FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


In week 21 speelden team 1 en 2 de laatste poulewedstrijd in de bekercompetitie. Team 2 deed dat donderdagavond in Heerde bij Vined 1, terwijl team 1 vrijdagavond op bezoek ging bij Batfighters 1 in Elburg. Voor team 2 was plaats 4 het hoogst haalbare, maar team 1 had aan een aantal punten genoeg om de eerste plaats vast te houden. Ik neem de beide bekerwedstrijden weer met je door.


Batfighters 1 - Kampenion 1     7 – 11
Gerard Tomassen 4 en Hettie Kamphorst 3; Hans Jurriens 0, Heinz Klein 0 en dubbel 0
Ralph Trip 3, Gerard Palland 2, Jan Ringenier 2, Guido Wessels 2 en dubbel 2


Batfighters speelde met Gerard Tomassen (3e), Hans Jurriens (4e), Hettie Kampenhorst (4e) en Heinz Klein (4e). Voor team 1 kwamen ditmaal Guido Wessels (3e), Jan Ringenier (3e), Ralph Trip (promotie) en Gerard Palland (3e) in actie.

Na de eerste serie van vier enkelpartijen stond team 1 op een 1 – 3 voorsprong. Guido (tegen Hans), Ralph (nipt tegen Hettie) en Gerard (tegen Heinz) wonnen hun eerste partij. Jan speelde zeker niet slecht tegen de Elburger Gerard, maar laatstgenoemde bleek een taaie opponent die zijn lange noppen op de backhand slim gebruikte. Uiteindelijk won Tomassen met 11 – 9 in de 5e game.

In de tweede serie enkelpartijen werd het 2 – 2. Jan versloeg Hans en Ralph was te sterk voor Heinz. Guido had geen kans tegen Tomassen; Guido had eigenlijk geen antwoord op diens lange noppen en verwoestende forehand. Gerard bood Hettie goed tegenstand, maar de achterstand van 3 – 0 in iedere game bleek net te veel van het ‘goede’. Zo stond het dus 3 – 5 voor team 1.

Team 1 had ervoor gekozen om de topspinners Gerard en Ralph samen te laten spelen en evenzo de meer contraspelers Guido en Jan. Gerard en Ralph troffen Hettie en Heinz, terwijl Guido en Jan het moesten opnemen tegen Tomassen en Hans.
De speelstijlen van Gerard en Ralph bleken inderdaad heel aardig bij elkaar te passen. Het begin was nog wat moeizaam, maar uiteindelijk bleken zij toch te sterk. Een 0 – 5 achterstand in iedere game weerhield hen er niet van om de winst naar zich toe te trekken.
Guido en Jan moesten zien om te gaan met de noppen van Tomassen. In de 1e game lukte dat van geen kant; die game ging met 11 – 2 naar Batfighters. Daarna kwamen Guido en Jan beter in de wedstrijd. Zij wonnen de 2e game, verloren de 3e nipt en wonnen de 4e weer. In de 5e game kwamen beiden knap terug van een ruime achterstand en trokken die beslissende game nog naar zich toe. De tussenstand was nu 3 – 7.

De derde serie enkelpartijen eindigde opnieuw in 2 – 2. Ralph won overtuigend van Hans en Jan deed hetzelfde van Heinz. Guido redde het bij lange na niet tegen Hettie en Gerard speelde – net als Jan – een lange vijfpitter tegen naamgenoot Tomassen. En net als in zijn partij tegen Jan wist Tomassen met 11 – 9 in de 5e game te winnen. De stand was nu 5 – 9.

Ook de laatste serie van vier enkelpartijen eindigde in 2 – 2. Gerard won van Hans en Guido sleepte de partij tegen Heinz er na de volle vijf games uit. Ralph had weinig kans tegen Tomassen; een achterstand van 5 – 0 bleek niet overbrugbaar. Jan tenslotte kon het niet bolwerken tegen Hettie. Bij een 0 – 0 start zou hij het al heel moeilijk hebben, maar bij een 0 – 3 achterstand in iedere game was het bijna onbegonnen werk. De wedstrijd eindigde dus in een 7 – 11 zege voor team 1.

Zo won team 1 ook zijn vierde bekerwedstrijd. Het eindigt daarmee ruim op plaats 1. Dat is keurig. De andere wedstrijd in de poule – die tussen De Brug 2 en Bosman Wezep 1 – eindigde in een 9 – 9 gelijkspel. Dat betekent dat Bosman Wezep als nummer 2 doorgaat naar de achtste finales. Wie de tegenstanders worden voor beide teams, is nog niet bekend. Al wel vrijwel zeker is dat De Trefhoek 1 en DTS 3 als 1e of 2e eindigen, maar nog niet in welke volgorde.


Vined 1 - Kampenion 2     10 – 8
Eric van Leeuwen, Martinus van Lohuizen, Marijn Docter, Daniël Driessen en dubbel 0 (persoonlijke resultaten helaas niet bekend)
Henny Boxman 4, Marco Ilbrink 2 en dubbel 2; Rense Beimers 0 en Alice Ringenier 0


Team 2 speelde – als vermeld – donderdagavond in Heerde tegen Vined 1. Rense Beimers (5e), Henny Boxman (5e), Marco Ilbrink (4e) en Alice Ringenier (5e) moesten het doen en wel tegen Eric van Leeuwen (2e), Martinus van Lohuizen (3e), Marijn Docter (3e) en Daniël Driessen (3e).

Voor zover mij bekend, moest team 2 minimaal 8 punten halen om Vined achter zich te houden. Team 2 begon namelijk met een voorsprong van 4 punten aan de wedstrijd. De Kampenaren hebben het er vast niet om gedaan, maar zij wisten precies 8 punten te pakken. Henny had een goede avond, want hij won zijn vier partijen. En als ik goed ben geïnformeerd, pakte Marco twee punten en zouden Alice en Rense puntloos zijn gebleven. Wat dan wel weer netjes is, is dat beide dubbels naar team 2 gingen.

Team 2 eindigde hiermee op een 4e plaats op ruime afstand van Smash ’70 1 en Dronten ’74 1 die als 1e en 2e in de poule eindigden. Trouwens, ook nummer drie ’s-Heerenbroek 1 haalde beduidend meer punten. Maar de spelers van team 2 liggen daar niet wakker van. Zij hebben nog heerlijk vier bekerwedstrijden gespeeld.


De uitslagen en standen van de bekercompetitie worden bijgehouden op de website van Effekt ’74 uit Wierden, de vereniging van bekercompetitieleider Wim Hietbrink. Ook informatie over het vervolg na de 1e ronde is daar te vinden.


Als ik het goed heb, worden de achtste finales pas in de week van maandag 11 juni as. gespeeld. Opvallend is het dat de poules met voornamelijk teams uit Twente de komende twee weken nog geheel of gedeeltelijk in actie komen, terwijl de ‘Zwolse’ poules nu al vrijwel zijn uitgespeeld.
Mogelijk moet team 1 op maandagavond (!!!) 11 juni de uitwedstrijd tegen DTS 3 in Enschedé spelen. Anders wordt het op vrijdagavond 15 juni uit naar De Trefhoek 1 in Almelo. Je moet er wat voor over hebben!
Te zijner tijd meld ik me wel weer een keer!


Jan Ringenier,
wedstrijdsecretaris senioren
Kampenion

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar