FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


In week 8 kwamen alle negen teams weer in actie. Team 6 speelde - in tegenstelling tot wat ik vorige week aangaf - een thuiswedstrijd. Daarover hierna meer. De andere teams speelden buiten Kampen. De balans was nipt positief met vijf zeges en vier nederlagen. Team 1 (koploper) ging op bezoek bij De Toekomst 3 in Lochem en deed daar prima zaken ondanks een moeizame ‘aanloop’ naar Lochem. Ik neem de negen wedstrijden weer met je door.


Promotieklasse: De Toekomst 3 - Kampenion 1                    3 – 7
Jordy ten Have 3, Ton Ringenier 2, Jeroen Rotman 1 en dubbel 1


Team 1 stond na drie wedstrijden fraai bovenaan in poule B van de promotieklasse. Het had vier punten voorsprong op De Toekomst 3 uit Lochem. En afgelopen vrijdagavond ging het bij die concurrent op bezoek. Team 1 speelde met Ton Ringenier, Jeroen Rotman en Jordy ten Have. De Toekomst 3 deed het met Paul van de Weerthof, Ronald Swaters en Jeroen de Boer.

De tocht naar Lochem verliep niet erg voorspoedig, want onderweg begaven de ruitenwissers het van Jordy’s auto. En met een hinderlijke motregen kun je dan niet verder rijden. Jordy’s vader Evert hielp hen ‘uit de brand’ en bracht hen met zijn eigen auto naar Lochem, waar zij even voor negenen aankwamen. Natuurlijk had team 1 onderweg de gastheren even laten weten dat – en waarom – zij later kwamen.

Dit oponthoud had gelukkig niet al te veel gevolgen voor het spel van de spelers van team 1. Al moet natuurlijk ‘gezegd’ dat ook de spelers van De Toekomst 3 nadelen ondervonden van het oponthoud. Na het dubbel stond het 2 – 2. Ton verloor de openingspartij van Van de Weerthof en op die nederlaag viel weinig af te dingen. Toen Jeroen vervolgens ook van Swaters verloor, stond team 1 op een 2 – 0 achterstand. En dat hadden de heren dit seizoen nog niet eerder meegemaakt. Gelukkig liet Jordy zich hierdoor niet uit de zaal slaan; hij won zijn partij tegen De Boer vrij overtuigend. Het dubbel was heel spannend. Na vier games stond het 2 – 2, maar in de beslissende game wisten Jeroen en Jordy het verschil te maken tegen De Boer en Van de Weerthof.

Na het dubbel raakten Ton, Jordy en Jeroen op dreef, want ook de partijen 5, 6, 7, 8 en 9 leverden winst op. Zo zetten zij dus een 2 – 0 achterstand om in een 2 – 7 voorsprong. Heel knap. In de laatste partij van de avond verloor Jeroen heel nipt van de sterke Van de Weerthof: 11 – 9 in de vijfde game. Maar natuurlijk mogen de spelers heel tevreden zijn met de 3 – 7 overwinning bij concurrent De Toekomst 3.

Op Jordy stond deze avond geen maat. Het wordt misschien wat eentonig, maar hij is heel sterk uit een seizoen 1e klas gekomen. Het begint er nu uit te komen wat deze nonchalant ogende jongeman in zich heeft. Prachtig. Ton had – naar eigen zeggen – een mindere avond, maar als je er dan ‘gewoon’ twee wint ‘waar hebben we het dan over’. Jeroen ziet – zo gaf hij aan – zijn vorm terugkomen. En dat is een prettige constatering. Maar Jeroen moet zich niet te veel spiegelen aan Ton en Jordy. Hij moet gewoon zijn eigen ding (blijven) doen. Laten we niet vergeten dat hij twee seizoenen geleden nog 2e klas speelde!
Opnieuw een prima teamprestatie van de heren.

Team 1 heeft de eerste echte toets van het seizoen dus glansrijk doorstaan en het blijft de ongenaakbare koploper in poule B van de Promotieklasse. Omdat de concurrentie vrijwel wekelijks behoorlijk wat punten verspeelt, heeft team 1 inmiddels al een voorsprong van 8 punten opgebouwd op de nummers 2 en 3: De Toekomst 3 en Blauw-Wit 3. Het kan de promotiegroep eigenlijk al niet meer mislopen. En zo langzamerhand wordt de verleiding groot om al verder te denken. Maar laten we dat nog maar niet doen. Na de eerste zeven wedstrijden kijken we wel verder.
Komende week komt team 1 niet in actie. Op vrijdag 9 maart ontvangt het een andere kandidaat voor de promotiegroep: Blauw-Wit 3.


Promotieklasse: Entac 2 - Kampenion 2                                   9 – 1
Gertjan Wessels 1; Robin Lieftink 0 en Gerben Wolterink 0


Team 2 stond voor de ondankbare taak om de uitwedstrijd te spelen bij de ongenaakbare koploper Entac 2. Dat team had in zijn eerste drie wedstrijden slechts een puntje laten liggen en is duidelijk te sterk voor deze poule. Gerben Wolterink, Robin Lieftink en Gertjan Wessels moesten het doen. Bij Entac 2 speelden Arjan Schotmeijer, Mark van Stralen en Rene Ticheler.

Ook tijdens deze wedstrijd werd duidelijk dat Entac 2 weinig in de Promotieklasse heeft te zoeken. En dan deed met Thijs Smit de sterkste speler nog niet eens mee. Entac 2 had in de eerste drie wedstrijden tweemaal met 10 – 0 gewonnen en eenmaal met 9 – 1. Entac 2 was ook een maatje te groot voor Kampenion 2. Maar daar moeten we niet wakker van liggen en de spelers van team 2 al helemaal niet. Het positieve van de avond is dat team 2 een puntje wist te pakken van de ongenaakbare koploper. Gertjan wist heel knap Van Stralen van zijn 100% score te halen. Gerben en Robin bleven zonder zege.

Team 2 leed dus een 9 – 1 nederlaag in Enschede. Het moet de punten tegen andere teams pakken. Maar wie weet blijkt dit ene behaalde puntje straks na zeven (of tien) wedstrijden wel een heel belangrijke.

Als dit zo doorgaat in deze poule van de Promotieklasse, dan is Entac 2 al zo ongeveer kampioen als een start met de promotiegroep wordt gemaakt. Maar daar doe je niks aan als er een team is dat zoveel sterker is dan de andere teams. Achter Entac 2 presteert ook Trias 1 verrassend goed. De andere teams blijven elkaar nog steeds weinig ontlopen. En team 2 heeft nu in ieder geval Entac 2 al gehad.

Team 2 moet deze wedstrijd tegen Entac 2 van zich afzetten en zich richten op de andere wedstrijden, te beginnen met de thuiswedstrijd tegen De Veluwe 3 op vrijdag 9 maart as.


2e klasse: Heino 2 - Kampenion 3                                               4 – 6
Dick Hoekman 3, Ivan Hollander 2 en dubbel 1; Pascal Bruins 0


Team 3 is na drie wedstrijden gedeeld koploper. Het deelt die koppositie met Smash ’70 3 waar het in de openingswedstrijd van het seizoen met 7 – 3 van wist te winnen. Maar de Hattemers winnen de andere wedstrijden net wat ruimer dan team 3.Afgelopen donderdag ging team 3 op bezoek bij Heino 2. Het speelde met Ivan Hollander. Dick Hoekman en Pascal Bruins, oftewel de ‘IJsselmuidener clan’. Heino 2 bracht Fred van Ulsen, Regina Woerlee en Henk Roeke achter de tafel.

Na het dubbel stond team 3 op een 1 – 3 voorsprong. Ivan (tegen Van Ulsen) en Dick (tegen Woerlee) wonnen hun eerste enkelpartij en ook het dubbel leverde winst op. Pascal verloor van Roeke.

Na het dubbel leed Ivan – toch wel onverwacht – zijn eerste competitienederlaag tegen Woerlee. En toen Pascal daarna ook zijn tweede partij – tegen Van Ulsen – verloor, stond het weer 3 – 3. Gelukkig wist team 3 in de beslissende fase van de wedstrijd toch nog door te drukken. Van de laatste vier partijen gingen er namelijk drie naar team 3. Dick (2x) en Ivan wonnen hun partijen, terwijl Pascal ook zijn tegenstander na zijn derde partij moest feliciteren. Aan het eind verscheen er dus een nipte 4 – 6 zege voor team 3 op het wedstrijdformulier.

Er had wat meer in gezeten, maar dat telt (terecht) niet. Omdat Smash ’70 3 het met een invaller spelende Harderwijk 1 met 8 – 2 terugwees, vinden we team 3 nu terug op een tweede plaats. Het heeft twee punten achterstand op datzelfde Smash ’70 3.
Team 3 ontvangt op vrijdag 9 maart Harderwijk 1.


3e klasse: Wijhe 1 - Kampenion 4                                               1 – 9
Marcel Makkink 3, Jan Ringenier 3 en inv. Gerard Palland 3


Koploper team 4 ging maandagavond al op bezoek bij Wijhe 1. Het speelde opnieuw met Gerard Palland (team 5) als invaller. Ditmaal waren Marijke Kramer en Simon van der Woude niet beschikbaar. Marcel Makkink en Jan Ringenier waren wel van de partij. Bij Wijhe 1 moesten Theo Hunink, Guus Bergevoet en Jose Eijkelkamp het doen.

Het was goed te zien dat het hier om een wedstrijd ging tussen een titelkandidaat en een team dat het moeilijk(er) heeft. Na het dubbel stond team 4 al op een 0 – 4 voorsprong en eigenlijk waren de meest spannende partijen toen al achter de rug. Het dubbel was de enige partij die over de volle vijf games ging. Eijkelkamp en Bergevoet wisten in de beslissende game het verschil te maken en gaven Marcel en Jan het nakijken.

In de resterende zes partijen moest alleen Jan – in een moeizame partij tegen Eijkelkamp – nog een game inleveren. Maar de andere partijen gingen in ‘straight games’ naar team 4. Zo boekte team 4 een ruime 1 – 9 overwinning op Wijhe 1. Gerard, Marcel en Jan bleven allen in het enkelspel ongeslagen. Dank aan Gerard die in zijn beide kort op elkaar volgende invalbeurten zonder verlies bleef.

Toen enkele dagen later via de website bekend werd dat concurrent TT Zwolle 8 de punten had gedeeld met ’s-Heerenbroek 1, kon de week van team 4 niet meer stuk. Het zag de voorsprong op diezelfde concurrent TT Zwolle 8 groeien tot acht punten.
Op vrijdag 9 maart ontvangt team 4 Dronten ’74 2.


3e klasse: Vined 3 - Kampenion 5 6 – 4
inv. Anja Ringenier 2, Hans van den Berg 1 en Gerard Palland 1


Team 5 is ook al koploper in een poule van de 3e klasse. Dit team speelde afgelopen week in Heerde tegen Vined 3. Het had toch weer personele problemen, want om uiteenlopende redenen waren Theo Hogenhorst, Arie Hup en Jaap van Putten niet beschikbaar. Dus moest een invaller worden gezocht en die werd (weer) gevonden in ‘Huize Ringenier’: Anja hielp het team uit de brand. Hans van den Berg en Gerard Palland waren de andere spelers. Vined 3 deed het met Jeroen Vorstelman, Marijn Docter en Rob Stigter.

Het werd een heel moeizame avond voor team 5. De spelers kwamen niet in hun spel tegen de jonge spelers van Vined 3. Dat gold echter niet voor invaller Anja die juist wel lekker stond te ballen. Na het dubbel stond het 2 – 2. Hans (tegen Doctor) en Gerard (tegen Stigter) wonnen hun eerste enkelpartij, terwijl Anja nipt verloor van de sterk spelende Vorstelman. In het dubbel kwamen Hans en Gerard tekort tegen Stigter en Vorstelman.

Na het dubbel ging het mis voor team 5. Hans en Gerard verloren beiden hun tweede en derde enkelpartij. Het team had geluk dat Anja juist haar tweede en derde partij heel keurig wist te winnen. Daardoor hield team 5 de schade nog beperkt tot een 6 – 4 nederlaag. Toch is dit een teleurstellende uitslag voor team 5 dat zichzelf daarmee een slechte dienst bewees. Achteraf bleek de schade nog mee te vallen, want concurrent GTC1 kwam tegen Swift '64 2 niet verder dan een gelijkspel. Gelukkig hebben de spelers een weekje rust om de blessures e.d. wat te laten herstellen. Complimenten aan de jonge spelers van Vined 3 en ......... Anja die kan terugkijken op een prima invalbeurt in de 3e klasse.
Team 5 gaat op vrijdag 9 maart as. op bezoek bij Smash-In 3 in Ens.


3e klasse: Kampenion 6 - Heino 3                                               9 – 1
Stefan Sijbesma 3, Guido Wessels 3, Danny Visscher 2 en dubbel 1


Team 6 had ook al personele problemen voor de uitwedstrijd tegen Heino 3 op de donderdagavond. Zozeer zelfs dat in de week zelf nog contact met ‘ Heino’ moest worden opgenomen om te proberen de wedstrijd op de vrijdagavond te laten spelen; hetzij in Heino, hetzij in Kampen. Gelukkig kon en wilde Heino 3 meewerken en zo kon het gebeuren dat er vrijdagavond toch een wedstrijd werd gespeeld in de zaal van Kampenion. Een woord van dank aan de spelers van Heino 3 is (ook hier) op zijn plaats.

Team 6 speelde in de jongste opstelling met Danny Visscher (19), Guido Wessels (15) en Stefan Sijbesma (16). Heino 3 verscheen met Emiel Veldman, (vader) Stef Veldman en David den Daas.

Na het dubbel stond team 6 op een 4 – 0 voorsprong. Maar het had voor bijna evenveel geld 2 – 2 gestaan. Danny wist tegen de alles of niets spelende Emiel Veldman – na wat tactische tips – na een 1 – 2 tussenstand de vierde en vijfde game alsnog te winnen en ook in het dubbel hadden Danny en Guido een vijfde game nodig tegen Emiel Veldman en Den Daas. Guido en Stefan wonnen hun eerste enkelpartij gemakkelijker.

Drie partijen later stond het 7 – 0, maar ook nu vielen twee hangpartijen de kant van Kampenion op. Danny kwam tegen Stef Veldman opnieuw van een 1 – 2 achterstand terug en Stefan deed hetzelfde tegen Den Daas.

De partijen 8 en 9 gingen zonder gameverlies naar Guido (tegen Stef Veldman) en Stefan (tegen Emiel Veldman), maar in de laatste partij van de avond wist Den Daas de ‘hatelijke nul’ van het wedstrijdformulier te halen door Danny met 1 – 3 te verslaan. En als we eerlijk zijn was het ook niet meer dan terecht dat er (tenminste) een partij naar Heino 3 ging.

Al met al doet team 6 natuurlijk prima zaken met de 9 – 1 zege. Het verlaat daarmee de onderste regionen waar het bivakkeerde, omdat het nog een inhaalwedstrijd tegen Harderwijk 2 te goed heeft.
Guido stond deze avond heel goed te spelen en kwam eigenlijk geen moment in de problemen. Stefan moet minder aan de punten denken en meer aanvallend – want dat is toch zijn spel – spelen. Maar natuurlijk is het knap dat ook hij zijn drie enkelpartijen won. Danny pakte twee punten; hij moet er aan (blijven) denken dat hij zijn slag afmaakt als hij opent met zijn forehand. De ballen verdwijnen nu te vaak in het net. In het voetbal is dat natuurlijk prima, maar we hebben het hier over tafeltennis.
Maar laten we niet te kritisch zijn: team 6 boekte met een gemiddelde leeftijd van ruim 16 jaar (!) een mooie overwinning op een bepaald niet zwak Heino 3. Petje af!
Team 6 komt komende week wel in actie. Het speelt as. dindagavond in eigen zaal de inhaalwedstrijd tegen het sterke Harderwijk 2.


4e klasse: TT Zwolle 11 - Kampenion 7                                      6 – 4
Jeroen Heldoorn 2 en inv. Henny Boxman 2; Anja Ringenier 0


Team 7 draait dit seizoen goed mee in een poule van de 4e klasse. Afgelopen vrijdag ging het op bezoek bij TT Zwolle 11. Beide teams staan op vrij korte afstand van koploper Harderwijk 4 dat afgelopen maandagavond niet verder kwam dan een puntendeling met ESV 1 in Elspeet. De winnaar van deze vrijdagavond zou dus goede zaken doen.

Bij team 7 waren Harm Bosman en Marco Ilbrink om uiteenlopende redenen niet beschikbaar. Maar gelukkig was Henny Boxman (team 9) bereid om in te vallen. Jeroen Heldoorn en Anja Ringenier waren ook van de partij. TT Zwolle 11 deed het met Annelies Mannak, Eddy Huberts en Roy Harbrink.

Na het dubbel stond het 2 – 2. Jeroen (tegen Huberts) en Henny (tegen Harbrink) wonnen hun eerste enkelpartij, terwijl Anja haar meerdere moest erkennen in Mannak die liet zien niet voor niets nog op 100% te staan. Ook na het dubbel bleef het redelijk gelijk op gaan. Na acht partijen stond het opnieuw gelijk: 4 – 4. Jammer was het dat de beide laatste partijen naar TT Zwolle 11 gingen. Daardoor leed team 7 met 6 – 4 de eerste nederlaag van het seizoen. Op zich geen schande natuurlijk, maar het kwam wel enigszins onverwacht.

Zo zie je maar weer. Anja had duidelijk haar avond niet, maar dat kan een keer gebeuren. Henny en Jeroen pakten ieder twee punten. Toch valt de schade voor team 7 nog wel mee. TT Zwolle 11 en Kampenion 7 delen nu plaats twee op drie punten achterstand van Harderwijk 4.
Op vrijdag 9 maart as. gaat team 7 op bezoek bij diezelfde koploper Harderwijk 4.


4e klasse: Hoonhorst 2 - Kampenion 8                                      9 – 1
Anne vd Haar 1; Mattias Beimers 0 en inv. Gerard Wessels 0


Ook team 8 kende personele problemen. De pas vader geworden Wichert-Jan Koopman (nogmaals proficiat!) was nog niet beschikbaar en datzelfde – het niet beschikbaar zijn dus – gold voor Martijn Haanappel. Mattias Beimers en Anne van der Haar kregen gezelschap van invaller Gerard Wessels (team 9). Hoonhorst 2 speelde met Dyonne Schrijver, Brenda de Vries en invaller Gerard Holterman (team 4).

Het was voor team 8 zaak om eens wat punten te pakken om het verschil met de nummer voorlaatst niet te groot te laten worden. Helaas slaagde het daar niet in. Op enkele partijen na was het krachtsverschil toch te groot. Gerard speelde als invaller keurig twee partijen over de volle vijf games, maar helaas voor team 8 (en hemzelf) verloor hij beide. Anne bleef de invaller aan Hoonhorster kant – eveneens een Gerard – de baas. En dat waren zo ongeveer de ‘wapenfeiten’ wat team 8 betreft. Mattias kwam niet in de buurt van een overwinning. Met 9 – 1 leed team 8 dus opnieuw een ruime nederlaag.

Met 6 punten uit vier wedstrijden beleeft team 8 een dramatische start. Maar ik heb begrepen dat Martijn vanaf nu weer helemaal beschikbaar is. Hopelijk komt dit de ‘teamgeest’ en de resultaten ten goede. Kom op, heren!
Team 8 speelt op vrijdag 9 maart as. een thuiswedstrijd tegen ’s-Heerenbroek 2.


5e klasse: Smash ’70 13 - Kampenion 9                                    3 – 7
Henny Boxman 3, Gerard Wessels 2, Alice Ringenier 1 en dubbel 1


Team 9 heeft net als team 6 een wedstrijd minder gespeeld dan de andere teams in de poule. Toch doet het – met een inhaalwedstrijd nog voor de boeg – prima bovenin mee. Afgelopen dinsdagavond ging het in Hattem op bezoek bij Smash ’70 13. Het speelde met Alice Ringenier, Henny Boxman en Gerard Wessels. Smash ’70 13 deed het met Arnoud Stuifzand, Eric Flier en Andre van Driesum.

Na het dubbel stond team 9 op een 1 – 3 voorsprong. Weliswaar verloor Alice de openingspartij van Stuifzand, maar Henny en Gerard zorgden tegen respectievelijk Flier en Van Driesum voor soevereine zeges. Verder bleek ook het koppel Alice/Henny een prima combinatie in het dubbel. Zij gaven Flier en Stuifzand geen kans.

Na het dubbel kwam Smash ’70 13 knap terug tot 3 – 3, maar daarmee was de Hattemer koek dan ook op. De vier resterende partijen gingen vrij overtuigend naar team 9. Toen de stofwolken waren opgetrokken - of zo je wilt het stuifzand was neergedaald - stond er een keurige 3 – 7 zege op het wedstrijdformulier voor team 9. Henny bleef voor de derde achtereenvolgende maal ongeslagen, Gerard pakte twee punten en Alice een. Alice en Henny zorgden – als vermeld – samen in het dubbel voor het zevende punt.

Door dit resultaat blijft team 9 prima meedoen bovenin. Voorlopig lijken DTV ’84 6, Harderwijk 5 en team 9 te gaan uitmaken wie kampioen wordt waarbij Harderwijk 5 de beste papieren lijkt te hebben. Datzelfde Harderwijk 5 komt as. dinsdag naar Kampen om de inhaalwedstrijd bij team 9 te spelen.
De wedstrijden tussen beide teams zijn op verzoek van Kampenion omgedraaid, zodat we dinsdag twee thuiswedstrijden hebben in de eigen zaal in plaats van een. Dat is wel zo gezellig.


Redelijke resultaten dus in de afgelopen week. De teams 1 en 4 bestendigen hun koppositie, terwijl de teams 3, 5 en 7 voorlopig (?) een pas op de plaats moesten maken, al viel de schade voor team 5 achteraf dus nog mee. Team 2 leed een ingecalculeerde (ruime) nederlaag, terwijl de teams 6 en 9 prima zeges boekten. Team 8 tenslotte blijft in die bekende hoek zitten en incasseert de nodige klappen. Maar gelukkig is de situatie nog niet desastreus, voor zover je die term in het tafeltennis mag gebruiken.
Komende week komen –als vermeld – de teams 6 en 9 in actie voor de inhaalwedstrijd tegen respectievelijk Harderwijk 2 en Harderwijk 5. Daarom meld ik mij komend weekend weer. Tot dan!


Jan Ringenier,
wedstrijdsecretaris senioren
Kampenion

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar