FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Op vrijdag 11 mei kwamen de beide bekerteams van Kampenion voor de tweede maal in actie nadat zij vorige vrij waren geweest. Team 1 trof De Brug 2 uit Apeldoorn en team 2 Smash ’70 1 uit Hattem. Ik neem beide wedstrijden weer met je door.


Kampenion 1 - De Brug 2     13 – 5
Jan Beks 3, Jan Ringenier 3, Stefan Sijbesma 3, Gerard Palland 2 en dubbel 2
Wim Aalders 2, Peter ten Napel 2; Kevin Willemsen 1; Rob Willemsen 0 en dubbel 0


Het leuke van de bekercompetitie is dat je tegenstanders treft die je in de eigen competitie niet (of nauwelijks) tegenkomt. Allereerst omdat zij meestal in een andere klasse spelen, maar in dit geval ook omdat De Brug in poules met teams uit de regio IJsselstreek wordt ingedeeld en Kampenion in poules met teams uit de regio Zwolle.

Team 1 speelde met Gerard Palland (3e), Stefan Sijbesma (3e), Jan Beks (3e) en Jan Ringenier (3e). De Brug 2 trad aan met Wim Aalders (2e), Rob Willemsen (3e), Peter ten Napel (2e) en Kevin Willemsen (3e).

Beide teams maakte er een leuke en toch wel spannende wedstrijd van, ook al doet de einduitslag misschien anders vermoeden. Na de eerste vier enkelpartijen stond team 1 op een 3 – 1 voorsprong. Gerard verloor zijn eerste partij tegen ten Napel, maar Stefan (tegen Kevin Willemsen) en de beide Jannen beëindigden hun partij als winnaar. De Jannen hadden daarvoor wel een zware vijfpitter nodig. Jan Beks versloeg nipt Wim Aalders en Jan Ringenier wist pas in de beslissende game het verschil te maken tegen Rob Willemsen.

De tweede serie enkelspelen was heel succesvol voor team 1, want alle vier partijen leverden winst op. Gerard (tegen Kevin Willemsen), Stefan (tegen Peter ten Napel), Jan Beks (tegen Rob Willemsen) en Jan Ringenier (tegen Wim Aalders) wonnen allen in vieren. Zo stond team 1 – halverwege de enkelspelen – op een fraaie 7 – 1 voorsprong.

In de dubbels had team 1 gekozen voor de combinaties Gerard / Stefan en Jan / Jan. En dit bleek een goede keuze, want beide dubbelpartijen leverden vrij eenvoudige zeges op. Gerard en Stefan wonnen in vieren van Peter ten Napel en Kevin Willemsen, terwijl Jan en Jan geen game hoefden af te staan tegen Wim Aalders en Rob Willemsen. De voorsprong werd daardoor uitgebreid naar 9 – 1.

In de derde serie enkelspelen deden de spelers van De Brug 2 wat terug, want deze serie ging met 1 – 3 naar de Apeldoorners. Alleen Gerard wist zijn enkelpartij te winnen van Rob Willemsen. Stefan (tegen Wim Aalders) en de beide Jannen moesten hun tegenstander feliciteren. Jan Beks redde het niet tegen Kevin Willemsen en Jan Ringenier zag tegenstander Peter ten Napel sterk terugkomen na een 2 – 0 achterstand in games. De Brug 2 bracht daarmee de achterstand terug tot 10 – 4.

In de laatste serie van vier enkelpartijen herstelden de Kampenaren zich. Nu was het resultaat precies omgekeerd. Gerard verloor ditmaal (nipt in vijven) van Wim Aalders, maar Stefan (tegen Rob Willemsen), Jan Beks (tegen Peter ten Napel) en Jan Ringenier wonnen allen hun laatste enkelpartij waarbij laatstgenoemde in een heel spannende partij uiteindelijk het gelukkigst bleek tegen Kevin Willemsen: 12 – 10 in de 5e game.

Team 1 won de wedstrijd dus met 13 – 5. Toch hadden de spelers achteraf niet het idee een eenvoudige overwinning te hebben behaald. Daarvoor was het krachtsverschil toch te klein. Het was een leuke en sportieve wedstrijd.


Kampenion 2 - Smash ’70 1     4 – 14
Marco Ilbrink 2 en Guido Wessels 2; Rense Beimers 0, Alice Ringenier 0 en dubbel 0
Harry Sellies 4, Wim Geerts 3, Joop van Weeghel 3, Jan Teekman 2 en dubbel 2


Team 2 moest het opnemen tegen het sterke Smash ’70 1. Op voorhand was het de verwachting dat het voor team 2 moeilijk zou zijn om een behoorlijk aantal punten te pakken.

Team 2 speelde met Marco Ilbrink (4e), Rense Beimers (5e), Alice Ringenier (5e) en invaller Guido Wessels (3e). Smash ’70 1 had Jan Teekman (3e), Wim Geerts (4e), Harry Sellies (2e) en Joop van Weeghel (2e) meegenomen.

In de eerste vier enkelpartijen werd – naar later bleek – de toon gezet voor de hele wedstrijd. Deze serie ging met 1 – 3 naar Smash ’70. Alleen Guido wist zijn partij (tegen Wim Geerts) te winnen. Marco (tegen Harry Sellies), Rense (tegen Joop van Weeghel) en Alice (tegen Jan Teekman) leden vrij kansloze nederlagen. Zo stond het dus 1 – 3.

De tweede serie enkelpartijen eindigde gelijk, want beide teams wisten tweemaal te winnen. Marco versloeg Joop van Weeghel en Guido won nipt van Jan Teekman. Rense en Alice verloren hun partijen van respectievelijk Harry Sellies en Wim Geerts. De tussenstand bedroeg nu 3 – 5.

Nu was het tijd voor de beide dubbelpartijen. Marco en Rense namen het op tegen Harry Sellies en Joop van Weeghel, terwijl Alice en Guido de sportieve strijd aanbonden met Wim Geerts en Jan Teekman.Marco en Rense verloren hun dubbelpartij kansloos. Alice en Guido boden prima tegenspel, maar verloren uiteindelijk nipt in vijven. Smash ’70 vergrootte daarmee de voorsprong tot 3 – 7.

In de derde serie enkelpartijen kwam team 2 niet eenmaal tot winst. Marco (tegen Wim Geerst), Rense (tegen Jan Teekman), Alice (tegen Joop van Weeghel) en Guido (tegen Harry Sellies) verloren allen hun enkelpartij. Daarbij had alleen Marco uitzicht op winst; hij verloor nipt in vijven. De achterstand liep dus fors op: 3 – 11.

In de laatste serie enkelpartijen leken de spelers aan Kamper kant wat leeggespeeld. Maar het kan natuurlijk ook zijn dat het krachtsverschil gewoon te groot was. Alleen Marco wist zijn enkelpartij tegen Jan Teekman te winnen. Rense en Alice verloren hun partij in drieën van respectievelijk Wim Geerts en Harry Sellies), terwijl Guido niet verder kwam dan een gewonnen game tegen Joop van Weeghel. Daarmee werd de eindstand op 4 – 14 bepaald.

De avond overziend moeten we concluderen dat Smash ’70 1 te sterk was. Er had misschien een puntje meer ingezeten – drie van de vier vijfpitters gingen naar Smash ’70 – maar op de ruime zege van de Hattemers valt niets af te dingen.


De meeste spelers van de vier teams bleven na afloop nog even na om de toestand in de wereld – en niet alleen in die van het tafeltennis – te bespreken. Zo kwam er een eind aan een leuke en sportieve avond.


Na de uitslagen van vanavond en de resultaten in de andere zalen blijkt team 1 mee te doen om de plaatsen 1 en 2, terwijl het bekertoernooi voor team 2 na de poulewedstrijden lijkt te eindigen. De uitslagen en standen van de bekercompetitie worden bijgehouden op de website van Effekt ’74 uit Wierden, de vereniging van bekercompetitieleider Wim Hietbrink.


Komende week komen beide bekerteams weer in actie. Team 1 speelt dinsdagavond (15 mei) ‘de topper’ tegen Bosman Wezep 1. Dit gebeurt in de hal van Kampenion. Die avond wordt in dezelfde locatie ook de wedstrijd Bosman Wezep 2 – Zwartsluis 2 gespeeld. Beide op verzoek van onze sportvrienden uit Wezep. Op vrijdag 18 mei speelt team 2 de uitwedstrijd bij Dronten ’74 1.
Komend weekend hoop ik mij weer te melden.


Jan Ringenier,
wedstrijdsecretaris senioren
Kampenion

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar