Zes van de negen seniorenteams kwamen deze week in actie; de ‘dinsdagteams’ speelden vorige week al. De competities zijn in een beslissend stadium aangekomen. Kampenion had nog een aantal ijzers in het vuur voor het kampioenschap. In deze speelronde stelde team 1 de titel veilig en zijn de ijzers er voor de teams 3 en 6 zelfs nog wat heter op geworden. Voor team 4 koelde het ijzer behoorlijk af. But that’s (sport)life. Als de spelers van de team 3 en 6 komende week de concentratie nog even weten vast te houden, dan gaat er iets moois gebeuren en spelen komend seizoen de eerste vier teams op een mooi niveau en is er ook nog eens aansluiting tussen die teams. Maar zover is het nog niet. Ik neem de resultaten weer met je door.Promotieklasse: Kampenion 1 - De Toekomst 3   8 – 2
Jordy ten Have 3, Ton Ringenier 3 en Jeroen Rotman 2


Team 1 is bezig aan een ongekend seizoen. Niemand had zien aankomen dat het na acht wedstrijden ruim op kop zou gaan met een gemiddelde van ruim 8 punten per wedstrijd. Vrijdagavond kwam nummer 3 De Toekomst 3 uit Lochem op bezoek. Als team 1 met 9 – 1 of 10 – 0 zou winnen kon de vlag al in top. Maar hier hield eigenlijk niemand rekening mee.

Team 1 speelde vrijdagavond weer met Ton Ringenier, Jordy ten Have en Jeroen Rotman. De Toekomst 3 deed het met Paul van de Weerthof, Jolanda Hofland en Jeroen de Boer.

Het werd een enigszins aparte wedstrijd. De 1e helft duurde veel langer dan de 2e, maar de 3e daarentegen ....... Na het dubbel stond team 1 op een 3 – 1 voorsprong. In de openingspartij ontmoetten de beide kopmannen elkaar: Ton en Van de Weerthof. In een vreemde partij stond het na vier games 2 – 2. Vreemd, want Ton won de beide games met 11 – 1 (!), terwijl Van de Weerthof zijn twee games met 13 – 15 en 8 – 11 won. De beslissende game was weer spannend; Ton bleek met 11 – 9 de gelukkigste. Jordy moest daarna tegen Hofland – de positief ingestelde dame aan Lochemer kant – in de eerste twee games wel even wennen aan het directe spel van zijn tegenstander. Maar daarna bleek hij het juiste antwoord te hebben gevonden; hij won in vieren. Vervolgens speelde Jeroen een moeizame partij tegen De Boer. Hij liep vrijwel voortdurend achter de feiten aan; zowel qua spel als qua score. Maar Jeroen bleef wel knokken en vocht zich terug in de partij. Hij sleepte er een beslissende vijfde game uit die hij met 12 – 10 wist te winnen.
In het dubbel kwamen Jeroen en Jordy tegen De Boer en Van de Weerthof terecht op een 0 – 2 achterstand. Maar ook nu vochten zij zich knap terug in de wedstrijd. De vijfde game was spannend, maar ditmaal waren het de gasten die de partij er met 10 – 12 wisten uit te slepen. Dat was niet onverdiend.

Na het dubbel had Jordy twee games lang geen vat op het sterke spel van Van de Weerthof. Maar op de een of andere manier wist hij zich ook nu weer in de partij te spelen. Hij won de derde en vierde game overtuigend en – daar is ie weer – dus moest ook nu een vijfde game de beslissing brengen. Jordy werkte een paar matchpunten weg en was uiteindelijk met 14 – 12 de gelukkigste.En toen was men pas halverwege: vier vijfpitters en een vierpitter.In de tweede helft ging het sneller. Vier partijen gingen in drieën en een in vieren.Ton boekte tegen De Boer een regelmatige zege, waarna Jeroen het - net als Jordy – lastig had tegen dame Hofland. Toch wist Jeroen die partij na vier spannende games te winnen.

Jordy had daarna weinig moeite met De Boer. In de negende partij bleek Van de Weerthof ditmaal te sterk voor Jeroen. Hij gunde Jeroen geen enkele game en won dus verdiend. In de laatste partij van de avond won Ton de eerste game overtuigend van Hofland, maar laatstgenoemde bleef knokken en bood Ton prima partij. Door wat meer te variëren en af toe bol te spinnen wist Ton de tweede en derde game met nipt verschil te winnen.

Team 1 boekte dus opnieuw een prima zege: 8 – 2. Jordy en Ton bleven ongeslagen en Jeroen – die tobde met zijn materiaal – pakte toch twee punten mee. Het is vrijdagavond nog net niet op eigen kracht kampioen geworden. Maar Rijssen mocht door deze uitslag zaterdagmiddag in Wierden tegen Effekt ’74 1 geen enkel punt laten liggen.

Een dag later bleek dat Rijssen daar niet in slaagde. Sterker nog, het legde – ongetwijfeld noodgedwongen – al op voorhand het hoofd in de schoot, want het ging met twee invallers op bezoek bij Effekt ’74 1. De gastheren – die ook met een invaller speelden – bleken vervolgens met 8 – 2 te sterk.

Zo werd team 1 dus dit weekend alsnog kampioen. Proficiat!Team 1 kan nu al terugkijken op een fabelachtig goed seizoen. In negen wedstrijden – die het alle in winst omzette – behaalde het 73 punten. De minst goede uitslag was 7 – 3! Wat moet je daar verder nog meer van zeggen? Hier past slechts een bewonderend stilzwijgen.

Komend seizoen komt team 1 dus uit in de Hoofdklasse. Binnen de afdeling Oost vindt men kennelijk dat er de afgelopen seizoenen nog niet genoeg is gewijzigd in het competietafeltennis. Er bestaan namelijk plannen om de Hoofdklasse en de Promotieklasse (ook) uit 6 teams te laten bestaan. De Algemene Ledenvergadering (ALV) moet daarover op donderdag 31 mei as. een beslissing nemen. Als die ALV instemt met dit voornemen, dan moeten we er ernstig rekening mee houden dat er komend seizoen een versterkte degradatie geldt. Het zou dan maar zo kunnen dat de nummers 5 t/m 8 degraderen. Ongelooflijk toch?

Maar laten we eerst maar eens genieten van het kampioenschap van team 1. Volgend seizoen zien we dan wel weer verder!Komende zaterdag sluit team 1 het prachtige seizoen af met een uitwedstrijd bij Rijssen 1 dat de competitie nog lang enigszins spannend heeft weten te houden. In die wedstrijd gaat het vooral om de prestige denk ik.


Promotieklasse: De Veluwe 3 - Kampenion 2   5 – 5
Ralph Trip 2, Robin Lieftink 1, Gertjan Wessels 1 en dubbel 1


Team 2 stond na acht wedstrijden op plaats 1 van de degradatiegroep. Maar de verschillen blijven klein. Het was voor team 2 zaak om tenminste 4 punten mee te pakken, zodat het in de laatste wedstrijd – thuis tegen HTTV 1 – het karwei kan afmaken.

Team 2 had enige personele problemen voor de uitwedstrijd op zaterdag tegen De Veluwe 3. Gerben Wolterink was niet beschikbaar en Ralph Trip coacht en begeleidt op zaterdagmiddag jeugdteam 1. Daarom werd contact gezocht met tegenstander De Veluwe 3 met als resultaat dat de wedstrijd in Apeldoorn zaterdag om 18.00 uur begon. Dank aan de Apeldoorners voor het meedenken en meewerken! Klasse!

Zo kon team 2 dus toch compleet aantreden met Robin Lieftink, Gertjan Wessels en Ralph Trip. Ook De Veluwe 3 kende personele problemen, want het moest met een invaller aantreden: Johan Bullinga. Kopman Wim Hogeboom was wel beschikbaar, evenals Bert Ham.

Team 2 speelde een redelijke wedstrijd. Aan Apeldoorner kant bleek Hogeboom opnieuw een maatje te groot. Maar Gertjan, Robin en Ralph wonnen allen van invaller Bullinga. Daarnaast wist Ralph nog van Ham te winnen. En omdat Ralph en Robin samen ook het dubbel wisten te winnen, eindigde de wedstrijd in 5 – 5.

Ik denk dat de spelers van team 2 daarmee kunnen leven, vooral ook omdat de andere wedstrijd, tussen HTTV 1 en Effect 1, ook in 5 – 5 eindigde.Dat betekent dat team 2 nog steeds eerste staat in de degradatiegroep. Zie hieronder:
Kampenion 2    9 - 39
HTTV 1         9 - 38
Effect 1       9 - 37
De Veluwe 3    9 - 37


In de laatste wedstrijd ontvangt team 2 HTTV 1 uit Den Ham. Team 2 heeft in die wedstrijd aan een gelijkspel genoeg om zich te handhaven. Niet dat op een puntendeling moet worden gespeeld, maar het is op zich wel prettig om te weten.


2e klasse: Kampenion 3 - Heino 2   7 – 3
Ivan Hollander 3, Nick Kuipers 2, Pascal Bruins 1 en dubbel 1


Team 3 ontving vrijdagavond met Heino 2 een niet te onderschatten tegenstander. Dat team was eigenlijk alleen tweemaal kansloos tegen Smash ’70 3, de concurrent van team 3, maar in de andere wedstrijden presteerde het prima. Team 3 was dan ook gewaarschuwd.Team 3 speelde met Ivan Hollander, Nick Kuipers en Pascal Bruins. Heino 2 speelde met Henk Roeke, Fred van Ulsen en Regina Woerlee in de vertrouwde samenstelling.

Beide teams hadden kennelijk haast, want Ivan en Roeke begonnen al om 19.45 uur met hun wedstrijd. Ivan boekte – zonder voluit te hoeven gaan – een regelmatige 3 – 0 zege. Daarna speelden Nick en van Ulsen een spannende – en dus lange – partij. Na vier games stond het 2 – 2 en moest een vijfde game de beslissing brengen. Daarin was Nick met 12 – 10 de gelukkigste. In de derde partij stond Pascal tegen de direct spelende Woerlee snel op een 0 – 2 achterstand. Hij vocht zich daarna knap terug in de wedstrijd en ook hier moest een vijfde game de beslissing brengen. Daarin bleek Woerlee – helaas voor Pascal – weer bij de les en zij won die game met 6 – 11.
In het dubbel boekten Ivan en Nick een keurige 3 – 0 zege op het goed ingespeelde en sterke dubbel Roeke Van Ulsen. En dus stond het 3 – 1 voor team 3.

Na het dubbel won Nick met 3 – 0 van Roeke waarna het de beurt was aan Ivan en Woerlee. Laatstgenoemde bracht Ivan eerder dit seizoen de enige nederlaag toe nadat Ivan met 2 – 0 en 10 – 6 (!) had voorgestaan. Ivan was er dan ook op gebrand om revanche te nemen en hij slaagde daar glansrijk in. Ditmaal gunde hij Woerlee slechts in totaal 12 punten. Pascal had daarna onvoldoende antwoord op het spel van Van Ulsen die dan ook vrij eenvoudig wist te winnen waardoor het 5 – 2 stond.

Nick kwam in de achtste partij tegen Woerlee niet echt in zijn spel, want de verdienste van zijn tegenstander was. Nick verloor dan ook met 1 – 3 en scoorde vanavond – uiteraard – weer 2 uit 3. Pascal pakte vervolgens zijn puntje mee door in een spannende partij met 3 – 2 te winnen van Roeke. Ivan stelde in de laatste partij de 7 – 3 zege veilig door Van Ulsen met 3 – 0 te verslaan.
Ivan bleef dus ongeslagen, Nick won (uiteraard) tweemaal en Pascal pakte een puntje mee. Ook het dubbel leverde winst op.

De dag erna bleek concurrent Smash ’70 3 met 6 – 4 te hebben verloren bij Harderwijk 1, zodat de voorsprong van team 3 op datzelfde Smash ’70 3 nu acht punten bedraagt. Bovendien is het onderlinge resultaat in het voordeel van team 3. Als het komende vrijdag twee puntjes pakt in de uitwedstrijd bij Harderwijk 1, stelt het de titel veilig. Dat moet toch kunnen lukken.


3e klasse: Kampenion 4 - Wijhe 1   5 – 5
Marijke Kramer 3, Jan Ringenier 1 en dubbel 1; Simon vd Woude 0


Je hebt soms van die dagen ........ Dat ondervonden Marijke Kramer, Jan Ringenier en Simon van der Woude vrijdagavond in de thuiswedstrijd tegen nummer laatst Wijhe 1. De hekkensluiter trad met Jose Eijkelkamp, Guus Bergevoet en Andre van de Klok weliswaar in de sterkste samenstelling aan, maar toch.

In de eerste drie enkelpartijen werd zo ongeveer de toon gezet voor de rest van de avond. Simon verloor een hangpartij in vijven van Eijkelkamp. Hij was daarna total loss. Dat is te verklaren doordat hij in het begin van de week ziek was geweest. Kennelijk had dit hem toch meer gesloopt dan verwacht. Marijke won daarna met direct en snel spel met 3 – 1 van Bergevoet en bracht haar team weer langszij. Jan speelde vervolgens een vijfpitter tegen Van de Klok, maar had eigenlijk niet of nauwelijks uitzicht op winst. Van de Klok won met 8 – 11 in de vijfde game.
Omdat Simon aangaf niet te kunnen / willen dubbelen beleefde team 4 een primeur, want Marijke en Jan dubbelden nog niet eerder samen dit seizoen. Zij speelden samen niet slecht in de partij tegen Bergevoet en Eijkelkamp. Ook nu leverde het directe spel van Marijke de nodige punten op en daarmee had zij een groot aandeel in de 3 – 1 zege.

Na het dubbel bleef zij in goeden doen, want zij versloeg in de damespartij ook Eijkelkamp met 3 – 1. Simon trof het daarna niet, want hij werd tegen Van de Klok opnieuw gedwongen een vijfpitter te spelen. Hij probeerde het wel, maar verloor na vijf spannende games met 9 – 11 in de beslissende vijfde game. Jan was daarna – toch wel enigszins onverwacht – volmaakt kansloos tegen Bergevoet die vrijwel een perfecte partij speelde en dan ook verdiend won. En zo stond team 4 op een 3 – 4 achterstand.

Het was Marijke die haar team opnieuw langszij bracht door de sterke Van de Klok overtuigend met 3 – 1 te verslaan. ‘Ze is te snel’ hoorden wij Van de Klok zeggen en zo was het ook. Deze avond was Marijke te snel en te direct voor haar tegenstanders en zo bleef zij heel keurig ongeslagen. Jan zette team 4 in de negende partij op een 5 – 4 voorsprong door Eijkelkamp met 3 – 1 te verslaan. Hij speelde niet groots, maar zijn service en de ‘backhand tik’ bleken beslissend. In de laatste partij bleek bij Simon de pijp helemaal leeg te zijn. Hij kon Bergevoet nauwelijks nog partij bieden waardoor laatstgenoemde eenvoudig met 0 – 3 wist te winnen. In de eerste game probeerde Simon het nog wel, maar toen die nipt met 9 – 11 naar Bergevoet ging, was het pleit beslecht.
Marijke bleef deze avond dus overtuigend ongeslagen. Jan kwam niet verder dan een zege, terwijl Simon puntloos bleef.

Achteraf kun je misschien concluderen dat hij eigenlijk niet had moeten spelen, maar zoiets weet je niet vooraf. Als je alles van te voren weet, kun je met 25 eurocent de wereld rond. Tijdens het inspelen ging het nog goed, maar in en na zijn eerste hangpartij tegen Eikelkamp bleek hij gesloopt. Dat kan gebeuren en daar doe je niks aan.

Voor team 4 is de competitie nu wel gespeeld, want concurrent TT Zwolle 8 won met 9 – 1 van ’s-Heerenbroek 1. Als we eerlijk zijn – en dat zijn we – dan zijn de Zwollenaren dit seizoen ook de terechte kampioenen.
Komende vrijdag sluit team 4 de competitie af met een uitwedstrijd bij Dronten ’74 2.


3e klasse: Heino 3 - Kampenion 6   3 – 7
Jelmer vd Veen 3, Danny Visscher 2, Stefan Sijbesma 1 en dubbel 1


Team 6 is bezig aan een ongelooflijk seizoen. Voor dit – gedeeltelijk nieuwe – team was vooraf 3e klasse aangevraagd, wat ook gehonoreerd is en vervolgens draait het een prima seizoen. Zo goed zelfs dat het sinds enkele weken de voornaamste titelkandidaat is in de poule.

Afgelopen donderdagavond speelde het de lastige uitwedstrijd bij Heino 3. Lastig, omdat dat team dit seizoen thuis nog niet had verloren. Team 6 speelde ditmaal met Danny Visscher, Stefan Sijbesma en Jelmer van der Veen. Heino 3 deed het met David den Daas, Emiel Veldman en Ep van Faassen.

Team 6 kwam goed uit de startblokken. Na het dubbel stond het op een 1 – 3 voorsprong. Danny versloeg in de openingspartij Den Daas met 0 – 3. Opvallend detail was dat Den Daas in de wedstrijd in Kampen bij een 9 – 0 achterstand tegen Danny de eer voor Heino 3 wist te redden. Stefan verloor hierna van de sterk spelende Veldman, maar Jelmer bracht zijn team weer op voorsprong via een 1 – 3 zege op Van Faassen.
In het dubbel waren Danny en Jelmer met 1 – 3 te sterk voor Den Daas en Veldman.

Na het dubbel trof Danny kopman Veldman. Beiden maakten er een spannende partij van die uitdraaide op een vijfde game. Ditmaal moest Danny de eer aan Veldman laten: 11 – 8. Daarna ging het hard. Jelmer (tegen Den Daas), Stefan (tegen Van Faassen), opnieuw Jelmer (tegen Veldman) en Danny (tegen Van Faassen) wonnen hun partijen vrij overtuigend. Vooral de 0 – 3 zege van Jelmer op Veldman mocht er zijn.
In de laatste partij deed Den Daas nog wat terug door met 3 – 1 van Stefan te winnen.

Team 6 won dus met 3 – 7 en dat is een keurig resultaat. Jelmer bleef knap ongeslagen, Danny won twee partijen en Stefan een. Ook het dubbel Danny/Jelmer leverde winst op.

Een dag later was op de website van de NTTB-Oost te lezen dat voornaamste concurrent Emmeloord 1 in eigen huis met 4 – 6 had verloren van Harderwijk 2. Dat betekent dat team 6 de voorsprong op Emmeloord 1 heeft vergroot tot 9 punten.
Komende vrijdag gaat het op bezoek bij Emmeloord 1 en het heeft dan aan 1 puntje genoeg om de titel veilig te stellen. Dat kan niet meer misgaan.


4e klasse: Kampenion 8 - Hoonhorst 2   2 – 8
Martijn Haanappel 1 en Anne vd Haar 1; Mattias Beimers 0


Team 8 is bezig aan een teleurstellend seizoen. Het staat al vanaf de eerste wedstrijd onderaan. Natuurlijk is zoiets niet bevorderlijk voor de motivatie en het geloof in klassenbehoud. Afgelopen vrijdagavond kwam Hoonhorst 2 op bezoek. Namens team 8 kwamen Martijn Haanappel, Anne van der Haar en Mattias Beimers in actie. Hoonhorst 2 speelde – in de traditie – met de dames Loes Schrijver, Dyonne Schrijver en Brenda de Vries.

Je kunt niet zeggen dat Martijn, Anne en Mattias er afgelopen vrijdagavond niet voor gingen. Alle drie deden ze hun uiterste best, maar het bleek – zoals vaker dit seizoen – niet genoeg. Na het dubbel stond het op een 1 – 3 achterstand. Alleen Anne (tegen Dyonne Schrijver) wist zijn partij te winnen. Martijn (tegen Loes Schrijver) en Mattias (tegen De Vries) kwamen te kort.
In het dubbel hadden Martijn en Mattias geen kans tegen Loes Schrijver en Brenda de Vries.

Na het dubbel speelde Mattias nog tweemaal een vijfpitter en ook Anne slaagde daar eenmaal in, maar al die drie partijen gingen naar Hoonhorst. In de laatste partij van de avond zorgde Martijn voor het tweede Kamper punt door – net als Anne – Dyonne Schrijver te verslaan.

Maar een 2 – 8 nederlaag is natuurlijk voor team 8 niet genoeg om nog aanspraak te kunnen maken op handhaving. Het is niet anders.
Anne en Martijn wonnen ieder een partij. Mattias lukte dat niet.
Komende dinsdagavond sluit team 8 de competitie in de 4e klasse af met een uitwedstrijd binnen de gemeentegrenzen; namelijk bij ’s-Heerenbroek 2.


Opnieuw goede resultaten voor de teams van Kampenion die deze avond in actie kwamen. Team 1 stelde dit weekend de titel veilig, terwijl team 3 en team 6 een goede basis legden om komende week hetzelfde te presteren. Team 2 pakte een nuttig gelijkspel in Apeldoorn, terwijl team 4 na de puntendeling tegen de hekkensluiter vrijwel is uitgespeeld. Team 8 tenslotte leed een ruime nederlaag. Hoe dan ook, het belooft een heel goed seizoen te worden voor Kampenion. Als team 2 zich komende week weet te handhaven, heeft Kampenion komend seizoen een team in de Hoofdklasse, een in de Promotieklasse, een in de 1e klasse, een in de 2e klasse, twee in de 3e klasse, een in de 4e klasse en twee in de 5e klasse. Dat mag er zijn.
Tot komend weekend!


Jan Ringenier,
wedstrijdsecretariaat senioren
Kampenion