Ook in week 40 kwamen alle seniorenteams in actie. Alle teams speelden uitwedstrijden. Als je dat laatste in ogenschouw neemt, is een balans van tweemaal winst, driemaal gelijk en driemaal verlies nog niet zo gek. Team 1 liep in Apeldoorn bij De Veluwe 3 tegen de eerste nederlaag van het seizoen aan. Het jonge team 4 blijft prima presteren. Ditmaal bond het Swift ’64 2 aan de zegekar. Ik neem de acht wedstrijden weer kort met je door.2e div. Oost    De Veluwe 3              -          Kampenion 1                                                             6 – 4
Gerben Wolterink 2, Ivan Hollander 1 en Gertjan Wessels 1

Team 1 speelde zaterdagmiddag vanaf 17.00 uur in Apeldoorn tegen De Veluwe 3. Het deed dat met Gerben Wolterink, Gertjan Wessels en Ivan Hollander. De Veluwe speelde met Wim Hogeboom, Dolf Keizer en Jarne Draaijer.
 
Vooraf had team 1 één puntje meer bijeengeslagen dan de tegenstander. Beide teams stonden zo ongeveer op het scharnierpunt tussen degradatiegroep en promotiegroep. Wilde team 1 aan de goede kant blijven staan, dan mocht niet worden verloren. Maar datzelfde gold uiteraard ook voor de Apeldoorners.
Beide teams maakten er een spannende wedstrijd van. Team 1 ging goed van start en het nam een 0 – 2 voorsprong. Daarna pakte De Veluwe echter liefst vijf punten op rij waardoor het zomaar 5 – 2 stond. Gelukkig wisten de Kampenaren twee van de laatste drie partijen in winst om te zetten, zodat de nederlaag binnen de perken bleef: 6 – 4.  
Gerben Wolterink pakte twee punten en Ivan Hollander en Gertjan Wessels ieder een. Naar wat ik van Gertjan heb begrepen was de wedstrijd niet hoogstaand.
Team 1 heeft nu 16 punten uit drie wedstrijden en blijft daarmee rond die grens van promotie- en degradatiegroep staan.
Komende week gaat team 1 in Almelo op bezoek bij Blauw-Wit 3.
 
 
1e klasse         De Veluwe 4              -          Kampenion 2                                                            4 – 6
Jordy ten Have 2, Ralph Trip 2, Robin Lieftink 1 en dubbel 1

Team 2 speelde dinsdagavond al in Apeldoorn tegen De Veluwe 4. Team 2 speelde met Ron Lieftink, Jordy ten Have en Ralph Trip. De Veluwe trad aan met Bert Ham, Ludwig Fluttert en Hu SuiQi.
 
Ook hier was het een wedstrijd tussen twee teams die aan elkaar gewaagd waren. Na het dubbel stond het 2 – 2. Daarna wisten de heren van team 2 net door te drukken. Van de zes partijen die nog moesten worden gespeeld wonnen de Kampenaren er vier. Zo trok team 2 nog net aan het langste eind. Ik begreep dat twee van de drie tegenstanders spelers waren die je niet iedere week tegenkomt. Zo speelt Ham met anti en is SuiQi iemand die zich bedient van de penhouder greep.
Jordy en Ralph pakten ieder twee punten en Robin een. Ralph en Robin boekten samen ook een zwaarbevochten zege in het dubbel. Al met al is een 4 – 6 overwinning bij De Veluwe 4 geen gek resultaat. Het betekende de derde opeenvolgende zege voor team 2 dat daardoor bovenin blijft meedoen.
Komende week speelt team 2 de derde uitwedstrijd in de eerste vier wedstrijden. Het gaat dan op bezoek bij de ‘bloedbroeders’ van Smash-In 1.
 
 
2e klasse         Hoonhorst 1               -          Kampenion 3                                                            9 – 1
Marcel Makkink 1; Simon vd Woude 0 en Jan Ringenier 0

Team 3 speelde vrijdagavond de uitwedstrijd bij koploper Hoonhorst 1. Het deed dat met Simon van der Woude, Marcel Makkink en Jan Ringenier. Hoonhorst 1 bracht Andre-Jan Oldenkamp, Tom van den Eijkel en Rob Koggel achter de tafel.
 
Het werd voor team 3 een heel moeizame avond in Hoonhorst. Simon kwam niet in zijn spel en ook Marcel had het lange tijd lastig. Jan kwam goed mee, maar moet de kansen die hij krijgt beter benutten. Hij liet de tegenstanders te vaak ontsnappen. De wedstrijd leek op een maximale nederlaag uit te draaien, maar gelukkig was Marcel in de laatste partij van de avond helemaal los tegen Andre-Jan. Daardoor werd het toch nog 9 – 1. Maar 10 – 0 of 9 – 1, voorlopig komt team 3 te kort in de 2e klasse. Dat is geen schande, maar een constatering.
Weliswaar heeft DTV ’84 3 ‘evenveel’ punten als team 3, maar er degraderen twee teams in de 2e klasse.
Datzelfde DTV ’84 3 is volgende week vrijdag de tegenstander in Dalfsen.
 
 
3e klasse         Swift ’64 2                  -          Kampenion 4                                                            3 – 7
Nick Kuipers 3, Pascal Bruins 2, Guido Wessels 1 en dubbel 1

Team 4 ging vrijdagavond – met team 5 en 8 – op bezoek in Swifterbant. Het speelde daar tegen het geroutineerde Swift ’64 2 dat aantrad met Tjitse Ritsema, Henk Vos en Trudy Remijnse. Team 4 stelde daar Pascal Bruins, Nick Kuipers en Guido Wessels tegenover.
 
Net als in de beide voorgaande wedstrijden bleven de spelers van team 4 prima overeind. Na het dubbel had het een voorsprong (1 – 3) en die voorsprong breidde team 4 uiteindelijk uit tot 3 – 7. Nick bleef voor de tweede achtereenvolgende maal ongeslagen, Pascal pakte twee punten en Guido – die zijn debuut maakte in de seniorencompetitie – won eenmaal. Nick en Pascal wonnen samen ook het dubbel. Team 4 is drie wedstrijden onderweg en het heeft nu al een voorsprong van zes punten opgebouwd op de nummers 2 en 3: Batfighters 2 en Harderwijk 2. Als je zelf ruim wint en de concurrentie de nodige punten laat liggen, dan gaat het hard. Wel is het zo dat team 4 die beide concurrenten in de komende twee wedstrijden nog ontmoet.
As. vrijdag gaat team 4 op bezoek bij Harderwijk 2.
 
 
3e klasse        Swift ’64 1                  -          Kampenion 5                                                            5 – 5
Theo Hogenhorst 2, Gerard Palland 2 en dubbel 1; Jaap van Putten 0

Als vermeld speelde ook team 5 afgelopen vrijdagavond in Swifterbant en wel tegen titelkandidaat Swift ’64 1. Team 5 speelde met Theo Hogenhorst, Jaap van Putten en Gerard Palland. Swift ’64 1 verscheen met Peter van de Ven, Piet Korstanje en Wout Jansen.
 
Team 5 kwam met 2 – 0 achter, maar liet zich daardoor niet van de wijs brengen. Na het dubbel stond het gewoon weer 2 – 2. Beide teams gingen daarna ‘haasje over’ spelen, want via 2 – 3, 4 – 3 en 4 – 5 werd het uiteindelijk 5 – 5. En dat is een knap resultaat tegen dit Swift ’64 1 dat na degradatie uit de 2e klasse zo snel mogelijk naar die 2e klasse terug wil. Aan Kamper kant pakten Gerard en Theo ieder twee punten en leverde het dubbel het vijfde punt op. Het was niet de avond van Jaap; de tegenstanders liggen hem ook niet echt. Hij bleef puntloos. Team 5 – dat pas voor de tweede maal in actie kwam – speelde dus opnieuw gelijk.
Team 5 speelt as. maandagavond al weer. Dan gaat het op bezoek bij Wijhe 1.
 
 
4e klasse        Smash ’70 11              -          Kampenion 6                                                            7 – 3
Henny Boxman 2 en Harm Bosman 1; inv. Gerard Wessels 0

Team 6 speelde vrijdagavond in Hattem tegen Smash ’70 6. Eigenlijk waren drie van de vier spelers verhinderd. Alleen Henny was namelijk in eerste instantie beschikbaar. Harm, Jeroen en Marco waren verhinderd. Uiteindelijk heeft Harm nog wat kunnen regelen, zodat slechts een invaller behoefde te worden gevonden. Dat werd Gerard Wessels (team 8). Team 6 speelde dan ook met Harm Bosman, Henny Boxman en invaller Gerard Wessels. Smash ’70 11 deed het met Wim Geerts, Harm Jan Halfwerk en Monique Boerdijk.
 
Ook in deze wedstrijd leek team 6 op een ruime nederlaag af te stevenen. Na het dubbel stond het namelijk 3 – 1 voor het thuisteam en daarna liep de achterstand nog op tot 5 – 1. Gelukkig wisten de Kampenaren in de laatste vier partijen nog twee punten mee te pakken waardoor de nederlaag nog tot 7 – 3 kon worden beperkt. Henny pakte twee punten en Harm snoepte een puntje mee. Gerard bleef puntloos, al kwam hij in zijn tweede partij tegen Geerts heel dichtbij. Hij verloor met 9 – 11 in de vijfde game. Hopelijk weet team 6 nu eindelijk ‘de weg naar boven’ te vinden.
Ook team 6 komt maandagavond al weer in actie. Het speelt dan in Dalfsen tegen DTV ’84 4.
 
 
4e klasse         TT Zwolle 13              -          Kampenion 7                                                            5 – 5
Martijn Haanappel 2, Mattias Beimers 1, Jan Beks 1 en dubbel 1

Team 7 speelde vrijdagavond pas zijn tweede competitiewedstrijd en het deed dat in Zwolle tegen TT Zwolle 13. Mattias Beimers, Jan Beks en Martijn Haanappel kwamen namens team 7 in actie. De Zwollenaren deden het met Eddy Huberts, Roy Harbrink en Fred Oostenrijk.
 
Na het dubbel stond het 2 - 2. En ook daarna ontliepen beide teams elkaar niets. En dan is het vrij logisch dat de wedstrijd eindigde in een puntendeling: 5 – 5. Team 7 kwam via 3 – 4 voor het eerst op voorsprong en vervolgens bij 4 – 5 nogmaals, maar het wist die voorsprong niet vast te houden. Maar al met al is de puntendeling terecht. Sterker nog, de beide vijfpitters die werden gespeeld, gingen naar team 7. Zo bekeken hadden de Zwollenaren het meeste recht op een overwinning.
Martijn pakte twee punten en Jan en Mattias ieder een. Het dubbel leverde winst op voor Jan en Martijn.
Komende week speelt team 7 opnieuw uit en wel bij Smash-In 3.
 
 
5e klasse         Swift ’64 3                  -          Kampenion 8                                                            5 – 5
Rense Beimers 2, Jentine Ringenier 2 en dubbel 1; Alice Ringenier 0

Team 8 speelde net als de teams 4 en 5 in Swifterbant en wel tegen Swift ’64 3. Het trad aan met Rense Beimers, Alice Ringenier en Jentine Ringenier. Swift ’64 3 deed het met Hans Grendel, Herman van Eeden en Frans van ’t Hul.
 
Ook hier maakten beide teams er een spannende wedstrijd van, maar het scoreverloop was duidelijk anders. Team 8 stond namelijk ongeveer halverwege (ruim) aan de goede kant van de score. Via 2 – 2 na het dubbel stond het op een gegeven moment 2 – 4. Maar daarmee was de Kamper koek bijna op. In de resterende vier partijen kwam het namelijk nog maar eenmaal tot winst. En je raadt het al: ook deze wedstrijd eindigde in een gelijkspel: 5 - 5. Jentine en Rense wonnen beiden tweemaal en het dubbel Alice/Rense zorgde voor het vijfde punt. Alice bleef in het enkelspel puntloos. Aan de kant van Swift ’64 3 bleek Van ’t Hul deze avond een te groot obstakel. Zo bleef team 8 ook in zijn tweede wedstrijd – net als de teams 5 en 7 kwam het namelijk pas tweemaal in actie – ongeslagen.
Team 8 komt as. maandagavond al weer in actie als het op bezoek gaat bij Zwartsluis 4.
 
 
Zoals ik in de inleiding al aangaf, zijn de resultaten niet slecht als we in aanmerking nemen dat alle teams een uitwedstrijd speelden. Het is vaak toch even wennen in een andere zaal. Meestal is die wat sneller dan ‘thuis’. Maar goed, omgekeerd hebben de andere teams daar weer last van als zij bij ons op bezoek komen. Komende week spelen alle acht teams opnieuw een uitwedstrijd. Tot volgend weekend!
 
 
Jan Ringenier
wedstrijdsecretaris senioren
Kampenion