In week 10 kwamen zeven van de negen jeugdteams in actie. De teams 2 en 9 hadden vrijaf; zij komen in een poule uit met een oneven aantal teams. Team 1 leed een nederlaag bij SKF 1 en haakt daardoor wat af. De teams 3, 4 en 7 deden goede zaken. Ook team 6 kwam weer tot winst. Team 8 deelde in Zwartsluis de punten, terwijl team 5 tegen een nipte nederlaag aanliep. Ik neem de wedstrijden weer met je door.

{youtube}8FUTZAGz2IA{/youtube}

Omdat de jeugdcompetitie een week achterloopt in vergelijking tot de competitie bij de senioren, hoop ik volgende week de tussenstanden te plaatsen.

Landelijk B SKF 1 - Kampenion 1 7 – 3
Pascal Bruins 1, Gert-Jan de Lange 1 en Guido Wessels 1

Team 1 (derde) ging zaterdagmiddag naar Veenendaal om daar aan te treden tegen nummer twee SKF 1. Vooraf had team 1 een puntje achterstand op SKF 1 en via een zege zou het dus de tweede plaats kunnen overnemen.
Team 1 speelde weer met Gert-Jan, Guido en Pascal. De Veenendalers deden het met Hans van Klaveren, Marc van den Berg en Dennis Honders.

Qua score zat een goed resultaat er voor de spelers er geen moment in. Na het dubbel stond het op een 3 – 1 achterstand. Die achterstand liep vervolgens nog op tot 5 – 1 voordat de Kampenaren wat konden terugdoen. Uiteindelijk werd de uitslag 7 – 3. Gert-Jan, Guido en Pascal wonnen alle van Honders en verloren van Van Klaveren en Van den Berg.
Van coach Ralph begreep ik dat Van den Berg deze middag te sterk was, maar dat er tegen Van Klaveren winstkansen waren. Maar die moeten dan wel worden benut natuurlijk. Voorlopig heeft SKF de strijd om plaats 2 – achter koploper ZTTC 1 – in zijn voordeel beslist. Maar team 1 krijgt nog een herkansing over enkele weken.
Komende zaterdag speelt team 1 weer uit, dan tegen TVVN Nieuwegein 2.

Hoofdklasse Kampenion 2

Kampenion 2 was zaterdag vrij.
Komende zaterdag speelt het een thuiswedstrijd tegen HATAC 1 uit Haaksbergen.

1e klasse TT Zwolle 4 - Kampenion 3 2 – 8
Danny Bruins 3, Pjotr van Spelden 3, Albert Hoeve 1 en dubbel 1

Team 3 ging zaterdagmiddag op bezoek bij nummer laatst TT Zwolle 4. Het speelde zonder kopman Thomas en dus met Albert, Danny en Pjotr. Tegenstander TT Zwolle 4 deed het met Nathalie Schipper, Petra Hegeman en invaller Rienk Taborsky (team 7).

Via een ruime overwinning zou team 3 zich kunnen opwerken tot een plek bij de eerste drie waarna het wellicht nog brutaal kan meedoen voor de titel. De spelers leken dit zelf ook te beseffen, want zij speelden een goede wedstrijd. Vier partijen gingen over de volle vijf games en die werden eerlijk verdeeld. Dat waren ook de enige twee punten die naar TT Zwolle 4 gingen. Team 3 won dus keurig met 2 – 8. Danny en Pjotr bleven zonder verlies en Albert snoepte een puntje mee. Hij was het die twee vijfpitters verloor. Het achtste punt pakten Danny en Pjotr in het dubbel.
Team 3 staat nu tweede, maar het heeft nog wel een achterstand van zes punten op koploper Swift (D) 1. Komende zaterdag komt diezelfde koploper op bezoek.

4e klasse Kampenion 4 - Leogang 3 7 – 3
Ditmar van Dorp 3, Roelard Bos 2, Bert Beks 1 en dubbel 1

Team 4 komt uit in een knotsgekke poule. Als de nummer 1 gemiddeld zes punten heeft en de nummer laatst gemiddeld vier, dan is de conclusie dat heel spannend is en dat er geen enkel team bovenuit steekt. Team 4 stond voor de wedstrijd bovenin met maar twee punten achterstand op koploper Wezep 2.

Afgelopen zaterdag kwam Leogang 3 op bezoek. Dat team had – weer vooraf – drie punten minder bijeen geslagen dan team 4. Team 4 speelde weer met Bert, Ditmar en Roelard. Leogang 3 had Omar Mazher, Peter Doornheim en Jonathan van der Gaag meegenomen.

Team 4 ging als een speer van start. Na het dubbel stond het op een 4 – 0 voorsprong en toen Ditmar na het dubbel ook zijn tweede partij wist te winnen, stond het zelfs 5 – 0.
Daarna wisten de gasten uit Nunspeet beter in hun spel te komen. Zij bleven (positief) knokken voor een beter resultaat en dat lukte ook. Uiteindelijk werd het 7 – 3 voor team 4. Ditmar won zijn drie partijen, Roelard pakte twee punten en Bert snoepte weer zijn puntje mee. Bert en Ditmar wonnen samen ook het dubbel. Een mooie overwinning voor team 4 dat nu tweede staat met een puntje achterstand op Wezep 2.
Team 4 speelt komende zaterdag weer thuis; dan komt Emmeloord 1 op bezoek.

5e klasse Kampenion 5 - Leogang 4 4 – 6
Jesper Sleurink 3 en David Pap 1; Niels van der Vegt 0

Team 5 draait dit seizoen prima mee in de middenmoot. Met een gemiddelde van ruim vijf punten per wedstrijd presteert het naar de mogelijkheden. Afgelopen zaterdag kwam Leogang 4 op bezoek dat twee punten minder had verzameld. Dat beloofde een spannende wedstrijd te worden. Team 5 speelde met Niels vd V., David en Jesper. Leogang 4 deed het met Ansar Aslam, Patrick Haverkampt en Martijn Drost.

Die spanning kwam er wel, maar vooral na het dubbel. Toen stond Leogang 4 al op een 1 – 3 voorsprong en dat verschil van twee punten stond ook aan het eind van de middag op het wedstrijdformulier: 4 – 6. Jesper was goed op dreef, want hij won zijn drie partijen. David voegde daar een puntje aan toe. Jammer was het dat Niels puntloos bleef, anders was het tenminste gelijk geworden. Toch is de overwinning van Leogang 4 verdiend.
Beide teams delen nu de tweede plaats met 22 punten uit vier wedstrijden.
Komende zaterdag speelt team 5 thuis tegen Staphorst 2.

5e klasse TT Zwolle 11 - Kampenion 6 4 – 6
Stefan van Unen 2, Nikki Vahl 2, Niels Wijshake 1 en dubbel 1

Team 6 speelde zaterdagmorgen de uitwedstrijd bij TT Zwolle 11. Het deed dat met Niels W., Nikki en Stefan van U. De Zwollenaren speelden met Casper van het Most, Isabel Jonker en Joeri Evers.

Na het dubbel stond team 6 op een 1 – 3 voorsprong en ook hier stond dat verschil van twee punten aan het eind op het wedstrijdformulier: 4 – 6. Opnieuw een goed resultaat dus voor team 6. Na de zeperd in de openingswedstrijd tegen team 7 hebben Niels, Nikki en Stefan zich prima hersteld. In drie wedstrijden haalden zij 21 punten. Keurig!
Nikki en Stefan wonnen zaterdag twee partijen en Niels een. Het dubbel wisten Niels en Nikki met 9 – 11 in de vijfde game te winnen. Over twee weken krijgt team 6 de kans op revanche tegen team 7. Maar eerst speelt het as. zaterdag de uitwedstrijd bij DTV ’84 3.

5e klasse Kampenion 7 - Harderwijk 2 7 – 3
Matthias van der Molen 2, Jomar Schilder 2, Ali-Imran Ugurlu 2 en dubbel 1

Team 7 is koploper in dezelfde poule als waarin team 6 uitkomt. Het had zes punten voorsprong op Harderwijk 2 dat afgelopen zaterdag op bezoek kwam. Team 7 speelde met Ali-Imran, Matthias en Jomar. Harderwijk 2 bracht Laura Pieters, Yordie van Beek en Erik Arentsen achter de tafel.

Beide teams maakten er een mooie wedstrijd van. En vooral de partijen 2, 3 en 4 waren heel spannend. Na het dubbel stond team 7 op voorsprong: 3 – 1. Ali-Imran won vrij eenvoudig van Pieters, maar daarna volgden drie vijfpitters op rij. Matthias won op het nippertje van Van Beek en Jomar verloor juist op het nippertje van Arentsen. In het dubbel versloegen Ali-Imran en Matthias Pieters en Van Beek na vijf games.
Na het dubbel gingen de partijen wat sneller. Aan het eind van de middag stond er een keurige 7 – 3 overwinning op het wedstrijdformulier. Ali-Imran, Matthias en Jomar wonnen alle van Pieters en Van Beek en verloren van Arentsen die dus knap ongeslagen bleef. Het zevende punt kwam op naam van het dubbel Ali-Imran / Matthias.
Door deze overwinning bedraagt de voorsprong van koploper team 7 op Harderwijk 2 nu tien punten. Team 6 staat daar weer drie punten achter.
As. zaterdag speelt team 7 weer thuis; dan komt Zwartsluis 2 op bezoek.

Wp-klasse Zwartsluis 3 - Kampenion 8 5 – 5
Jasper Lambregtse 3, Rik ten Caat 1 en dubbel 1; Jelle de Bue 0

Team 8 speelt een prima seizoen. Als je met een team met spelers die voor het eerst competitie spelen bovenin meedoet, dan kunnen we niet anders ‘zeggen’. Zaterdag speelde team 8 een uitwedstrijd bij Zwartsluis 3. Ditmaal speelden Jelle, Rik en Jasper. Zwartsluis 3 deed het met Mark Snoeijenbos, Twan Ketelapper en Jonathan Booij.

Team 8 kwam op een 2 – 0 achterstand, omdat Jelle en Rik hun eerste partij verloren. Dat was toch even wennen denk ik zo. Gelukkig bracht Jasper zijn team weer terug in de wedstrijd en ook het dubbel werd gewonnen. Na het dubbel verloor Jelle ook zijn tweede partij, maar daarna won team 8 drie partijen op rij en nam het een 3 – 5 voorsprong. Maar toen knokten de spelers van Zwartsluis 3 weer knap terug en eindigde de wedstrijd in een 5 – 5 gelijkspel.
Jasper won weer zijn drie enkelpartijen en Rik snoepte een puntje mee. Jelle wist ditmaal geen puntje te pakken. Het dubbel zorgde voor het vijfde punt. Team 8 blijft bovenin meedoen en is al vrijwel zeker van het spelen in de kampioensgroep. Alleen Harderwijk 3 staat er namelijk beter voor.
Komende zaterdag gaat team 8 op bezoek bij koploper Harderwijk 3.

Wp-klasse Kampenion 9

In diezelfde welp-/pupilklasse was team 9 vrij. Ook team 9 heeft goede kansen om bij de eerste vier te eindigen.
Komende zaterdag ontvangt team 9 DTV ’84 5.


Ook de jeugdteams presteren goed dit seizoen. Er is geen enkel team dat onderin staat. Sterker nog, alle teams staan bij de bovenste helft. Volgende week – dan zijn we halverwege de competitie – ga ik daar verder op in.


Jan Ringenier,
Wedstrijdsecretariaat
Kampenion