FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


In week 6 kwamen alle negen teams in actie. De dinsdagteams deden dat thuis en de vrijdagteams op locatie. Team 1 zette ook de tweede wedstrijd bij De Trefhoek 1 in Almelo in winst om. Het stelt daarmee voorlopig (?) zijn kandidatuur voor de promotiegroep. Maar om met Joop Zoetemelk te spreken: 'Parijs is nog ver'. Ook de teams 3, 4, 5 en 7 deden goede zaken en draaien op dit moment bovenin mee. De teams 2, 6, 8 en 9 liepen tegen een nederlaag aan. De balans is dus nipt positief. Ik neem de wedstrijden weer met je door.Promotieklasse: De Trefhoek 1 - Kampenion 1                     3 – 7
Jordy ten Have 2, Ton Ringenier 2, Jeroen Rotman 2 en dubbel 1


In de tweede wedstrijd van het seizoen moest team 1 zien de 9 – 1 zege in de eerste wedstrijd een goed vervolg te geven. Dat moest dan gebeuren in de uitwedstrijd bij De Trefhoek 1 in Almelo. Team 1 speelde weer met Ton Ringenier, Jeroen Rotman en Jordy ten Have. De Trefhoek bracht Daniel Gelician, Raymond Klein en Henk Kroeze achter de tafel.

Omdat Gelician vroeg weg moest, werd in goed overleg besloten dat hij zijn drie wedstrijden direct achter elkaar speelde. Dat pakte voor hemzelf prima uit, want hij versloeg achtereenvolgens Ton, Jordy en Jeroen. Jordy en Jeroen verloren nipt in vijven en Jordy had zelfs een aantal matchpunten. Zo stond het dus 3 – 0 voor De Trefhoek. Maar daarna kwamen Ton, Jordy en Jeroen beter en beter in de wedstrijd en bogen zij de achterstand om in een keurige 3 – 7 overwinning. Alleen de partij tussen Jeroen en Kroeze was nog nagelbijtend spannend; Jeroen kwam sterk terug na een 2 – 0 achterstand en maakte het verschil in de vierde en vijfde game.
Een prima overwinning voor team 1. Met 16 punten uit twee wedstrijden doet het voorlopig (?) goed mee en stelt het zijn kandidatuur voor de promotiegroep. Team 1 is wel eens minder begonnen in de promotieklasse / 2e divisie Oost.
As. vrijdag komt Rijssen 1 op bezoek.


Promotieklasse: HTTV 1 - Kampenion 2                                   7 – 3
Gertjan Wessels 1, Gerben Wolterink 1 en inv. Ivan Hollander 1


Team 2 ging voor zijn tweede wedstrijd maandagavond al op bezoek bij HTTV 1 in Den Ham. De wedstrijd was eerder al op verzoek van team 2 verzet, omdat Ralph Trip en Robin Lieftink op zaterdagmiddag niet beschikbaar waren. Door de rugproblemen van Ralph was het verzetten achteraf gezien niet nodig geweest, want beiden moesten maandagavond ook verstek laten gaan. Toch is een woord van dank aan HTTV 1 voor het meewerken aan het verzetten op zijn plaats! Gertjan Wessels en Gerben Wolterink waren wel van de partij en zij gingen op stap met Ivan Hollander die voor de tweede achtereenvolgende maal inviel. HTTV 1 deed het met Mark van Keulen, Hendri Valk en Peter Roelofs. Laatstgenoemde speelde recent nog 2e divisie landelijk.

Team 2 bood prima tegenspel, maar kon niet voorkomen dat het in Den Ham tegen de eerste nederlaag van het seizoen aanliep: 7 – 3. Er had wel wat meer in gezeten, maar dat telt niet. En terecht. Gertjan, Gerben en Ivan wonnen ieder een partij en wel van Valk, die duidelijk minder sterk is dan zijn teamgenoten. Gerben leek tegen Roelofs overigens voor een stunt te gaan zorgen, maar helaas kon hij een 2 – 0 voorsprong in games niet verzilveren.
Op zich is in Den Ham verliezen geen schande, maar het maakt nogal wat uit of je HTTV op zaterdag (of maandag) in Den Ham treft of thuis op vrijdag. Roelofs is namelijk niet beschikbaar op de vrijdagavond. Aan de andere kant, bij HTTV deed Berry van der Velde nog niet eens mee. Met hem in plaats van Valk had het ook zomaar 9 – 1 of 10 – 0 kunnen worden. Zo reëel moeten we dan ook weer zijn. Team 2 heeft 9 punten uit twee wedstrijden en staat daarmee in de middenmoot.
Nu al blijkt dat Entac 2 veel te sterk voor de overige teams is, maar dat konden we zien aankomen. Daar achter staan de teams nog dicht bij elkaar.
Team 2 ontvangt komende vrijdag Effect 1 uit Mariënheem.


2e klasse: Bosman Wezep 3 - Kampenion 3                            3 – 7
Ivan Hollander 3, Nick Kuipers 2, Pascal Bruins 1 en dubbel 1


Team 3 ging vrijdag op bezoek bij Bosman Wezep 3. Beide teams hadden hun eerste wedstrijd gewonnen en dus waren we benieuwd hoe het vrijdagavond zou aflopen. Team 3 speelde met Pascal Bruins, Nick Kuipers en Ivan Hollander. Wezep 3 deed het met Jan Hertsenberg, Richard Hertsenberg en Wiebren van de Schootbrugge.

In de eerste partij verloop Pascal van Jan Hertsenberg, maar daarna pakte team 3 vijf partijen op rij. De laatste vier partijen gingen om en om naar Wezep en team 3 en dus verscheen aan het eind van de avond een keurige 3 – 7 zege op het wedstrijdformulier. Ivan bleef ongeslagen, Nick pakte twee punten en Pascal een. Ook het dubbel leverde winst op. Aan Wezeper kant pakte Van de Schootbrugge knap twee punten; hij versloeg Nick en Pascal.
Team 3 heeft nu 14 punten uit twee wedstrijden en stelt daarmee zijn kandidatuur voor de titel. Immers, Dick en Ivan hebben tot nu toe nog niet eens samen meegedaan.
Komende vrijdag ontvangt team 3 Leogang 1 uit Nunspeet.


3e klasse: TT Zwolle 8 - Kampenion 4                                        4 – 6
Marcel Makkink 2, Simon vd Woude 2, Jan Ringenier 1 en dubbel 1


Team 4 startte vorige week de competitie prima met een 9 – 1 zege op outsider Smash ’70 7. Vrijdagavond ging het op bezoek bij DE concurrent: TT Zwolle 8. Team 4 speelde opnieuw met Jan Ringenier, Marcel Makkink en Simon van der Woude. TT Zwolle deed het met Kaz Waanders, Sake Elfrink en Harm Rekers die na jaren bij Wijhe te hebben gespeeld, terug is op de basis.

Het werd een wedstrijd met een apart scoreverloop. Jan en Marcel lieten beiden in hun eerste partij een 2 – 0 voorsprong glippen waardoor het 2 – 0 voor TT Zwolle 8 stond, daar waar het ook 0 – 2 had kunnen staan. Gezegd moet worden dat Kaz en Sake zich knap wisten terug te knokken in de partij. Omdat dat ook nog eens met aanvallend spel gebeurde, kan ook niet worden gezegd dat het gestolen punten waren. Daarna bracht Simon team 4 terug in de wedstrijd via een nipte zege op – de met de penhoudergreep spelende – Harm Rekers. Het moet gezegd dat Harm het spelen met de penhoudergreep steeds beter afgaat; zo weet hij al aardig te openen met zijn backhand.Het dubbel leverde een overtuigende zege op voor Marcel en Simon die de youngsters Kaz en Sake geen kans gaven. De stand was daarmee weer in evenwicht: 2 – 2.
Na het dubbel demarreerde team 4 naar 2 – 5, waarna TT Zwolle weer terugkwam tot 4 - 5. In de laatste partij van de avond zorgden Marcel en Kaz Waanders voor een afsluiting in stijl: een vijfpitter, de zesde van vanavond. Met 7 – 11 in de vijfde game – na een 7 – 3 achterstand – bleek Marcel de gelukkigste en won team 4 de wedstrijd met 4 – 6.
Een goede uitslag, al had er nog wel een puntje meer in gezeten. Toch waren de spelers van team 4 niet ontevreden. Met 15 punten uit twee wedstrijden heeft team 4 al een gaatje geslagen naar de concurrentie.
’s-Heerenbroek 1 is as. vrijdag in de eigen hal de volgende tegenstander voor team 4.


3e klasse: Kampenion 5 - Staphorst 1                                       9 – 1
Theo Hogenhorst 3, Arie Hup 3, Hans vd Berg 2 en dubbel 1


Team 5 ontving afgelopen dinsdagavond Staphorst 1. Het speelde ditmaal in de opstelling Theo Hogenhorst, Arie Hup en Hans van den Berg. Staphorst had Albert Kuiper, Sibrand Hassing en Hans Logtenberg meegebracht.

Team 5 speelde een puike wedstrijd. Na het dubbel stond het al op een 4 – 0 voorsprong, waarbij het slechts 1 game (in het dubbel) had hoeven af te staan. Daarna ging team 5 door en uiteindelijk verscheen er een prima 9 – 1 zege op het scorebord. Alleen Hans moest – in de negende partij van de avond – zijn tegenstander Kuiper feliciteren. Hans kwam daarmee tot twee overwinningen, terwijl Theo en Arie vrij eenvoudig ongeslagen bleven. Uit twee wedstrijden heeft team 5 al 16 punten behaald en heeft het de lastige uitwedstrijd tegen concurrent GTC 1 al achter de rug. Team 5 ligt dus prima op schema.
As. dinsdagavond speelt team 5 opnieuw thuis en wel tegen Swift ’64 2.


3e klasse: TT Zwolle 10 - Kampenion 6                                      6 – 4
Jan Beks 1, Stefan Sijbesma 1, inv. Harm Bosman 1 en dubbel 1


Team 6 zag vorige week zijn wedstrijd tegen Harderwijk 2 uitgesteld. En dus maakte het vrijdagvond zijn debuut in de 3e klasse in de uitwedstrijd bij TT Zwolle 10. Het had direct al personele problemen, want Danny (ziek), Jelmer en Guido waren niet beschikbaar. Gelukkig was Harm Bosman (team 7) wel bereid om in te vallen. Jan Beks en Stefan Sijbesma waren wel namens team 6 van de partij. De Zwollenaren deden het met Rik van Beek, Marinka Mittelmeijer en Bart Feddema.

Team 6 speelde prima mee. Na het dubbel stond het 2 – 2, vooral omdat Jan en Stefan in het dubbel nipt aan het langste eind trokken (9 – 11 in de 5e game). Daarna kwam team 6 zelfs op voorsprong via een 0 – 3 zege van Jan op Mittelmeijer. Maar daarna wisten de Zwollenaren door te drukken, maar dat kwam vooral omdat de sterkere Van Beek en Feddema nog tweemaal in actie kwamen. Aan het eind verscheen een 6 – 4 nederlaag voor team 6 op het wedstrijdformulier. En dat is – zo reëel moeten we zijn – een maximaal resultaat. Jan, Stefan en Harm (keurig) wonnen allen van Mittelmeijer en – als vermeld – wonnen Jan en Stefan samen het dubbel.
Komende vrijdag ontvangt team 6 het Hattemse Smash ’70 6.


4e klasse: Kampenion 7 - ESV 1                                                    9 – 1
Harm Bosman 3, Anja Ringenier 3, inv. Anne vd Haar 2 en dubbel 1


Team 7 is de competitie redelijk begonnen met een 5 – 5 gelijkspel bij Batfighters 4. Tegenstander ESV 1 – dat tot dusver altijd in poules met teams uit de Regio IJsselstreek uitkwam – verloor de eerste wedstrijd met 4 – 6 van Heino 8. Team 7 kende enige personele problemen, want Jeroen Heldoorn en Marco Ilbrink waren niet beschikbaar. Gelukkig kon en wilde Anne van der Haar (team 8) wel invallen. Harm Bosman en Anja Ringenier kwamen wel namens team 7 in actie. Bij ESV speelden Jaap Pluim, Jan-Kees Scholten en B. van Ginkel.

Team 7 schoot prima uit de statblokken, want na het dubbel had het al een voorsprong van 4 – 0 genomen. Harm, Anja en Anne wonnen ieder hun eerste enkelpartij en ook het dubbel Anja/Harm – voor het eerst in deze samenstelling spelend – kwam tot winst. Daarna bleef het prima gaan met team 7. Pas in de voorlaatste partij kwam het Elspeetse ESV voor het eerst tot winst. Pluim bleek te sterk voor Anne. Harm herstelde daarna de marge van acht punten weer door Schouten met 3 – 0 te verslaan.
Zo pakte team 7 een keurige 9 – 1 overwinning en doet het voorlopig bovenin mee. De gasten uit Elspeet lieten weten dat het niveau in de Regio Zwolle in de 4e en 5e klasse hoger ligt dan in de Regio IJsselstreek. Het gebeurt hen namelijk niet of nauwelijks dat zij zo ‘dik aan de broek’ krijgen.
Anja en Harm wonnen hun enkelpartijen overtuigend en Anne pakte keurig twee punten mee. Het dubbel ging in vieren naar Anja en Harm.
As. dinsdag komt Heino 8 op bezoek.


4e klasse: Heino 7 - Kampenion 8                      10 – 0
Mattias Beimers 0, Wichert-Jan Koopman 0 en inv. Alice Ringenier 0


Ook team 8 kende deze week personele problemen. Anne en Martijn waren om uiteenlopende redenen niet beschikbaar. Alice Ringenier (team 9) viel daarom in en zij speelde met Mattias Beimers en Wichert-Jan Koopman die na jaren zijn rentree maakte bij Kampenion. Heino 7 bracht Arend Hofmeijer, Ismay de Jong en Monique Horstman achter de tafel.

Om maar direct met de deur de sporthal binnen te vallen: team 8 leed een kansloze nederlaag tegen Heino 7. Aan het eind van de avond stond er 10 – 0 op het wedstrijdformulier en op die zege viel niets af te dingen. Vijfmaal won een speler van Heino in drieën en vijfmaal in vieren. Dat zegt genoeg. Maar zoiets kan een keer gebeuren natuurlijk. Hopelijk zijn de personele problemen in het vervolg van de competitie niet meer aan de orde en pakt het team wat meer punten. Dat speelt namelijk een stuk prettiger. Zelfvertrouwen is namelijk een niet te onderschatten factor in het tafeltennis.
Komende vrijdag speelt team 8 thuis en wel tegen het sterke Batfighters 3.


5e klasse: Kampenion 9 - DTV ’84 6                                            6 – 4
Henny Boxman 3, Rense Beimers 2 en Gerard Wessels 1


Team 8 ontving afgelopen dinsdagavond het geroutineerde DTV ’84 6 uit Dalfsen. Voor team 9 kwamen Gerard Wessels, Henny Boxman en Rense Beimers in actie. DTV ’84 had Jacques den Haan, Ben van der Vegt en Peter Matenaar meegenomen. Gerard Ekkelenkamp was thuisgebleven, want vrouwlief Alie was jarig. Nogmaals proficiat!

Het begin van de wedstrijd was duidelijk voor de gasten uit Dalfsen. Na het dubbel stond het 1- 3. En daar viel weinig op af te dingen. Alleen Henny (tegen Van der Vegt) wist namelijk tot winst te komen. De drie andere partijen gingen in drieën naar DTV ’84. Van de drie partijen direct na het dubbel wist team 9 er twee te winnen waardoor het 3 – 4 stond. Al die drie partijen gingen overigens over de volle vijf games.
Team 9 had blijkbaar het beste voor het laatst bewaard, want de partijen 8, 9 en 10 leverden winst op en vrij overtuigend, al had Rense tegen Den Haan wel vijf games nodig. Zo won team 9 de wedstrijd alsnog met 6 – 4 en dat is een keurige uitslag. Henny bleef ongeslagen, Rense pakte twee punten en Gerard won eenmaal.
Team 9 ontvangt as. dinsdag Zwartsluis 5.


Zeker gezien de tegenstanders die de teams van Kampenion troffen, is een balans van vijfmaal winst en viermaal verlies helemaal niet gek. De teams die bovenin werden verwacht – 3, 4 en 5 – staan daar ook. En daarnaast doen ook de teams 1 en 7 (beide heel netjes) bovenin mee. Komende week is er – in tegenstelling tot de jeugd – gewoon seniorencompetitie. Alle negen teams hopen dan thuiswedstrijden te spelen. Tot volgende week!


Jan Ringenier,
wedstrijdsecretaris senioren
Kampenion

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar