verloor zijn derde partij met 10-12 in de vijfde game. Samen met Stefan pakte hij ook het dubbel. Niels en Stefan waren beiden eenmaal succesvol, waardoor het de punten deelde met de spelers uit Emmeloord. Team 6 staat na twee wedstrijden op een gedeelde eerste plaats met Staphorst 2, waar het aanstaande zaterdag tegen speelt in een uitwedstrijd. 

Team 7: welpenklasse - Bert, Gerben, Gerco en Tim
Team 7 had personele problemen die ook niet door team 8 - dat niet in actie kwam deze zaterdag - opgelost konden worden. Daarom kwamen alleen Bert en Gerben in actie namens team 7. Niet alleen team 7 had personele problemen; ook de bezoekers uit Zutphen kwamen met twee spelers. Jammer, want naast het feit dat het in de welpenklasse om twee gewonnen games gaat, konden er nu ook maar vijf partijen worden gespeeld. Daar kwam nog eens bij dat de spelers van team 7 een stukje verder waren in hun tafeltennisontwikkeling dan de spelers van Torenstad 6. Dat betekende dat team 7 en Torenstad 6 na 10 gespeelde games al klaar waren. Bert en Gerco wonnen beiden tweemaal en samen pakten zij ook het dubbel. Dat leverde vijf punten op. Twee extra punten kreeg team 7 cadeau omdat er aan Zutpher zeide een speler ontbrak. En Torenstad 6 kreeg twee punten cadeau omdat er aan de zeide van Kampenion 7 een speler ontbrak. En dat terwijl het nog even duurt voordat het Sinterklaas is... Het leverde de bijzondere uitslag van 7-2 op. Aankomende zaterdag mag team 7 op bezoek bij Swift 6 uit Deventer.

Tot slot
Onderstaand zes links naar zes te downloaden schema's van de jeugdteams van Kampenion, inclusief de stand. Voor alle wedstrijden van alle teams van Kampenion de komende speelweek: zie links onderaan de voorpagina.

Downloadbare wedstrijdschema's:
Team 1: Landelijk B, poule D Team 5: 5e klasse, poule A
Team 2: Hoofdklasse, poule B Team 6: 5e klasse, poule B
Team 3: 1e klasse, poule A Team 7/8: wp-klasse, poule C
Team 4: 4e klasse, poule A

Ralph Trip
wedstrijdsecretaris jeugd
Kampenion

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar