FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


In week 45 speelden zeven van de acht teams ‘op locatie’, alleen team 6 had een thuiswedstrijd. De teams presteerden redelijk tot goed met viermaal winst, eenmaal gelijk en driemaal verlies. Team 1 wist zich verrassend nog bijna voor de promotiegroep te plaatsen, maar strandde. Niet met de haven in het zicht, maar terwijl het eigenlijk al in de haven lag. Team 2 sloeg eindelijk een gat met de concurrentie. Ik neem de resultaten weer met je door.


2e div. O. Swift (D) 1 - Kampenion 1 2 – 8
Ton Ringenier 3, Ivan Hollander 2, Gertjan Wessels 2 en dubbel 1


Team 1 speelde vrijdagavond in Deventer de laatste wedstrijd van de eerste ronde voordat de tussenbalans wordt opgemaakt en de nummers 1 t/m 4 doorgaan in de promotiegroep en de nummers 5 t/m 8 in de degradatiegroep. Team 1 had nog een kleine kans om de promotiegroep te bereiken. Het moest dan zelf ruim winnen, terwijl koploper DTV ’84 1 tegenstander TT Zwolle 5 met ruime cijfers moest terugwijzen. Bovendien mocht nummer vijf De Trefhoek niet te veel punten pakken tegen nummer twee De Veluwe 3.

Team 1 speelde in Deventer met Ton Ringenier, Ivan Hollander en Gertjan Wessels in de jongste samenstelling. Swift (D) 1 speelde met Robin Mensink, Pedro van den Heuvel en Gerlof van den Heuvel. Oftewel met de sterkste twee spelers (Robin en Gerlof), spelers die nog niet zo heel lang geleden landelijk speelden.Team 1 kende vervoersproblemen, omdat Gerben Wolterink verhinderd was. Uiteindelijk werd Marcel Makkink bereid gevonden de spelers naar Deventer te brengen en daardoor beschikten zij tevens over een coach. Om maar meteen met de deur in de sporthal te vallen: Ton, Ivan en Gertjan speelden een prima wedstrijd. Zij kwamen sterk uit de startblokken en na het dubbel stond het 0 – 4 in Kampens voordeel. Daarbij had alleen Gertjan een vijfde game nodig tegen Gerlof van den Heuvel: 9 – 11 in de 5e game.
Ook daarna bleven de Kampenaren prima presteren. De wedstrijd eindigde – mede met dank aan de coaching door Marcel – uiteindelijk in een fraaie 2 – 8 overwinning. Ton bleef eenvoudig overeind en won zijn drie partijen. Ivan en Gertjan voegden daar heel keurig twee enkelspelzeges aan toe. Het dubbel werd een prooi voor de steeds sterker worden combinatie Ivan en Ton.

Team 1 deed dus wat het moest doen: ruim winnen.Vervolgens was het afwachten wat de teams TT Zwolle 5 en De Trefhoek 1 zouden doen. Zaterdagmorgen werd de uitslag van DTV ’84 1 – TT Zwolle 5 bekend; koploper DTV won die wedstrijd met 8 – 2. Dit betekende dat Kampenion de Zwollenaren voorbij was in de stand. Nu was het wachten op de uitslag van De Veluwe 3 – De Trefhoek 1. Gelet op de 8 - 2 overwinning van team 1 mocht De Trefhoek niet meer dan vier punten pakken. De verwachtingen waren hooggespannen, omdat De Veluwe 3 dit seizoen nog geen wedstrijd had verloren en De Trefhoek 1 dit seizoen personele problemen kent. Helaas voor Kampenion eindigde die wedstrijd in een gelijkspel. Aan Apeldoorner kant bleek Jarne Draaijer – die dit seizoen nog maar twee partijen had verloren – kennelijk een offday te hebben gehad; hij bleef namelijk puntloos. Team 1 komt 1 schamel puntje tekort voor die promotiegroep.

Eindstand 1e ronde:
DTV '84 1             7 - 50
De Veluwe 3           7 - 43
Blauw-Wit 2           7 - 43
De Trefhoek 1         7 – 36
----------------------------
Kampenion 1           7 - 35
TT Zwolle 5           7 - 34
De Brug 2             7 - 22
Swift (D) 1           7 - 17


Toch kunnen de spelers van Kampenion 1 zichzelf dit weekend niets verwijten. Zij speelden een prima wedstrijd en wonnen ruim. Door die ruime overwinning kwam het team onverwachts nog heel dicht bij de promotiegroep. Het feit dat dit net niet gelukt is, vindt haar oorzaak niet in de wedstrijd van vrijdagavond. Nee, team 1 heeft in de andere wedstrijden net wat teveel punten laten liggen, met als dieptepunt de uitwedstrijd bij Blauw-Wit 2 toen het een 7 – 3 nederlaag leed.

Team 1 komt dus opnieuw in de degradatiegroep uit. Maar de degradanten staan met Swift (D) 1 en De Brug 2 al vrijwel vast. Kampenion 1 en TT Zwolle 5 hebben namelijk – zoals hierboven blijkt – een ruime voorsprong genomen op die twee teams. Deze vier teams ontmoeten elkaar nog eenmaal waarbij Kampenion twee thuiswedstrijden speelt: tegen Swift (D) 1 en De Brug 2. Tenslotte sluit het de competitie af bij TT Zwolle 5.
Komende vrijdag ontvangt team 1 Swift (D) 1.

1e klasse GTC 1 - Kampenion 2 5 – 5
Jordy ten Have 3 en Ralph Trip 2; Dick Hoekman 0


Team 2 speelde donderdagavond de lastige uitwedstrijd bij GTC 1 in Genemuiden. Het speelde met Jordy ten Have, Ralph Trip en Dick Hoekman. GTC 1 speelde in de vertrouwde opstelling met Dick Smit, Wouter Beuzenberg en Pieter Beuzenberg.

Team 2 kende een prima opsteker toen Jordy in de openingswedstrijd voor de tweede maal dit seizoen Dick Smit versloeg, al ging dat duidelijk moeizamer dan in Kampen. Jordy won met de cijfers 9 – 11 in de 5e game. Ralph speelde hierna een puike partij tegen Wouter en zette zijn team op 0 – 2. De Kamper Dick kon dit helaas geen goed vervolg geven, want hij verloor in vijven van Pieter die zijn team terugbracht in de wedstrijd.
Het dubbel was bijzonder spannend. De eerste twee games gingen nipt naar Jordy en Ralph, maar daarna gingen Dick en Wouter erop en erover: 2 – 2.
Ook de partij tussen Jordy en Wouter was spannend. Pas in de vijfde game wist Jordy afstand te nemen. Daarna verliepen de partijen minder spannend. Vier leverden een 3 – 0 of 0 – 3 score op en de laatste partij van de avond had vier games nodig.
Aan het eind stond het 5 – 5. Jordy bleef namens team 2 ongeslagen en Ralph won tweemaal. Hij moest zich alleen tegen Dick Smit gewonnen geven. Jammer was het dat Dick Hoekman geen puntje wist mee te snoepen, anders had team 2 ook deze wedstrijd gewonnen.

Op zaterdag bleek concurrent Smash-In 1 – voor het eerst dit seizoen spelend zonder kopman Bas de Vries – met liefst 1 – 9 verloren te hebben van Smash ’70 4 waardoor team 2 de voorsprong toch behoorlijk wist uit te breiden van twee naar zes punten. Zo werd het – ondanks het gelijke spel – toch een prima week voor team 2.
Team 2 ontvangt komende vrijdag nummer drie De Veluwe 4 uit Apeldoorn. De gasten hebben een achterstand van zeven punten en vechten normaal gesproken dan voor hun laatste kans op de titel.

2e klasse Dronten ’74 1 - Kampenion 3 7 – 3
Simon van der Woude 2 en dubbel 1; Marcel Makkink 0 en Jan Ringenier 0


Team 3 speelde maandagavond al de uitwedstrijd bij Dronten ’74 1. Marcel Makkink, Simon van der Woude en Jan Ringenier kwamen namens team 3 in actie. Dronten ’74 1 speelde met Karla Bouwers, Veronica van Eeden en Onno Huisman.

Het begin van de wedstrijd was vrij spannend. Marcel verloor met 12 – 14 in de 5e game van Karla. Daarna wist Simon Veronica een game goed partij te bieden. Maar toen die nipt verloren ging, forceerde Simon teveel in de 2e en 3e game. In de derde partij speelden Jan en Onno een vijfpitter. In de 5e game stond Onno er vanaf punt 1 en wist hij het verschil te maken.Ook in het dubbel leek de winst naar Dronten te gaan. Veronica en Onno wonnen de 1e en 2e game nipt. Daarna ging het echter beter lopen bij Marcel en Jan. De 3e game sleepten zij er nog uit waarna zij niet meer in de problemen kwamen. De stand werd daarmee 3 – 1 in Drontens voordeel.
Na het dubbel werd het verschil tussen beide teams groter. Niet dat Marcel, Simon en Jan slecht stonden te spelen. Integendeel. Karla, Veronica en Onno speelden echter erg sterk. Uiteindelijk slaagde alleen Simon er in om nog tot winst te komen en dan ook nog eens tweemaal. Eerst versloeg hij Onno in een prachtige partij met 2 – 3 en in de laatste partij was zijn topspin tegenstander Karla te machtig. Een 7 – 3 nederlaag dus voor team 3 en daar valt weinig op af te dingen. Simon pakte twee punten en Marcel en Jan wonnen samen het dubbel. Hoogtepunt van de avond was de partij tussen Simon en Onno waarin beiden zeer sterk stonden te spelen en we konden genieten van een van beide kanten aanvallend gespeelde partij.
As. vrijdag ontvangt team 3 Hoonhorst 1.

3e klasse TT Zwolle 9 - Kampenion 4 1 – 9
Pascal Bruins 3, Nick Kuipers 3, Guido Wessels 2 en dubbel 1


Team 4 speelde vrijdagavond de uitwedstrijd tegen TT Zwolle 9 op de oude locatie van Be Quick ’62. Het deed dat met Pascal Bruins, Guido Wessels en Nick Kuipers. De Zwollenaren deden het met Rick van Beek, Marinka Mittelmeijer en Stephanie Willemsen.

In deze wedstrijd kwamen de spelers van team 4 – zoals zo vaak dit seizoen – niet in de problemen. Na het dubbel stond het al 0 – 4 en ook daarna bleef het crescendo gaan met Pascal, Guido en Nick. Pas in de laatste partij van de avond wist Rick van Beek namens TT Zwolle 9 de hatelijke nul van het wedstrijdformulier te poetsen door Guido in vieren terug te wijzen. Verder had Pascal tweemaal een 5e game nodig, maar in beide gevallen won hij die beslissende game ruim. Nick en Pascal bleven dus ongeslagen en Guido won twee partijen. Nick en Pascal wonnen samen ook het dubbel. Zo stond er aan het eind van de avond een 1 – 9 zege op het wedstrijdformulier. Daarmee vergrootte team 4 de voorsprong op nummer twee Batfighters 2 tot 18 punten en dat met nog drie wedstrijden te gaan. Dat gaat niet meer mis. En dus heeft Kampenion komend seizoen opnieuw een team in de 2e klasse.
Team 4 ontvangt as. vrijdagavond Swift ’64 2 uit Swifterbant.

3e klasse GTC 2 - Kampenion 5 6 – 4
Theo Hogenhorst 2, Jaap van Putten 1 en dubbel 1; Hans van den Berg 0


Team 5 ging donderdagavond net als team 2 op bezoek in Genemuiden, maar dan voor de wedstrijd tegen GTC 2. Het speelde ditmaal met Jaap van Putten, Theo Hogenhorst en Hans van den Berg. GTC 2 bracht Egbert Beuzenberg, Kees Kranenburg en Herman van Dalfsen achter de tafel.

De wedstrijd ging gelijk op. Na het dubbel stond het 2 – 2. Jaap (van Beuzenberg) en Hans (van Van Dalfsen) verloren hun eerste enkelpartij. Theo versloeg Kranenburg en ook het dubbel leverde winst op voor team 5. Daarna demarreerde GTC 2 naar 4 – 2 en dat verschil van twee stond ook aan het eind van de avond op het wedstrijdformulier: 6 – 4. Team 5 leed daarmee de eerste nederlaag van het seizoen. Theo – die zijn rentree maakte na een slijmbeursontsteking – pakte keurig twee punten en Jaap een. Het vierde punt werd in het dubbel gepakt. Hans, die (te) weinig ritme heeft, bleef puntloos.
Team 5 haakt door de nederlaag definitief af in de titelstrijd met Swift ’64 1. Dat is geen schande, maar het was natuurlijk leuker geweest als het nog ‘even’ in de race was gebleven. Al was het alleen maar omdat datzelfde Swift ’64 1 komende dinsdag op bezoek komt bij team 5.

4e klasse Kampenion 6 - Heino 6 1 – 9
Henny Boxman 1; Harm Bosman 0 en Jeroen Heldoorn 0


Team 6 speelde deze week als enige een thuiswedstrijd. Het ontving afgelopen dinsdag koploper Heino 6. Jeroen Heldoorn, Harm Bosman en Henny Boxman bonden de sportieve strijd aan met Martin Weustink, Hennie Bruggeman en Coen Bosch.

Op zich is de puntenverdeling in het tafeltennis heel redelijk. Als je bijvoorbeeld met 4 – 6 verliest, krijg je vier punten en de tegenstander zes. Ter vergelijking: in het voetbal hield Ajax nul punten over aan de met 6 – 4 verloren wedstrijd bij Fc Utrecht en laatstgenoemde twee.

Toch zijn er momenten waarop zelfs de puntenverdeling in het tafeltennis onrechtvaardig oogt. Afgelopen dinsdag was er zo’n moment. Team 6 verloor de wedstrijd namelijk met 1 – 9. Degenen die er niet bij geweest zijn, denken ongetwijfeld dat het een walk-over is geweest voor de koploper uit Heino. Niets is echter minder waar. Zeven van de tien partijen hadden namelijk een vijfde game nodig om een winnaar aan te wijzen. Slechts in één partij ging de winst naar team 6; Henny versloeg Bosch.
Het positieve van de avond is dat de spelers prima meekwamen met de titelkandidaat. Daar moeten Jeroen, Harm en Henny zich maar aan vasthouden.
As. dinsdagavond ontvangt team 6 Smash ’70 11.

4e klasse Zwartsluis 2 - Kampenion 7 3 – 7
Jan Beks 3, Martijn Haanappel 2, inv. Anja Ringenier 1 en dubbel 1


Team 7 ging maandagavond al op bezoek bij Zwartsluis 2. Het deed dat met Martijn Haanappel, Jan Beks en Anja Ringenier (team 8) die inviel. Zwartsluis 2 speelde met Mark de Rijk, Fabian Santbergen en John van Schellen.

De thuiswedstrijd verloor team 7 destijds met 0 – 10. Wat zou het nu worden? Welnu het ging duidelijk beter met de spelers van team 7. Na het dubbel stond het op voorsprong: 1 – 3. En ook na het dubbel bleef het goed gaan. Drie enkelpartijen later stond het namelijk 2 – 5 en was een gelijkspel al veiliggesteld. Maar de spelers van team 7 gingen door en aan het eind van de avond stond er een fraaie 3 – 7 overwinning op het wedstrijdformulier. En dat tegen de nummer twee in de stand die in dezelfde samenstelling speelde als in Kampen. Heel netjes. Jan Beks – steeds sterker spelend – bleef ongeslagen, Martijn pakte twee punten en Anja snoepte ook een puntje mee. Jan en Martijn wonnen samen ook het dubbel.
Zo werd deze avond weer eens duidelijk dat de ene wedstrijd de andere niet is. Team 7 staat nu vierde en het neemt wat meer afstand van de laatste plaats.
Komende vrijdag ontvangt team 7 TT Zwolle 13 dat een plaatsje lager staat.

5e klasse Harderwijk 5 - Kampenion 8 1 – 9
Rense Beimers 3, Alice Ringenier 3 en Anja Ringenier 3


Team 8 speelde vrijdagavond de uitwedstrijd bij Harderwijk 5. Het speelde met Rense Beimers, Alice Ringenier en Anja Ringenier. Harderwijk 5 deed het met Armand Doré, Hennie Zandbergen en Erik Schippers.

Harderwijk 5 staat al het heel seizoen stijf onderaan; in zes wedstrijden had het slechts 8 punten verzameld. Team 8 doet leuk mee en stond voor deze wedstrijd derde met zes punten achterstand op koploper Zwartsluis 4. Bij een ruime overwinning zou team 8 blijven meedoen. En die ruime overwinning kwam er. Na het dubbel stond het 1 – 3. De eerste drie enkelspelen leverden eenvoudige zeges op, maar het dubbel (Alice/Rense) ging in vijven verloren.
Daarna bleef het prima gaan tot de laatste partij van de avond toen Alice met 0 – 2 achter kwam tegen Doré. Zij gaf zich echter niet gewonnen en kwam terug tot 2 – 2. De beslissende game wist Alice met 8 – 11 op haar naam te schrijven waardoor er een fraaie 1 – 9 zege op het wedstrijdformulier kon worden bijgeschreven.
Door die ruime zege wordt het steeds spannender bovenin. Koploper Zwartsluis 4 won namelijk met 7 – 3 en nummer twee Heino 8 won net als team 8 met 9 – 1. Rense, Alice en Anja wonnen dus allen hun drie enkelpartijen.
As. dinsdag komt Swift ’64 3 op bezoek.

Een vrij goede week voor de seniorenteams van Kampenion. Weliswaar liep team 1 op de valreep de promotiegroep mis, maar als we reëel zijn had niemand er nog rekening mee gehouden dat team 1 daarop nog kansen had. Team 2 deed goede zaken en team 4 kan de titel nauwelijks nog ontgaan. Team 7 nam afstand van de laatste plaats en team 8 handhaaft zich bovenin. Voor team 3 (al vrijwel zeker van degradatie), team 5 (haakte af in de titelstrijd) en team 6 (zag nummer laatst Zwartsluis 3 vijf punten dichterbij komen) was het geen goede week. Maar goed, helaas kan niet voor elk team de zon schijnen.
Tot volgende week!

Jan Ringenier,
wedstrijdsecretaris senioren
Kampenion

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar