FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


De jeugdcompetitie ligt al met al drie weken stil. Op de zaterdagen 18 en 25 februari en 3 maart wordt er – om verschillende redenen – geen volledig competitieprogramma afgewerkt. Wel zijn er enkele inhaalwedstrijden. Zo ook op zaterdag 18 februari. Namens Kampenion kwam team 9 in actie.


Welp-/pupilklasse: Swift ’64 2 – Kampenion 9        2 – 8
Roderik van Braak 3, Heico Potkamp 2, Marino Potkamp 2 en dubbel 1

Enkele weken geleden kon de wedstrijd Swift ’64 2 – Kampenion 9 niet doorgaan. In Swifterbant was de zaal niet beschikbaar. Daarom haalden beide teams de wedstrijd op deze vrije zaterdag in. Team 9 speelde weer met Roderik van Braak, Heico Potkamp en Merino Potkamp. Swift ’64 2 deed het met Jelmer Batenburg, die opnieuw vanuit team 1 inviel, Mels Eppink en Nicole Batenburg.

Ik was benieuwd of de 0 – 10 overwinning in Dalfsen op DTV ’84 4 de spelers – en dan vooral Heico en Marino – goed had gedaan. En dat was inderdaad zo. Jammer genoeg heb ik geen wedstrijdformulier gezien, maar gelukkig kun je tegenwoordig veel informatie van de website van De NTTB-Oost (www.nttb-oost.nl) halen.

Daar las ik dat team 9 na het dubbel op een 0 – 4 voorsprong stond. Roderik won knap van 5e klasser Jelmer Batenburg, terwijl Heico tegenstander Eppink versloeg en broertje Marino te sterk was voor Nicole Batenburg. En ook het dubbel leverde winst op voor team 9.
In wedstrijd vijf won Roderik van Eppink, maar daarna pakte Jelmer Batenburg het eerste punt voor Swift ’64 2 door Marino te verslaan. De spelers van team 9 lieten zich daardoor niet uit het veld – eh pardon de zaal – slaan en wonnen weer drie partijen op rij. In de laatste partij moest ook Heiko zich gewonnen geven tegen Jelmer Batenburg, maar aan het eind van de morgen stond er een keurige 2 – 8 overwinning voor team 9 op het wedstrijdformulier.
Roderink bleef netjes ongeslagen, terwijl Heico en Marino ieder keurig twee partijen wisten te winnen. De trouwe opkomst bij de trainingen, de positieve houding en het plezier in het spelletje beginnen steeds meer vruchten af te werpen.

Team 9 draait nu prima mee en staat voorlopig zelfs op plaats drie achter ......... team 8 en Harderwijk 3. Wel is het zo dat Harderwijk 3 er in verhouding beter voorstaat dan de beide teams van Kampenion, maar dat mag de tafeltennispret niet drukken. De spelers van de beide welpenteams spelen voor het plezier en om beter en beter te worden. En ik weet zeker dat dit allebei het geval is.

Dat de krachtsverschillen in de welp-/pupilklasse groot zijn werd diezelfde zaterdag(middag) duidelijk toen Swift ’64 2 met 0 – 10 won bij DTV ’84 4. Op zich kun je daar niet zoveel aan doen, maar het is wel een beetje jammer.
Over enkele weken hoop ik mij weer te melden.

Jan Ringenier,
wedstrijdsecretariaat
Kampenion

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar