FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


 

In week 41 kwamen zeven van de acht teams in actie. De wedstrijd van team 7 tegen Smash-In 3 werd op verzoek van de tegenstander uitgesteld. Deze wedstrijd wordt as. woensdag (19 oktober) ingehaald. De balans was weer positief met drie zeges, twee puntendelingen en twee nederlagen. Team 1 liet de kans liggen om verder afstand te nemen van de laatste plaatsen en de degradatiegroep. Ik neem de resultaten weer met je door. Ietsje later dan je van mij gewend bent vanwege een heerlijk weekendje weg in het Twentse Ootmarsum.


2e div. Oost    Blauw-Wit 2              -          Kampenion 1                                                             7 – 3
Ton Ringenier 1, Gertjan Wessels 1 en Gerben Wolterink 1

Team 1 speelde vrijdagavond in Almelo tegen Blauw-Wit 2. Het deed dat met Ton Ringenier, Gertjan Wessels en Gerben Wolterink.  Blauw-Wit 2 speelde met Robert Kole, Eric Beld en Mark Beld.
 
Na de nipte nederlaag van vorige week was het voor team 1 zaak om deze week een overwinning te behalen om mee te blijven doen voor de promotiegroep en daarbij tevens afstand te nemen van de laatste plaatsen. Blauw-Wit 2 uit Almelo moest daarvan dan het slachtoffer worden en dan ook nog eens in Almelo. Tegenstander Blauw-Wit 2 had (terecht) andere plannen. Het trad voor het eerst dit seizoen compleet aan en hoopte op het eerste positieve resultaat.
 
Team 1 speelde een moeizame wedstrijd. Ton, Gertjan en Gerben hadden onvoldoende antwoord op de noppen (of het nu lang was of kort) van de tegenspelers. Slechts tegen de met gewoon materiaal spelende Mark Beld kon worden gewonnen. En zo is de 7 – 3 nederlaag snel verklaard. Een teleurstellend resultaat. Team 1 ziet daarmee de laaggeklasseerde teams dichterbij komen. Zo verkleinde tegenstander Blauw-Wit 2 de achterstand van vijf tot een punt. De voorsprong op nummer voorlaatst Swift (D) 1 bedraagt weliswaar nog vijf punten, maar dat team ontmoet nummer laatst De Brug 2 nog. Bovendien wilde team 1 niet zozeer naar plaats zes kijken, maar naar plaats vier (of hoger). Het zal in de resterende drie wedstrijden alle zeilen moeten bijzetten om zich nog te plaatsen voor de promotiegroep. Het is nog niet hopeloos, maar de spelers hebben het zichzelf niet gemakkelijk(er) gemaakt.
Team 1 speelt – na een weekje vrijaf – straks twee wedstrijden op rij thuis, te beginnen met vrijdag 28 oktober tegen TT Zwolle 5 dat verrassend sterk presteert.
 
 
1e klasse         Smash-In 1                -          Kampenion 2                                                            4 – 6
Jordy ten Have 2, Robin Lieftink 2, Dick Hoekman 1 en dubbel 1

Team 2 speelde vrijdagavond in Ens de topper tegen de ‘bloedbroeders’ van Smash-In 1. Voor het seizoen had ik vooraf niet verwacht dat de vierde wedstrijd van het seizoen – die tussen Smash–In 1 en Kampenion 2 – een wedstrijd tussen de nummers 1 en 2 zou zijn. Ik had eerlijk gezegd Smash-In 1 uit Ens wat lager ingeschat. Maar de spelers van dat team presteren prima. Zo zie je maar weer.
 
Vrijdagavond troffen beide teams elkaar in Ens. Team 2 speelde met Jordy ten Have, Robin Lieftink en Dick Hoekman. Smash-In deed het met Bas de Vries, Hans de Vries en George Wildeboer.
 
Beide teams maakten er een spannende wedstrijd van. Gedurende de wedstrijd wist geen van beide teams een voorsprong van meer dan een punt te pakken. Na het dubbel stond het 2 – 2 en daarna kwam Smash-In op voorsprong: 3 – 2. Team 2 kwam goed terug via 3 – 4. Smash-In kwam nog eenmaal terug tot 4 – 4 waarna team 2 de wedstrijd alsnog naar zich toetrok en een verschil van twee wist te maken: 4 – 6.
Natuurlijk is het maar een kleine zege, maar als je bedenkt dat Bas de Vries wekelijks – en ook nu – vrijwel standaard drie punten pakt, dan hebben de spelers van team 2 daarnaast nog maar een puntje moeten afstaan.
Team 2 is nu nipt koploper met een puntje voorsprong op datzelfde Smash-In. Het boekte de vierde zege in successie en is – zoals min of meer verwacht – titelkandidaat nummer 1. Gemakkelijk gaat het allemaal niet, maar gewonnen wordt er wel. Bovendien is het zo dat team 2 al drie uitwedstrijden heeft afgewerkt.
Team 2 speelt straks ook twee wedstrijden thuis. Volgende week vrijdag ontvangt het Smash ’70 4.
 
 
2e klasse         DTV ’84 3                   -          Kampenion 3                                                            7 – 3
Marcel Makkink 2 en Simon vd Woude 1; Marijke Kramer 0

Team 3 ging vrijdagavond in Dalfsen op bezoek bij DTV ’84 3. Vooraf hadden beide teams ‘evenveel’ punten: zeven. Team 3 speelde met Marcel Makkink, Simon van der Woude en Marijke Kramer. DTV ’84 3 bracht Mark Groen, Arik Bollemaat en Jos van der Vegt.
 
Ook in de vierde wedstrijd van het seizoen wist team 3 niet te overtuigen. Na de toch verrassend behaalde titel in de 3e klasse het afgelopen seizoen, hebben de spelers van team 3 nog niet bewezen in de 2e klasse thuis te horen. Afgelopen vrijdagavond bleek ook mededegradatiekandidaat DTV ’84 3 te sterk: 7 – 3. Marcel pakte twee punten en Simon een. Marijke bleef opnieuw puntloos.
Gelukkig zitten de spelers er niet zo mee dat het verblijf in de 2e klasse (voorlopig) vrijwel zeker beperkt blijft tot een seizoen. Maar toch willen de spelers dit seizoen vast nog laten zien dat zij beter kunnen.
Vrijdag over een week ontvangt team 3 het sterke Smash ’70 5.
 
 
3e klasse         Harderwijk 2             -          Kampenion 4                                                            1 – 9
Pascal Bruins 3, Nick Kuipers 3, Jelmer vd Veen 2 en dubbel 1

Koploper team 4 ging vrijdagavond in Harderwijk op bezoek bij (gedeeld) nummer twee Harderwijk 2. Het speelde met Pascal Bruins, Nick Kuipers en Jelmer van der Veen. Harderwijk 2 speelde met Mustaffa Montasser, Rob Nijland en Henk Vlieger in een sterke opstelling.
 
Ook in deze wedstrijd lieten de spelers van team 4 zien dat het geen toeval is dat zij bovenaan staan. Pascal, Nick en Jelmer speelden een prima wedstrijd en hoefden slechts een puntje af te staan. Jelmer moest de zege aan Montasser laten. Een verrassend ruime 1 – 9 zege dus voor team 4.
Zoals ik al aangaf, speelde Harderwijk 2 in een sterke opstelling. Als je dan als team tegen deze tegenstander slechts een puntje moet afstaan, dan heb je een prima wedstrijd gespeeld. Complimenten aan de spelers van team 4. Zonder de andere spelers tekort te willen doen, wil ik vooral de jonge Pascal een groot compliment maken. Chapeau! Omdat de andere nummer twee, Batfighters 2, ook met de cijfers 9 – 1 wist te winnen, blijft de voorsprong van team 4 zes punten.
Datzelfde Batfighters 2 komt volgende week vrijdag op bezoek. Daarna weten we meer.
 
 
3e klasse         Wijhe 1                       -          Kampenion 5                                                            0 –10
Hans vd Berg 3, Gerard Palland 3, Jaap van Putten 3 en dubbel 1

Team 5 ging maandagavond al op bezoek bij Wijhe 1. Het speelde met Hans van den Berg, Jaap van Putten en Gerard Palland. Wijhe 1 bracht Theo Hunink, Guus Bergevoet en Jose Eijkelkamp achter de tafel.
 
Wijhe 1 is niet meer het team van de afgelopen seizoenen. Sterker nog, van dat team is niemand meer overgebleven. Jeroen Diepenbroek is verhuisd, terwijl Harm Reekers, Arjan Bakker en Rick Berenschot (voorlopig?) zijn gestopt met het spelen van competitie. Voor team 5 lagen er dan ook mogelijkheden om na twee opeenvolgende gelijke spelen een overwinning te pakken.
Die kansen benutte team 5 ruimschoots. Sterker nog, Hans, Jaap en Gerard hoefden geen enkel punt af te staan. Zij gingen met een maximale zege terug naar Kampen. Dat is heel knap. Door dit resultaat werpt team 5 zich voorlopig op als enige concurrent van Swift ’64 1.
Team 5 komt deze week wel in actie. Dinsdagavond speelt het ‘thuis’ de inhaalwedstrijd tegen GTC 2.
 
 
4e klasse         DTV ’84 4                  -          Kampenion 6                                                            5 – 5
Harm Bosman 3, Henny Boxman 1 en Marco Ilbrink 1

Team 6 kwam ook al maandagavond in actie. Het speelde in Dalfsen tegen het bekende DTV ’84 4. Team 6 bracht Harm Bosman, Henny Boxman en Marco Ilbrink achter de tafel. DTV ’84 4 deed het met Edith Bouwman, Arjan ten Kate en invaller Marjolein Boerdijk.
 
Na drie nederlagen op rij was het voor de spelers van team 6 zaak om eens een goed resultaat neer te zetten. Het heeft weliswaar geluk dat ook Zwartsluis 3 ook nog niet veel punten had gepakt, maar toch. Gelukkig ging het maandagavond ook daadwerkelijk beter. Beide teams maakten er een spannende wedstrijd van waarbij het punt om en om naar team 6 en DTV ’84 4 ging. Na tien partijen kwamen beide teams dan ook tot een puntendeling. Aan Kamper kant was Harm eindelijk weer eens ‘ouderwets’ op dreef; hij bleef knap ongeslagen. Henny en Marco pakten ieder een punt. Bijna had Henny nog voor de 4 – 6 zege gezorgd, maar in de laatste partij van de avond verloor hij met 10 – 12 in de vijfde game van Bouwman. Toch is een puntendeling een resultaat waar de spelers van team 6 tevreden mee kunnen zijn. Aangezien concurrent Zwartsluis 3 met 1 – 9 verloor van Smash ’70 11, deed team 6 goede zaken. De voorsprong op Zwartsluis 3 bedraagt nu vijf punten.
Dinsdag over een week komt datzelfde Zwartsluis 3 op bezoek.
 
 
4e klasse        Smash-In 3               -          Kampenion 7                                                            uitg.

Deze wedstrijd is op verzoek van tegenstander Smash-In 3 uitgesteld. Beide teams zijn overeengekomen om beide wedstrijden om te wisselen en de wedstrijd bij Kampenion op woensdag 19 oktober as. te spelen.
En dan te bedenken dat team 7 op dinsdagavond 18 oktober ook al in actie komt. Dan ontvangt het namelijk Zwartsluis 2. Een drukke week dus voor de spelers van team 7.
 
 
5e klasse        Zwartsluis 4               -          Kampenion 8                                                            5 – 5
Alice Ringenier 3 en Anja Ringenier 2; Rense Beimers 0

Team 8 ging maandagavond op bezoek bij koploper Zwartsluis 4. Het speelde met Alice Ringenier, Anja Ringenier en Rense Beimers. Zwartsluis 4 verscheen met Tjalling Wijnia, Remco Kok en Bianca Meijer.
 
Vooraf stond Zwartsluis 4 ruim op kop en we waren benieuwd hoe de spelers van team 8 het er zouden afbrengen. Anja maakte die avond haar rentree; zij speelde in plaats van zus Jentine. Welnu, team 8 speelde deze avond prima mee. Het nam een 0 – 2 voorsprong, maar na het dubbel stond het gewoon weer 2 – 2. Daarna kwam team 8 opnieuw op voorsprong, maar vervolgens gingen drie partijen op rij naar Zwartsluis waardoor het ‘ineens’ 5 – 3 stond. Maar team 8 – en met name de dames A. en A. Ringenier – bleven knokken voor een beter resultaat. Eerst versloeg Alice tegenstander Meijer na een merkwaardig scoreverloop – zo verloor Alice een game met 11 – 0 – met 2 – 3 en daarna stelde Anja de puntendeling veilig tegen Wijnia. Al met al is een 5 – 5 gelijkspel een prima resultaat. Als Rense ook maar een puntje had weten mee te pakken, dan had team 8 Zwartsluis zelfs als winnaar verlaten.
Team 8 speelt dinsdagavond ook al een inhaalwedstrijd en wel ‘thuis’ tegen Harderwijk 5.
 
 
Over het algemeen vrij goede resultaten voor de seniorenteams van Kampenion. Jammer dat team 1 een van de twee dissonanten was. Hopelijk weten de spelers van team 1 zich in de twee komende thuiswedstrijden op te richten. Deze week is er dus een beperkt programma. Drie teams komen in totaal viermaal in actie. Ik hoop je daar komend weekend weer verslag van te doen.
 
 
Jan Ringenier,
wedstrijdsecretaris senioren
Kampenion

 

Reacties  

#2 Jan Ringenier 20-10-2011 09:11
Bedankt Janjaap voor je reactie. Ik deel je mening dat onjuistheden moeten worden hersteld.
Citeer
#1 Guest 18-10-2011 18:40
Even voor de volledigheid: Blauw-wit 2 speelde al eerder in de sterkste opstelling (Beld, Beld, Kole), namelijk tegen ons, DTV'84. Niet dat het iets af doet aan de stand of uitslag, maar toch even voor de statistieken ;)
Citeer

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar