In week 14 kwamen alleen de teams in actie die op dinsdagavond een thuiswedstrijd te verwerken hadden: de teams 5, 7 en 9. Deze teams boekten alle overwinningen. Misschien moeten we dan naast ‘Super Friday’ bij Kampenion op de vrijdagavond ook de dinsdagavond maar eens een toepasselijke naam geven. Wat vind je van ‘Dolle Dinsdag’? De vrijdagteams komen pas in week 15 in actie. Ik neem de resultaten van de teams 5, 7 en 9 met je door.


3e klasse: Kampenion 5 - Vined 3                 9 – 1
Theo Hogenhorst 3, Gerard Palland 3, Arie Hup 2 en dubbel 1


Team 5 zit de laatste weken een beetje in een achtbaan. De ene week beklimt het het hoogste deel en de week erna gaat het ‘bergafwaarts’. De ene week denk je dat het kansloos is voor de titel en de andere week lijkt het ineens weer mee te doen. Afgelopen dinsdagavond kwam Vined 3 op bezoek.

Team 5 speelde in de meest ervaren samenstelling met Gerard Palland, Arie Hup en Theo Hogenhorst. Aan Vined 3 zit een (triest) verhaal. In dat team speelde namelijk de onlangs overleden Jeroen Vorstelman. Misschien heb je daarover wel wat in de krant gelezen. Officieel staat de doodsoorzaak nog steeds niet vast. Heel triest. De spelers van Vined 3 besloten met elkaar het seizoen af te maken en die beslissing verdient respect. Vanuit team 2 werd de ervaren Martinus van Lohuizen toegevoegd. Hij was dinsdagavond dan ook een van de drie spelers; de anderen waren Rob Stigter en Marijn Docter.

Team 5 ging prima van start. Gerard, Arie en Theo wisten allen hun eerste enkelpartij te winnen. Gerard speelde twee spannende games tegen Stigter en wist in de 3e en 4e game het verschil te maken. Aries materiaal bleek vervolgens een te groot obstakel voor Docter die niet wist hoe je tegen lange noppen moet spelen. Theo boekte in zijn eerste enkelpartij een soevereine zege op Van Lohuizen.In het dubbel traden Gerard en Theo weer eens samen aan. Zij troffen Stigter en Van Lohuizen en de vier heren maakten er een spannende partij van. Na vier games stond het 2 – 2, maar in de beslissende game wisten Gerard en Theo te ‘demarreren’. Zo stond het dus 4 – 0 voor team 5.

Na het dubbel speelde Arie een marathonpartij tegen Stigter. Laatstgenoemde had van teamgenoot Docter gezien hoe je – het materiaal van – Arie niet moest bestrijden en hij besloot op safe te spelen. Hij benutte zo ongeveer de hele hoogte van de hal en moet er blij mee zijn geweest dat het hier van origine om een badmintonhal gaat. Beide spelers maakten er dan ook heel lange rally’s van waarbij Arie zich aan het eind van zo’n rally nog wel eens versloeg op een hoge – en dus eenvoudig lijkende – bal. Uiteindelijk was het Stigter die de partij met 9 – 11 in de beslissende game wist te winnen, na met 2 – 1 te hebben achtergestaan.Na het dubbel zagen we eigenlijk nog maar één spannende partij, die tussen Theo en Docter. In eerste instantie leek er voor Theo geen vuiltje aan de lucht, want hij won de eerste twee games met 11 – 4 en 11 – 6. Maar daarna ging Docter wat meer risico nemen en bracht hij Theo ‘met droge klappen’ in verlegenheid en dat gebeurt Theo niet zo snel. De beslissende game leek lange tijd naar Docter te gaan en hij had bij 6 – 10 zelfs vier matchpunten. Theo vocht echter knap terug en kwam langszij om vervolgens de partij nog met 12 – 10 naar zich toe te trekken.
De andere partijen na het dubbel gingen vrij vlot naar de spelers van team 5 en zo stond er aan het eind van de avond een fraaie 9 – 1 overwinning op het wedstrijdformulier. En dat is een keurige zege.
Gerard en Theo bleven ongeslagen, terwijl Arie twee punten pakte. Gerard en Theo wonnen – als vermeld – samen ook het dubbel.

Door de ruime zege van team 5 kan GTC 1 geen gas terugnemen en moet het nog twee wedstrijden geconcentreerd blijven ballen.
Komende week komt team 5 niet in actie. Op dinsdag 17 april speelt het zijn laatste wedstrijd van dit seizoen: thuis tegen Smash-In 2.


4e klasse: Kampenion 7 - TT Zwolle 13        7 – 3
Harm Bosman 2, Marco Ilbrink 2, Anja Ringenier 2 en dubbel 1


Met nog twee wedstrijden te gaan, had team 7 nog steeds kampioenskansen. Het stond namelijk derde met vier punten achterstand op koploper Harderwijk 4 en drie punten achterstand op TT Zwolle 13. De Zwollenaren kwamen dinsdagavond naar Kampen.

Team 7 speelde met Marco Ilbrink, Harm Bosman en Anja Ringenier. TT Zwolle 13 bracht Klaas Wolters, Henk Blom en Eddy Huberts achter de tafel.

