FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


De bekercompetitie bij de senioren is gevorderd tot de achtste finales. Kampenion 1 moest het daarin gisterenavond opnemen tegen De Trefhoek 1 in Almelo. De wedstrijd stond oorspronkelijk gepland voor vrijdag 15 juni as., maar in verband met de trip naar Pápa is met de tegenstander een nieuwe speeldatum overeengekomen. De start van team 1 was prima, maar daarna nam De Trefhoek de regie over en won uiteindelijk verdiend met 10 - 4.


De Trefhoek 1     -   Kampenion 1        10 - 4
Rob Kienhuis 3,  Daniël Gelician 2, Marinus Moelard 2, Harry Wanschers 1 en dubbel 2
Gerard Palland 2, Ton Ringenier 2, Jan Beks 0, Jan Ringenier 0 en dubbel 0Kampenion speelde met Jan Beks (3e), Gerard Palland (3e), Ton Ringenier (promotie) en Jan Ringenier (3e). De gastheren uit Almelo brachten Daniel Gelician (promotie), Rob Kienhuis (3e), Marinus Moelard (3e) en Harry Wanschers (promotie) achter de tafel.

De start was prima voor Kampenion, want Gerard (tegen Gelician) en Ton (tegen Wanschers) wonnen hun 1e partij. Daarna kwamen de beide Jannen niet tot winst. Beks verloor in drieën van Moelard en Ringenier verloor in vieren van Kienhuis. Zo stond het dus al snel weer gelijk: 2 - 2.

In de tweede serie van vier enkelspelen wisten de spelers van De Trefhoek het verschil te maken. Namens Kampenion wist alleen Gerard tot winst te komen. Hij versloeg Wanschers. Ton verloor in drieën van Gelician. Laatstgenoemde speelde het slim. Hij liet Ton komen en zorgde dan dat zijn blok goed stond of hij wist knap te counteren. Ton speelde met veel risico en maakte daardoor teveel fouten. Jan Beks verloor van Kienhuis en Jan Ringenier speelde redelijk mee met Moelard, maar laatstgenoemde gebruikte zijn lange noppen goed en won in vieren. De stand was daarmee 5 - 3 in Almelo's voordeel.

In de dubbels speelden de Jannen tegen Kienhuis en Moelard en Gerard en Ton tegen Gelician en Wanschers. De Jannen hadden weinig kans tegen Kienhuis en Moelard. Het materiaal speelde daarbij een doorslaggevende rol. Gerard en Ton deden het beter tegen Gelician en Wanschers, maar ook zij moesten capituleren. Zo stond het 7 - 3 voor de Trefhoek.

Ook de derde serie van vier enkelspelen trokken de Almeloërs met 3 - 1 naar zich toe. Jan Beks speelde een goede partij tegen Wanschers, maar verloor met 1 - 3. Jan Ringenier kwam niet in zijn spel tegen Gelician, maar dat was de verdienste van de Almeloër. Hij dwong Jan het initiatief op en dat is nou net niet het favoriete speltype van deze Jan. Ton kwam wel tot winst; hij slaagde erin om tegen materiaalspeler Moelard telkens een 0 - 5 achterstand weg te werken. Ook een achterstand van 0 - 2 in games kon hem uiteindelijk niet van een zege afhouden. Gerard speelde tegelijkertijd tegen Kienhuis. Als laatstgenoemde zou winnen, was de stand 10 - 4 en zou De Trefhoek als winnaar vast staan. Gerard speelde zeker geen slechte partij, maar Kienhuis kwam sterk terug na de 1e game ruim te hebben verloren. Kienhuis won alsnog in vieren en bracht de stand op 10 - 4.

De wedstrijd was daarmee beslist en de Kampenaren feliciteerden de spelers van De Trefhoek. Beide teams besloten niet verder te spelen.

Achteraf kunnen we constateren en concluderen dat de 3e klassers bij de Trefhoek - Kienhuis en Moelard - de doorslag gaven. Beiden spelen in die klasse 90% en hoger en zijn lastig te bespelen vanwege het materiaal dat zij gebruiken. Vooral Moelard maakt dankbaar gebruik van zijn lange noppen. De overwinning van De Trefhoek is verdiend. Dat team gaat door naar de kwartfinales en speelt volgende week vrijdag tegen de winnaar van Blauw-Wit 1 - Entac 2.

Voor Kampenion 1 zit het bekertoernooi erop. Mede dankzij dat bekertoernooi heeft een aantal spelers het seizoen kunnen verlengen van half april tot bijna half juni. En daar waren die spelers blij mee. Bovendien speel je nu eens tegen spelers die je normaal gesproken niet in competitieverband tegenkomt. En dat is ook wel eens leuk.
Volgend seizoen hoopt Kampenion weer minimaal twee teams in te schrijven voor de bekercompetitie.


Jan Ringenier,
wedstrijdsecretaris senioren
Kampenion

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar