FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


De competitie loopt al weer bijna op haar eind. Met de wedstrijden van zaterdag 7 april meegerekend moeten er nog drie wedstrijden worden gespeeld en inmiddels dus nog maar twee wedstrijden. De jeugdteams hebben dit seizoen wel beter gespeeld dan afgelopen zaterdag, maar een aantal teams speelde tegen de koploper. En dat moet je toch in de beoordeling laten meewegen. De balans is uiteindelijk precies in evenwicht met vier zeges, een puntendeling en vier nederlagen. Ik neem de wedstrijden weer met je door.


Landelijk B ZTTC 1 - Kampenion 1                     9 – 1
Dubbel 1; Pascal Bruins 0, Gert-Jan de Lange 0 en Guido Wessels 0


Team 1 speelde zaterdag al de laatste uitwedstrijd van het seizoen en wel bij koploper ZTTC 1 in Zaandam. Tot nu toe leverden de vier uitwedstrijd 1 gelijkspel en 3 nederlagen op. En in dat gelijke spel had Ivan met drie zeges in het enkelspel ook nog eens een groot aandeel. Kortom, het lag niet voor de hand dat team 1 met een goed resultaat zou terugkomen.

Team 1 speelde weer met Pascal, Gert-Jan en Guido. ZTTC 1 speelde in de sterkste samenstelling met Jorn Konijn, Kostja Timosjenko en Martijn Sas.

Zoals mocht worden verwacht viel er voor Pascal, Gert-Jan en Guido weinig (eer) te halen in Zaandam. Na de eerste drie enkelpartijen stond het al op een 3 – 0 achterstand en daar was niet zoveel op af te dingen. Maar in het dubbelspel wisten Gert-Jan en Pascal te verrassen met een 0 – 3 zege op de materiaalspelers Konijn en Timosjenko.Na het dubbel gingen de enkelspelen van hetzelfde laken een pak als voor het dubbel. De Kampenaren werden over het algemeen zeker niet weggeslagen, maar de tegenstanders waren te sterk. Zo reëel moeten we zijn. Pascal, Gert-Jan en Guido wisten geen punt meer te pakken en verloren dus met de alleszeggende cijfers 9 – 1.

Zo ging ook de laatste uitwedstrijd van het seizoen verloren en heeft team 1 nog twee thuiswedstrijden voor de boeg. Misschien kan het de competitie nog met een redelijk goed gevoel afsluiten.
Komende zaterdag ontvangt team 1 SKF 1 uit Veenendaal.


Hoofdklasse Kampenion 2 - Smash 2000 1     6 – 4
Stefan Sijbesma 2, Wim Tillema 2, Bertin Bos 1 en dubbel 1


Team 2 moest zich zien te herstellen van de tik die het vorige week kreeg van DTS 2. Dat moest dan gebeuren tegen Smash 2000 1 uit Losser. Team 2 deed het weer met Wim, Bertin en Stefan S. Smash speelde met Dennis Meijerink, Dennis Knol en H. Binsbergen.

Het werd geen al te hoogstaande wedstrijd. Verder zagen we ook weinig spannende partijen. Aan de kant van Smash speelt Binsbergen met lange noppen en hij wist daarmee het spel van eerst Stefan, vervolgens Wim en tenslotte Bertin zo te ontregelen dat zij niet in de buurt van winst kwamen. Zij leden vrij kansloze nederlagen; Wim kwam eigenlijk nog het verst.
Tegen Knol en Meijerink viel meer eer te behalen. Stefan en Wim kwamen tegen hen dan ook niet in de problemen. Bertin had het heel lastig tegen Meijerink; beide maakten er een vijfpitter van die Meijerink wist te winnen.Omdat Bertin en Stefan samen ook het dubbel wisten te winnen, boekte team 2 een magere 6 – 4 zege.

Al met al had team 2 zeker een puntje meer moeten pakken. Verder bleek dat allen geen kijk hadden op het materiaal van Binsbergen. Wat dat betreft kun je goed merken dat er bij Kampenion niemand met dat materiaal speelt, anders hadden de spelers eens vaker tegen lange noppen kunnen oefenen. Maar bij Kampenion geven we nu eenmaal niet zo snel een jeugdspeler lange (of korte) noppen.
Team 2 is komende zaterdag vrij en speelde de week erna de uitwedstrijd bij HATC 1 in Haaksbergen.


1e klasse Rijssen 1 - Kampenion 3                   4 - 6
Thomas Niemeijer 3, Danny Bruins 2 en Albert Hoeve 1


Team 3 kruiste zaterdagmiddag de batjes met Rijssen 1. De wedstrijd in Kampenion was in 5 - 5 geeindigd en we waren benieuwd wat het nu zou worden. Team 3 speelde met Albert, Thomas en Danny en zij moesten het opnemen tegen Sander Nijkamp, Niek Slagers en Maarten ten Berge.

Na het dubbel stond het 2 - 2. Albert verloor de openingspartij van Nijkamp, maar Thomas (heel knap tegen de sterke Slagters) en Danny (tegen Ten Berge) wisten hun eerste partij te winnen. Het dubbel ging naar Rijssen.

De eerste partij na het dubbel ging naar Slagers die Albert versloeg, maar daarna kwam team 3 op stoom. De tweede helft leverde namelijk met 1 - 4 duidelijke winst op. Alleen Danny moest nog zijn meerdere erkennen in Slagers, maar Thomas (2x), Albert (1x) en Danny (1x) zorgden samen voor de 4 - 6 overwinning. Dat is een keurig resultaat. Team 3 klimt door de zege zelfs naar plaats twee achter aanstaand kampioen Swift (D) 1, maar team 3 moet in de laatste wedstrijd nog wel op bezoek bij Swift. Toch kunnen de spelers van team 3 eigenlijk al terugzien op een sterk seizoen, zeker als we dat afzetten tegen het vorig seizoen.
Thomas - die steeds beter op dreef komt - bleef ongeslagen, Danny pakte twee punten en Albert een.
Komende zaterdag ontvangt team 3 TT Zwolle 4.


4e klasse Kampenion 4 - TT Zwolle 9               7 – 3
Ditmar van Dorp 3, Bert Beks 2 en Roelard Bos 2


Team 4 draait dit seizoen leuk mee en is nog steeds ongeslagen. Zaterdag kwam TT Zwolle 9 op bezoek dat de laatste weken ‘op kousenvoeten’ naar boven is geslopen. Het had sinds vorige week zelfs evenveel punten als team 4 bijeengeslagen: 40.

Team 4 speelde natuurlijk weer met Ditmar, Roelard en Bert. De Zwollenaren hadden Hugo Wolters, Nino Hijlkema en Guus van Oosterwijk meegenomen.

Beide teams maakten er een leuke wedstrijd van. Team 4 kwam op een 2 – 0 voorsprong, maar twee partijen later stond het al weer 2 – 2. Ditmar versloeg Wolters en Roelard kende niet al te veel moeite met Hijlkema. Bert speelde prima mee met Van Oosterwijk, maar moest telkens in de finale van de game het hoofd buigen. In het dubbel verschenen ditmaal Bert en Roelard achter de tafel. Dat ging zeker niet slecht, maar Hijlkema en Van Oosterwijk wonnen met 2 – 3.

Na het dubbel wist team 4 dan toch het verschil te maken. Eerst versloeg Roelard Wolters in vieren en daarna speelden de beide kopmannen – Ditmar en Van Oosterwijk – een mooie partij tegen elkaar. Ditmar won de 1e game, maar de 2e en 3e gingen naar Van Oosterwijk. De 4e was weer met ruime cijfers voor Ditmar, die in de 5e game wist door te drukken. Toen Bert daarna vrij eenvoudig met 3 – 0 van Hijlkema wist te winnen, stond team 4 zomaar op een 5 – 2 voorsprong.

Van Oosterwijk was nog al teleurgesteld na zijn verliespartij tegen Ditmar. Zozeer zelfs dat hij het hazenpad koos en dat met Pasen in zicht. Daarom werd besloten eerst de andere partijen te laten spelen. Bert speelde zodoende zijn laatste partij er direct maar achteraan. Hij was dus heerlijk ingespeeld. Tegenstander Wolters ondervond dat en moest zich na drie spannende games gewonnen geven. Ditmar zette zijn team vervolgens op een 7 – 2 voorsprong door Hijlkema in vier games te verslaan. Ditmar was opnieuw zijn eigen grootste tegenstander. Hij heeft vaak zoveel meer kwaliteit dan zijn tegenstander dat hij vakkundig opgebouwde voorsprong ook zomaar weer binnen de kortste keren kwijt is. Voor hem zou het goed zijn als hij op een hoger niveau komt te spelen.
Inmiddels was Van Oosterwijk weer opgepikt ergens in de buurt van de Loriestraat en zo kon hij zijn partij tegen Roelard nog spelen. Beide spelers maakten er een leuke wedstrijd van waarbij het opvallend was dat zij veel met een zijspinservice tegen elkaar scoorden. Kennelijk weten zij wel hoe zij het de ander lastig kunnen maken, maar moeten zij nog leren hoe zij zelf zo’n service moeten verwerken. Uiteindelijk was Van Oosterwijk met 10 – 12 in de vijfde game het gelukkigste. Waar zo’n wandeling al niet goed voor is.

Team 4 boekte al met al een keurige 7 – 3 overwinning en loopt toch weer een puntje in op koploper Wezep 2. De achterstand bedraagt nu nog drie punten met nog twee wedstrijden te gaan.Komende zaterdag speelt team 4 de uitwedstrijd bij Leogang 3 in Nunspeet.


5e klasse Kampenion 5 - Zwartsluis 1              3 – 7
David Pap 1, Jesper Sleurink 1 en Niels vd Vegt 1


Team 5 draait een vrij constant seizoen. Het ging – vooral omdat het de zwakkere teams in het begin trof – als een speer van start, maar daarna pakt het wekelijks zo’n 3 tot 5 punten. Mede daarom staat het al een tijdje op plaats 4.Afgelopen zaterdag kwam koploper Zwartsluis 1 op bezoek en dus was het weer punten sprokkelen geblazen.

Namens team 5 kwamen David, Jesper en Niels van der V. in actie. Bij Zwartsluis speelden Francesco Nooter, Marnix Westhuis en Wessel Hekman.

De spelers van team 5 boden de koploper prima tegenstand. Aan de kant van Zwartsluis bleek Hekman te sterk, maar David, Jesper en Niels hadden zeker winstkansen tegen Nooter en Westhuis. Westhuis wist nog tweemaal in de 5e game te ontsnappen; hij deed dat tegen Jesper en Niels. Maar David, Jesper en Niels wonnen allen van Nooter en dat is netjes.
Aan het eind van de middag stond er een 3 – 7 nederlaag op het wedstrijdformulier. Met die uitslag kan team 5 wel tevreden zijn al had er nog wel een puntje meer ingezeten.
Ook team 5 speelt komende zaterdag in Nunspeet en wel tegen Leogang 5.


5e klasse Harderwijk 2 - Kampenion 6             9 – 1
Nikki Vahl 1; Stefan van Unen 0 en Niels Wijshake 0


Soms is het verschil tussen een thuis- en uitwedstrijd behoorlijk groot; de spelers van team 1 kunnen er over meepraten. Maar na afgelopen zaterdag kunnen de spelers van team 6 dat ook.Team 6 ging zaterdagmorgen namelijk op bezoek bij Harderwijk 2 dat tweede stond. De thuiswedstrijd wist team 6 keurig met 6 – 4 te winnen. Ditmaal werd het andere koek: Harderwijker (billen)koek.

Team 6 speelde weer met Niels W., Nikki Vahl en Stefan van U. De Harderwijkers deden het met Erik Arentsen, Yordie van Beek en Laura Pierens.

Buiten de wedstrijden tegen team 7 was het eigenlijk voor het eerst dat team 6 geen moment uitzicht op een overwinning had. Na het dubbel stond het al op een 4 – 0 achterstand en na het dubbel werd het niet veel beter. Bij een 6 – 0 achterstand wist Nikki de (spreekwoordelijke) eer te redden door Pierens overtuigend te verslaan. Helaas gingen de laatste drie partijen weer naar Harderwijk waardoor team 6 een ruime 9 – 1 nederlaag leed. Harderwijk 2 blijft door de ruime overwinning nog een beetje in het spoor van Kampenion 7 dat komende week op bezoek gaat bij Harderwijk 2.
Voor team 6 is plaats drie nu het hoogst haalbare dit seizoen.
Komende zaterdag speelt het weer eens thuis en wel tegen TT Zwolle 11 dat inmiddels een puntje meer heeft verzameld dan team 6.


5e klasse Kampenion 7 - DTV ’84 3                  10 – 0
Matthias vd Molen 3, Orhan Tozan 3, Ali-Imran Ugurlu 3 en dubbel 1


Team 7 ontving zaterdagmiddag nummer laatst DTV ’84 3. Vooraf had ik de spelers bewust maar niets verteld over de ‘dikke’ overwinning die concurrent Harderwijk 2 had behaald op team 6. Dat zou misschien toch wat spanning bij de spelers teweegbrengen.

Team 7 bracht Ali-Imran, Orhan en Matthias achter de tafel. DTV ’84 3 deed het met Bram Steen, Thomas Goutbeek en Benthe Brandwacht.

Ook nu bleek weer dat de spelers van team 7 meestal beter zijn dan de tegenstanders en af en toe veel beter. Het blijft toch wel opvallend dat Ali-Imran en Orhan – Jomar viel nu uit – in hun eerste competitie zoveel punten pakken en ook een leuk niveau weten te halen. Matthias heeft pas een seizoen WP-klasse in de rugtas, maar ook hij draait lekker mee en datzelfde geldt dus voor debutant Jomar.

Ali-Imran,Orhan en Matthias zijn zaterdagmiddag niet of nauwelijks in de problemen geweest, al had Matthias het tegen Brandwacht en Goutbeek niet heel gemakkelijk. Je raadt het al: team 7 won weer eens met 10 – 0 en dat is al voor de vierde (!) maal dit seizoen en dat in acht wedstrijden. Het loopt dus nog weer een puntje uit op concurrent Harderwijk 2 en volgende week staat de wedstrijd Harderwijk 2 – Kampenion 7 op het programma. Als team 7 die wedstrijd zonder veel kleerscheuren doorkomt – het mag met 6 – 4 verliezen – dan is het kampioenschap binnen. We zijn benieuwd!
De uitspraak van de dag kwam wat mij betreft van Ali-Imran toen hij mij vroeg of het team ook niet direct naar de 3e klasse zou mogen bij het kampioenschap!


WP-klasse Kampenion 8 - Zwartsluis 3           5 – 5
Jasper Lambregtse 3, Jelle de Bue 1 en Lucas van Langen 1


Team 8 heeft zich weten te plaatsen voor de kampioensgroep in de WP-klasse. En dat is natuurlijk een mooie prestatie voor vier spelers die voor het eerst competitie spelen: Jasper, Jelle, Lucas en Rik. Meer zit er dit seizoen ook niet in, want Harderwijk 3 is te sterk. Dat team kon vandaag al kampioen worden in de wedstrijd tegen ............. team 9.

Zaterdagmiddag speelden Jasper, Lucas en Jelle. Tegenstander Zwartsluis 3 – dat over twee weken weer op bezoek komt, maar dan bij team 9 – had Twan Ketelapper, Mark Snoeienbos en Aijrton Tromp meegenomen.

Beide teams maakten er een leuke wedstrijd van. Na het dubbel stond het 2 – 2. Jasper versloeg Ketelapper, Lucas verloor van Snoeienbos en Jelle was te sterk voor Tromp. In het dubbel trokken Jasper en Lucas aan het kortste eind tegen Ketelapper en Snoeienbos.Ketelapper zette zijn team voor het eerst op voorsprong via een 1 – 2 zege op Lucas, maar Jasper bracht zijn tegen weer langszij via een overwinning op Tromp. Toen Jelle in de zevende partij verloor van Snoeienbos, stond Zwartsluis opnieuw op voorsprong: 3 – 4.
Ook Lucas wist hierna Tromp te verslaan, waarna Jelle een sterke partij tegen Ketelapper speelde, maar net tekort kwam. In de laatste partij won Jasper ook zijn derde partij door Snoeienbos te verslaan. Zo eindigde de wedstrijd – net als in Zwartsluis – in 5 – 5.Jasper bleef al weer ongeslagen en Lucas en Jelle wonnen ieder eenmaal. Beiden wisten een driepitter net niet te winnen.
Komende zaterdag staat de wedstrijd tussen team 8 en team 9 op het programma. En ik heb horen vertellen dat over deze wedstrijd al weken wordt gesproken tussen de spelers van beide teams.


WP-klasse Harderwijk 3 - Kampenion 9           9 – 1
Roderik van Braak 1; Heico Potkamp 0 en Marino Potkamp 0


Team 9 speelde zaterdag al weer tegen het sterke Harderwijk 3. Dat komt omdat team 9 als nummer vier aan de kampioensgroep is begonnen. Maar dat geeft niets; het is al knap dat ook team 9 zich bij de beste vier heeft weten te plaatsen.

Team 9 speelde weer in de vertrouwde opstelling met Roderik, Heico en Marino. Harderwijk 3 deed het met Tinka Soldaat, Thimo Heerkens en Daniel Geurtsen.

Bij een ruime overwinning zou Harderwijk 3 de titel veilig stellen. Natuurlijk wilden de Kampenaren hun huid zo duur mogelijk verkopen, maar zij konden – zoals verwacht – niet voorkomen dat Harderwijk 3 kampioen werd. Net als vorige week in Kampen wist Roderik heel knap een enkelpartij te winnen, ditmaal tegen Heerkens. Ook in de andere wedstrijden boden Roderik, Heico en Marino goed tegenspel, maar de tegenstander was nu eenmaal te sterk. Het is dan ook niet voor niets dat dat team tweemaal twee seizoenen achtereen – helaas in dezelfde WP-klasse – kampioen werd / wordt.
Team 9 moet de punten nu eenmaal niet van Harderwijk 3 pakken. Het heeft die sterke tegenstander nu als eerste gehad en kan zich richten op de andere twee wedstrijden, die tegen eerst team 8 en daarna Zwartsluis 3.
Ik denk dat de spelers bijna niet kunnen wachten tot het zaterdag is.


Over het algemeen redelijke resultaten voor de jeugdteams. De teams 1, 5, 6 en 9 leden (ruime) nederlagen. Team 2 herstelde zich wat van de tik die het vorige week kreeg en team 4 speelde een goede wedstrijd tegen TT Zwolle 9 met een goed resultaat als gevolg. Team 7 won voor de vierde maal dit seizoen met maximale cijfers en team 8 deelde de punten met Zwartsluis 3. Team 3 tenslotte boekte een nipte, maar keurige overwinning bij Rijssen 1.
Tot volgend weekend!


Jan Ringenier,
wedstrijdsecretariaat
Kampenion

Reacties  

#2 Jan Ringenier 09-04-2012 17:43
Op zich geen gekke gedachte, maar ik ken eigenlijk niemand die met lange noppen speelt op de manier als Arie dat doet. Dus dat schiet dan ook niet op eigenlijk!
Citeer
#1 Mattias Beimers 09-04-2012 11:30
Wim zou eens een paar keer met Arie moeten spelen, benieuwd hoe hij dan met noppen omgaat.

"en dat met Pasen in zicht" :lol:
Citeer

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar