FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


In week 44 stonden er thuiswedstrijden op het programma voor de acht seniorenteams. De teams 2 en 4 bevestigden hun kandidatuur voor de titel, terwijl de teams 5 en 8 (voorlopig?) afhaakten. De teams 6 en 7 namen deze week afstand van de laatste plaats. Team 1 leed een terechte nederlaag tegen koploper DTV ’84 1 en team 4 verloor ook zijn zesde wedstrijd. De balans was met vier winst- en vier verliespartijen in evenwicht. Ik neem de wedstrijden weer met je door.


2e div. Oost        Kampenion 1 -        DTV ’84 1                       3 – 7
Ton Ringenier 2 en Gerben Wolterink 1; Ivan Hollander 0


Team 1 ontving vrijdagavond koploper DTV ‘84 1 uit Dalfsen. Het deed dat met Ivan Hollander, Gerben Wolterink en Ton Ringenier. DTV ’84 1 had kopman Janjaap Schipper thuisgelaten en speelde met ‘nieuwbakken vader’ Rik Weys, Barbara Winkes en Hans Hidding.

Ook zonder de 100% spelende kopman Janjaap bewezen de spelers van DTV ’84 1 terecht bovenaan te staan. Na het dubbel stond het 1 – 3 en daar mochten de Kampenaren niet over mopperen. Gerben won namelijk met 12 – 10 in de vijfde game van Barbara na enkele matchpoints te hebben weggewerkt.
Na het dubbel liepen de Dalfsenaren uit naar 1 – 6 voordat Ton – ook vrij moeizaam tegen Barbara – zijn team ietsje dichterbij bracht. In de resterende drie partijen kwam alleen Ton nog tot winst; hij gaf voormalig Kampenionner en Smash-Inner Rik weinig kans. Ton pakte dus twee punten en Gerben een; Ivan kwam niet in de buurt van een zege.

Een verdiende zege voor koploper DTV ’84 1. Normaal gesproken is dit team ook DE favoriet voor de titel in deze poule. Feit is echter wel dat runner-up De Veluwe 3 aan een prima reeks bezig is. De Apeldoorners zijn dan ook nog niet uitgeschakeld. De andere teams zijn dat vrijwel zeker wel.

Voor team 1 ‘dreigt’ opnieuw de degradatiegroep. Niet dat het direct moet vrezen voor degradatie, maar de doelstelling was toch het bereiken van de promotiegroep. Hoewel het behalen van die promotiegroep nog niet helemaal onmogelijk is, is de kans daarop klein. Het heeft het in ieder geval niet in eigen hand.
Komende vrijdag gaat team 1 op bezoek bij nummer laatst Swift (D) 1.


1e klasse         Kampenion 2 -            Swift (D) 2                     9 – 1
Robin Lieftink 3, Ralph Trip 3, Dick Hoekman 2 en dubbel 1


Team 2 ontving vrijdagavond Swift (D) 2 uit Deventer. Het bracht Robin Lieftink, Ralph Trip en Dick Hoekman achter de tafel. De Deventernaren deden het met Ivo Haarbink, Arjan Timmermans en Gerrit Jan van der Linden.

We waren benieuwd of team 2 er eindelijk eens in zou slagen om een ruime overwinning te behalen. Het won tot nu toe vijf wedstrijden op rij, maar daarvan viermaal met de cijfers 6 – 4 en eenmaal met de cijfers 7 – 3. Ondanks die vijf zeges stond het tweede, een punt achter koploper Smash-In.

De start mocht er vrijdagavond zijn, want na het dubbel stond het 4 – 0. Twee van de vier partijen hadden echter een vijfde game nodig om een winnaar aan te wijzen: Dick tegen Van der Linden en het dubbel Ralph/Robin tegen Haarbrink en Timmermans.
Ook daarna bleef het crescendo gaan voor de spelers van team 2. Na zeven partijen stond het 7 – 0 via drie vrij overtuigende zeges. De partij tussen Dick en Timmermans kende overigens een heel merkwaardig scoreverloop: 11 – 6, 11 – 6, 0 – 11 en 11 – 1.
In de laatste drie partijen hoefde alleen Dick zijn tegenstander (Haarbrink) te feliciteren, zodat aan het eind van de avond een prima 9 – 1 zege op het wedstrijdformulier stond. Ralph en Robin wonnen hun drie partijen overtuigend, terwijl Dick keurig twee punten meepakte. Het dubbel Ralph/Robin leverde het negende punt op.
Met deze ruime overwinning doet team 2 goede zaken.
As. donderdagavond speelt team 2 de lastige uitwedstrijd bij GTC 1 in Genemuiden.

2e klasse      Kampenion 3 -              Leogang 1                       4 – 6
Simon vd Woude 2, Jan Ringenier 1 en dubbel 1; Marijke Kramer 0


Team 3 kreeg vrijdagavond Leogang 1 uit Nunspeet op bezoek. Simon van der Woude, Marijke Kramer en Jan Ringenier traden aan tegen Rin van Dijk, Koos Dorst en Johan Wiebenga.

De start was prima voor team 3, want na het dubbel stond het op een 3 – 1 voorsprong. Simon (tegen Van Dijk), Jan (tegen Wiebenga) en het dubbel Jan/Simon (tegen Van Dijk en Dorst) kwamen tot winst, terwijl Marijke haar meerdere moest erkennen in Wiebenga.
Daarna ging het echter bergafwaarts met de spelers van team 3. Liefst zes partijen op rij gingen namelijk naar de gasten uit Nunspeet. Van die zes partijen kwamen Simon (8 – 11 in de 5e game tegen Wiebenga) en Jan (10 – 12 in de 5e game tegen Dorst) wat sneu weg. In de laatste partij van de avond herstelde Simon zich in zijn partij tegen Dorst na de 1e game te hebben verloren.
Zo stond aan het eind van de avond een 4 – 6 eindstand op het wedstrijdformulier. Hoewel er wat meer inzat deze avond, is de zege van Leogang 1 zeker niet gestolen.
Simon pakte twee punten en Jan een. Samen wonnen zij verrassend eenvoudig ook het dubbel. Marijke kwam niet tot winst.
As. maandag komt team 3 al weer in actie. Dan speelt het de uitwedstrijd tegen Dronten ’74 1. Deze wedstrijd is op verzoek van Dronten verplaatst van de vrijdag- naar de maandagavond.


3e klasse Kampenion 4 -                    Smash ’70 9                   6 – 4
Gert-Jan de Lange 3, Nick Kuipers 2 en Guido Wessels 1


Koploper team 4 ontving deze week Smash ’70 9 dat derde stond. Team 4 speelde ditmaal met Guido Wessels, Gert-Jan de Lange en Nick Kuipers. Smash ’70 9 speelde met de broers Wim en Auke van Selling en Gert Visscher.

Beide teams maakten er een leuke en zeer spannende wedstrijd van. Na het dubbel stond het 2 – 2. Guido verloor nipt (10 – 12 in de 5e game) van Wim van Selling, terwijl Gert-Jan in vieren won van broer Auke van Selling. Nick moest vervolgens alle zeilen bijzetten om Visscher van het lijf te houden: 11 – 9 in de 5e game en in het dubbel leed het ingespeelde dubbel Gert-Jan en Guido een niet verwachte – maar verdiende – nederlaag tegen Wim van Selling en Visscher.
Na het dubbel won Gert-Jan een hangpartij tegen Wim van Selling: 11 – 8 in de 5e game, maar daarna pakte Smash ’70 9 ‘brutaal’ de leiding. Eerst verloor Guido in vier games van Visscher en daarna moest Nick zich ‘in drieën’ gewonnen geven tegen Auke van Selling. Zo stond het dus 3 – 4.
De jonge spelers zaten echter niet bij de pakken neer. Gert-Jan won ook zijn derde partij van de avond; ditmaal in vieren van Visscher. Daarna gaf Nick tegenstander Wim van Selling weinig kans waardoor team 4 voor de tweede maal deze avond op voorsprong kwam: 5 – 4. De laatste partij – die tussen Guido en Auke van Selling – kon beide kanten opvallen. Uiteindelijk was Guido met 11 – 9 in de 5e game het gelukkigst.
Team 4 won dus ook zijn zesde wedstrijd, maar de spelers moesten daarvoor diep gaan. Pakte team 4 met 6 – 4 de kleinste zege van dit seizoen, na afloop bleek het niettemin weer twee punten te zijn uitgelopen. Nummer twee Batfighters 2 verloor namelijk met 4 – 6 van TT Zwolle 9. En dus bedraagt de voorsprong van team 4 nu 16 punten. En dat met nog vier wedstrijden te gaan.
Komende vrijdag gaat team 4 op bezoek bij TT Zwolle 9. De spelers zijn gewaarschuwd.


3e klasse Kampenion 5 -                    Wham 1                          6 – 4
Gerard Palland 3, Jaap van Putten 2 en Arie Hup 1


Team 5 speelde dinsdagavond thuis tegen Wham 1 uit Nieuwleusen. Het deed dat met Gerard Palland, Arie Hup en Jaap van Putten. De gasten speelden met Lucas Drogt, Richard Mulder en Theo de Graaf in de vertrouwde samenstelling.

Twee weken geleden schreef ik het volgende: ‘Hopelijk blijft team 5 dit seizoen personele problemen bespaard en kan het mede daardoor de titelstrijd met Swift ’64 1 volhouden’. Welnu, helaas kent het team inmiddels weer personele problemen. Theo Hogenhorst zit met een slijmbeursontsteking opnieuw in de lappenmand, terwijl Jaap van Putten met schouderproblemen kampt. Daarnaast is Hans van den Berg beperkt beschikbaar vanwege zijn werk.
Omdat dinsdagavond geen invaller ‘van niveau’ beschikbaar was, wilde Jaap het toch maar proberen.
Team 5 speelde een verdienstelijke wedstrijd tegen het ‘taaie’ Wham 1. Na het dubbel stond het 2 – 2. Gerard en Jaap wonnen hun eerste enkelpartij van respectievelijk Drogt en De Graaf. Arie moest het onderspit delven tegen Mulder en ook het dubbel Arie/Gerard – Jaap wilde zijn schouder sparen – moest zich gewonnen geven tegen Drogt en Mulder.
Daarna kwam Wham op voorsprong doordat Drogt – voor het eerst – van Arie won. Team 5 stelde toen orde op zaken via drie achtereenvolgende zeges: 5 – 3. Jaap speelde daarna tegen Drogt zeker niet slecht, maar het feit dat hij niet helemaal voluit kon slaan was er mede debet aan dat hij zijn taaie tegenstander Drogt moest feliciteren. In de laatste partij van de avond stelde Gerard de winst veilig door een regelmatige zege op Mulder: 6 – 4.
Met een 100% fitte Jaap of Theo had er zeker een puntje meer in gezeten, mar daar koop je natuurlijk niks voor. Omdat concurrent Swift ’64 1 met 10 – 0 won van Wijhe 1, bedraagt de achterstand van team 5 op datzelfde Swift ’64 1 nu zes punten.
As. donderdagavond gaat team 5 in Genemuiden op bezoek bij GTC 2.


4e klasse Kampenion 6 -                     Vined 3                           3 – 7
Marco Ilbrink 1, inv. Anne vd Haar 1 en dubbel 1; Harm Bosman 0


Team 6 ontving dinsdagavond het sterke Vined 3 uit Heerde. Henny Boxman (vakantie) en Jeroen Heldoorn (studie) waren verhinderd en daarom viel Anne van der Haar (team 7) in. Harm Bosman en Marco Ilbrink waren wel beschikbaar. Bij Vined 3 speelden Marijn Docter, Jeroen Vorstelman en Vincent Lagendijk.

De eerste drie enkelpartijen gingen alle ruim verloren. Maar in het dubbel brachten Harm en Marco hun team terug in de wedstrijd waarna Marco (tegen Docter) de aansluiting verzorgde: 2 – 3. De spelers van Vined 3 herstelden zich daarna door opnieuw drie enkelpartijen te winnen. Anne deed toen wat terug door Docter in drieën te verslaan. In de laatste partij van de avond liet Harm tegenstander Vorstelman ontsnappen; laatstgenoemde won met 9 – 11 in de vijfde game. Een 3 – 7 nederlaag dus voor team 6, al had er nog wel een puntje meer in gezeten. Toch was het geen slechte week voor team 6. Niet alleen omdat het twee punten meer pakte dan in de uitwedstrijd, maar vooral omdat het twee punten uitliep op nummer laatst Zwartluis 3. De voorsprong bedraagt nu 9 punten.
Komende dinsdag speelt team 6 als enige een thuiswedstrijd. Het ontvangt dan koploper Heino 6.


4e klasse Kampenion 7 -                    Emmeloord 2                8 – 2
Mattias Beimers 3, Jan Beks 3, Martijn Haanappel 1 en dubbel 1


Team 7 speelde vrijdagavond een heel belangrijke wedstrijd. Het ontving namelijk nummer laatst Emmeloord 2, terwijl het zelf voorlaatste stond. Team 7 speelde met Mattias Beimers, Jan Beks en Martijn Haanappel. Emmeloord 2 deed het met Freek van der Kamp, Douwe Koolhof en Jos Kuijper.

Mattias wilde graag vroeg weer naar huis vanwege de studie en speelde daarom zijn drie partijen achter elkaar. Dit was gewaagd, maar het pakte goed uit. Mattias won namelijk zijn drie enkelpartijen en bracht zijn team daarmee op een 3 – 0 voorsprong. Daardoor konden zijn teamgenoten Jan en Martijn wat gemakkelijker spelen zou je denken. Bij Jan was dat inderdaad het geval, maar Martijn had niet zijn avond. Al kan dat natuurlijk aan het spel van de tegenstanders liggen. Om een lang verhaal kort te maken: ook Jan won zijn drie enkelspelen, terwijl Martijn eenmaal zegevierde. Samen wonnen Jan en Martijn ook het dubbel.
Zo boekte team 7 een ruime 8 – 2 overwinning op nummer laatst Emmeloord 2 en nam het daarmee ook afstand van die laatste plaats. De voorsprong bedraagt nu 7 punten, terwijl het nu evenveel punten heeft verzameld als TT Zwolle 13.
Team 7 komt as. maandagavond al weer in actie als het op bezoek gaat bij Zwartsluis 2.


5e klasse Kampenion 8 -                     Heino 8                          3 – 7
Anja Ringenier 2 en Alice Ringenier 1; Jentine Ringenier 0


Team 8 (tweede) ontving nummer drie Heino 8. Het trad aan in een toch wel bijzonder samenstelling met Alice Ringenier, Jentine Ringenier en Anja Ringenier. Heino 8 trad in de sterkste samenstelling aan met Johan Lute, Vincent Schuurman en Mike Klink.

In de eerste twee enkelpartijen waren Alice (tegen Lute) en Jentine (tegen Schuurman) kansloos. Anja gaf op haar beurt Klink geen kans. In het dubbel maakten Anja en Jentine het Lute en Schuurman erg lastig, maar laatstgenoemden wonnen met 7 – 11 in de 5e game.
Na het dubbel was Jentine opnieuw kansloos, ditmaal tegen Lute. Alice won vervolgens op de wenkbrauwen van Klink waarna Anja de sterke tegenstander Schuurman goed partij bood. Zij kon echter niet voorkomen dat Schuurman in vieren won: 2 – 5. In de achtste partij liet Jentine tegenstander Klink ontsnappen, maar zus Anja bracht haar team weer wat dichterbij door Lute in vieren aan de zegekar te binden. In de laatste partij van de avond was Alice kansloos tegen Schuurman die in de 4e klasse zeker niet zou misstaan. Team 8 leed een verdiende nederlaag: 3 – 7.
In deze samenstelling spelend is Heino 8 het sterkste team in de competitie. Zo bekeken is de nederlaag dan ook geen schande. Anja pakte twee punten en Alice een, terwijl Jentine zonder zege bleef.
Komende vrijdag gaat team 8 op bezoek bij nummer laatst Harderwijk 5.


Vier zeges en vier nederlagen dus in de zesde speelronde, de eerste van de tweede seizoenshelft.
Aardig om te vermelden is nog dat de afscheidingsmuur tussen Kampenion en buur The Real Gym (sinds afgelopen maandag) is opgetrokken tot het plafond. De geluidsoverlast lijkt daarmee tot het verleden te behoren. Afgelopen dinsdagavond was het namelijk goed te doen bij de thuiswedstrijden van de teams 5, 6 en 8.Komende week spelen zeven van de acht teams uitwedstrijden; alleen team 6 speelt thuis. Team 1 speelt dan de laatste wedstrijd van de eerste ronde. Daarna wordt de tussenbalans opgemaakt en spelen de eerste vier in de promotiegroep en de laatste vier in de degradatiegroep waarin de teams elkaar nog eenmaal ontmoeten. Volgend weekend meld ik mij weer.


Jan Ringenier,
wedstrijdsecretaris senioren
Kampenion

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar