FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Eindelijk was het dan zover: in week 5 ging de seniorencompetitie van start. Moeder natuur leek niet echt te willen meewerken getuige de witte hoed, diepvriestemperaturen en (plaatselijk) een kleine wereld. Om die reden vonden twee ontmoetingen tussen teams van Kampenion en Harderwijk geen doorgang. De teams die wel in actie kwamen, presteerden prima: zesmaal winst en eenmaal verlies. Ik neem de resultaten met je door.

Promotieklasse: Kampenion 1 - TT Zwolle 5           9 – 1
Ton Ringenier 3, Jeroen Rotman 3, Jordy ten Have 2 en dubbel 1


Team 1 ontving vrijdagavond het team waartegen het de competitie vorig seizoen afsloot: TT Zwolle 5. Team 1 speelde met Ton Ringenier, Jordy ten Have en Jeroen Rotman die voor Kampenion bij de senioren zijn debuut maakte. Bij de Zwollenaren verschenen Stefan vd Lelie, Yoran Tonnema en Rene Ebeling achter de tafel.

Team 1 maakte een vliegende start in de promotieklasse, de nieuwe benaming voor 2e divisie Oost. Na het dubbel stond het al 4 – 0 en aan het eind van de avond (nou ja eind, beide teams waren voor elven klaar) verdween de uitslag 9 – 1 in de boeken. Een geweldige uitslag en een prima begin van de competitie. Ton en Jeroen bleven eenvoudig op de been en overtuigden met goed spel. Ook Jordy stond goed te spelen, maar met zijn vlakkere spel heeft hij het nu eenmaal lastiger tegen de eveneens goed spelende vd Lelie. Met zijn lange noppen op de backhand maakte hij het Jordy moeilijk. Maar ook Jordy kan terugkijken op een goede avond. In het dubbel waren Jeroen en Jordy in vieren te sterk voor Ebeling en Tonnema.
Zes partijen gingen in vieren en vier partijen in drieën. Ook dat geeft aan dat team 1 duidelijk te sterk was voor TT Zwolle 5. Ik kan eigenlijk dan ook niets negatiefs bedenken over de wedstrijd van vrijdagavond. Niet dat dat nodig is, maar goed. Verder denk ik ook niet dat Jeroen, Jordy en Ton snel naast de schoenen gaan lopen. Deze wedstrijd is nu geschiedenis. Een mooi stukje geschiedenis, maar toch. De eerstvolgende wedstrijd is nu weer de belangrijkste.
Komende vrijdag gaat team 1 in Almelo op bezoek bij De Trefhoek 1.


Promotieklasse: Kampenion 2 - Trias 1                   6 – 4
Robin Lieftink 2, Gertjan Wessels 2 en inv. Ivan Hollander 2


Team 2 maakte zijn debuut in (diezelfde) promotieklasse met een thuiswedstrijd tegen Trias 1. Team 2 kende direct al personele problemen: Gerben Wolterink was met school een weekendje weg en Ralph kampt met rugproblemen. En dus moest het team een beroep doen op Ivan Hollander (team 3) als invaller. De andere spelers waren Robin Lieftink en Gertjan Wessels. Trias verscheen met Roy van Bedaf en de broers Bart en Lars van der Zanden. Lars heeft voor Kampenion nog jeugdcompetitie gespeeld waarbij broer Bart regelmatig meekwam. Trouwens, ook Roy was wel eens van de partij.

Deze wedstrijd was veel spannender dan die op tafel 1. De eerste vier partijen gingen alle over de volle vijf games en het was eigenlijk een klein wonder dat het na het dubbel 3 – 1 voor team 2 stond. Vooral de partij tussen Robin en Lars was onnavolgbaar. Lars had diverse matchpunten, maar Robin wist te overleven en ontsnapte alsnog. Daarna werden nog twee vijfpitters gespeeld en ook die gingen beide naar team 2. Eigenlijk ongelooflijk. Aan het eind van de avond stond er een 6 – 4 zege voor team 2 op het wedstrijdformulier. Gezien de wedstrijd is dat een uitslag waarover de spelers van team 2 niet mogen klagen. En dat deden ze dan ook niet.
Gertjan (tegen Roy en Lars), Ivan (tegen Bart en Roy) en Robin (tegen Lars en Roy) wonnen ieder tweemaal. Zo kun je wel een beroep op een invaller doen! Bij Trias pakte Bart twee punten en Lars een; ook het dubbel ging naar Trias. Ook team 2 kende dus een goede start van de competitie. Immers, voor hetzelfde geld was het 5 – 5 of zelfs 4 – 6 geworden.
Team 2 komt as. maandag al weer in actie. Dan speelt het in Den Ham tegen HTTV 1.


2e klasse: Kampenion 3 - Smash ’70 3                     7 – 3
Dick Hoekman 3, Nick Kuipers 2, Gert-Jan de Lange 1 en dubbel 1


Team 3 speelde direct een belangrijke wedstrijd. Smash ’70 3 kwam op bezoek. Team 3 moest het doen zonder Ivan die inviel bij team 2. Wel in actie kwamen Dick Hoekman, Gert-Jan de Lange en Nick Kuipers. Bij Smash ’70 3 – dat het afgelopen seizoen degradeerde uit de 1e klasse in de poule van team 2 – deden Martin de Roos, Harry Sellies en Joop van Weeghel mee.

Het vernieuwde team 3 wil zich dit seizoen direct in de titelstrijd mengen en daartoe heeft het zeker mogelijkheden. Met Dick en Ivan heeft het team een prima basis met daar omheen de jonge Gert-Jan, Pascal en toch ook Nick die volgens mij ook nog geen grijze haren heeft. Smash ’70 3 is een concurrent – dan wel outsider – voor de titel.
Team 3 speelde een prima wedstrijd. Na het dubbel stond het op een 3 – 1 voorsprong. Daarvoor had het wel twee vijfpitters nodig, maar dat mocht de tafeltennispret niet drukken. Drie partijen later stond het 4 – 3, omdat alleen Dick (tegen Van Weeghel) tot winst kwam. Gert-Jan (tegen De Roos) en Nick (tegen Sellies) leden kansloze nederlagen. Het slotakkoord was echter duidelijk voor team 2, want de drie resterende partijen gingen alle ruim naar respectievelijk Gert-Jan, Nick en Dick.
Een prima 7 – 3 overwinning dus voor team 3, een maximaal resultaat gezien het gameverloop. En dan heeft team 3 – o.a. – Ivan nog achter de hand. Een lekker idee.
Komende vrijdag gaat team 3 op bezoek bij Wezep 3.


3e klasse: Kampenion 4 - Smash ’70 7                     9 – 1
Jan Ringenier 3, Simon vd Woude 3, Marcel Makkink 2 en dubbel 1


Ook team 4 speelde tegen een team van Smash ’70 en wel team 7. Team 4 speelde met Marcel Makkink, Jan Ringenier en Simon vd Woude. De Hattemers brachten Carl van Oene, Gert-Jan Eikelboom en Elwin Dalhuizen mee.

De spelers van team 4 bleken klaar voor de wedstrijd. Niet dat de gasten van Smash ’70 7 slecht stonden te spelen, maar toch stond er aan het eind van de avond een ruime 9 – 1 overwinning op het wedstrijdformulier. Marcel, Jan en Simon waren op de juiste momenten net wat doortastender dan Van Oene, Eikelboom en Dalhuizen. Alleen Marcel moest zich eenmaal – nipt in vijven – gewonnen geven en wel tegen Eikelboom. Simon had ook eenmaal een vijfpitter nodig, maar wist die wel winnend af te sluiten. De overige winstpartijen kwamen eenvoudiger tot stand, maar het was zeker geen walk-over.
Ook een prima start dus voor team 4. Tegenstander Smash ’70 7 moet toch als een top 3-team worden beschouwd.
Team 4 speelt as. vrijdag de pittige uitwedstrijd bij TT Zwolle 8.


3e klasse: GTC 1 - Kampenion 5                                 3 – 7
Theo Hogenhorst 2, Arie Hup 2, Gerard Palland 2 en dubbel 1


Voor team 5 stond direct een heel belangrijke wedstrijd op het programma, namelijk die tegen medetitelkandidaat GTC 1. Dat team heeft versterking gekregen van Pieter Beuzenberg, omdat het oorspronkelijke 1e team van GTC 1 met Wouter Beuzenberg en Dick Smit uit elkaar is gevallen. Naast Pieter Beuzenberg speelden Cees Kranenburg en invaller Wim Oudenaarden (team 2). Team 5 trad aan in de meest ervaren opstelling: Theo Hogenhorst, Arie Hup en Gerard Palland.

Team 5 speelde een prima wedstrijd. Na het dubbel stond het op een 1 – 3 voorsprong. Alleen Pieter Beuzenberg bleek te sterk voor Theo. Gerard (nipt in vijven tegen Kranenburg) en Arie (in drieën tegen Oudenaarden) kwamen tot winst en ook het dubbel Gerard/Theo was succesvol.
Na het dubbel bleef het crescendo gaan voor team 5. Aan het eind van de avond stond er een keurige 3 – 7 zege op het wedstrijdformulier. Toen de rookwolken waren opgetrokken bleek dat Theo, Arie en Gerard alleen hun meerdere moesten erkennen in Pieter Beuzenberg. Maar dat is geen schande. Laatstgenoemde speelde de afgelopen seizoenen in de 1e klasse.
Maar een 3 – 7 zege bij de directe concurrent in de strijd voor de titel is natuurlijk een prima resultaat.
Team 5 speelt as. dinsdag voor het eerst thuis en wel tegen Staphorst 1.


3e klasse: Kampenion 6 - Harderwijk 2 wng
Deze wedstrijd vond geen doorgang vanwege de weersomstandigheden en de weggesteldheid.


Komende vrijdag gaat team 6 - net als team 4 - op bezoek in Zwolle. Het speelt dan tegen TT Zwolle 10.


4e klasse: Batfighters 4 - Kampenion 7                  5 – 5
Harm Bosman 2, Jeroen Heldoorn 1, Anja Ringenier 1 en dubbel 1


Team 7 opende het seizoen met een uitwedstrijd bij Batfighters 4. Jeroen Heldoorn, Anja Ringenier en Harm Bosman kwamen namens het team in actie. Batfighters 4 deed het met Jacob-Jan van der Spek, Gert-Jan van der Linde en Heinz Klein.

Beide teams maakten er een spannende wedstrijd van. Via 2 – 0, 2 – 2 4 – 2, 4 – 5 werd het uiteindelijk 5 – 5. En dat is geen slecht begin voor team 7. Zeker niet omdat aan Elburgse kant Jacob-Jan van der Spek meedeed, die – als hij de nodige ritme heeft – gemakkelijk een klasse hoger meekan. Bij team 7 pakte Harm twee punten en Jeroen en Anja ieder een. Harm en Jeroen schreven samen ook knap het dubbel op hun naam via een 2 – 3 zege op het duo vd Linde en vd Spek.
Al met al een bemoedigend begin van de competitie. En dat is belangrijk, want op papier is het een vrij sterke poule waarin het team uitkomt.
Komende dinsdag ontvangt team 7 het Elspeetse ESV 1.


4e klasse: Kampenion 8 - Smash ’70 8                     3 – 7
Martijn Haanappel 2 en Anne vd Haar 1; inv. Gerard Wessels 0


Team 8 kende – net als team 2 – personele problemen. Mattias Beimers was verhinderd en Wichert-Jan Koopman moest op de wedstrijddag met koorts afzeggen. En hij had nog wel zo naar zijn rentree uitgekeken. Martijn Haanappel en Anne van der Haar kregen gezelschap van Gerard Wessels (team 9) die inviel. Smash ’70 8 verscheen met Wim Geerts, Erik van der Ziel en Dirk van der Wal.

Vooraf schatte ik Smash ’70 8 al in als een van de kanshebbers voor de titel en in de praktijk bleek dat ook wel. Na het dubbel stond het 0 – 4 en daar was niet veel op af te dingen. Al zat Anne er in zijn partij tegen Van der Wal dichtbij: 8 – 11 verlies in de vijfde game. Na het dubbel ging het wat beter voor team 8. Drie partijen later stond het 2 – 5 via zeges van Martijn (op Van der Wal) en Anne (op Van der Ziel). Aan het eind van de avond verscheen er 3 – 7 op het scorebord. Alleen Martijn (tegen Van der Ziel) wist nog tot winst te komen. Team 8 bood goed partij, want vijf partijen gingen in vijven verloren waaronder twee van invaller Gerard die het Geerts en Van der Wal lastig wist te maken.
Gezien de sterke tegenstander en het feit dat team 8 met een invaller speelde, is 3 – 7 nog niet zo gek. Uiteraard doe ik daarbij niets af aan de prestatie van Gerard.
Team 8 gaat as. vrijdag op bezoek bij Heino 7.


5e klasse: Harderwijk 5 – Kampenion 9 wng
Deze wedstrijd vond geen doorgang vanwege de weersomstandigheden en de weggesteldheid.


Team 9 ontvangt as. dinsdag DTV '84 6 uit Dalfsen.


Prima resultaten dus in de eerste competitieronde. En ook het vertoonde niveau in veel (thuis)wedstrijden mocht er zijn. En als ik de wedstrijdformulieren van de beide uitwedstrijden zo bekijk, dan hebben ook de teams 5 en 7 goed gepresteerd. Het is nu zaak om niet naast de sportschoenen te gaan lopen. Gelukkig is het koud weer, dan houd je de schoenen wel aan.
Tot volgende week!


Jan Ringenier,
wedstrijdsecretaris senioren
Kampenion

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar