FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Ook in de jeugdcompetitie werden afgelopen weekend de laatste wedstrijden gespeeld. Eigenlijk stond er alleen voor team 4 nog iets op het spel. Dat kon in theorie nog kampioen worden als het zelf ruim won en koploper Wezep 2 een misstap zou maken. Helaas wilden de buren uit Wezep niet meewerken, maar dat is eigenlijk wel begrijpelijk. Team 7 werd vorige week al kampioen en dat is ook het enige kampioensteam dit seizoen. Maar bij Kampenion vinden we titel bij de jeugd niet het belangrijkste; de ontwikkeling van de spelers is veel belangrijker. En wat dat betreft mogen we niet klagen. Ik neem de wedstrijden weer met je door en vermeld ook de eindstanden en de behaalde percentages.


Landelijk B: Kampenion 1 - TVVN Nieuwegein 2   8 - 2
Gert-Jan de Lange 3, Guido Wessels 3, Pascal Bruins 1 en dubbel 1


Team 1 stond op de 4e plaats en het had nog een kansje om een plaatsje te stijgen. Voor wat dat waard is. Zaterdagmiddag kwam TVVN 2 uit Nieuwegein op bezoek. Team 1 speelde met Gert-Jan, Pascal en Guido in het enkelspel. Ivan – die voor het laatst in actie mocht komen in de jeugdcompetitie – kwam in het dubbelspel in actie. De gasten van TVVN deden het met Dennis Boot, Vera van Boheemen en Ewa Bednarczyk

Beide teams maakten er een mooie wedstrijd van. Ik heb – als zaalwacht – niet alles kunnen volgen, maar wat ik gezien heb, zag er goed uit. Allereerst Gert-Jan, die namens team 1 startte. Gert-Jan speelde eerst tegen Dennis Boot. Beiden proberen verzorgd tafeltennis te spelen en slagen daar vrijwel voortdurend in. De krachtsverschillen waren niet groot, maar Gert-Jan bleef meestal aan de goede kan van de score en won in vieren.
In zijn tweede partij trof hij Bednarczyk, een jongedame van Poolse komaf naar ik aanneem. Ewa Bednarczyk speelt een typisch 'meisjesspelletje'. Liefst contra dus, maar daarbij kan zij heel hard beuken. Door diep op de tafel te steken en regelmatig diep bol te spinnen, wist Gert-Jan zijn tegenstandster er uiteindelijk in vier games onder te krijgen.
In zijn laatste partij trof Gert-Jan de met lange noppen op de backhand spelende Vera van Boheemen. De uitwedstrijd verloor Gert-Jan nog. Ditmaal speelde hij het slim en dus goed. Waar mogelijk bleef hij spinnen en af en toe legde hij de bal rustig neer om de aanval opnieuw op te zetten. Hij speelde een goede partij en ook deze won hij in vier games.

Dan Pascal. Hij trof het niet door te moeten starten tegen 'noppie' Vera van Boheemen. Je moet er dan direct staan en de juiste keuzes maken. Dat lukte nog niet waarmee ik niet wil zeggen dat Pascal slecht speelde. Helemaal niet. Hij moest tegenstandster Vera wel feliciteren na in vier games te hebben verloren.
In zijn tweede partij speelde hij tegen Dennis Boot. Deze partij was vergelijkbaar met die tussen Gert-Jan en Dennis. Pascal speelde een goede partij, maar verloor uiteindelijk met 7 – 11 in de 5e game. Toch kan hij zichzelf niet zoveel verwijten. Wel zou hij af en toe net wat meer initiatief mogen nemen. Niet alleen om zijn goede forehand in stelling te brengen, maar ook omdat hij sterker is als hij aanvalt dan wanneer hij in de verdediging gedwongen wordt.
In zijn laatste partij ontmoette Pascal Ewa Bednarczyk. In de 1e game speelde hij te afwachtend en daar wist Ewa wel raad mee. Maar daarna pakte Pascal het wat actiever en energieker aan. Hij nam het initiatief en zette nu Ewa onder druk. Toen bleek dat zij wel degelijk kwetsbaar was. Knap was het dat Pascal dat drie games achter elkaar volhield waardoor hij de partij in vieren won. Het was meer dan verdiend dat Pascal deze middag (tenminste) een partij wist te winnen.

Tenslotte Guido. Hij moest starten tegen Ewa Bednarczyk. Het spel van Guido is geschikt om het typisch meisjesspel van Ewa te bestrijden. In de 1e game had hij vanaf het begin een voorsprong, maar toch liet hij zijn tegenstandster ontsnappen. Daarna speelde Guido geconcentreerd – wat (niet lullig) bedoeld voor Guido heel knap is – en hij kwam dan ook niet meer in de problemen. Hij versloeg Ewa met 3 – 1.
In zijn tweede partij speelde hij tegen Vera van Boheemen. Ook Guido verloor van haar in Nieuwegein, maar nu speelde hij een puike partij. Hij pakte de service van Vera meestal met een backhandopening direct aan en dwong haar daarmee in de verdediging. Nu vindt Vera dat niet erg, maar Guido hield haar onder druk en won keurig in vieren. Hij speelde een beetje ‘op zijn Gert-Jans’, maar met dit verschil dat Guido niet altijd bleef spinnen maar ook wel eens ballen af smashte. Ook nu wist Guido de concentratie vast te houden. Al met al een prima overwinning.
In zijn laatste partij speelde hij tegen Dennis Boot. Ik had het idee dat Dennis onder de indruk was van het spel van Guido, want hij haalde niet alleen niet meer het niveau van zijn eerste twee partijen, maar was ook minder gedreven en minder snel geïrriteerd. Nu gaf Guido ook in deze partij heel weinig weg. Opnieuw speelde hij een goede partij en opnieuw bleef hij geconcentreerd. Vooral het vasthouden van die concentratie viel mij deze zaterdagmiddag op, want Guido had ‘nog wel eens’ wegzakkers waardoor hij onnodig vaak een 5e game moe(s)t spelen en de kans op een verliespartij groter was. Knap Guido.

En dan het dubbel. Omdat Ivan voor het laatst in actie komen tijdens de jeugdcompetitie, was afgesproken dat hij in ieder geval in het dubbel zou meedoen. Gert-Jan werd zijn partner. Het werd zeker niet de beste partij van Kamper kant. Het was lange tijd zoeken en met name Ivan maakte nogal wat fouten. De eerste twee games gingen dan ook naar Vera van Boheemen en Dennis Boot. Daarna ging het langzaam maar zeker wat beter. Niet dat Gert-Jan en Ivan nu briljant stonden te spelen, maar zij vochten zich wel heel knap terug in de wedstrijd. De derde en vierde game gingen dan ook naar team 1. De 5e game kon beide kanten opvallen, maar uiteindelijk waren Gert-Jan en Ivan met 12 – 10 het gelukkigst.

Ik heb genoten van een mooie en goede wedstrijd. Gert-Jan, Pascal en Guido stonden goed te spelen en ook de tegenstanders leverden een bijdrage aan het kijkspel. Zo sloot team 1 het seizoen goed af. De 8 – 2 zege was niet voldoende om nog als 3e te eindigen, want Amsterdam ’78 1 won met liefst 9 – 1 van Steeds Hoger/TSB 2. Maar ik denk niet dat de heren van team 1 daar minder van hebben geslapen. Ivan neemt nu definitief afscheid van de jeugdcompetitie, al speelde hij de laatste twee seizoenen al niet of nauwelijks meer mee en had hij zich vooral toegelegd op de seniorencompetitie. Succes Ivan in die seniorencompetitie!

Al met al speelde team 1 een merkwaardig seizoen. Het kwam in de vijf uitwedstrijden niet verder dan een gelijkspel – en toen deed Ivan in plaats van Pascal mee – maar in de vijf thuiswedstrijden verloor het geen wedstrijd. Wat de oorzaak daarvan is? Wie het weet, mag de vinger opsteken!

De eindstand:                      Percentages:
ZTTC 1            10 - 71          3745023 Guido Wessels    30 15 50%
SKF 1             10 - 64          3745007 Gert-Jan Lange   30 13 43%
Amsterdam '78 1   10 - 49          3745031 Pascal Bruins    27  8 30%
Kampenion 1       10 - 47
TTVN Nieuwegein 2 10 - 35
St.Hoger/TSB 2    10 - 34Hoofdklasse: HATAC 1 - Kampenion 2     2 – 8
Stefan Sijbesma 3, Wim Tillema 3 en Bertin Bos 2


Team 2 sloot het seizoen af met een uitwedstrijd bij nummer laatst HATAC 1 in Haaksbergen. Het speelde weer in de vertrouwde samenstelling met Wim Tillema, Bertin Bos en Stefan Sijbesma. HATAC deed het met Fabian Koolenbrander, Koen Horstink en Jeffrey Doornkamp.

Het werd geen spannende wedstrijd in Haaksbergen. Daarvoor bleek het krachtsverschil te groot. Na de eerste drie enkelspelen stond team 2 op een 0 – 3 voorsprong. Wim, Bertin en Stefan wonnen allen eenvoudig in drieën. Het dubbel ging echter verrassend eenvoudig naar HATAC. Horstink en Koolenbrander waren in drie games te sterk voor het bepaald niet zwakke dubbel Bertin en Stefan.

Na het dubbel won Wim een hangpartij tegen Horstink. Laatstgenoemde nam een 2 – 1 voorsprong, maar Wim vocht zich terug, langszij en voorbij zijn tegenstander. Daarna speelde men weer een aantal snelle partijen en de wedstrijd leek dan ook in een ruime 1 – 9 overwinning te eindigen, maar Bertin – kennelijk nogal sociaal bewogen – dacht daar anders over. Hij verloor namelijk in vier games van Koolenbrander die daardoor in de laatste partij van de competitie zijn eerste – sorry Bertin – zege van het seizoen boekte!

Team 2 sloot het seizoen dus af met een 2 – 8 zege in Haaksbergen. En dat is natuurlijk geen slecht resultaat. Team 2 kan terugkijken op een redelijk tot goed seizoen waarin het als tweede is geëindigd. Het verloor slechts twee wedstrijden, maar wel twee cruciale: uit tegen Smash 2000 1 (6 – 4) en thuis tegen concurrent DTS 2 (3 – 7).
Team 2 heeft zeker titelkansen gehad, maar heeft die helaas niet weten te pakken.

De eindstand:                     Percentages:
DTS 2            8 – 57           3924588 Stefan Sijbesma   24 17 71%
Kampenion 2      8 – 52           3854830 Bertin Bos        24 16 67%
Smash 2000 1     8 – 44           3947510 Wim Tillema       24 13 54%
TT Zwolle 3      8 - 31
HATAC 1          8 - 161e klasse: Swift (D) 1 - Kampenion 3     8 – 2
Pjotr van Spelden 1 en dubbel 1; Albert Hoeve 0 en Thomas Niemeijer 0


Team 3 sloot de competitie af met een uitwedstrijd bij kampioen Swift (D) 1 in Deventer. Het speelde met Thomas, Pjotr en Albert. Swift (D) 1 speelde met Mark Hergelink, Tim Hergelink en invaller Job Askes (team 2).

Helaas heb ik geen wedstrijdbriefje van de wedstrijd gezien en dus moet ik het met de informatie van de website van de NTTB-Oost doen. Daar las ik dat team 3 de wedstrijd met 8 – 2 heeft verloren. Het dubbel – waarschijnlijk Pjotr/Thomas – leverde winst op en daarnaast wist alleen Pjotr een partij te winnen in het enkelspel. Hij versloeg invaller Askes. Toch ietwat tegenvallend dat Thomas – die de laatste weken goed in vorm leek – niet tot winst kwam. Net als Albert bleef hij zonder zege.

Team 3 sluit de competitie af op een derde plaats. Achter kampioen Swift (D) 1 was het heel spannend, want tussen de nummer 2 (De Brug 1) en nummer 5 (Rijssen 1) zitten maar 3 punten! Het kan terugkijken op een vrij goed seizoen. Verloor het team vorig seizoen in de eerste competitiehelft zijn wedstrijden nog met grote cijfers, in de tweede competitiehelft kon je al zien dat de spelers naar het niveau toegroeiden. En dit seizoen speelden de spelers op hun niveau in die 1e klasse.

Pjotr heeft aangegeven te stoppen met jeugdcompetitie. Hij heeft een baantje gevonden op de zaterdag. Maar toen hij hoorde dat hij – ook al is hij ‘pas’ 15 jaar – ook al wel seniorencompetitie zou mogen spelen, was de keus snel gemaakt. We zien Pjotr dan (gelukkig) volgend seizoen terug in de seniorencompetitie.

De eindstand:                      Percentages:
Swift (D) 1       10 – 75          3933587 Thomas Niemeijer    21 14 67%
De Brug 1         10 – 48          3878436 Danny Bruins        24 12 50%
Kampenion 3       10 – 47          3956399 Pjotr van Spelden   21  9 43%
Smash '70 (H) 3   10 – 46          3647704 Albert Hoeve        21  6 29%
Rijssen 1         10 - 45
TT Zwolle 4       10 - 394e klasse: Emmeloord 1 - Kampenion 4   2 – 8
Bert Beks 3, Roelard Bos 2, Ditmar van Dorp 2 en dubbel 1


Team 4 had nog een klein kansje op de titel in de 4e klasse B. Het moest dan zelf ruim winnen bij Emmeloord 1 en koploper Wezep 2 moest dan een behoorlijk aantal punten verspelen tegen TT Zwolle 9. Hoewel wij hier geen rekening mee hielden, was het niet onmogelijk.
Maar team 4 moest eerst maar eens ruim zien te winnen in Emmeloord. Dat was al een pittige opgave, want de thuiswedstrijd eindigde in 5 – 5. Team 4 speelde met Roelard, Bert en Ditmar. Emmeloord deed het met Evelyn Stoffer, Larissa Dam en Maartje Bokkers.

Om direct maar met de deur de sporthal binnen te vallen: team 4 speelde een prima wedstrijd in Emmeloord. In de openingspartij verloor Roelard weliswaar in drie games van Evelyn Stoffer, maar daarna stelden de heren van team 4 orde op zaken. Bert en Ditmar wonnen hun eerste enkelpartij en ook het dubbel Bert/Roelard leverde winst op. Toen Roelard daarna een hangpartij tegen Larissa Dam wist te winnen, stond team 4 halverwege op een keurige 1 – 4 voorsprong.

Na het dubbel kreeg team 4 een tikkie te verwerken toen kopman Ditmar in het stof beet tegen Evelyn Stoffer. Ditmar wist een 1 – 2 voorsprong niet te verzilveren, maar dat kan natuurlijk gebeuren. De Kampenaren lieten zich hierdoor niet uit het veld eh pardon de zaal slaan. Zij pakte de draad weer keurig op en wonnen de resterende vier partijen.Zo behaalde team 4 een prima 2 – 8 overwinning op Emmeloord.

Knap was het dat Bert ditmaal ongeslagen bleef. Won hij vrijwel alle wedstrijden telkens één partij – met uitzondering van de thuiswedstrijd tegen TT Zwolle 9 toen hij er twee won – in het slot van de competitie kwam hij steeds beter op stoom. Kopman Ditmar kan ook terugkijken op een prima seizoen. Hij heeft laten zien dat hij nodig hogerop moet. Ook Roelard kan terugkijken op een sterk seizoen. Hij heeft zich duidelijk verbeterd ten opzichte van het vorig seizoen. Het dichter bij de tafel spelen, werpt zijn vruchten af.

De 2 – 8 overwinning was niet genoeg om de titel te pakken, want concurrent Wezep 2 versloeg TT Zwolle 9 ook met 8 – 2. Felicitaties aan de buren uit Wezep. Beide teams bleven dit seizoen ongeslagen en speelden tweemaal gelijk tegen elkaar, maar in de andere wedstrijden pakten de Wezepers net wat meer punten. Toch kan team 4 terugkijken op een prima seizoen!

De eindstand:                      Percentages:
Wezep 2          10 – 65           3963998 Ditmar van Dorp    30 26 87%
Kampenion 4      10 – 61           3954282 Roelard Bos        30 18 60%
TT Zwolle 9      10 – 50           3977785 Bert Beks          30 13 43%
Dronten '74 1    10 - 47
Emmeloord 1      10 - 43
Leogang SL 3     10 - 345e klasse: Staphorst 2 - Kampenion 5     6 – 4
Matthieu vd Berg 3 en Jesper Sleurink 1; David Pap 0


Team 5 speelt een vrijwel ‘geruisloos’ seizoen. Het won de eerste twee wedstrijden heel ruim waardoor het even een titelkandidaat leek. Maar dat bleek daarna te hoog gegrepen en dat is geen schande. Team 5 pakte na de zeperd in de derde wedstrijd tegen – de latere kampioen – Zwartsluis 1 wekelijks voldoende punten voor een plekje in de middenmoot.

Afgelopen zaterdag ging het voor de laatste wedstrijd op bezoek bij Staphorst 2 dat drie punten minder had. Team 5 speelde met Matthieu, David en Jesper. Staphorst 2 bracht Arnout Huls, Lennard Klosse en Erik Jan Tuin achter de tafel.

Ook van deze wedstrijd heb ik geen wedstrijdformulier gezien en moet ik het met de informatie van de website van de NTTB-Oost doen. Daar las ik dat team 5 de wedstrijd met 6 – 4 heeft verloren. Thuis was het nog 2 – 8 voor Staphorst 2. Matthieu was in goeden doen, want hij bleef knap ongeslagen en versloeg onder meer de sterke Erik Jan Tuin die nog maar drie partijen had verloren dit seizoen. Jesper voegde hier een puntje aan toe. David kwam niet tot winst.

Team 5 hield met deze 6 – 4 nederlaag Staphorst net onder zich en eindigde op een derde plaats. Dat is voor dit team een prima eindklassering. Matthieu en Jesper wonnen duidelijk meer partijen dan David en Niels, maar dat mag de tafeltennispret niet drukken.
Naar ik heb begrepen stoppen David, Jesper en Niels allen met tafeltennis. Dat is natuurlijk jammer, maar zij gaan zich met andere zaken bezig houden. Dit betekent dat Matthieu al weer andere teamgenoten krijgt. Dat is vervelend voor hem, maar hier is helaas niets aan te doen. Matthieu is al een behoorlijke tijd lid waar zijn (voormalige) teamgenoten vaak na kortere of langere tijd afhaken. Maar dat ligt echt niet aan Matthieu!

De eindstand:                      Percentages:
Zwartsluis 1     10 – 78           3812812 Matthieu van den Berg  24 18 75%
Leogang SL 4     10 – 54           3954274 Jesper Sleurink        24 16 67%
Kampenion 5      10 – 46           3953553 David Pap              21  5 24%
Staphorst 2      10 – 45           3954266 Niels van der Vegt     18  2 11%
Swift '64 1      10 - 43
Spoolde 1        10 - 345e klasse: Kampenion 6 - DTV ’84 3     8 – 2
Nikki Vahl 3, Stefan van Unen 2, Niels Wijshake 2 en dubbel 1


Team 6 stond op de derde plaats achter kampioen Kampenion 7 en nummer twee Harderwijk 2. Met TT Zwolle 11 zou het in de laatste speelronde uitmaken wie als derde en wie als vierde zou eindigen. Omdat TT Zwolle 11 nog tegen nummer twee Harderwijk 2 moest spelen, had team 6 daarvoor de beste papieren. Team 6 ontving namelijk nummer laatst DTV ’84 3.

Natuurlijk speelde team 6 weer met Niels W., Nikki en Stefan van U. DTV ’84 3 had Bram Steen, Marieke Wennemars en Benthe Brandwacht meegenomen.

De gasten uit Dalfsen speelden beter dan de laatste plaats deed vermoeden. Na het dubbel stond team 6 weliswaar op een 4 – 0 voorsprong, maar voor hetzelfde had het 2 – 2 gestaan. Nikki (tegen Wennemars) en Stefan (tegen Brandwacht) hadden namelijk een 5e game nodig om de wedstrijd winnend af te sluiten. Waren zij misschien onder de indruk van het vrouwelijk schoon?

Ook in het vervolg van de wedstrijd hadden de spelers het lastig tegen die beide dames. Niels vocht ook al een vijfpitter uit met Brandwacht en ook hij won die nipt. Stefan verloor tegen Wennemars nipt in vijven en in de laatste partij van de middag bleek diezelfde Wennemars te sterk voor Niels.
Bij DTV ’84 3 speelde Bram Steen nog even enthousiast als enkele jaren geleden. Mooi dat dit kan!

Aan het eind van de middag stond er dus een – zwaar bevochten – 8 – 2 zege op het wedstrijdformulier. Daarmee stelde team 6 de derde plaats veilig, ondanks dat TT Zwolle 9 een ruime 8 – 2 zege boekte op Harderwijk 2 dat zonder kopman Arentsen speelde.Team 6 kan terugkijken op een goed seizoen.

De eindstand:                     Percentages:
Kampenion 7      10 – 85          3983998 Nikki Vahl          29 19 66%
Harderwijk 2     10 – 61          3955343 Stefan van Unen     29 17 59%
Kampenion 6      10 – 55          3883774 Niels Wijshake      29 10 34%
TT Zwolle 11     10 - 52
Zwartsluis 2     10 - 29
DTV '84 3        10 - 185e klasse: Zwartsluis 2 - Kampenion 7   0 – 10
Matthias vd Molen 3, Jomar Schipper 3, Ali-Imran Ugurlu 3 en dubbel 1


Zoals bekend kwam team 7 in dezelfde poule uit als team 6. Voor team 6 is dat jammer, want misschien had het zich in een andere poule in de strijd om het kampioenschap kunnen mengen. In deze poule was dat niet mogelijk, want team 7 bleek dit seizoen te sterk voor al de andere teams.

Het kampioensteam sloot de competitie af met een uitwedstrijd bij Zwartsluis 2 dat voorlaatste stond. Team 7 speelde met Ali-Imran, Matthias en Jomar. Namens Zwartsluis 2 kwamen Benne Schrijver, Romy van der Klocht en Bertelijn Wijnia in actie.

Ook van deze wedstrijd heb ik geen wedstrijdbriefje gezien. Dat is jammer. Op de website van de NTTB-Oost las ik dat team 7 deze wedstrijd met 0 – 10 heeft gewonnen. Dat is al voor de vijfde maal dit seizoe! Ongelooflijk. Dus wonnen Ali-Imran, Matthias en Jomar al hun wedstrijden en ook het dubbel ging mee terug naar Kampen.

Team 7 kan terugkijken op een ongelooflijk (sterk) seizoen. Het behaalde in tien wedstrijden 85 punten, een gemiddelde dus van 8,5 punten per wedstrijd. En dat – ik schreef het al vaker – voor een team dat voor driekwart uit debutanten bestond: Ali-Imran, Jomar en Orhan speelden hun eerste competitie. Alleen Matthias speelde al een seizoen in de WP-klasse. Felicitaties aan de spelers van team 7!
Komend seizoen mogen zij op een hoger niveau laten zien wat zij waard zijn.

De eindstand:                      Percentages:
Kampenion 7      10 – 85           4008408 Orhan Tozan         21 20 95%
Harderwijk 2     10 – 61           4008416 Ali-imran Ugurlu    21 19 90%
Kampenion 6      10 – 55           3969122 Matthias vd Molen   24 20 83%
TT Zwolle 11     10 – 52           4007290 Jomar Schilder      24 17 71%
Zwartsluis 2     10 - 29
DTV '84 3        10 - 18WP-klasse: Kampenion 8 - Harderwijk 3   2 – 8
Rik ten Caat 1 en Jasper Lambregtse 1; Jelle de Bue 0


Dan komen we nu bij de welpenteams aan. Allereerst team 8. Dat team ontving afgelopen zaterdag kampioen Harderwijk 3. We waren benieuwd of team 8 ditmaal wel een of meer puntjes zou weten te pakken. Team 8 speelde met Jelle, Jasper en Rik. Harderwijk 3 had Thimo Heerkens, Thomas Wobbes en Daniel Geurtsen meegenomen.

De spelers van team 8 vochten voor wat zij waard waren, maar de gasten uit Harderwijk bleken te sterk zoals zij al het hele seizoen duidelijk te sterk zijn voor de tegenstanders. Na het dubbel stond het al 0 – 4. Maar na het dubbel wist Jasper 'de hatelijke nul' van het scorebord te halen door Thimo Heerkens met 2 – 1 te verslaan. In de partijen daarna bleken de Harderwijkers weer te sterk, maar in de voorlaatste partij slaagde ook Rik erin Thimo Heerkens te verslaan. Jelle kwam niet tot winst.
Zo eindigde de wedstrijd voor team 8 in een 2 – 8 nederlaag. Maar de spelers zaten er gelukkig niet mee. Jasper en Rik waren blij dat zij een puntje hadden weten te pakken tegen deze sterke tegenstander en Jelle gaf aan dat hij zijn best had gedaan en niet beter kon. Mooi toch?

Team 8 kan terugkijken op een goed seizoen. Alle vier de spelers – Jasper, Jelle, Lucas en Rik – speelden hun eerste competitie en als je dan ‘gewoon even’ tweede wordt, dan heb je het goed gedaan.

Wat nog wel moet veranderen bij een aantal spelers is de handgreep. Met een juiste handgreep begint het bij het tafeltennis. Maar Jasper en Rik hebben het batje niet goed vast. Dat lijkt misschien op het eerste gezicht niet zo erg, maar als je hoger komt te spelen, dan heb je daar veel last van. Afgelopen zaterdag was zelfs al te zien dat de tegenstanders wisten te profiteren van die verkeerde greep. Want als je alles met je forehand moet spelen, omdat je teveel vingers op je backhandrubber hebt, dan kun je het op een gegeven moment niet meer bijbenen. Of niet Jasper? Knipogen

Stand na 6 wedstrijden             Percentages
Harderwijk 3     6 – 57            3977311 Jasper Lambregtse   12 12 100%
Kampenion 8      6 – 40            4008393 Lucas van Langen    15 10  67%
Zwartsluis 3     6 – 37            3963980 Rik ten Caat        15  9  60%
Kampenion 9      6 – 35            4007282 Jelle de Bue        12  4  33%
Swift '64 2      6 - 23
DTV '84 5        6 - 16
DTV '84 4        6 -  2


De eindstand:                      Percentages:
Harderwijk 3     9 – 82            3977311 Jasper Lambregtse    9 7 78%
Kampenion 8      9 – 54            4008393 Lucas van Langen     6 3 50%
Zwartsluis 3     9 – 47            3963980 Rik ten Caat         6 3 50%
Kampenion 9      9 – 46            4007282 Jelle de Bue         6 1 17%WP-klasse: Kampenion 9 - Zwartsluis 3   7 – 3
Roderik van Braak 3, Heico Potkamp 2, Marino Potkamp 1 en dubbel 1


En dan tenslotte team 9. Dat kom al het hele seizoen in dezelfde klasse uit als team 8. Zowel in de gewone competitie als in de kampioensgroep. En het is knap dat team 9 de kampioensgroep heeft weten te halen.

Voor de laatste speelronde stond het vierde en het ontving nummer drie Zwartsluis 3. Team 9 speelde natuurlijk weer met Roderik, Heico en Marino. Zwartsluis 3 had Twan Ketelapper thuis gelaten en speelde met Jonathan Booij, Mark Snoeijenbos en Aijrton Tromp.

Voor de wedstrijd stond team 9 vijf punten achter op de tegenstander. Dat betekende dat het met tenminste 8 – 2 zou moeten winnen om nog over Zwartsluis 3 heen te gaan. Dat lukte zaterdagmiddag net niet. Maar een 7 – 3 overwinning is toch een heel mooi resultaat. Roderik won zijn drie partijen, Heico pakte twee punten en Marino won eenmaal. Ook het dubbel Heico/Roderik leverde winst op.

Ook team 9 kan terugkijken op een goed seizoen. Roderik maakte zijn debuut en hij heeft laten zien dat hij meer dan goed kan meekomen in de WP-klasse. De broertjes Heico en Marino hebben zich behoorlijk verbeterd ten opzichte van vorig seizoen. Dat is heel leuk om te zien.

Net als bij een aantal spelers van team 8, houden ook een paar spelers van team 9 het batje niet (helemaal) goed vast. Roderik houdt zijn wijsvinger te veel op het midden van het backhand rubber waardoor het lastig(er) is om een backhand te slaan. Verder houdt hij het batje te veel recht op als hij een forehand slaat. Ook een van de broertjes Potkamp – volgens mij is het Marino – houdt het batje niet goed vast, want hij houd drie vingers (gekromd) op de backhandkant. Daardoor wordt het wel heel lastig om de backhand te spelen.
Van Jentine heb ik begrepen dat zij regelmatig aandacht vraagt voor de juiste greep van het batje, maar dat de welpen nogal wat hardleers zijn. Luitjes, goed luisteren naar de trainer. Misschien is het in het begin even wennen, maar je zult zien dat het na een wat moeizaam begin beter en beter gaat! Nu de competitie is afgelopen, kunnen jullie daar mooi aan werken!

Stand na 6 wedstrijden             Percentages
Harderwijk 3     6 – 57            3987722 Roderik van Braak   18 15 83%
Kampenion 8      6 – 40            3977298 Heico Potkamp       18  8 44%
Zwartsluis 3     6 – 37            3977303 Marino Potkamp      18  7 39%
Kampenion 9      6 - 35
Swift '64 2      6 - 23
DTV '84 5        6 - 16
DTV '84 4        6 -  2


De eindstand:                      Percentages:
Harderwijk 3     9 – 82            3987722 Roderik van Braak    9 6 67%
Kampenion 8      9 – 54            3977298 Heico Potkamp        9 2 22%
Zwartsluis 3     9 – 47            3977303 Marino Potkamp       9 1 11%
Kampenion 9      9 – 46De voorjaarscompetitie 2012 zit er dus op. De negen jeugdteams van Kampenion hebben goed gepresteerd. Hoewel de eindstanden in de competitie niet het belangrijkste zijn, wil ik toch vermelden dat een vierde plaats de laagste klassering is voor een jeugdteam van Kampenion: de teams 1 en 9 waarbij team 9 in een poule van 7 teams uitkwam. Alle andere teams eindigden dus op een derde plaats of hoger met als uitschieter het kampioenschap voor team 7.

Wat mij is opgevallen, is dat niet alle teams na een uitwedstrijd te hebben gespeeld, het wedstrijdbriefje even in de hal afgeven, of onder de deur van de zaal schuiven. Dat is toch niet teveel moeite als je toch vanaf de zaal vertrekt?

Komende zaterdag gaat de bekercompetitie bij de jeugd van start. Ik denk niet dat ik daar nog verslag van doe. Het kost mij toch nogal wat tijd om deze verslagen te schrijven naast die van de seniorencompetitie. Teveel tijd eigenlijk. Als wedstrijdsecretaris van de seniorenteams vind ik het tot mijn taak behoren om van de wedstrijden van die teams verslag te doen. Dit seizoen heb ik de verslagen van de wedstrijden van de jeugdteams erbij gedaan. Maar zoals ik er nu over denk, is de kans niet groot dat ik dat ook het volgend seizoen nog doe. Begrijp me goed, ik heb het met plezier gedaan, maar het kost mij – zoals vermeld – teveel tijd. En na wekelijks de zaterdagmiddag bij de jeugdwedstrijden aanwezig te zijn geweest, wil ik me in het weekend ook wel eens met andere dingen dan tafeltennis bezig houden!


Met sportieve groet,

Jan Ringenier
wedstrijdsecretariaat
Kampenion

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar