FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Nog even en de voorjaarscompetitie 2012 zit er weer op. Dit weekend werden al weer de voorlaatste competitiewedstrijden gespeeld. Acht van de negen teams kwamen in actie; alleen team 2 was vrij. De meeste aandacht ging op voorhand uit naar team 7 dat de titel kon pakken bij concurrent Harderwijk 2 en toch ook wel naar de wedstrijd tussen de teams 8 en 9. De balans was deze zaterdag weer positief. Ik neem de wedstrijden weer met je door.Landelijk B: Kampenion 1 - SKF 1 5 – 5
Guido Wessels 3, Gert-Jan de Lange 1 en dubbel 1; Pascal Bruins 0


Team 1 had nog twee thuiswedstrijden voor de boeg, te beginnen met die van afgelopen zaterdag tegen SKF 1 dat tweede stond. Het speelde opnieuw met Pascal, Gert-Jan en Guido. SKF 1 deed het met Marc van den Berg, Dennis Honders en Hans van Klaveren.

Het werd een mooie wedstrijd waarin de spelers aan elkaar gewaagd waren, ook al was dat aan het eind niet altijd in de persoonlijke resultaten terug te zien. Zo verloor Pascal zijn drie partijen, maar had hij tegen Van den Berg en Van Klaveren zeker winstkansen. Pascal heeft mijn ogen de meeste kans op winst als hij ‘zo spoedig mogelijk komt met zijn forehand’ en zoveel mogelijk blokt met zijn backhand. Eventueel kan hij daarbij af en toe om zijn backhand heen lopen om het niet te voorspelbaar te maken.

Gert-Jan was sterk op dreef. Hij won een partij overtuigend, verloor een partij ruim en verloor heel nipt een hangpartij. Afgelopen zaterdag bleef hij zoveel mogelijk technisch spelen en liep hij niet of nauwelijks om. Dat verdient respect.

Guido was zaterdag de man van de wedstrijd. Hij won namelijk zijn drie partijen. Maar voor hetzelfde geld had hij er ook 1, 2 of zelfs alle 3 kunnen verliezen. Hij speelde namelijk drie vijfpitters en zette die alle drie in winst om. Het blok van Guido stond vaak goed. Met zijn backhand probeerde hij druk te zetten en af en toe wist hij een rally met een droge forehand klap af te maken. Guido heeft nogal eens moeite om de concentratie vast te houden waardoor hij – heb ik het idee – onnodig vaak een beslissende vijfde game moet spelen. Ditmaal wist hij die alle te winnen, maar natuurlijk is dat niet iedere week zo. Toch verdient hij complimenten voor zijn spel van zaterdagmiddag.

Een goede teamprestatie van team 1 zorgde ervoor dat het het sterke SKF 1 op een gelijkspel hield. Dat is knap, want Van den Berg en Van Klaveren staan beduidend hoger op de percentagelijst. Ik gaf het in het begin al aan: de persoonlijke resultaten geven een enigszins vertekend beeld. Zo speelden Pascal niet (veel) minder dan Guido, maar dat zie je in de score niet terug. Ook dat is tafeltennis.
Komende zaterdag sluit team 1 de competitie in Landelijk B af met een thuiswedstrijd tegen TVVN Nieuwegein 1. Heel misschien weet het nog een plaatsje op te schuiven, maar dat is niet het belangrijkste dit seizoen.


Hoofdklasse: Kampenion 2.

Team 2 was dit weekend vrij. Het zag DTS 2 de titel pakken via een 4 – 6 zege bij TT Zwolle 3. Felicitaties aan de spelers en begeleiders van DTS 2 uit Enschede.


1e klasse Kampenion 3 - TT Zwolle 4 4 – 6
Danny Bruins 2, Albert Hoeve 1 en Pjotr van Spelden 1


Team 3 ontving TT Zwolle 4 dat laatste stond, maar in mijn ogen te laag staat. Het speelde deze zaterdagmiddag zonder kopman Thomas en dus met Albert, Danny en Pjotr. De Zwollenaren deden het met Hugo Davelaar, Nathalie Schipper en Alex de Graaf.

Het was een typische wedstrijd die vrij gelijk op ging zonder dat we veel spannende partijen zagen. Het klinkt wat cryptisch – ik geef het toe – maar het is de waarheid. Slechts een partij ging over de volle vijf games; Pjotr dolf in de beslissende game het onderspit tegen De Graaf die verder deze middag niet of nauwelijks in de problemen kwam. Ook Davelaar boekte twee eenvoudige zeges, maar moest wel zijn meerdere erkennen in Danny. Danny, Albert en Pjotr wisten allen in drieën te winnen van dame Schipper die een typisch meisjesspelletje heeft: heerlijk contra ballen, maar een hekel hebben aan backspin en topspin.
Aan het eind van de middag stond er een 4 – 6 nederlaag op het wedstrijdformulier voor team 3 en dat was niet onverdiend. Wel kwam het verlies enigszins onverwacht.
Toch kunnen Albert, Danny en Pjotr terugkijken op een (vrij) goede wedstrijd. Dat lijkt ook weer wat vreemd als je verliest van de nummer laatst, maar zo was het wel.As. zaterdag speelt team 3 zijn laatste competitiewedstrijd bij kampioen Swift (D) 1 in Deventer.


4e klasse Leogang 3 - Kampenion 4 4 – 6
Roelard Bos 2, Ditmar van Dorp 2, Bert Beks 1 en dubbel 1


Team 4 is bezig aan een goed seizoen. Het won viermaal en speelde viermaal gelijk en het stond drie punten achter koploper. Afgelopen zaterdag ging het bezoek op Leogang 3 in Nunspeet en het speelde weer met Roelard, Bert en Ditmar. Leogang 3 deed het met Peter Doornheim, Jonathan van der Gaag en Omar Mazher.

Beide teams maakten er een spannende wedstrijd van. Na het dubbel stond het 2 – 2. Roelard won zijn eerste enkelpartij, maar Bert en Ditmar verloren die. In het dubbel waren Bert en Roelard te sterk voor Doornheim en Van der Gaag.
Na het dubbel wist team 4 dan toch het verschil te maken. Aan Nunspeter kant bleek Mazher een te groot obstakel. Hij heeft bij De Veluwe al 3e klas gespeeld en blijkt onlangs – na een wat mindere periode – de motivatie te hebben teruggevonden.
Maar Roelard, Bert en Ditmar wonnen wel de andere partijen na het dubbel en wonnen de wedstrijd dus met 4 – 6. Vooraf hadden zij er misschien wat meer van verwacht – Leogang 3 stond immers laatste – maar gezien de bijsluiter van Mazher moeten we tevreden zijn met de uitslag.
Omdat concurrent Wezep 2 met 7 – 3 Dronten ’74 1 versloeg, is de achterstand nu opgelopen tot vier punten. Dat lijkt in de laatste wedstrijd niet meer in te halen.
Komende zaterdag gaat team 4 op bezoek bij Emmeloord 1.


5e klasse Leogang 4 - Kampenion 5 4 – 6
Jesper Sleurink 3, Matthieu vd Berg 2 en dubbel 1 (met twee spelers gespeeld)


Team 5 had zaterdag personele problemen, want om uiteenlopende redenen waren alleen Jesper en Matthieu beschikbaar. Dat is vervelend, vooral omdat het zo met een 3 – 0 achterstand aan de wedstrijd tegen Leogang 4 moest beginnen. De tegenstander was wel compleet met Patrick Haverkampt, Martijn Drost en Ansar Aslam.

Soms zijn er van die onverklaarbare dingen in de sport. Daar moest ik zaterdag aan denken toen ik het wedstrijdbriefje onder mijn – niet onaanzienlijke – neus kreeg. Wie verwacht nou dat team 5, dat vierde stond en met twee spelers speelde, met 4 – 6 zou winnen bij de nummer twee Leogang 4? Ik in ieder geval niet. Maar het is wel gebeurd.
Dat betekent dat Jesper en Matthieu samen 6 van de 7 punten wisten te pakken. Heel knap. Alleen Matthieu verloor een partij. Complimenten heren!


5e klasse Kampenion 6 - TT Zwolle 11 7 – 3
Nikki Vahl 2, Stefan van Unen 1 en Niels Wijshake 1 (allen uit twee)


Bij de wedstrijd van team 6 was het juist omgekeerd. Hier was het tegenstander TT Zwolle 11 dat met slechts twee spelers verscheen: Isabel Jonker en Joeri Evers. Team 6 was met Nikki, Niels W. en Stefan van U. wel compleet.

Hier was het dus team 6 dat met een 3 – 0 voorsprong aan de wedstrijd begon. Nikki (tegen de ‘lastige’ Jonker) en Niels (toch nog lastig genoeg tegen Evers) vergrootten die voorsprong tot 5 – 0. In het dubbel hadden Niels en Stefan hierna opvallend weinig kans tegen Evers en Jonker die dan ook eenvoudig wisten te winnen.
Toen Niels daarna verloor van Jonker, stond het ineens 5 – 2. Uiteindelijk werd het 7 – 3 voor team 6 dat door die zege weer over de Zwollenaren heen wipt en weer derde staat.
Nikki won zijn beide enkelpartijen en Niels en Stefan wonnen en verloren ieder een partij.
Team 6 sluit komende zaterdag de competitie af met een thuiswedstrijd tegen nummer laatst DTV ’84 3.


5e klasse Harderwijk 2 - Kampenion 7 3 – 7
Matthias vd Molen 2, Jomar Schilder 2, Orhan Tozan 2 en dubbel 1


Team 7 speelde zaterdagmorgen misschien wel de belangrijkste wedstrijd van het seizoen. Het ging als koploper op bezoek bij achtervolger Harderwijk 2. Als het tenminste vier punten wist te pakken, zou team 7 het kampioenschap veilig stellen.

Voor team 7 moesten Jomar, Orhan en Matthias het doen. Harderwijk 2 speelde met Laura Pierens, Iris Willemsen en Eric Arentsen.

Team 7 liet er in Harderwijk geen misverstand over bestaan welk team dit seizoen het meeste recht op de titel heeft. Na het dubbel stond het al op een 1 – 3 voorsprong. Jomar en Orhan wonnen hun eerste partij van Pierens en Willemsen, terwijl Matthias zijn meerdere moest erkennen in Arentsen. Het dubbel was heel spannend. De dames Pierens en Willemsen namen een 2 – 0 voorsprong tegen Jomar en Orhan, mar de heren vochten zich knap terug tot 2 – 2. In de vijfde game wisten zij dan het verschil te maken.

Na het dubbel stelde Jomar het kampioenschap veilig door Willemsen in vier games te verslaan. Daarna ging team 7 gewoon door. Aan het eind van de morgen stond er een 3 – 7 zege op het wedstrijdformulier. Aan Harderwijker kan bleek Arentsen te sterk. Hij verloor dit seizoen slechts eenmaal en wel van – jawel – Stefan van Unen. Maar Jomar, Orhan en Matthias wonnen alle andere zeven partijen.

Felicitaties aan Jomar, Orhan, Matthias en ook aan – de deze zaterdag uitvallende – Ali-Imran. Ik heb het al vaker geschreven dit seizoen: het blijft een bijzonder knappe prestatie als een team dat voor driekwart uit debutanten bestaat (en de vierde een seizoen WP-klasse in de armen heeft) direct even ongeslagen kampioen wordt. Alleen TT Zwolle 11 moest een gelijkspel worden toegestaan. Heel knap!
Team 7 sluit as. zaterdag de competitie af met een uitwedstrijd bij Zwartsluis 2.


WP-klasse Kampenion 8 - Kampenion 9 7 – 3
Jasper Lambregtse 3, Rik ten Caat 2 en Lucas van Langen 2
Roderik van Braak 2 en dubbel 1; Heico Potkamp 0 en Marino Potkamp 0


Ja en dan de wedstrijd tussen Kampenion 8 en Kampenion 9. Voor de spelers van beide teams misschien (?) wel DE wedstrijd van het seizoen. Want je wilt toch niet van iemand van je eigen vereniging verliezen? Zoals ik vooraf al vermoedde en hier op de website aangaf, waren sommige spelers al dagen met deze wedstrijd bezig. En een enkeling sliep wat minder de laatste dagen.

Voor team 8 – dat op papier thuis speelde – speelden Lucas, Rik en Jasper. Bij team 9 moesten Heico, Roderik en Marino het doen.

Het werd een leuke wedstrijd waarin de spelers elkaar op het scherpst van de schede bevochten, maar gelukkig wel op een sportieve manier. Een aantal spelers was nogal enthousiast. Wat kwam er een herrie bij die laatste tafel vandaan. Bij de buren van KV DOS Kampen vierde men het 75-jarig bestaan, maar we hoefden niet bang te zijn dat er veel lawaai van de buren doordrong tot de hal van Kampenion. Daar zorgden de spelers van team 8 en 9 wel voor.

Eindigde de vorige wedstrijd tussen beide teams in 8 – 2 voor team 8, ditmaal werd het 7 – 3. De broertjes Heico en Marino (team 9) wisten zaterdagmiddag geen partij te winnen, al zat vooral Marino daar tegen Rik wel dichtbij. Kopman Roderik (team 9) vocht een boeiende strijd uit met kopman Jasper (team 8). Lang leek het erop dat Roderik ditmaal zou weten te winnen, maar aan het eind wist Jasper toch nog te ontsnappen. Roderik won wel van Lucas en Rik die op hun beurt weer van Heico en Marino wonnen. Het dubbel ging ditmaal naar Roderik en Heico die Jasper en Rik de baas waren na de 1e game nog te hebben verloren.

Het was nog lang onrustig in de hoek van de tafel waarop beide teams hun wedstrijd speelden. Pas na lange tijd drongen de feestgeluiden van de korfbalvereniging de tafeltenniszaal binnen.
Team 8 sluit as. zaterdag de competitie af met een thuiswedstrijd tegen kampioen Harderwijk 3, terwijl team 9 Zwartsluis 3 ontvangt. Dan hebben we dus vier welpenteams in de zaal. Zou dat wel goed gaan?


Goede resultaten dus voor de acht teams die dit weekend in actie kwamen. Vijf teams kwamen tot winst, eenmaal was er een puntendeling en tweemaal werd verloren. Team 7 werd een week voor het eind kampioen door concurrent Harderwijk 2 in eigen huis te verslaan. Daarna(ast) mag de aandacht wat mij betreft uitgaan naar de 4 – 6 overwinning van team 5 – dat met twee spelers speelde – op Leogang 4. Petje af!Komend weekend worden al weer de laatste wedstrijden van het seizoen gespeeld. Ik hoop mij dan voor de laatste maal dit seizoen te melden.


Jan Ringenier,
wedstrijdsecretariaat
Kampenion

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar