FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


In week 43 kwamen alle acht seniorenteams in actie en alle teams deden dat in de eigen zaal. Vanwege de werkzaamheden in de hal was het enigszins behelpen. Excuses wat dat betreft aan de spelers van de bezoekende teams. Maar goed, binnenkort behoren die werkzaamheden tot het verleden en kan Kampenion de eigen en bezoekende spelers wat meer kwaliteit bieden.
De competitie is al weer halverwege, een mooi moment om de tussenbalans op te maken. De teams 2, 4, 5 en 8 doen mee voor de titel, terwijl de teams 3, 6 en 7 het degradatiespook moeten vrezen. Team 1 hangt daar tussenin en vecht nog voor een plaats in de promotiegroep. Ik neem de resultaten weer met je door en werp daarbij ook een blik op de standen halverwege het seizoen.


 
2e div. Oost     Kampenion 1              -           TT Zwolle 5                                                               5 – 5
Ton Ringenier 3 en Ivan Hollander 2; Gertjan Wessels 0

Team 1 ontving vrijdagavond het verrassend goed presterende TT Zwolle 5 dat na vier wedstrijden de tweede plaats bezette. Team 1 speelde met Ivan Hollander, Ton Ringenier en Gertjan Wessels. TT Zwolle 5 deed het met Yoran Tonnema, Hilko Appels en Rene Ebeling.
 
Wilde team 1 nog meedoen in de strijd om plaatsing voor de promotiegroep, dan mocht niet worden verloren en eigenlijk moest worden gewonnen. Daartegenover wilden de Zwollenaren Kampenion 1 op afstand houden. Een gelijkspel zou dan niet gek zijn.
 
Team 1 ging goed van start en het nam een 2 – 0 voorsprong. In de 1e partij maakten Ivan en Yoran het spannend. Uiteindelijk was Ivan met 11 – 9 in de 5e game het gelukkigst. Ton boekte daarna een regelmatige 3 – 1 zege op Hilko. Laatstgenoemde speelt sinds enige tijd met lange noppen op de backhand, maar daar wist Ton over het algemeen wel raad mee. Gertjan moest in de 3e partij zijn meerdere erkennen in Rene waardoor het 2 – 1 stond.
Het dubbel leek eerst simpel naar Zwolle te gaan, maar na 0 – 2 vochten Ivan en Ton zich terug tot 2 – 2. De 5e game ging echter weer naar Rene en Yoran waardoor de stand weer in evenwicht was: 2 – 2.
 
Na het dubbel had Ton verrassend weinig moeite met Yoran en moest ook Ivan zich gewonnen geven tegen Rene. Toch speelde Ivan opnieuw een goede wedstrijd en dat is een prettige constatering. Gertjan had ook tegen Hilko geen kans op winst en dus stond het 3 – 4.
 
Merkwaardigerwijs speelden nu eerst Gertjan en Yoran tegen elkaar. Gertjan startte goed en schreef de 1e game op zijn naam. Maar daarna was het Yoran die vrij overtuigend won en die zijn team op een 3 – 5 voorsprong bracht. Ton verkleinde de achterstand tot 4 – 5 door Rene in drie games te verslaan. In de laatste partij lukte het Ivan om zijn team langszij te brengen. In een spannende partij versloeg hij Hilko na vijf games.
Ik denk dat beide teams wel kunnen leven met de puntendeling. De Zwollenaren stellen daarmee hun plaats in de promotiegroep vrijwel veilig en team 1 wist de 3 – 5 achterstand nog te repareren.
 
Ton was eindelijk weer eens op dreef en hij bleef ongeslagen. Ivan stond ook goed te spelen en pakte keurig twee punten mee. Gertjan had niet zijn avond en kwam niet tot scoren.
 
Door de puntendeling blijft team 1 meedoen in de strijd om plaatsing voor de promotiegroep, hoewel plaatsing een hele klus blijft. DTV ’84 1, TT Zwolle 5 en De Veluwe 3 lijken vrijwel verzekerd van een plaats in de promotiegroep. Blauw-Wit 2, De Trefhoek 1 en Kampenion 1 vechten om de resterende plaats. Daarbij heeft Blauw-Wit 2 de beste papieren gezien het resterende programma.
 
De tussenstand na 5 wedstrijden:
DTV '84 1                  5 - 35
TT Zwolle 5                5 - 30
De Veluwe 3                5 - 30
Blauw-Wit 2                5 - 24
---------------------------------
De Trefhoek 1              5 - 24
Kampenion 1                5 - 24
De Brug 2                  5 - 19
Swift (D) 1                5 - 14
 
Komende vrijdag ontvangt team 1 koploper DTV ’84 1 uit Dalfsen.
 
 
1e klasse         Kampenion 2              -           Smash ’70 4                                                              6 – 4
Robin Lieftink 3, Jordy ten Have 2 en Ralph Trip 1

Team 2 ontving vrijdagavond nummer laatst Smash ’70 4. Het speelde met Jordy ten Have, Ralph Trip en Robin Lieftink. Smash ’70 4 bracht Harry Sellies, Martin de Roos en Joop van Weeghel achter de tafel.
 
Team 2 kon goede zaken doen als het ruim wist te winnen van het op de laatste plaats bivakkerende Smash ’70 4. Als het zelf zou winnen, was het vrijwel zeker dat het zou uitlopen op de nummers twee en drie. Maar zover kwam het niet. Halverwege de wedstrijd keek het zelfs tegen een 1 – 4 achterstand aan. Gelukkig wisten Jordy, Ralph en Robin de rug toen te rechten. In de resterende vijf wedstrijden hoefden zij geen punt meer af te staan. Daarbij had alleen Robin nog een keer de volle vijf games nodig tegen De Roos, maar de andere vier partijen gingen met 3 – 0 naar team 2.
Zo won team 2 na een 1 – 4 achterstand dus alsnog met 6 - 4. Vooraf zouden de spelers hier vast niet voor hebben getekend. Maar achteraf ongetwijfeld wel. Zo sloot team 2 ook de 5e wedstrijd winnend af. Het blijft daarmee een voorname titelkandidaat, al moet het wel alert blijven. Dat heeft de wedstrijd van vrijdagavond wel laten zien. Smash-In 1 ging team 2 weer voorbij via een ruime 8 – 2 zege op Swift (D) 2.
 
De tussenstand na 5 wedstrijden:
Smash-in 1                 5 - 32
Kampenion 2                5 - 31
De Veluwe 4                5 - 27
GTC 1                      5 - 24
Swift (D) 2                5 - 18
Smash '70 (H) 4            5 - 18
 
Team 2 ontvangt as. vrijdagavond Swift (D) 2.
 
 
2e klasse        Kampenion 3              -           Smash ’70 5                                                              1 – 9
inv. Gert-Jan de Lange 1; Marcel Makkink 0 en Jan Ringenier 0

Team 3, dat laatste staat, ontving vrijdagavond nummer drie Smash ’70 5 uit Hattem. Bij team 3 waren Marijke Kramer en Simon van der Woude verhinderd. Marcel Makkink en Jan Ringenier kregen gezelschap van invaller Gert-Jan de Lange (team 4). De Hattemers verschenen met Marthijn van der Wal, John Kinket en Jacco van der Worp.
 
Ook in deze wedstrijd kwamen de spelers van team 3 er nauwelijks aan te pas. Invaller Gert-Jan was echter prima op dreef en kwam qua niveau goed mee. Tactisch werd hij af en toe dan wel eens afgetroefd – wat logisch voor een junior die zijn eerste wedstrijden in de seniorencompetitie speelt –  maar technisch kwam hij meer dan goed mee. Het was dan ook geen toeval dat hij bij een 0 – 7 tussenstand team 3 op het wedstrijdformulier wist te zetten door Van der Worp in drieën te verslaan. Voor Jan en Marcel was een vierde game het maximale deze avond. Op zich is het overigens ook geen schande om met de cijfers 1 – 9 van dit Smash ’70 5 te verliezen. Door de ruime zege mengt Smash ’70 5 zich in de titelstrijd waarin Dronten ’74 1 en Hoonhorst 1 de andere hoofdrolspelers zijn.
Voor team 3 is het ‘gewoon lekker ballen’ en in de tweede competitiehelft meer punten pakken dan in de eerste.
 
De tussenstand na vijf wedstrijden:
Hoonhorst 1                5 - 33
Dronten '74 1              5 - 32
Smash '70 (H) 5            5 - 32
Leogang SL 1               5 - 22
DTV '84 3                  5 - 20
Kampenion 3                5 - 11
 
Team 3 ontvangt komende vrijdag Leogang 1 uit Nunspeet.
 
 
3e klasse         Kampenion 4              -           Batfighters 2                                                              9 – 1
Pascal Bruins 2, Nick Kuipers 2, Guido Wessels 1 en dubbel 1 – allen uit twee partijen

Team 4 is al het hele seizoen duidelijk te sterk voor de andere teams. Afgelopen vrijdag ontving het nummer twee Batfighters 2. Team 4 speelde met Nick Kuipers, Pascal Bruins en Guido Wessels. Batfighters 2 verscheen met slechts twee spelers: Jeroen Bokhorst en Ayad Haba.
 
Team 4 begon dus al met een voorsprong van 3 – 0 aan de wedstrijd. Kennelijk ging Batfighters 2 dit seizoen niet voor de titel; anders laat je dit toch niet gebeuren? De spelers van team 4 ontvingen het cadeau in dankbaarheid en zorgden er vervolgens zelf voor dat het cadeau mooier en mooier werd.
In de zeven wedstrijden die werden gespeeld, hoefde team 4 namelijk slechts een puntje af te staan. Alleen Guido moest zijn meerdere erkennen in Bokhorst. De andere partijen leverden winst op, al waren het dubbel (11 – 4 in de 5e game) en de winstpartij van Pascal op Haba (12 – 10 in de 5e game) echte hangpartijen.
Nick en Pascal wonnen dus hun beide partijen, terwijl Guido eenmaal won en eenmaal verloor. Verder bleek het dubbel Nick/Pascal andermaal succesvol. Halverwege het seizoen kunnen de bloemen al bijna worden besteld: team 4 heeft als koploper een voorsprong van maar liefst 14 punten op de nummer twee.
 
De tussenstand na vijf wedstrijden:
Kampenion 4                5 – 40
Batfighters 2              5 - 26
Smash '70 (H) 9            5 - 25
TT Zwolle 9                5 - 22
Harderwijk 2               5 - 19
Swift '64 2                5 - 18
 
Komende vrijdag ontvangt team 4 Smash ’70 9.
 
 
3e klasse        Kampenion 5              -           TT Zwolle 8                                                               8 – 2
Arie Hup 3, Gerard Palland 2, Jaap van Putten 2 en dubbel 1

Team 5 ontving dinsdagavond TT Zwolle 8. Het speelde met Arie Hup, Gerard Palland en Jaap van Putten. De Zwollenaren brachten Sjoerd van den Akker, Kevin Lieuw-on en Jos de Munnik mee.
 
Team 5 startte de competitie met twee gelijke spelen in uitwedstrijden, maar lijkt daarna los. Wedstrijd 3 en 4 werden met ruime cijfers gewonnen: 10 – 0 en 8 – 2. Wilde team 4 de titelstrijd met Swift ’64 1 volhouden, dan was opnieuw een ruime zege noodzakelijk.
Team 5 startte prima, want na het dubbel stond het 4 – 0. De partijen van Gerard (tegen Lieuw-on) en Jaap (tegen De Munnik) waren overigens zware vijfpitters. Na het dubbel verloor Gerard in een vreemde partij van Van den Akker. Gerard won de eerste en tweede game vrij overtuigend, maar liet zijn tegenstander toch nog ontsnappen. De partijen 6, 7 en 8 gingen weer naar team 5 waarna ook Jaap Van den Akker moest feliciteren. In de laatste partij van de avond versloeg Arie tegenstander Lieuw-on waardoor opnieuw een keurige 8 – 2 overwinning in de boeken verdween. Hierdoor blijft team 5 meedoen om de titel, samen met Swift ’64 1. En dat is netjes. De andere teams staan al op forse achterstand.
 
De tussenstand na vijf wedstrijden:
Swift '64 1                5 - 38
Kampenion 5                5 - 36
Wham 1                     5 - 21
Wijhe 1                    5 - 17
GTC 2                      4 - 15
TT Zwolle 8                4 -  3*
 
* TT Zwolle 8 heeft 10 punten in mindering gekregen, omdat het niet is komen opdagen voor de uitwedstrijd bij GTC 2.
 
Team 5 ontvangt dinsdagavond Wham 1 uit Nieuwleusen.
 
 
4e klasse         Kampenion 6              -           Zwartsluis 3                                                               6 – 4
Harm Bosman 3, Henny Boxman 1, Marco Ilbrink 1 en dubbel 1

Team 6 (vijfde) speelde dinsdagavond de belangrijke wedstrijd tegen nummer laatst Zwartsluis 3. Het speelde met Harm Bosman, Henny Boxman en Marco Ilbrink. Zwartsluis had Wietze Bakker, Chris Meijer en Wout van Dalfsen meegenomen.
 
Vooraf had team 6 vijf punten meer dan Zwartsluis 3 en de spelers gingen voor een zege van tenminste 7 – 3. Maar natuurlijk was het belang van de wedstrijd ook de tegenstanders niet ontgaan. Na het dubbel stond het 2 – 2. Harm won overtuigend van Bakker, maar de partijen van Henny (tegen Meijer) en Marco (tegen Van Dalfsen) gingen in vijven verloren. Harm en Marco brachten hun team via een zege in het dubbel op Bakker en Meijer weer langszij. De partijen 5 en 6 gingen overtuigend naar team 6, maar twee partijen later was de stand opnieuw gelijk: 4 – 4. Marco zette zijn team daarna opnieuw op voorsprong via een zege in straight games op Bakker. Vervolgens was het aan Harm om tegen Meijer de kers op de taart te plaatsen. Dat kostte de nodige moeite, want via 1 – 0, 1 – 2 en 2 – 2 moest een vijfde game de beslissing brengen. Daarin bleek Harm de betere. Zo won team 6 dus alsnog en wel met 6 – 4. Vooraf zouden de spelers daar niet tevreden mee zijn geweest, maar achteraf vast wel. Team 6 breidde de voorsprong op nummer laatst Zwartsluis 3 uit tot zeven punten.
 
De tussenstand na vijf wedstrijden:
Heino 6                    5 - 38
Vined 3                    5 - 35
DTV '84 4                  5 - 26
Smash '70 (H) 11           5 - 26
Kampenion 6                5 - 16
Zwartsluis 3               5 -  9
 
As. dinsdagavond ontvangt team 6 Vined 3.
 
 
4e klasse         Kampenion 7              -           ’s-Heerenbroek 1                                                      0 -10
Mattias Beimers 0, Jan Beks 0 en Anne vd Haar 0

Team 7 speelde vrijdagavond de gemeentederby tegen ’s-Heerenbroek 1. Het trad aan met Jan Beks, Anne van der Haar en Mattias Beimers. De gasten deden het met Erwin Post, Jan Plette en Cees Terlouw.
 
’s-Heerenbroek 1 stond ruim aan de leiding terwijl team 7 onderin stond. De doelstelling voor team 7 was dan ook: puntjes sprokkelen. Het krachtsverschil was echter te groot en er viel voor Anne, Jan en Mattias weinig eer te behalen. Alle tien partijen gingen naar de bezoekers. Zesmaal werd het 0 – 3 en viermaal 1 – 3. Dat zegt genoeg. De spelers van team 7 moeten niet bij de pakken gaan neerzitten. Zij moeten de punten niet pakken van ’s-Heerenbroek 1, maar van de concurrenten TT Zwolle 13 en Emmeloord 3. Wat dat betreft mag team 7 blij zijn dat die beide concurrenten deze week ook met maximale cijfers verloren. Deze drie teams staan nog heel kort bij elkaar en dat belooft nog een spannende tweede competitiehelft te worden. Voordeel is daarbij dat team 7 die beide concurrenten nog thuis ontvangt.
De spelers van ’s-Heerenbroek 1 kunnen zich vast gaan opmaken voor de 3e klasse. En dat is toch een aantal jaren geleden dat die vereniging op dat niveau acteerde. Volgens mij was dat voor het laatst toen ‘onze eigen’ Arie Hup daar nog speelde. ‘s-Heerenbroek kent inmiddels vijf seniorenteams. Leuk om te zien dat het daar goed gaat.
 
De tussenstand na vijf wedstrijden:
's-Heerenbroek 1           5 - 44
Zwartsluis 2               5 - 33
Smash-in 3                 5 - 30
TT Zwolle 13               5 - 16
Kampenion 7                5 - 14
Emmeloord 2                5 - 13
 
As. vrijdag ontvangt team 7 concurrent Emmeloord 2
 
 
5e klasse         Kampenion 8              -           Smash ’70 16                                                            5 – 5
Rense Beimers 2, Alice Ringenier 2 en Gerard Wessels 1

Team 8 ontving afgelopen dinsdagavond Smash ’70 16. Het deed dat met Rense Beimers, Gerard Wessels en Alice Ringenier. Smash ’70 16 speelde met Evert Flier, Henny van Selling en Jan Schakelaar.
 
De wedstrijd kende een – voor mij – verrassend scoreverloop. Via 2 – 0, 2 – 2 en 2 – 4 stond het na acht partijen 4 – 4. In partij negen bleek Schakelaar te sterk voor Gerard waarna Alice en Flier de eindstand mochten bepalen. In een zeer spannende partij wist Alice uiteindelijk met 11 – 5 in de 5e game te winnen waardoor de wedstrijd in 5 – 5 eindigde. Alice en Rense wonnen ieder tweemaal en Gerard pakte een puntje mee. Op deze uitslag valt weinig af te dingen. Twee partijen moesten in vijven worden beslist en beide teams wonnen eenmaal.
Zo blijft het vrij spannend in een redelijk open poule. Er is niet echt een team dat er bovenuit steekt, al heeft koploper Zwartsluis 4 een voorsprong van vier punten op de nummer twee. En die nummer twee is – heel knap – team 8.
 
De tussenstand na vijf wedstrijden:
Zwartsluis 4               5 - 36
Kampenion 8                5 - 32
Heino 8                    5 - 29
Swift '64 3                5 - 24
Smash '70 (H) 16           5 - 23
Harderwijk 5               5 -  6
 
Team 8 speelt komende dinsdag weer thuis. Dan komt nummer drie Heino 8 op bezoek.
 
 
Goede resultaten dus deze week met viermaal winst, tweemaal gelijk en tweemaal verlies. Halverwege het seizoen wordt duidelijk dat de teams 2, 4, 5 en 8 meedoen om de titel. De teams 3, 6 en 7 hebben het moeilijk en verkeren in degradatiegevaar. Team 1 staat zesde in een poule van acht en het heeft nog kansen op plaatsing voor de promotiegroep.
 
 
Jan Ringenier,
wedstrijdsecretaris senioren
Kampenion
 
 

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar