FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


In week 9 was er geen regulier competitieprogramma, maar werden inhaalwedstrijden gespeeld. Namens Kampenion kwamen twee teams in actie: de teams 6 en 9. Beide deden dat tegen teams van Harderwijk. Beide wedstrijden gingen in de eerste speelronde niet door vanwege de weers- en weggesteldheid. Het onderonsje tussen Kampenion en Harderwijk eindigde in een gelijkspel, maar Harderwijk won op punten.


3e klasse: Kampenion 6 - Harderwijk 2                    6 – 4
Jan Beks 2, Stefan Sijbesma 2 en Danny Visscher 2

Team 6 ontving dinsdagavond Harderwijk 2. Beide teams deden tot nu toe bovenin mee ook al hadden zij een wedstrijd minder gespeeld; team 6 stond zelfs fraai tweede. Team 6 speelde met Jan Beks, Danny Visscher en Stefan Sijbesma. Harderwijk 2 verscheen met Bert Monster, Henk Vlieger en invaller Rob Nijland (team 4).

Na het dubbel stond het 2 – 2. Jan en Danny brachten hun team op een 2 – 0 voorsprong via zeges op respectievelijk Monster en Vlieger. Beiden hadden daar vier games voor nodig. Stefan had onvoldoende vat op het tactisch slimme spel van Nijland en hij moest zijn tegenstander na vier games feliciteren. Het dubbel was heel spannend. Jan en Stefan vochten een vijfpitter uit met Monster en Vlieger. Die beslissende game ging met nipt verschil naar Harderwijk.
Na het dubbel was Danny twee games volmaakt kansloos tegen Monster. Voor doorgewinterde senioren kost het een tijdje voordat zij het antwoord vinden op diens spel, laat staan als je voor het eerst tegen Bert speelt. Danny kwam wel steeds beter in zijn spel, maar moest zich toch na vier games gewonnen geven. Toen Jan daarna ook de kracht van invaller Nijland ondervond en in vieren het onderspit dolf, leek team 6 op een ruime nederlaag af te stevenen: 2 – 4.

Gelukkig voor team 6 wist Stefan hierna Vlieger – opnieuw in vier games – terug te wijzen. En Danny bleek vervolgens wel het antwoord te hebben op het spel van Nijland. Sterker nog, het was de enige partij van de avond die in drie games werd beslist.
Toen was het de beurt aan Stefan om het antwoord te vinden op het spel van Monster. De eerste game lukte dat niet, vooral omdat Stefan zijn opening veel te hard opzette. Maar na wat tips te hebben gehad, speelde hij het daarna slimmer en kwam hij eigenlijk niet meer in de problemen. Zo versloeg hij Monster heel knap in vieren. Jan vergrootte de Kamper feestvreugde door in de laatste partij van de avond Vlieger te verslaan. De eerste game moest Jan nog aan zijn tegenstander laten, maar daarna dwong hij Vlieger vaker een tweede bal te spelen. Daar bleek hij het moeilijk(er) mee te hebben.
Zo boekte team 6 een keurige 6 – 4 zege op het sterke Harderwijk 2. Dat team trad weliswaar met een invaller aan, maar aan het eind van de avond bleek Nijland de helft van de Harderwijker productie voor zijn rekening te hebben genomen.

Team 6 handhaaft zich op de keurige 2e plaats met drie punten achterstand op koploper Emmeloord 1. Dat team kan echter in enkele wedstrijden beschikken over ........... Johan Lieftink die ongeveer van het niveau Promotieklasse is en in goeden doen zelfs een klasse hoger nog kan meekomen.
Opgemerkt moet wel worden dat team 6 al drie wedstrijden thuis heeft afgewerkt en slechts een op locatie. Dat betekent dus dat team 6 in de tweede competitiehelft liefst viermaal een uitwedstrijd heeft te verwerken.
Komende wedstrijd speelt team 6 namelijk opnieuw thuis en wel tegen koploper Emmeloord 1.

5e klasse: Kampenion 9 - Harderwijk 5                    2 – 8
Henny Boxman 1 en Gerard Wessels 1; Alice Ringenier 0

Team 9 ontving dinsdagavond Harderwijk 5 dat ‘virtueel koploper’ was. Dat team had namelijk de minste verliespunten in de poule, maar het had een wedstrijd minder gespeeld dan DTV ’84 6 dat de eigenlijke koploper was. Team 9 speelde met Alice Ringenier, Henny Boxman en Gerard Wessels. Harderwijk 5 had Peter Willemsen, Frank Tiekink en Ali Azamifard meegenomen.

Vanaf de eerste wedstrijd werd duidelijk dat met de spelers van Harderwijk 5 niet te spotten viel. Na het dubbel stond het 0 – 4 en op die tussenstand viel niets af te dingen. Ook de eerste twee partijen na het dubbel ging vlotjes – dat wil zeggen zonder gameverlies – naar de bezoekers. Net op het moment dat de spelers van team 9 zich afvroegen of het misschien een 0 – 10 nederlaag zou worden, wist Gerard het eerste punt binnen te halen door Tiekink in vieren te verslaan. In de partij erna won Henny met driemaal nipt verschil van Azamifard waardoor het 2 – 6 stond.
Gerard leek vervolgens helemaal los, want hij nam een 2 – 0 voorsprong tegen Willemsen. Kennelijk had dit de nodige kracht kost, want de derde game ging met ruime cijfers naar Willemsen. In de vierde en vijfde game had Gerard winstkansen, maar toch kon hij niet voorkomen dat Willemsen nog wist te ontsnappen. In de laatste partij bood Alice Tiekink prima tegenspel, maar zij moest haar tegenstander toch feliciteren na vier spannende games. Harderwijk 5 bleek deze avond een maatje te groot voor team 9 en won met 2 – 8.

Toch kunnen de spelers van team 9 elkaar en zichzelf niets verwijten. Zij hebben gestreden voor wat zij waard waren, maar de tegenstanders waren te sterk. Dan moet je vrede hebben met de uitslag. Zo spelend zijn de Harderwijkers titelkandidaat nummer 1. Team 9 gaat met DTV ’84 6 uitmaken wie als tweede en derde eindigen. En dat is voor team 9 ook een prima eindklassering.
Op vrijdag 9 maart as. gaat team 9 in Ens op bezoek bij Smash-In 4.

Kampenion – Harderwijk eindigde dinsdagavond dus in 1 – 1, maar Harderwijk won op punten. Het waren twee leuke wedstrijden, al was die tussen team 6 en Harderwijk 2 duidelijk spannender dan die tussen team 9 en Harderwijk 5.

Volgende week is er weer een volledig programma. Alle teams komen op vrijdag 9 maart in actie:
Kampenion 1  - Blauw-Wit 3
Kampenion 2  - De Veluwe 3
Kampenion 3  - Harderwijk 1
Kampenion 4  - Dronten ’74 2
Smash-In 2   - Kampenion 5
Kampenion 6  - Emmeloord 1
Harderwijk 4 - Kampenion 7
Kampenion 8  - ’s-Heerenbroek 2
Smash-In 4   - Kampenion 9


In het weekend van 10/11 maart hoop ik mij weer te melden.


Jan Ringenier,
wedstrijdsecretaris senioren
Kampenion

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar