FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Op zaterdag 4 februari kwamen acht van de negen jeugdteams in actie. Alleen team 9 niet, want dat zag de uitwedstrijd bij Swift ’64 2 uitgesteld. De acht teams die wel speelden, kwamen tot prima resultaten. Geen enkel team leed een nederlaag. En wat belangrijker is: ik heb mooie wedstrijden en een leuk niveau gezien in de zaal van Kampenion.


Landelijk B Kampenion 1 - Amsterdam ’78 7 – 3
Pascal Bruins 2, Gert-Jan de Lange 2, Guido Wessels 2 en dubbel 1

De spelers van team 1 begonnen vorige week met een gelijkspel bij Steeds Hoger/TSB 1 en zij wilden daar natuurlijk graag een overwinning op laten volgen. Ditmaal speelden zij in de vertrouwde opstelling, dus met Gert-Jan, Guido en Pascal. De tegenstander was Amsterdam ’78 1 en dat speelde met (invaller) Willem Shi, Tip Ketelaar en Rens van Mens. De Amsterdammers waren de competitie gestart met een 1 – 9 nederlaag tegen ZTTC 1. En ook zij wilden zich natuurlijk revancheren voor dat resultaat.

Na het dubbel stond het 2 – 2. Pascal won zijn eerste partij van invaller Shi, maar Gert-Jan (2 – 3 tegen Ketelaar) en Guido (2 – 3 tegen Van Mens) verloren hun eerste partij op het nippertje. Toch hadden we toen al kunnen genieten van tafeltennis op hoog niveau. Gert-Jan en Pascal schreven samen het dubbel op hun naam via een zege (3 - 1)op Shi en Ketelaar.
Na het dubbel kwam team 1 pas goed op stoom. Vijf partijen op rij wist het te winnen. Alleen de laatste partij ging nog naar Amsterdam ’78. Ketelaar was net wat sterker dan Pascal.
Gert-Jan, Guido en Pascal wonnen allemaal twee partijen en ook het dubbel ging dus naar Kampenion. Team 1 won daarom met 7 – 3 en dat is een mooi resultaat.
En wat belangrijker is: Gert-Jan, Guido en Pascal stonden goed te spelen. Gert-Jan speelde in de van hem bekende stijl en zijn backhand begint steeds beter te lopen. Guido speelt met minder topspin dan Gert-Jan en Pascal. Daarom was het niet zo verrassend dat hij van de wat verdedigend spelende Van Mens verloor. Pascal stond deze middag prima te spelen. Hij had ervoor gekozen om minder risico te nemen met de backhand en dat bleek een prima keuze. Hij blokte sterk met die backhand en maakte veel minder fouten waardoor hij langer in de ralley en game bleef en meestal tot winst kwam.
Van verschillende kanten hoorde ik dat het genieten was langs de kant.
Komende zaterdag speelt team 1 weer thuis. Dan komt de sterke koploper ZTTC 1 uit Zaandam op bezoek. Dat won namelijk ook zijn tweede wedstrijd met de cijfers 9 - 1.


Hoofdklasse DTS 2 - Kampenion 2 4 – 6
Bertin Bos 2, Stefan Sijbesma 2 en Wim Tillema 2

Team 2 ging zaterdagmiddag op bezoek in Enschede bij DTS 2. Beide teams hadden hun eerste wedstrijd met 8 – 2 gewonnen en dus – ik geef toe het is wat vroeg – was dit de eerste topper van het seizoen. Team 2 speelde weer met Bertin, Stefan en Wim. DTS 2 deed het met Gianluca Gossu, Anouk Broekhuizen en Stefan Holwerda.

Na het dubbel stond het 2 – 2. Bertin en Stefan wonnen hun eerste wedstrijd, terwijl Wim tegenstander Broekhuizen moest feliciteren. Daarna liep team 2 uit naar 2 – 5. Maar omdat van de laatste drie partijen er twee naar DTS 2 gingen, bleef de overwinning ‘beperkt’ tot 4 – 6. Maar dat is helemaal geen gek resultaat in Enschede. Bertin, Stefan en Wim wonnen ieder twee partijen, maar niet van dezelfde tegenstanders. Alhoewel, Stefan en Wim deden dat wel.
Al met al een goed resultaat voor team 2 dat nu na twee wedstrijden bovenaan staat. Het maakte vorige week prima gebruik van het feit dat TT Zwolle 3 zonder de sterke Wessel Kamer speelde. Ik schat namelijk in dat het kampioenschap tussen TT Zwolle 3 en Kampenion 2 gaat met DTS 2 – de tegenstander van deze zaterdag – op enige (?) afstand als nummer drie.
As. zaterdag speelt team 2 weer uit. Dan gaat het bij Smash 2000 1 in Losser op bezoek.


1e klasse Kampenion 3 - De Brug 1 5 – 5
Thomas Niemeijer 2, Danny Bruins 1, Pjotr van Spelden 1 en dubbel 1

Team 3 begon de competitie vorige week met een gelijkspel bij Smash ’70 3 in Hattem. Nu kwam De Brug 1 uit Apeldoorn op bezoek. Dat verloor vorige week met 4 – 6 van Rijssen 1. Team 3 speelde met Danny, Pjotr en Thomas. Albert viel uit. De Brug had Ronald van Dam, Gerrit Wijngaards en Wiktor Kubielas mee gebracht.

Ik heb deze wedstrijd grotendeels gevolgd en vind dat Danny, Pjotr en Thomas goed stonden te spelen. Het was ook een spannende wedstrijd, want zes van de tien partijen hadden vijf games nodig om een winnaar aan te wijzen. De buit werd eerlijk verdeeld met drie om drie. En ook de eindstand was in evenwicht: 5 – 5. Ik ben er zeker van dat team 3 de wedstrijd had gewonnen wanneer Wijngaards niet met noppen had gespeeld, maar goed. Daar koop je niet zoveel voor. Pjotr wist Wijngaards nipt te verslaan. Danny en Thomas verloren op het nippertje. Thomas wist trouwens weer van de sterke Van Dam te winnen in een mooie partij. Als de drie de tweede bal nog wat vlakker slaan dan de eerste – die vaak goed is – dan komt het helemaal goed met de boys. Thomas won twee partijen en Danny en Pjotr ieder een. Pjotr en Thomas wonnen samen ook het dubbel.
Komende zaterdag speelt team 3 weer thuis. Dan komt Rijssen 1 op bezoek.


4e klasse Dronten ’74 1 - Kampenion 4 5 – 5
Roelard Bos 2, Ditmar van Dorp 2 en Bert Beks 1

Team 4 ging zaterdagmiddag op bezoek bij Dronten ’74 1 en het deed dat met Bert, Ditmar en Roelard. Tegenstander Dronten speelde met Jared Celen, Jeroen vd Heide en Brian Licher.

Ook deze twee teams maakten er een spannende wedstrijd van. Na het dubbel stond het hier ook 2 – 2 en aan het eind – het wordt eentonig – 5 – 5. Geen van de zes spelers bleef zonder nederlaag. Dat geeft ook aan dat het krachtsverschil niet groot was. Ditmar en Roelard wonnen ieder twee partijen en Bert snoepte ook weer een puntje mee. Dat betekent dat team 4 nog steeds zonder verlies is. Oke, het heeft ook nog niet gewonnen, maar daar hebben we het verder niet over.
Komende zaterdag speelt team 4 weer op locatie. Dan speelt het in Zwolle tegen TT Zwolle 9.


5e klasse Swift ’64 1 - Kampenion 5
Matthieu vd Berg 3, Jesper Sleurink 3, Niels vd Vegt 1 en dubbel 1

Team 5 speelde een paar kilometer verderop in Swifterbant en wel tegen Swift ’64 1. Het speelde met Jesper, Matthieu en Niels vd V. David viel uit. Swift ’64 deed het met Axel de Vries, (invaller) Rebecca Minjon en Joris Damhuis.

Deze wedstrijd was duidelijk minder spannend dan de wedstrijden van de teams 3 en 4. Natuurlijk wilde team 5 de 9 – 1 overwinning van vorige week een goed vervolg geven en dat lukte ook. Na het dubbel stond het al op een 1 – 3 voorsprong en die voorsprong werd alleen maar groter. Aan het eind van de wedstrijd stond er 2 – 8 op het wedstrijdformulier. En dat is een mooie overwinning. Jesper en Matthieu bleven voor de tweede achtereenvolgende maal ongeslagen en Niels pakte een puntje mee. Ook het dubbel leverde winst op. Team 5 is de competitie dus prima gestart. Het staat na twee wedstrijden samen met Zwartsluis 1 op kop.
Komende zaterdag speelt team 5 weer een uitwedstrijd. Dan bij diezelfde medekoploper Zwartsluis 1!


5e klasse Kampenion 6 - Zwartsluis 2
Stefan van Unen 3, Nikki Vahl 3, Niels Wijshake 2 en dubbel 1

Ik was benieuwd of de 0 – 10 nederlaag van vorige week tegen team 7 nog had doorgewerkt, maar dat bleek reuze mee te vallen. Jammer was het dat Gerco Schipper alsnog heeft besloten om met onmiddellijke ingang te stoppen. Maar gelukkig kunnen Niels W., Nikkie en Stefan wekelijks spelen. Zwartsluis 2 speelde met Romy vd Klocht, Benne Schrijver en Esmee Stam.

Na het dubbel stond team 6 al op voorsprong: 3 – 1. Alleen Niels moest zijn meerdere erkennen in jongedame Stam. Daarna bleef het goed gaan met de spelers van team 6. Alleen Niels had het nog een keer lastig tegen Schrijver, maar deze partij wist hij wel te winnen. Ook alle andere partijen leverden winst op en dat betekent dat team 6 een ruime 9 – 1 overwinning boekte. Daarmee herstelde het zich dus prima van de ‘zeperd’ tegen team 7. Keurig jongens! De boys moeten nu nog proberen wat aanvallender te spelen en niet zoveel mogelijk ballen op tafel zien te houden. Die partijen leveren nu nog wel vaak winst op, maar je leert meer van wat aanvallender spelen. Je maakte dan - vooral in het begin - wel wat meer fouten, maar je zult zien dat je daar op enige termijn beter van wordt. Succes daarbij!
Komende zaterdag speelt team 6 voor de derde achtereenvolgende maal in de sportzaal van Kampenion. Dan komt Harderwijk 2 op bezoek dat gedeeld eerste staat.


5e klasse TT Zwolle 11 - Kampenion 7 3 – 7
Orhan Tozan 3, Ali-Imran Ugurlu 2, Jomar Schilder 1 en dubbel 1

Voor team 7 geldt ongeveer het omgekeerde van team 6: hebben de spelers de voeten nog op de vloer of zijn zij gaan zweven? Het speelde ’s ochtends in Zwolle tegen TT Zwolle 11. Ditmaal viel Matthias uit en dat betekende dat Ali-Imran – die zijn debuut maakte – Jomar en Orhan speelden. Bij de Zwollenaren kwamen Britt Heij, Isabel Jonker en Casper vd Most in actie.

Ook nu speelde team 7 weer een aantal vijfpitters, al waren dat er ietsje minder dan vorige week. Nu bleef het bij vijf. Ditmaal gingen er twee verloren en dat moet even wennen zijn geweest. Na het dubbel stond team 7 op een 1 – 3 voorsprong. Daarna kwamen TT Zwolle 11 terug tot 3 – 3, maar de vier laatste partijen gingen alle naar team 7. En dus ging het met een 3 – 7 overwinning terug naar Kampen. Een mooi resultaat. Orhan won opnieuw zijn drie partijen, Ali-Imran debuteerde met twee overwinningen en Jomar pakte ditmaal een puntje; hij verloor de beide andere partijen heel nipt in vijven. Het dubbel leverde winst op voor Jomar en Orhan.
Team 7 staat nu samen met Harderwijk 2 op kop in deze poule. Maar de stand is niet het belangrijkste. Belangrijker is het dat de spelers lekker aanvallend blijven spelen.
Volgende week speelt team 7 weer uit. Dan gaat het op bezoek bij DTV ’84 3.


Wp-klasse Kampenion 8 - DTV ’84 4 10 – 0
Jelle de Bue 3, Rik ten Caat 3, Lucas van Langen 3 en dubbel 1

Team 8 versloeg vorige week team 9 met 2 – 8 en natuurlijk wilden de boys daar graag een zege aan toevoegen. Jelle, Lucas en Rik moesten dat doen. Ditmaal viel Jasper uit, maar hij was wel aanwezig. Bij de bezoekers uit Dalfsen speelden Lisa Roddenhof, Saskia Horstink en Laura Sietzema.

Ai. Dan speel je de ene week tegen clubgenoten en dan moet je de andere week tegen drie lieftallige dames spelen. Zou dat wel goed aflopen? Ik kan iedereen geruststellen: het liep goed af. Jelle, Lucas en Rik lieten ook nu weer zien dat je al heel leuk kunt ballen als je nog maar een paar maanden lid bent. Zij waren al wat verder dan de jongedames uit Dalfsen. Alle tien partijen wisten de heren te winnen. Een partij had een derde game nodig, maar Jelle wist die te winnen. En dus won team 8 met 10 – 0. Door de twee ruime overwinningen staat team 8 doodleuk tweede achter Harderwijk 3. Heel knap. Maar ook hier zeg ik dat de stand helemaal niet zo belangrijk is. De spelers moeten gewoon plezier hebben, lekker ballen en veel leren.
Aardig om te vermelden is nog dat de spelers serieuzer stonden te spelen en 'minder herrie maakten' dan de week ervoor. Hebben zij de goede raad ter harte genomen, of kwam het luidruchtige spel vooral omdat tegen clubgenoten moest worden gespeeld? Hoe dan ook, complimenten voor de manier waarop jullie stonden te spelen. Het zag er geconcentreerd uit.
Ook team 8 speelt volgende week voor de derde achtereenvolgende maal in de zaal van Kampenion. Dan komt Swift ’64 2 op bezoek.


Wp-klasse Swift ’64 2 - Kampenion 9 uitg.
De wedstrijd is op verzoek van Swift ’64 2 uitgesteld.


Ik heb het al een paar keer aangegeven: de resultaten zijn – vooral bij de 4e en 5e klasteams en de wp-klasseteams – niet het belangrijkste. Het is veel belangrijker dat de spelers plezier hebben en houden in het spelletje en dat zij vooruitgaan. Dus langzaam maar zeker beter worden. Maar natuurlijk kan ik niet om de goede resultaten van de jeugdteams heen. Na twee speelronden hebben de negen jeugdteams in (in totaal 17 wedstrijden) nog geen enkele nederlaag tegen een team van een andere vereniging geleden. Want zo jullie misschien nog wel weten, werden de enige twee nederlagen geleden tegen andere teams van Kampenion. Natuurlijk blijft dat niet zo. Maar dat maakt ook helemaal niets uit. Tot volgende week!


Jan Ringenier
wedstrijdsecretariaat
Kampenion

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar