FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


In week 46 speelden de acht seniorenteams thuiswedstrijden. Dat ging hen over het algemeen vrij goed af, want de acht wedstrijden leverden vier zeges, twee puntendelingen en twee nederlagen op. De teams 2 en 4 bleven op titelkoers, hoewel team 2 voor de tweede achtereenvolgende maal niet tot winst kwam. Team 3 leed voor het eerst dit seizoen geen nederlaag. Dat mag natuurlijk ook niet onvermeld blijven. Ik neem de resultaten weer met je door.2e div. O      Kampenion 1        -          Swift (D) 1                                                             7 – 3
Gerben Wolterink 3, Ivan Hollander 2, Gertjan Wessels 1 en dubbel 1

Team 1 liep vorig weekend op 1 puntje de promotiegroep mis. Niet omdat het zelf matig presteerde, maar omdat concurrent De Trefhoek toch wel onverwacht 5 punten pakte bij De Veluwe 3. Team 1 komt dus opnieuw uit in de degradatiegroep en de spelers van team 1 moesten dan ook de knop even omzetten.
 
Vrijdagavond kwam Swift (D) 1 uit Deventer op bezoek, de tegenstander van vorig weekend. Dat team is – voor mij – onverwacht als laatste geëindigd in het eerste deel van de competitie. De spelers kampen echter met motivatieproblemen en (b)lijken na dit seizoen het batje aan de treurwilgen te hangen.
Team 1 speelde met Gerben Wolterink, Ivan Hollander en Gertjan Wessels. Swift (D) 1 deed het met Robin Mensink, Pedro van den Heuvel en (broer) Gerlof van den Heuvel.
 
De spelers moesten in de eerste vijf partijen de nodige speelminuten maken. Drie partijen hadden een beslissende game nodig om een winnaar aan te wijzen. Twee daarvan gingen naar team 1. Na vijf partijen stond het 4 – 1 en dat was een prima tussenstand.
Opvallend was het dat daarna alle vijf partijen in drieën werden beslist. Driemaal trok team 1 aan het langste eind en eenmaal Swift (D) 1. En dus eindigde de wedstrijd in een 7 – 3 overwinning. En dat is een prima resultaat. Gerben bleef ongeslagen, Ivan pakte twee punten en Gertjan een. Het dubbel werd een prooi voor Gerben en Gertjan.
 
Team 1 blijft leider in de degradatiegroep, mede omdat TT Zwolle 5 en De Brug 2 de punten deelden. Met nog twee wedstrijden te gaan is de voorsprong van team 1 op nummer voorlaatst opgelopen tot 15 punten.
Komende vrijdag komt met De Brug 2 die nummer voorlaatst op bezoek.
 
1e klasse      Kampenion 2        -          De Veluwe 4                                                         5 – 5
Jordy ten Have 2, Dick Hoekman 1, Robin Lieftink 1 en dubbel 1

Team 2, koploper, ontving vrijdagavond nummer drie De Veluwe 4 dat 7 punten minder had verzameld. Team 2 speelde met Robin Lieftink, Jordy ten Have en Dick Hoekman. De Veluwe 4 speelde met Johan Bullinga, Bert Ham en invaller Frans Wiersema (team 7).
 
De start was voor de Apeldoorners. Eerst was het Bullinga die Robin een lesje gaf in effectiviteit. Daar waar Robin zijn kansen niet benutte, deed Bullinga dat wel. Vervolgens moest Jordy het afleggen tegen Ham. Laatstgenoemde speelt met tweemaal korte noppen. Daarbij speelt hij zo dwingend dat je nauwelijks aan het spelen van een ralley toekomt. Hij slaat overal op. Meestal slaat hij raak en een enkele keer mis. Heel apart. Dick bracht zijn team terug in de wedstrijd door invaller Wiersma kansloos te laten. Ook het dubbel leverde ‘Kamper’ winst op; Jordy en Robin gaven Bullinga en Ham weinig kans.
Ook daarna gingen de partijen vrij snel. Nog slechts eenmaal werd vier games gespeeld, de rest ging in drieën. Eerst liep team 2 uit naar 4 – 2 en 5 – 3, maar het slotakkoord was voor De Veluwe 4 waardoor de wedstrijd in een puntendeling eindigde. Daar was team 2 niet ontevreden over. Het hield de Apeldoorners op afstand. Bovendien kwam Smash-In slechts een puntje dichterbij. Jordy pakte twee punten en Dick en Robin ieder een. Het vijfde punt werd – als vermeld – in het dubbel binnengehaald.
Met nog twee wedstrijden te gaan heeft team 2 een voorsprong van 5 punten op Smash-In 1 en 7 punten op De Veluwe 4.
As. vrijdag komt nummer twee Smash-In 1 op bezoek.
 
2e klasse      Kampenion 3        -          Hoonhorst 1                                                         5 – 5
Jan Ringenier 2, Marcel Makkink 1, Marijke Kramer 1 en dubbel 1

Team 3 is aan de laatste wedstrijden in de 2e klasse begonnen. Afgelopen vrijdag kwam nummer 2 Hoonhorst 1 op bezoek. Team 3 speelde met Jan Ringenier, Marcel Makkink en Marijke Kramer. Hoonhorst 1 bracht Andre-Jan Oldenkamp, Nadine Zwakenberg en Rob Koggel achter de tafel.
 
Het werd een wedstrijd met spannende partijen en een enigszins merkwaardig scoreverloop. Na de eerste drie enkelpartijen stond het 0 – 3, maar drie partijen later was het weer gelijk. Vervolgens liep Hoonhorst uit naar 3 – 5 waarna team 3 toch nog langszij kwam: 5 – 5. Jan pakte twee punten, Marijke een en Marcel een. Het vijfde punt wisten Jan en Marcel in het dubbel te pakken. Daarmee verloor team 3 voor het eerst dit seizoen niet. Het is duidelijk dat de spelers het lastig hebben met het niveau van de 2e klasse. Niet dat zij wekelijks compleet van tafel worden gemept, maar de (mindere) kansen worden niet benut. Dat is het verschil tussen 3e en 2e klasse. Team 3 staat nog steeds laatste.
Komende vrijdag komt nummer voorlaatst DTV ’84 3 op bezoek.
 
3e klasse      Kampenion 4        -          Swift ’64 2                                                             7 – 3
Danny Visscher 3, Pascal Bruins 2 en Jelmer vd Veen 2

Team 4 is al ongeveer vanaf wedstrijd 1 koploper. De voorsprong loopt per wedstrijd verder op. De titel is dan ook slechts een kwestie van tijd. Afgelopen vrijdag ontving team 4 Swift ’64 2 uit Swifterbant. Bij team 4 maakte Danny Visscher zijn rentree na acht weken stage te hebben gelopen in Londen. De andere spelers waren Pascal Bruins en Jelmer van der Veen. Swift ’64 2 speelde met Henk Vos, Tjitse Ritsema en Trudy Remijnse.
 
Het werd een bijzonder spannende wedstrijd tussen de koploper en de nummer laatst. Maar in dergelijke gevallen trekt een koploper vaak aan het langste eind. Zo ook nu. Liefst zeven van de tien partijen gingen over de volle vijf games. Vier daarvan gingen naar team 4 en drie naar de bezoekers uit Swifterbant. De drie partijen die sneller werden beslist, gingen alle naar team 4. De goede rekenaar weet dan dat de wedstrijd in een 7 – 3 zege is geëindigd voor team 4. Danny bleef doodleuk ongeslagen, terwijl Jelmer en Pascal ieder twee punten pakten. Navraag achteraf bij Danny leerde dat hij in London vaak op hoogte had getraind. Hij probeerde iedere avond een kwartier een pingpongballetje op zijn kin te laten balanceren op de 34ste verdieping van een wolkenkrabber. Achteraf bleek nummer twee Batfighters 2 met ‘slechts’ 6 – 4 te hebben gewonnen van nummer drie Smash ’70 9, zodat team 4 nog weer een puntje uitliep. Met nog twee wedstrijden te gaan bedraagt de voorsprong van team 4 nu 19 punten. Dat mag niet meer misgaan.
Komende vrijdag speelt ook team 4 zijn laatste thuiswedstrijd en wel tegen Harderwijk 2.
 
3e klasse      Kampenion 5        -          Swift ’64 1                                                              3 – 7
Gerard Palland 2 en dubbel 1; Theo Hogenhorst 0 en Arie Hup 0

Team 5 ontving afgelopen dinsdagavond koploper Swift ’64 1. Het speelde met Theo Hogenhorst, Gerard Palland en Arie Hup. De koploper speelde met Piet Korstanje en de invallers Henk Vos en Elvis Nieuwland (beiden team 2, eveneens in de 3e klasse spelend).
 
Het was jammer dat team 5 in de aanloop naar deze wedstrijd heeft moeten afhaken in de titelstrijd. Stond het halverwege het seizoen slechts twee punten achter op Swift ’64 1, voor de wedstrijd van dinsdagavond was die achterstand opgelopen tot elf punten. En om direct maar met de deur in sporthal De Maten te vallen, die voorsprong is niet kleiner geworden. Team 5 leed eigenlijk een vrij kansloze nederlaag: 3 – 7. Aan Kamper kant wist alleen Gerard in het enkelspel tot scoren te komen en hij deed dat ook nog eens tweemaal. Samen met Theo won hij ook het dubbel. Alle andere zeven partijen gingen verloren en vaak ook duidelijk. Alleen de partij Theo en Vos had in plaats van 2 – 3 ook in 3 – 2 kunnen eindigen. Swift ’64 1 wordt dus terecht kampioen in deze poule. Team 5 gaat als tweede eindigden en dat is keurig. Arie en Theo bleven dus puntloos, terwijl Gerard tweemaal wist te winnen. Team 5 kan de competitie rustig uitspelen.
Komende dinsdag ontvangt team 5 Wijhe 1.
 
4e klasse      Kampenion 6        -          Smash ’70 11                                                         3 – 7
Henny Boxman 1, Jeroen Heldoorn 1 en Marco Ilbrink 1

Team 6 ontving dinsdagavond Smash ’70 11 uit Hattem. Het deed dat met Jeroen Heldoorn, Marco Ilbrink en Henny Boxman. Dirk van der Wal, Wim Geerts en Erwin van der Ziel kwamen namens Smash ’70 11 in actie.
 
Marco verzocht zijn drie wedstrijd achter elkaar te spelen, omdat vrouwlief moest werken deze avond. Marco won eenmaal en verloor tweemaal. Hij dubbelde ook nog even met Jeroen en die partij ging in vijven verloren. Zo stond team 6 dus op een 1 – 3 achterstand. Henny en Jeroen wisten die achterstand niet meer te repareren. Sterker nog, de wedstrijd eindigde uiteindelijk in 3 – 7. Al met al had er misschien een puntje meer in gezeten; drie van de vijfpitters gingen namelijk verloren. Bovendien was het niet bepaald in het voordeel van Henny dat hij zijn partijen snel(ler) achter elkaar moest spelen. Maar goed, daar kunnen de spelers van Smash ’70 11 niets aan doen. Zowel Marco, Jeroen als Henny wisten eenmaal tot winst te komen.
Achteraf viel de schade nog mee toen bekend werd dat Zwartsluis 3, de concurrent voor de laatste plaats, met 2 – 8 had verloren. Daardoor breidde team 6 de voorsprong op Zwartsluis 3 uit tot vijf punten.
Komende dinsdag speelt team 6 de vijfde thuiswedstrijd in successie. Dan komt DTV ’84 4 op bezoek.
 
4e klasse      Kampenion 7        -          TT Zwolle 13                                                        9 – 1
Mattias Beimers 3, Anne vd Haar 3, Martijn Haanappel 2 en dubbel 1

Team 7 blijkt inmiddels te zijn gewend in de 4e klasse. Na een magere eerste competitiehelft hebben de spelers hun draai gevonden. Dat mochten zij afgelopen vrijdag bewijzen in de wedstrijd tegen TT Zwolle 13. Het ging hier om een wedstrijd tussen de nummers 4 en 5.
 
Team 7 speelde met Martijn Haanappel, Anne van der Haar en Mattias Beimers. TT Zwolle deed het met Eddy Huberts, Roy Harbrink en Fred Oostenrijk.
 
Martijn, Anne en Mattias lieten er geen twijfel over bestaan welk team het meeste recht had op (tenminste) plaats vier. De spelers van team 7 gingen als een speer. Na het dubbel stond het al 4 – 0 en ook daarna bleef het goed gaan. In de zesde partij moest Martijn weliswaar de zege aan tegenstander Oosterwijk laten, maar daarna pakten de spelers van team 7 de draad weer op. Uiteindelijk stond er een prachtige 9 – 1 overwinning op het wedstrijdformulier. Anne en Mattias bleven ongeslagen, terwijl Martijn – als vermeld – tweemaal tot winst kwam. Anne en Martijn bleken ook de sterkste in het dubbel. Zo won team 7 voor de derde maal op rij, daar waar het in de eerste competitiehelft niet eenmaal tot winst kwam.
Komende vrijdag speelt team 7 als enige Kampenionteam een uitwedstrijd en wel bij Smash-In 3.
 
5e klasse      Kampenion 8       -          Swift ’64 3                                                             7 – 3
Anja Ringenier 3, Rense Beimers 2, Alice Ringenier 1 en dubbel 1

Team 8 was nog steeds niet uitgeschakeld voor de titel. En dat is al een prestatie op zich. Afgelopen dinsdag ontving team 8 Swift ’64 3. Team 8 bracht Alice Ringenier, Anja Ringenier en Rense Beimers achter de tafel. Swift ’64 3 speelde met Frans van ’t Hul, Hans Grendel en Herman van Eeden.
 
Na het dubbel stond het 2 – 2. Alice had geen antwoord op het spel (en materiaal) van Van ’t Hul, terwijl Anja Grendel weinig kans gaf. Rense verloor op het nippertje van Van Eeden met 9 – 11 in de vijfde game. In het dubbel waren moeder en dochter Ringenier te sterk voor Grendel en Van Eeden.
Na het dubbel ging het meer crescendo met de spelers van team 8. Eerst wist Anja de ‘lastige’ Van ’t Hul wel te verslaan en vervolgens volgende Alice en Rense dat goede voorbeeld en liep team 8 uit naar 5 – 2. Anja en Rense breidden die voorsprong nog uit naar 7 – 2 waarna het aan Alice om de slagroom op de taart aan te brengen. Maar daar wilde Grendel (terecht) niet aan meewerken. Na vier games stond het 2 – 2 en dus moest een vijfde game de beslissing brengen. Beide spelers hadden daarin aan elf punten niet genoeg. Grendel was in de verlenging het gelukkigst en won met 12 – 14. Toch is een 7 – 3 overwinning een keurig resultaat. Team 8 ziet de concurrentie daarmee weliswaar wat uitlopen, maar het staat er nog steeds aardig bij.
Komende dinsdag ontvangt team 8 koploper Zwartsluis 3.
 
Een positieve balans dus deze week. Nog twee wedstrijden en dan is de najaarscompetitie 2011 al weer geschiedenis. Zoals het er nu naar uitziet schrijft Kampenion straks twee kampioenschappen in die geschiedenisboeken bij. Maar natuurlijk mogen we de huid nog niet verkopen voordat de gnoe geschoten is. Tot volgende week.
 
Jan Ringenier,
wedstrijdsecretaris senioren
Kampenion
 

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar