FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


In week 42 stonden vier inhaalwedstrijden op het programma, alle thuis. Team 7 kwam zelfs tweemaal in actie; op dinsdag- en woensdagavond. Helaas weinig succesvol. De teams 5 en 8 deden het duidelijk beter. Beide teams wonnen ruim en werkten zich daarmee op naar plaats twee. Ik neem de wedstrijden weer met je door.3e klasse              Kampenion 5                    -              GTC 2                                               8 – 2
Gerard Palland 3, Jaap van Putten 3 en Arie Hup 2

Team 5 ontving dinsdagavond GTC 2 uit Genemuiden. Het speelde met Arie Hup, Jaap van Putten en Gerard Palland. GTC 2 deed het met Egbert Beuzenberg, Kees Kranenburg en Herman van Dalfsen.
 
Omdat ik dinsdagavond zelf in de zaal was, heb ik het e.e.a. meegekregen van deze wedstrijd. En ik moet zeggen dat het een wedstrijd op goed niveau was. Zeker voor 3e klas begrippen. De wedstrijd ging lang heel gelijk op. In ieder geval tot en met de zesde partij. De stand was toen weliswaar 4 – 2 voor team 5, maar dat had ook andersom kunnen zijn. Vier partijen hadden een beslissende vijfde game nodig en drie van die vier gingen nipt naar team 5. Na partij zes leek het verzet van GTC 2 gebroken. De laatste vier partijen gingen namelijk in drieën naar team 5. En dus boekte team 5 een ruime 8 – 2 zege op het vrij sterke GTC 2. De zege was weliswaar wat geflatteerd, maar daar hebben de spelers van team 5 vast maling aan. Gerard en Jaap bleven beiden ongeslagen en Arie won tweemaal. Door deze ruime overwinning blijft team 5 in het spoor van koploper Swift ’64 1 dat slechts twee punten meer verzameld heeft.
Een team 5 in goeden doen blijft (blijkt) lastig te bespelen. Gerard is bijna weer op het niveau van voor zijn attack, een Jaap met ritme beukt er lekker op los en Arie blijft een lastige tegenstander met zijn lange noppen op de backhand. Daarnaast behoort een fitte Theo tot de betere 3e klassers en weet je het met Hans eigenlijk nooit. Hopelijk blijft team 5 dit seizoen personele problemen bespaard en kan het mede daardoor de titelstrijd met Swift ’64 1 volhouden.
Team 5 ontvangt as. dinsdagavond TT Zwolle 8.
 
 
4e klasse              Kampenion 7                    -              Zwartsluis 2                                     0 -10
Mattias Beimers 0, Martijn Haanappel 0 en Anne van der Haar 0

4e klasse              Kampenion 7                    -              Smash-In 3                                       4 – 6
Mattias Beimers 1, Martijn Haanappel 1, Anne van der Haar 1 en dubbel 1

Team 7 kwam deze week tweemaal in actie. Dinsdagavond ontving het Zwartsluis 2 en woensdagavond Smash-In 3. Allereerst de wedstrijd tegen Zwartsluis 2.
 
Team 7 speelde die avond met Mattias Beimers, Martijn Haanappel en Anne van der Haar. Zwartsluis 2 bracht Mark de Rijk, Fabian Santbergen en John van Schellen achter de tafel.
 
Het werd voor team 7 een wedstrijd van net niet. De spelers kwamen niet in hun spel, wat natuurlijk ook een verdienste van de tegenstanders kan zijn. En kwamen Anne, Martijn en Mattias al een keer goed mee, dan ging de partij nipt verloren. Dat overkwam Anne (tegen Van Schellen) en Martijn (tegen Santbergen). Ook het dubbel ging nipt verloren; De Rijk en Santbergen waren net wat gelukkiger dan Anne en Mattias: 9 – 11 in de vijfde game. Je raadt het al, team 7 verloor de wedstrijd met maximale cijfers: 0 - 10. Het is zaak voor de spelers om niet te lang stil te blijven staan bij deze wedstrijd. Zoiets komt nu eenmaal voor.
 
Gelukkig had team 7 woensdagavond al de kans om zich te revancheren. Toen kwam Smash-In 3 op bezoek. Team 7 speelde in dezelfde samenstelling. De gasten verschenen met Edwin Stoker, Alexandra Klein en Elmer Timmer.
 
Het begin van de wedstrijd riep herinneringen op aan de avond ervoor. Anne, Mattias en Martijn verloren namelijk hun eerste partij kansloos van respectievelijk Stoker, Klein en Timmer. Gelukkig braken Anne en Martijn in het dubbel de ban tegen Stoker en Klein. Daarna ging de partij wat meer gelijk op. Na acht partijen stond het zelfs 4 – 4, maar helaas wist team 7 niet door te drukken. In partij negen verloor Martijn de beslissende vijfde game tegen Stoker en in de laatste partij speelde Klein te dwingend voor Anne die niet onder de druk uitkwam. Zo eindigde de wedstrijd in een 4 – 6 nederlaag voor team 7. Het herstelde zich daarmee enigszins van de zeperd tegen Zwartsluis 2. Maar ............. in twee thuiswedstrijden achter elkaar moet je als team natuurlijk meer dan vier punten bij elkaar slaan. Team 7 staat na deze week op de ‘gevaarlijke’ vijfde plaats. Het moet dus oppassen.
Team 7 speelt komende vrijdag al weer thuis en wel tegen de ongenaakbare koploper ’s-Heerenbroek 1. Oftewel, een onvervalste ‘gemeentederby’ voor team 7.
 
 
5e klasse              Kampenion 8                    -              Harderwijk 5                                     10 – 0
Alice Ringenier 3, Anja Ringenier 3, Gerard Wessels 3 en dubbel 1

Team 8 ontving dinsdagavond nummer laatst Harderwijk 5. Team 8 speelde met Alice Ringenier, Gerard Wessels en Anja Ringenier die op het laatste moment zus Jentine verving. De bezoekers brachten Leo Bodegom, Ronald Wiekenkamp en Erik Schipper achter de tafel.
 
Het was voor team 8 zaak een ruime overwinning te behalen. Tegenstander Harderwijk 5 had in drie wedstrijden slechts vier punten bijeengeslagen. Er lagen dus mogelijkheden. Team 8 slaagde prima in die opzet. Alleen Gerard had af en toe lastig met de tegenstander, of beter gezegd: Gerard speelde teveel tegen zichzelf. Daardoor gingen bijna het dubbel en de enkelpartij tegen Wiekenkamp verloren. Gelukkig ging het na een tactische tip beter en werden beide partijen nog gewonnen. Alice en Anja wonnen hun partijen eenvoudig. Zo pakte team 8 een maximale overwinning en rukte het daarmee op naar plaats twee, achter koploper Zwartsluis 4. Dat is voor team 8 een keurige klassering.
Komende dinsdagavond ontvangt team 8 Smash ’70 16 uit Hattem.
 
 
Twee overwinningen en twee nederlagen dus bij de vier inhaalwedstrijden. Team 7 is verantwoordelijk voor die beide nederlagen. De teams 5 en 8 deden goede zaken en klommen door ruime overwinningen naar de tweede plaats. Komende week is er weer een volledig programma. Alle teams spelen dan een thuiswedstrijd. Het programma staat elders op deze site. Tot volgende week!
 
 
Jan Ringenier,
wedstrijdsecretaris senioren
Kampenion
 

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar