FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Acht van de negen teams kwamen in actie op zaterdag 24 maart. Team 8 was vrij. De teams 6 en 7 speelden dit seizoen voor de tweede maal tegen elkaar. Ook nu was team 7 het sterkst. Team 1 speelde sinds weken weer eens een thuiswedstrijd en dat zag je direct terug in het resultaat. Ik neem de wedstrijden weer met je door.Landelijk B Kampenion 1 - Steeds Hoger/TSB 2 7 – 3
Gert-Jan de Lange 3, Guido Wessels 2, Pascal Bruins 1 en dubbel 1


Team 1 speelde zaterdagmiddag weer eens een thuiswedstrijd. En dat was voor het eerst sinds 11 februari jl. Het speelde met Pascal, Gert-Jan en Guido. De gasten van Steeds Hoger / TSB 2 moesten met een invaller spelen: Pieter Rijnders (team 3). Marius van Eck en Collin Jager completeerden het team.

Het werd een leuke wedstrijd waarin alle zes spelers aanvallend waren ingesteld. Na het dubbel stond het 3 – 1 voor team 1. Maar voor hetzelfde geld had het 2 – 2 of zelfs 1 – 3 gestaan. Gert-Jan won namelijk in een hoogstaande partij met 11 – 9 in de 5e game van de zeer verzorgd spelende Jager. En ook het dubbel ging met 11 – 9 in de 5e game naar Gert-Jan en Pascal die de gelukkigsten waren tegen het duo Van Eck en Jager. Guido had het nog knap lastig met de verdienstelijk spelende Rijnders die deze middag heel aardig inviel. Pascal moest na de openingspartij tegenstander Van Eck feliciteren.

Na het dubbel bleef de spelers van team 1 aan de goede kant van de score. Alleen Jager bleek een te groot obstakel voor eerst Guido en vervolgens Pascal. Maar de andere vier partijen leverden winst op waardoor team 1 een 7 – 3 zege behaalde.Gert-Jan bleef ongeslagen, Guido pakte twee punten en Pascal een. Het zevende punt pakten Gert-Jan en Pascal in het dubbel.

Al met al was het een wedstrijd die het aanzien zeker waard was. De spelers aan Kamper kant behaalden een aardig tot goed niveau. Maar ook de tegenstanders – en dan met name Jager – speelden niet slecht. De komende twee wedstrijden speelt team 1 weer uit.
As. zaterdag is dat bij Amsterdam ’78 1.


Hoofdklasse TT Zwolle 3 - Kampenion 2 3 – 7
Bertin Bos 3, Stefan Sijbesma 2, Wim Tillema 1 en dubbel 1


Team 2 is halverwege het seizoen koploper, al heeft het maar een puntje voorsprong op DTS 2 uit Enschede. Afgelopen zaterdag speelde team 2 de uitwedstrijd tegen TT Zwolle 3 en het deed dat met Wim, Bertin en Stefan S. De Zwollenaren brachten Wessel Kamer, Jennifer Guo en Jos Koekoek achter de tafel.

Team 2 speelde een goede wedstrijd. Na het dubbel stond het op een 1 – 3 voorsprong. Wim verloor de openingspartij in drieën van Kamer, maar Bertin (tegen de talentvolle Guo) en Stefan (tegen Koekoek) bogen de achterstand om in een 1 – 2 voorsprong. In het dubbel versloegen Bertin en Stefan Kamer en Guo met 2 – 3 na met 2 – 1 te hebben achtergestaan.

Na het dubbel verloor Wim ook zijn tweede partij; Guo was met 3 – 1 te sterk. Daarna wisten de Kampenaren het verschil te maken, want in de resterende vijf partijen verloren zij nog maar een partij: Stefan tegen Guo. Bertin (2x), Stefan en Wim zorgden daarvoor.

Team 2 won de wedstrijd met 3 – 7 en dat is een goede overwinning. In de thuiswedstrijd werd het 8 – 2, maar toen deed Wessel Kamer bij TT Zwolle 3 niet mee en speelde dat team met een invaller. Bertil bleef ongeslagen, Stefan won tweemaal en Wim eenmaal. Het sterke Kamper dubbel – ditmaal Bertin en Stefan – zorgde voor het zevende punt.

Omdat concurrent DTS 2 heel knap met 8 – 2 won van Smash 2000 1, staan DTS 2 en Kampenion 2 nu gezamenlijk bovenaan met 35 punten uit vijf wedstrijden.Komende zaterdag ontmoeten beide teams elkaar in Kampen.


1e klasse Kampenion 3 - Smash ‘70 3 5 – 5
Thomas Niemeijer 2, Danny Bruins 1, Albert Hoeve 1 en dubbel 1


Team 3 ontving afgelopen zaterdag Smash ’70 3 uit Hattem. Het speelde ditmaal met Danny, Thomas en Albert. Smash ’70 3 had Samantha Bosch, Anne Mei Eshuis en Jean de Ruiter meegenomen.

Beide teams maakten er een leuke en spannende wedstrijd van. Na het dubbel stond het 2 – 2 en ook daarna ontliepen beide teams elkaar weinig. Het was dan ook geen verrassing dat de wedstrijd in 5 – 5 eindigde. De dames aan Hattemse kant hadden daarin een behoorlijk aandeel. Anne Mei was te sterk voor de spelers van team 3 en Samantha kwam – met alle respect – juist te kort.
Aan Kamper kant pakte Thomas twee punten en Albert en Danny ieder een. Danny en Thomas wonnen samen ook het dubbel van Samantha en Jean. Ik heb weer leuke wedstrijden gezien bij team 3 en daarin hadden zowel de eigen als de bezoekende spelers een groot aandeel. Door deze uitslag – en de resultaten bij de andere wedstrijden – blijft team 3 kansen houden op plaats 2. En dat zou heel knap zijn na het zware seizoen van vorig jaar.
Komende zaterdag speelt team 3 in Apeldoorn tegen De Brug 1.


4e klasse Wezep 2 - Kampenion 4 5 – 5
Ditmar van Dorp 3, Bert Beks 1 en Roelard Bos 1


Ik heb het al vaker aangegeven: team 4 speelt in een knotsgekke poule. De zes teams ontlopen elkaar weinig. De koploper – dat is Wezep 2 – heeft een gemiddelde van 6 punten per wedstrijd. Afgelopen zaterdag ging team 4 op bezoek bij die koploper. Het speelde met Ditmar, Bert en Roelard. Wezep 2 deed het met Michiel Boer, Stefan Boer en Julian Plette.

Na het dubbel stond team 4 op een 3 – 1 achterstand. Alleen Ditmar wist zijn eerste partij (tegen Michel) te winnen. Roelard en Bert verloren hun eerste partij van Stefan en Julian. In het dubbel waren Julian en Stefan ook te sterk voor Bert en Ditmar.

Na het dubbel knokten de Kamper spelers zich terug in de wedstrijd. Ditmar en Roelard brachten hun team naast Wezep 2, maar Wezep 2 won de partijen 7 en 8 weer waardoor het weer 5 – 3 stond. Ditmar sleepte de negende partij tegen Julian er met 9 – 11 in de vijfde game uit waarna Bert zijn team weer langszij bracht door een 1 – 3 zege op Michiel.
Zo eindigde ook de tweede wedstrijd tussen beide teams in 5 – 5. En dat is een uitslag die we wel vaker zien in deze poule.Een prima prestatie van de spelers van team 4. Ditmar bleef weer ongeslagen en Bert en Roelard wonnen ieder eenmaal. Het kon wel eens tot de laatste speelronde heel spannend blijven in deze poule.
Komende zaterdag ontvangt team 4 Dronten ’74 1.


5e klasse Spoolde 1 - Kampenion 5 6 – 4
Jesper Sleurink 2, Matthieu vd Berg 1 en dubbel 1; Niels vd Vegt 0


Team 5 is na een goede competitiestart de laatste weken wat ‘weggezakt’. Afgelopen zaterdag mocht het proberen tegen nummer laatst Spoolde 1 het goede gevoel weer terug te vinden. Matthieu, Niels vd V. en Jesper moesten daarvoor zorgen. Voor Spoolde 1 speelden Teun Diesveld, Marlies van Assen en Matthijs Brand.

Na het dubbel stond het 2 – 2. De eerste twee partijen gingen naar Spoolde; Matthieu verloor van Teun en Niels van Marlies. Jesper was te sterk voor Matthijs en ook het dubbel ging naar team 5.Daarna waren de spelers van Spoolde net wat sterker dan die van team 5. Vier van de zes partijen leverden winst op voor Spoolde en twee voor team 5. Team 5 verloor de wedstrijd dan ook met 6 – 4.
Jesper pakte twee punten en Matthieu een. Het vierde punt kwam op naam van het dubbel.
De komende twee wedstrijden speelt team 5 weer thuis. Misschien dat dit positief uitpakt.
Swift ’64 1 komt as. zaterdag als eerste naar Kampen.


5e klasse Kampenion 6 - Kampenion 7 1 – 9
Stefan van Unen 1; Nikki Vahl 0 en Niels WIjshake 0
Ali-Imran Ugurlu 3, Matthias vd Molen 3, Jomar Schilder 2 en dubbel 1


Op zaterdag 24 maart was het dan zover: team 6 kreeg de kans op revanche voor de (geflatteerde) 0 – 10 nederlaag tegen team 7 in de openingswedstrijd van het seizoen. Voor team 6 speelden Stefan van U., Nikki en Niels W. Team 7 deed het met Ali-Imran, Matthias en Jomar.

Het werd al snel duidelijk dat het niet zo’n spannende wedstrijd zou worden als in de eerste wedstrijd. Dat klinkt misschien vreemd (bij 0 – 10 toen), maar het is toch echt zo. Veel partijen moesten toen namelijk in vijf games worden beslist. Nu stond team 7 na de eerste drie enkelpartijen op een 1 – 2 voorsprong en al die partijen gingen over drie games. Het was Stefan die zijn team (6) tegen team 7 op het wedstrijdformulier zette. Hij won van Jomar.
Het dubbel was heel spannend. Ali-Imran en Matthias versloegen Niels en Stefan met 7 – 11 in de vijfde game. Ook de partij na het dubbel was spannend. Ali-Imran won van Nikki met 13 – 15 in de vijfde game.

Daarna ging het allemaal weer wat sneller en wist team 7 uit te lopen naar een 1 – 9 overwinning. Bij team 6 won Stefan dus een partij en bleven Nikki en Niels puntloos. Bij team 7 bleven Ali-Imran en Matthias ongeslagen en won Jomar tweemaal. Het dubbel ging nipt naar team 7.

Team 7 vergrootte daarmee zijn voorsprong op Harderwijk 2 naar 16 punten. En het moet wel heel raar lopen wil het dit seizoen geen kampioen worden. Ik heb het al eerder aangegeven, maar voor hen die dat niet hebben meegekregen vermeld ik het nog maar eens. Team 7 telt dit seizoen drie spelers die voor het eerst competitie spelen: Ali-Imran, Jomar en Orhan. Alleen Matthias had al een seizoen WP-klasse gespeeld. Daarom was dit team als team 7 ingeschreven. Maar vanaf wedstrijd 1 loopt alles op rolletjes voor dit team. Zo kan het soms lopen.
Komende zaterdag gaat team 6 op bezoek bij Zwartsluis 2 en ontvangt team 7 TT Zwolle 11.


WP-klasse
Kampenion 8 was vrij.


Komende zaterdag gaat team 8 in Dalfsen op bezoek bij DTV ’84 5.


WP-klasse Zwartsluis 3 - Kampenion 9 5 – 5
Roderik van Braak 3, Marino Potkamp 1 en dubbel 1; Heico Potkamp 0


Team 9 draait dit seizoen prima mee en het plaatst zich normaal gesproken – net als team 8 – voor de kampioensgroep waarin de nummers 1 t/m 4 elkaar nog eenmaal ontmoeten. Afgelopen zaterdag speelde het tegen Zwartsluis 3. Als het niet – te dik – zou verliezen, zou een plaats bij de eerste vier vrijwel vast staan.Team 9 speelde weer met Roderik, Heico en Marino. Zwartsluis 3 deed het met Mark Snoeijenbos, Jonathan Booij en Aijrton Tromp.

Beide teams maakten er een leuke en spannende wedstrijd van. Na het dubbel stond het 2 – 2 en ook daarna bleef het spannend. Via 2 – 3, 4 – 3 en 4 – 5 werd het uiteindelijk 5 – 5. Aan Kamper kant bleef Roderik weer ongeslagen. Marino pakte 1 puntje mee en ditmaal was het Heico die niet tot winst kwam. Het vijfde punt kwam op naam van het dubbel.

Door de 5 – 5 uitslag is team 9 zeker van tenminste een vierde plaats en dus mag het straks nog drie leuke wedstrijden spelen tegen sterke tegenstanders. En daar word je als speler zelf ook weer sterker van. Team 9 staat nu zelfs drie punten voor op team 8, maar daar waar team 8 komende zaterdag op bezoek gaat bij nummer voorlaatst DTV ’84 5, moet team 9 de sportieve strijd aanbinden met de sterke koploper Harderwijk 3.


De teams van Kampenion blijven goed presteren. Er is geen enkel team dat moet oppassen voor degradatie. Een team (7) is hard op weg om kampioen te worden en ook de teams 2 en 4 hebben titelkansen. De teams 1, 5 en 6 staan vrolijk in de middenmoot en de beide welp-/pupillenteams (8 en 9) hebben zich geplaatst voor de kampioensgroep. Wat willen we nog meer? Tot volgende week!


Jan Ringenier,
wedstrijdsecretariaat
Kampenion

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar