Op zaterdag 28 januari is de jeugdcompetitie van start gegaan. Kampenion schreef liefst negen teams in, één meer dan het afgelopen seizoen. Daar waar over de hele linie minder jeugdteams in competitieverband uitkomen, gaat het goed met Kampenion. Acht spelers maken in deze voorjaarscompetitie hun competitiedebuut. De jeugdteams gingen goed van starten en zorgden voor een score van viermaal winst, driemaal gelijk en tweemaal verlies. Geen enkel team verloor van een team van een andere vereniging. De twee nederlagen werden namelijk geleden tegen ..... andere teams van Kampenion. Niet dat de resultaten het belangrijkste zijn, maar ik vermeld het toch maar.

{youtube}9VIiugY5hlo{/youtube}

Omdat ik iedere zaterdagmiddag in de zaal hoop te zijn, wil ik proberen wekelijks kort verslag te doen van de jeugdwedstrijden. Ik richt me daarbij vooral op de thuiswedstrijden, omdat ik daarvan (grotendeels) getuige ben. Niet dat ik alle vier of vijf wedstrijden van A tot Z kan volgen, maar toch. Afgelopen zaterdagmiddag was het in ieder geval genieten in de zaal. Er werden vijf wedstrijden gespeeld en een aantal spelers maakte hun debuut. Verder waren er nogal wat ouders van de partij om de wedstrijden van hun zoon en teamgenoten te bekijken. Heel leuk!


Landelijk B St. Hoger/TSB 2 - Kampenion 1 5 – 5
Ivan Hollander 3, Guido Wessels 1 en dubbel 1; Gert-Jan de Lange 0


Team 1 speelde zaterdagmiddag in Den Haag tegen het 2e team van St. Hoger/TSB. Het was voor het eerst dat teams van beide verenigingen elkaar ontmoetten. De tegenstander eindigde het afgelopen seizoen net als Kampenion 1 op de 5e plaats in een poule van landelijk B. Op voorhand leken beide teams aan elkaar gewaagd en in de praktijk was dat ook zo. De wedstrijd eindigde in 5 – 5, maar dat was geflatteerd, want alle vijf verloren partijen gingen over de volle vijf games. Als er een team had moeten winnen, dan was het Kampenion 1. Ivan Hollander – net terug van wintersport uit Noorwegen – bleef ongeslagen en Guido Wessels pakte één puntje. Het vijfde punt pakte team 1 in het dubbel (Ivan/Guido). Pascal viel uit. Een start met perspectief voor Kampenion 1.
Van coach Ralph begreep ik dat hij bij de spelers van team 1 – met uitzondering van de geroutineerde Ivan – nog meer dan tot nu toe in de coaching vooral naar de toekomst (dus ontwikkeling) wil kijken en minder naar de korte termijn (het resultaat).


Hoofdklasse Kampenion 2 - TT Zwolle 3 8 – 2
Bertin Bos 3, Stefan Sijbesma 2, Wim Tillema 2 en dubbel 1


Team 2 begon het seizoen tegen de tegenstander waartegen het het vorig seizoen de competitie afsloot: TT Zwolle 3. Team 2 speelde in ongewijzigde samenstelling, maar dat gold niet voor de Zwollenaren. Van het team van vorig seizoen was alleen Jos Koekoek over. Wessel Kamer maakt ook nog deel van dat team uit, maar hij was afwezig. Nieuw in het team is de talentvolle Jennifer Guo (12 jaar). Alex de Graaf – die ook mogelijkheden heeft – viel in.
Het krachtsverschil tussen beide teams was deze middag groter dan het afgelopen seizoen. Team 2 bleek met 8 – 2 duidelijk te sterk. Bertin bleef eenvoudig ongeslagen, terwijl Wim en Stefan ieder tweemaal wonnen. Beiden moesten hun meerdere erkennen in de sterk spelende Guo. Guo speelt technisch verzorgd en weet al precies op welke ballen zij kan komen. Heel fraai om te zien. Van de tien partijen was eigenlijk alleen die tussen Stefan en Koekoek spannend; Stefan won met 11 – 7 in de vijfde game.
Een goede start dus voor team 2.


1e klasse Smash ‘70 3 - Kampenion 3 5 – 5
Thomas Niemeijer 2, Albert Hoeve 1, Pjotr van Spelden 1 en dubbel 1


Team 3 ging in Hattem op bezoek bij Smash ’70 3. Dat team speelt dit seizoen liefst twee klassen hoger dan het afgelopen seizoen toen het heel ruim de titel in een van de poules in de 3e klasse behaalde. Zoals wellicht bekend ‘overkwam’ de spelers van Kampenion 3 datzelfde het seizoen ervoor. Daardoor kijkt team 3 terug op een moeizaam seizoen, maar werd eer wel veel geleerd.
Een wedstrijd dus tussen twee enigszins vergelijkbare teams. Bij Smash ’70 3 speelt de talentvolle Jean de Ruiter, een jonger broertje van Lars de Ruiter die het afgelopen seizoen met Smash ’70 1 naar landelijk C promoveerde in de poule van Kampenion 2. Het werd een leuke wedstrijd tussen twee gelijkwaardige teams. Een 5 – 5 gelijkspel is dan ook een logische uitslag. Thomas won tweemaal en Albert en Pjotr ieder eenmaal. Ook het dubbel leverde winst op. Danny viel uit. Jean de Ruiter bleek voor iedere speler van team 3 te sterk. Al met al een aardig begin van het seizoen voor team 3.


4e klasse Kampenion 4 - Wezep 2 5 – 5
Ditmar van Dorp 3, Bert Beks 1 en Roelard Bos 1


Team 4 maakte ook een moeizaam seizoen door, de afgelopen competitie. Het debuteerde toen in de 4e klasse. Van dat team zijn Ditmar en Roelard overgebleven en zij hebben gezelschap gekregen van Bert Beks die vorig seizoen zijn debuut maakte in de welp-/pupilklasse en dat prima deed. Team 4 ontving Wezep 2 dat vorig seizoen nog in de 5e klasse uitkwam, een mooie graadmeter dus.Beide teams maakten er een leuke wedstrijd van. Vrijwel alle zes spelers speelden om te winnen en dat is leuk om te zien. Dat gaat regelmatig met de nodige fouten gepaard, maar dat geeft niet. Daarvan leer je meer dan van risicoloos ‘geschuif’. Ook deze wedstrijd eindigde in 5 – 5 en die uitslag is terecht. Vier partijen gingen over de volle vijf games en beide teams wonnen er daarvan twee.Ditmar won zijn drie partijen, al moest hij daarvoor tot het gaatje gaan (tweemaal in vijven). Bert en Roelard wonnen ieder eenmaal. Ook team 4 kan terugkijken op een aardige start van de competitie.


5e klasse Kampenion 5 - Spoolde 1 9 – 1
Matthieu vd Berg 3, Jesper Sleurink 3, David Pap 2 en dubbel 1


Het team 5 van dit seizoen is het team 5 van vorig seizoen, maar dan aangevuld met Matthieu. Hij heeft het in de 4e klasse geprobeerd, maar dat was nog wat te hoog gegrepen. Daarom speelt hij nu in de 5e klasse, samen met David, Jesper en Niels van der Vegt.Zaterdagmiddag kwam Spoolde 1 op bezoek en dat is op papier geen zwakke tegenstander. Maar daar trokken David, Jesper en Matthieu zich weinig van aan, want vanaf het begin lieten zij er geen misverstand over bestaan welk team het sterkst was deze middag. Na het dubbel stond het al 4 – 0 en aan het eind van de wedstrijd zag ik 9 – 1 op het scorebord en wedstrijdformulier staan. Een prima uitslag voor team 5. Jesper en Matthieu bleven keurig ongeslagen en David won tweemaal. Het negende punt kwam op naam van het dubbel Jesper/Matthieu. Niels vd Vegt viel uit. Veel beter kon team 5 het seizoen niet beginnen.


5e klasse Kampenion 7 - Kampenion 6 10 - 0
Matthias vd Molen 3, Jomar Schilder 3, Orhan Tozan 3 en dubbel 1

Stefan van Unen 0, Nikki Vahl 0 en Niels Wijshake 0

Sja en dan de wedstrijd van team 6 en team 7. Inderdaad, beide teams speelden tegen elkaar. Team 6 is hetzelfde team 6 van het afgelopen seizoen: Niels Wijshake, Nikki en Stefan, maar aangevuld met Gerco die deze middag uitviel. Team 7 kent drie debutanten: Ali-imran (die uitviel), Jomar en Orhan, terwijl Matthias aan zijn tweede competitie begint na vorig seizoen zijn debuut te hebben gemaakt in de welp-/pupilklasse.
Ik moest Orhan (team 7) en Nikki (team 6) telefonisch nog wel even ‘optrommelen’, maar gelukkig verschenen beiden nog aardig op tijd in de hal. Leuk was het dat de jarige Ali-imran (nogmaals proficiat!) nog even naar zijn teamgenoten kwam kijken.

Het werd een bijzondere wedstrijd tussen de beide teams. Na het dubbel stond het 4 – 0 voor team 7, maar drie van de vier partijen gingen over de volle vijf games. En die vielen dus alle de kant van team 7 op. Daarna volgden nog eens vier vijfpitters en ook die vielen alle in het voordeel van team 7 uit. Heel apart om te zien. Zo stond het dus 8 – 0 voor team 7, waar het bijvoorbeeld ook 4 – 4 had kunnen staan. De twee laatste partijen hadden beide slechts drie games nodig om een winnaar aan te wijzen en ook die gingen naar team 7. Zo won team 7 dus met liefst 10 – 0 van team 6, maar voor hetzelfde geld was het dus (bijvoorbeeld) 6 – 4 geworden. Zij die niet bij de wedstrijd aanwezig geweest zijn, denken vast: team 6 was geen partij voor team 7, maar dat was dus zeker niet zo. Complimenten voor de spelers van team 7 voor het prima (aanvallende) spel en ook complimenten voor de spelers van team 6 voor het feit dat zij ervoor bleven gaan en de (te) ruime nederlaag sportief opnamen. Klasse! De wedstrijd eindigde rond de klok van half zes, terwijl de laatste twee wedstrijden nog op twee tafels werden gespeeld.


Wp-klasse Kampenion 9 - Kampenion 8 2 – 8
Roderik van Braak 2, Heiko Potkamp 0 en Merino Potkamp 0
Jasper Lambregtse 3, Rik ten Caat 2, Lucas van Langen 2 en dubbel 1


Met de wedstrijd tussen Kampenion 9 en Kampenion 8 stond er nog een Kamper onderonsje op het programma. Ook hier waren de nodige debutanten te aanschouwen: Jasper, Lucas en Rik bij team 8 en Roderik bij team 9. Jelle (team 8) debuteert dit seizoen ook, maar viel deze middag uit.

In de welp-/pupilklasse hoef je ‘maar’ twee games te winnen om de partij te winnen en dat scheelt een slok op een glaasje sportdrank. Bovendien waren de partijen bij deze wedstrijd wat minder spannend. De wedstrijd was dan ook veel eerder klaar dan die tussen Kampenion 7 en 6. De spelers van team 8 waren net wat sterker dan die van team 9. Aan het eind van de wedstrijd stond dan ook een 2 – 8 overwinning voor team 8 op het wedstrijdformulier. Bij team 9 pakte Roderik knap twee zeges, terwijl Heiko en Marino niet tot winst kwamen. Bij team 8 bleef Jasper keurig ongeslagen en wonnen Lucas en Rik ieder tweemaal. Ook hier bleven de spelers tot het laatste punt ervoor gaan. Soms nog iets te uitbundig en te enthousiast, maar beter zo dan als een gezicht als een oorwurm met kiespijn. Keurig jongens.
Probeer er wel aan te denken dat wanneer je telt, je op dat moment scheidsrechter bent en geen supporter van je teamgenoten! Dus ga niet uit je bol als je teamgenoot een punt maakt. Dat is niet netjes naar de tegenspelers!


Het was genieten geblazen in de hal van Kampenion afgelopen zaterdagmiddag. Veel enthousiaste spelers, een behoorlijk aantal ouders dat kwam kijken en leuk tafeltennis. Ik heb me dan ook prima vermaakt. Op naar de volgende zaterdag!


Programma volgende week:
Kampenion 1   - Amsterdam '78
DTS 2         - Kampenion 2
Kampenion 3   - De Brug 1
Dronten '74 1 - Kampenion 4
Swift '64 1   - Kampenion 5
Kampenion 6   - Zwartsluis 2
TT Zwolle 11  - Kampenion 7
Kampenion 8   - DTV '84 4
Swift '64 2   - Kampenion 9Jan Ringenier,
wedstrijdsecretariaat
Kampenion