Team 7 kwam goed uit de startblokken. Marco, die ditmaal in plaats van Harm begon, speelde een spannende vijfpitter tegen Wolters. Met 11 – 7 in de vijfde game sleepte Marco de partij er uit tegen de verzorgd spelende Wolters. Marco speelt regelmatig vijfpitters en weet de meeste daarvan in winst om te zetten. Daarna had Harm geen enkele moeite met het (snelle) contraspelletje van Blom. Anja en Eddy speelden vervolgens vier spannende games tegen elkaar die Anja als winnares afsloot.
In het dubbel verloren Anja en Marco de 1e game van Huberts en Wolters, maar wonnen vervolgens drie games op rij. Zo stond team 7 dus op een keurige 4 – 0 voorsprong.

Na het dubbel wisten de Zwollenaren sterker partij te bieden. De zes partijen na het dubbel eindigden namelijk in 3 – 3. Harm moest in de beslissende game buigen tegen Wolters, terwijl Anja en Marco kansloos waren tegen de prima spelende Blom. Opvallend was het dat deze – met alle respect – op leeftijd zijnde speler Anja en Marco regelmatig te snel af was. Heel knap.
Daar tegenover stond weer dat Harm en Marco niet al te veel moeite hadden met Huberts en dat Anja tegenstander Wolters geen enkele kans gaf.

Heel apart dus. Harm verslaat Blom heel overtuigend, die op zijn beurt Anja en Marco geen kans gaf. Anja won heel eenvoudig van Wolters, waar Harm (verliezend) en Marco (winnend) een vijfpitter tegen speelden. Dat is nu tafeltennis!
Hoe dan ook, team 7 boekte een mooie 7 – 3 zege op TT Zwolle 13 en gaat daarmee over de Zwollenaren heen. Harderwijk 4 – de andere concurrent – kan de lachende derde worden als het volgende week (ruim) van ESV 1 weet te winnen.
Maar in de laatste wedstrijd (op dinsdag 17 april) ontmoeten Kampenion 7 en Harderwijk 4 elkaar in Kampen en kan TT Zwolle 13 nog wel eens de lachende derde worden als het Heino 7 ontvangt. Een ding is wel duidelijk: het is een leuke en spannende competitie in deze poule.


5e klas: Kampenion 9 - Smash ’70 13          9 – 1
Alice Ringenier 3, Gerard Wessels 3, Henny Boxman 2 en dubbel 1


Het seizoen is voor vrijwel alle teams in de 5e klasse K gedaan. Harderwijk 5 staat sinds vorige week als (terechte) kampioen vast. Daarachter spelen de meeste teams nog voor de eer en de percentages van de individuele spelers. Alleen Smash-In 4 en Zwartsluis 5 maken eigenlijk onderling nog uit wie als laatste eindigt en degradeert naar de 6e klasse. Daarbij staat Smash-In 4 er duidelijk beter voor.

Afgelopen dinsdag kwam Smash ’70 13 op bezoek bij team 9. Henny Boxman, Alice Ringenier en Gerard Wessels moesten het weer voor team 9 doen. Rense Beimers slaat inmiddels al weer regelmatig een balletje is waarschijnlijk weer inzetbaar in de bekercompetitie. Smash ’70 13 had Arnoud Stuifzand, Jan Schakelaar en Andre van Driesum meegenomen.

Ook team 9 ging als een speer van start en ook team 9 stond na het dubbel op een 4 – 0 voorsprong. Opvallend dat alle drie dinsdagteams daar die avond in slaagden. Henny (tegen Stuifzand), Alice (tegen Schakelaar) en Gerard (tegen Van Driesum) wonnen vrij overtuigend hun eerste enkelpartij. En daarna herstelden Alice en Henny zich in het dubbel tegen Schakelaar en Stuifzand van de nederlaag in de 1e game. Het bleef weliswaar spannend, maar de games 2, 3 en 4 leverden winst op.

Na het dubbel bleef het goed gaan met de spelers van team 9. Alice, Henny en Gerard wonnen hun partijen gemakkelijk. En dat ging zo door tot de laatste partij van Henny tegen Schakelaar. In een heel spannende en (dus) lange partij moest een vijfde game de beslissing brengen. En in die game wist Schakelaar het verschil te maken waardoor hij zijn team ‘van de hatelijke nul’ verloste.
Dat neemt niet weg dat team 9 een keurige 9 – 1 zege boekte op middenmoter Smash ’70 13. De tweede plaats staat nu voor 99% vast en dat is een keurige prestatie van team 9.
Alice en Gerard wonnen hun drie partijen, terwijl Henny tweemaal wist te winnen. Volgens mij is het voor het eerst dit seizoen dat Henny minder punten pakt dan zijn (beide) teamgenoten, maar ik denk niet dat Henny daar ook maar een minuut van heeft wakker gelegen. Alice en Henny wonnen samen ook het dubbel.
Ook team 9 komt de komende week niet in actie. Op dinsdag 17 april ontvangt het Smash-In 4 uit Ens.


Drie wedstrijden dus en driemaal een (ruime) overwinning. Prima prestaties van de teams 5, 7 en 9. De teams 5 en 7 hebben nog een kansje op de titel, maar hebben het niet (helemaal) meer in eigen hand. Team 5 presteerde daarvoor dit seizoen net iets te wisselvallig en team 7 liet in de uitwedstrijd bij Heino 8 – met Alice als invaller spelend – dure punten liggen. Team 9 eindigt keurig als tweede achter Harderwijk 5 dat komend seizoen in de 4e klasse zeker geen gek figuur zal slaan. Komende week komen de vrijdagteams in actie. De teams 1, 3, 4 en 8 doen dat thuis en de teams 2 en 6 spelen uitwedstrijden. Tot volgende week!


Jan Ringenier,
wedstrijdsecretaris senioren
Kampenion