FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Op zaterdag 11 februari kwamen alle negen jeugdteams in actie. Vier deden dat ‘thuis’ en vijf speelden uit. De resultaten mochten er weer zijn. En – wat belangrijker is – ook het niveau was goed. Met de toekomst van Kampenion lijkt het voorlopig dan ook wel goed te zitten. Ook deze zaterdagmiddag kwam weer een aantal ouders kijken. Heel leuk. Ik neem de negen wedstrijden weer met je door.Landelijk B: Kampenion 1 - ZTTC 1                     5 – 5
Gert-Jan de Lange 2, Guido Wessels 2 en Pascal Bruins 1


Team 1 ontving zaterdagmiddag koploper ZTTC 1 uit Zaandam. Dat team won de eerste twee wedstrijden met 9 – 1. We waren dan ook benieuwd of de Kampenaren in staat waren de koploper meer tegenstand te bieden.

Team 1 speelde weer met Guido Wessels, Gert-Jan de Lange en Pascal Bruins. ZTTC 1 deed het met Kostja Timosjenko, Max Brienen en Martijn Sas.

Guido, Gert-Jan en Pascal konden inderdaad de koploper meer partij bieden dan de vorige tegenstanders van ZTTC. Toch leek het daar in het begin niet op, want na het dubbel stond team 1 met 1 – 3 achter. Maar dat had 2 – 2 moeten zijn. Gert-Jan en Guido dachten namelijk dat zij de partij bij 10 – 4 in de vijfde game al in de tas hadden, maar zij vergaten de rits nog even dicht te doen. Tomosjenko en Sas knokten zich punt voor punt terug en wonnen alsnog met 10 – 12. Heel zuur, maar hopelijk hebben de boys ervan geleerd. ‘Altijd doorgaan tot het laatste punt is gespeeld!’

Toen na het dubbel ook Gert-Jan zijn meerdere moest erkennen in Timosjenko die zijn lange noppen op de backhand slim gebruikt, leek ook team 1 op een ruime nederlaag tegen de koploper af te stevenen: 1 – 4. Maar zie, de ommekeer kwam in de partij erna. Guido zag tegenstander Sas van een 2 – 0 achterstand terugkomen tot 2 – 2, maar in de beslissende game maakte Guido alsnog het verschil. Omdat Pascal (tegen Brienen) en Gert-Jan (tegen diezelfde Sas) ook hun partijen wisten te winnen, stond het ineens 4 – 4. Daarna maakte ook Pascal kennis met het spel en materiaal van Timosjenko en ook hij vond niet het juiste antwoord. Maar in de laatste partij stelde Guido de puntendeling veilig door Brienen – de zwakste ZTTC-er – geen enkele kans te geven: 5 - 5.

Een 5 – 5 gelijkspel tegen de koploper is natuurlijk een goede uitslag, maar toch moest ik na afloop nog wel even terugdenken aan het dubbel. Eigenlijk had de uitslag 6 – 4 moeten zijn, maar ja. Dan moet je de kansen maar benutten. Als je zes matchpoints ‘laat liggen’, dan verdien je het eigenlijk ook niet om de partij te winnen. Maar dan is het toch knap dat de boys de knop hebben weten om te draaien en na de 1 – 4 achterstand hebben teruggeknokt. Zo werd het toch nog 5 – 5. Laat het positieve gevoel maar blijven hangen!
Gert-Jan en Guido wonnen ieder tweemaal en Pascal pakte een punt.

Jammer was het - ik moet het toch even kwijt - dat sommige spelers van ZTTC 1 af en toe moeite hadden om respect op te brengen voor de tegenstanders. Ik had het idee dat zij na de 1 – 4 voorsprong er al vanuit gingen dat het wel weer even 1 – 9 zouden worden. In woord, gebaar en spelopvatting namen zij Gert-Jan, Guido en Pascal soms niet serieus. Gelukkig antwoordden zij op de enig juiste manier: zij reageerden niet met de mond. Nee, zij lieten hun batje spreken! Klasse jongens!Hoofdklasse: Smash 2000 1 - Kampenion 2     6 – 4
Stefan Sijbesma 2, Bertin Bos 1 en dubbel 1; Wim Tillema 0


Team 2 speelde zaterdagmorgen de uitwedstrijd tegen Smash 2000 1 in het ‘verre’ Losser. Het speelde als gebruikelijk met Bertin Bos, Stefan Sijbesma en Wim Tillema. Smash 2000 deed het met H. Binsbergen, Dennis Knol en Dennis Meijerink.

Het werd een wedstrijd van (net) niet. Soms heb je van die dagen dat het niet loopt, dat het niet wil. Ik denk dat team 2 afgelopen zaterdagmorgen zo’n dag had. Anders zou ik niet kunnen zeggen waarom team 2 – dat zijn eerste twee wedstrijden overtuigend had gewonnen – tegen een nederlaag aanliep in Losser. Was het onderschatting? Keken de spelers vooraf teveel naar de stand? Of liep het gewoon niet? Ik weet het niet.

Wat ik wel weet, is dat team 2 de wedstrijd met 6 – 4 verloor. Stefan won tweemaal en Bertin eenmaal. Het vierde punt kwam op naam van het dubbel Bertin/Stefan. Zes partijen hadden de volle vijf games nodig om een winnaar aan te wijzen en vier daarvan gingen naar Smash. Er had dus wel wat meer in gezeten, maar goed. Hopelijk was dit eenmalig en beseffen de spelers dat in de wedstrijden die nog volgen, geconcentreerd moet worden gespeeld en voor elk punt moet worden geknokt. Dan ben ik ervan overtuigd dat team 2 kan blijven meedoen om de titel. En dan is deze nederlaag misschien toch nog ergens goed voor geweest.


1e klasse: Kampenion 3 - Rijssen 1                    5 – 5
Thomas Niemeijer 2, Danny Bruins 1, Albert Hoeve 1 en dubbel 1


Team 3 ontving zaterdagmiddag Rijssen 1. Het speelde met Thomas Niemeijer, Albert Hoeve en Danny Bruins. Rijssen had Sander Nijkamp, Maarten ten Berge en Niek Slagers meegenomen.

Op verzoek van Rijssen werd op twee tafels gespeeld. Een van de spelers moest al om 15.45 uur weg. Naderhand bleek dat zijn ouders hem kwamen halen, terwijl de andere spelers met iemand anders terugreden. En dus was het eigenlijk helemaal niet nodig geweest om op twee tafels te spelen. Die speler had zijn wedstrijden gewoon wat sneller achter elkaar kunnen spelen. Een goede leer voor de volgende keer, want het spelen op twee tafels tegelijk is niet ideaal.

Team 3 begon prima aan de wedstrijd. Na het dubbel stond het 3 – 1. Thomas won zijn partij overtuigend, terwijl Albert een ‘hangpartij’ wist te winnen. Danny verloor zo’n partij nipt in vijven, maar het dubbel viel weer net de goede kant op.
Na het dubbel leek het helemaal mis te gaan voor team 3. Liefst vier partijen op rij gingen naar de bezoekers waardoor de 3 – 1 voorsprong werd omgebogen in een 3 – 5 achterstand. Maar gelukkig bleven de boys knokken voor een beter resultaat en zo wisten Danny en Thomas uiteindelijk de eindstand op 5 – 5 te brengen. En dat is voor de derde achtereenvolgende maal dat team 3 gelijkspeelt. Complimenten aan de spelers.
Ik ben er zeker van dat team 3 de wedstrijd had gewonnen als gewoon op een tafel was gespeeld. Nogmaals, een goede leer voor de volgende keer.4e klasse: TT Zwolle 9 - Kampenion 4                4 – 6
Roelard Bos 2, Ditmar van Dorp 2, Bert Beks 1 en dubbel 1


Team 4 lijkt dit seizoen in een knotsgekke poule te spelen. Hoewel nog niet iedereen evenveel wedstrijd heeft gespeeld, is al wel duidelijk dat er geen enkel bovenuit steekt in deze poule. Grote uitslagen zijn dan ook nog niet voorgekomen.

Afgelopen zaterdagmiddag speelde team 4 bij TT Zwolle 9. Het speelde weer met Bert Beks, Ditmar van Dorp en Roelard Bos. De Zwollenaren deden het met Edo Kok – die inval vanuit team 10 – Guus van Oosterwijk en Hugo Wolters.

Na het dubbel stond team 4 op een 1 – 3 voorsprong. Bert won van invaller Kok (na de eerste twee games te hebben verloren) en Ditmar verloor zijn eerste partij van Van Oosterwijk (na met 2 – 0 te hebben voorgestaan). Roelard won ‘gewoon’ in drieën en ook het dubbel Bert/Ditmar leverde duidelijke winst op.Die voorsprong van twee punten stond ook aan het eind van de wedstrijd op het scorebord, want team 4 won met 4 – 6. Ditmar en Roelard wonnen ieder twee partijen en Bert pakte weer een puntje mee. Opvallend was het dat zij alle drie in vijven van kopman Van Oosterwijk verloren. Het zesde punt kwam op naam van het dubbel.
Team staat voorlopig na drie wedstrijden op een gedeeld eerste plaats met 16 punten. Dat geeft wel aan hoe spannend het is en hoe klein de krachtsverschillen zijn.


5e klasse: Zwartsluis 1 - Kampenion 5              9 – 1
Matthieu vd Berg 1; David Pap 0 en Jesper Sleuink 0


Team 5 stond na twee wedstrijden samen met Zwartsluis 1 op een gedeeld eerste plaats. En deze zaterdag ging het op bezoek bij de medekoploper. Team 5 speelde met Matthieu van den Berg, David Pap en Jesper Sleurink. Zwartsluis deed het met Alex Huizenga, Wessel Hekman en Marnix Westhuis.

Deze zaterdag werd duidelijk dat Zwartsluis voorlopig (?) het sterkste team is in deze poule. De eerste partij ging nog naar team 1 – Matthieu versloeg Huizenga – maar alle andere negen partijen leverden winst op voor Zwartsluis.Ik heb geen wedstrijdbriefje gezien en kan dus ook niet aangeven of het bloedstollend spannend is geweest en dat veel partijen nipt naar Zwartsluis gingen, of dat Zwartsluis duidelijk te sterk was.
Hoe dan ook, Zwartsluis is voorlopig titelkandidaat nummer 1. Team 5 kan zich voorlopig richten op plaats twee.


5e klasse: Kampenion 6 - Harderwijk 2             6 – 4
Stefan van Unen 2, Nikki Vahl 2, Niels Wijshake 1 en dubbel 1


Team 6 ontving Harderwijk 2, dat samen met Kampenion 7, na twee wedstrijden bovenaan stond. Team 6 kon team 7 dus helpen door tegen Harderwijk een goede uitslag neer te zetten. Het speelde weer met Niels Wijshake, Nikki Vahl en Stefan van Unen. Harderwijk had Iris Willemsen, Erik Arentsen en Laura Pierens meegenomen.

Na het dubbel stond het 2 – 2. Niels won een heel spannende partij tegen Willemsen en Nikki verloor een vijfpitter tegen Arentsen. Stefan had weinig kans tegen Pierens, maar het dubbel leverde weer een duidelijk overwinning op voor team 6.
Na het dubbel wist team 6 het verschil te maken. Van de overige zes partijen wisten Niels, Nikki en Stefan er namelijk vier te winnen. En dat betekende dat team 6 de wedstrijd met 6 – 4 won. Daarmee heeft het ‘broer’ team 7 enorm geholpen, al moest team 7 zijn eigen wedstrijd natuurlijk nog wel ‘even’ winnen. Maar dat lees je hierna.
Bij team 6 wonnen Nikki en Stefan ieder twee partijen en Niels een. Het zesde punt komt uit het dubbel. Na drie wedstrijden kunnen we zeggen dat team 6 zich prima heeft hersteld van de zeperd in de eerste wedstrijd tegen team 7. Netjes jongens! Zoals ik al eerder aangaf, moeten jullie blijven proberen wat aanvallender te spelen. Deze zaterdagmiddag heb ik gezien dat jullie dat al hebben gedaan. In het begin levert dat misschien nog geen extra punten op. Maar je zult zien dat je daar veel meer van leert en over een tijdje gaat het dan beter en beter. Geloof me maar.


5e klasse: DTV ’84 3 - Kampenion 7                   0 – 10
Matthias vd Molen 3, Orhan Tozan 3, Ali-Imran Ugurlu 3 en dubbel 1


Team 7 – dat dus met Harderwijk 2 op kop stond – speelde zaterdagmorgen in Dalfsen tegen DTV ’84 3. Ditmaal speelden Ali-Imran Ugurlu, Orhan Tozan en Matthias van der Molen. De uitvallende Jomar Schilder was jarig. Van harte gefeliciteerd! DTV ’84 3 bracht Benthe Brandwacht, Marieke Wennemars en Thomas Goutbeek achter de tafel.

We waren benieuwd of Ali-Imran, Matthias en Orhan teamgenoot Jomar een aardig verjaardagscadeautje konden geven. Nou dat konden ze. En hoe! Na het dubbel stond team 7 al op een 0 – 4 voorsprong en ook daarna gingen de boys door. In de zesde partij van de morgen maakte Matthias het nog heel spannend – hij kwam na een 2 – 0 achterstand sterk terug om nog met 9 – 11 in de vijfde game te winnen – maar de andere partijen werden overtuigend gewonnen. En dus won team 7 met 0 – 10.

Soms heb je van die teams waarin alles lijkt samen te vallen. Waarin alle spelers zowel aanleg hebben als (gezond) fanatiek zijn. Ik heb het gevoel dat dit bij team 7 het geval is. Het lijkt net of de spelers al een tijdje spelen, maar dat is niet zo. Alleen Matthias heeft vorig seizoen al competitie gespeeld (in de welp-/pupilklasse), maar Ali-Imran, Jomar en Orhan maken dit seizoen hun debuut. En dat doen zij heel overtuigend. En nu maar hopen dat zij plezier in het spelletje blijven houden. Dan kan er iets moois groeien.


Wp-klasse: Kampenion 8 - Swift ’64 2               7 – 3
Jasper Lambregtse 3, Lucas van Langen 2, Jelle de Bue 1 en dubbel 1


Team 8 had dit seizoen nog niet buiten de eigen zaal gespeeld. De enige wedstrijd die het uit speelde was tegen team 9! Ook deze zaterdag speelde team niet buiten Kampen. Swift ’64 2 kwam namelijk op bezoek. Team 8 speelde met Jasper Lambregtse, Jelle de Bue en Lucas van Langen. Swift ’64 2 deed het met Nicole Batenburg, Mels Eppink en Jelmer Batenburg die inviel van uit Swift ’64 1. Dat mag tegenwoordig zo heb ik begrepen.

Het spelplezier spatte er weer af op tafel 6 deze zaterdagmiddag. Als je eens tafeltennis wilt zien waarin spelers nog niet worden volgestouwd met opdrachten en tactieken, dan moet je zeker eens naar wedstrijden in de welp-/pupilklasse kijken. Prachtig gewoon. Het pure tafeltennis.

Maar natuurlijk zijn er ook in deze klasse punten te verdienen en voorlopig heeft team 8 er al aardig wat bijeengeslagen.In de wedstrijd tegen Swift ’64 2 stond het na het dubbel 2 – 2. Dat was misschien even wennen voor Jasper, Jelle en Lucas, want tot nu toe stond het team dan al op voorsprong. Maar de spelers zaten daar niet mee. Nee hoor, nu maakten zij het verschil na het dubbel. Want in de zes partijen na het dubbel gaven zij nog maar een puntje af. Jasper bleef weer ongeslagen en Lucas pakte keurig twee punten. Jelle snoepte ook een puntje mee en het zevende punt pakten Jasper en Lucas in het dubbel. Jasper wist ook Jelmer Batenburg, de invaller uit het 5e klasteam van Swift ’64 1, te verslaan. Heel netjes.

Team 8 doet het voorlopig heel goed. Zowel qua punten als qua spel. Keurig jongens! Ga zo door; ook als jullie straks buiten Kampen spelen.


Wp-klasse: DTV ’84 4 - Kampenion 9                 0 - 10
Roderik van Braak 3, Heico Potkamp 3, Marino Potkamp 3 en dubbel 1


Kampenion heeft nog een tweede welp-/pupillenteam: team 9. Wat een rijkdom. Dat team heeft het nog wat moeilijker in de welp-/pupilklasse, maar dat is helemaal niet erg. Ook deze spelers komen er wel.

Team 9 speelde zaterdagmorgen – net als team 7 – in Dalfsen en wel tegen DTV ’84 4. Dat was vorige week de tegenstander van team 8. Team 9 speelde weer met Marino Potkamp, Roderik van Braak en Heico Potkamp. DTV ’84 4 had Lisa Roddenhof, Saskia Horstink en Laura Sietzema opgesteld.

Ik heb van deze wedstrijd jammer genoeg geen wedstrijdbriefje gezien, maar vader Van Braak wist mij ’s middags al wel te vertellen dat team 9 met 0 – 10 had gewonnen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik zo’n grote overwinning niet had verwacht. De broertjes Heico en Marino gaan steeds beter spelen, maar tot nu toe hadden zij vaak niet het geluk mee. Spannende partijen vielen voor hun net de verkeerde kant op. Maar deze zaterdag was alles anders. Heico en Marino wonnen hun drie partijen en datzelfde deed Roderik. En omdat ook het dubbel gewonnen werd, verscheen er dus een 0 – 10 overwinning op het wedstrijdformulier. Heel knap.

Natuurlijk is dat voor de meisjes van DTV ’84 4 niet leuk, want zij zitten eigenlijk in dezelfde positie als waarin Heico en Marino zaten. Tot deze zaterdag dan! Hartstikke leuk dat het er deze zaterdag eens uitkwam. Zo zie je maar weer, als je plezier in het spelletje blijft houden en wekelijks op de trainingen komt, dan komt het meestal wel goed. Gefeliciteerd jongens.

Het lijkt misschien of ik Roderik in dit verhaal een beetje vergeet, maar dat is niet zo. Roderik speelt voor het eerst competitie dit seizoen en hij had in zijn eerste wedstrijd tegen Kampenion 8 al heel knap twee partijen gewonnen. Heico en Marino speelden vorig seizoen al competitie en zij hikten al een hele tijd tegen een goed resultaat aan. Vandaar!


Ook deze zaterdagmiddag was het weer genieten in de zaal van Kampenion, al was de temperatuur niet aangenaam. Achteraf gezien hadden we de verwarming in de zaal ’s morgens al moeten aanzetten. De mensen die aanwezig waren, moest dan ook warm worden van het vertoonde spel. En ik moet zeggen dat de spelers daar wel in zijn geslaagd. Maar ook buiten Kampen deden de Kampenionners over het algemeen van zich spreken.
Wedstrijdsecretaris jeugd Ralph Trip en ik zijn dan ook zeer tevreden!

De komende drie (!) weken is er geen jeugdcompetitie:
  • Op zaterdag 18 februari is het carnaval – ook al wordt daar in Kampen weinig aan gedaan
  • Op zaterdag 25 februari is er een landelijk jeugdtoernooi en
  • Op zaterdag 3 maart zijn de Nederlandse Kampioenschappen voor seniorspelers, maar daaraan is ook het Jeugdklassentoernooi gekoppeld.
Pas op zaterdag 10 maart gaat de jeugdcompetitie dus weer verder. Maar ........... team 9 komt op zaterdag 18 februari nog wel in actie. Het speelt dan de inhaalwedstrijd tegen Swift ’64 2, de tegenstander van team 8 van afgelopen zaterdag.
Ik meld mij volgend weekend weer met een verslagje van die inhaalwedstrijd.

Jan Ringenier,
wedstrijdsecretariaat
Kampenion

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar