FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


In de week van maandag 24 september speelden de dinsdagteams uitwedstrijden en de vrijdagteams thuiswedstrijden. Oftewel, we hadden deze week de tweede ‘Super Friday’ van het seizoen. De balans was voor de derde achtereenvolgende maal positief met 5x winst, 2x gelijk en 2x verlies. Het was weer genieten vrijdagavond bij Kampenion, tenminste als je de vereniging een warm hart toedraagt. Ik neem de resultaten weer met je door.


Hoofdklasse    Kampenion 1        -    TT Zwolle 4            9 – 1
Jeroen Rotman 3, inv. Ivan Hollander 3, Ton Ringenier 2 en dubbel 1


Team 1 had in de eerste twee wedstrijden van sterke tegenstanders gewonnen: De Veluwe 2 en TT Zwolle 3. Vrijdagavond speelde het tegen nummer laatst TT Zwolle 4. Het was voor de spelers dan ook zaak met dezelfde instelling achter de tafel te verschijnen, anders verdwijnen de bonuspunten uit de eerste wedstrijden als sneeuw voor de zon.

Team 1 speelde met Ton Ringenier, Jeroen Rotman en Ivan Hollander (team 3) die de afwezige Jordy ten Have verving. TT Zwolle 4 deed het met Paul Kamstra, Stefan van der Lelie en Annewyke Appels.

Ton beet tegen Paul de spits af. Het werd een partij waarin de krachtsverschillen niet groot waren. Paul speelde een soort alles of niets spelletje in de wetenschap dat hij nog nooit van Ton gewonnen heeft in een partij die ergens om gaat. Daardoor wist hij het Ton lastig te maken, maar toch was het Ton die met 3 – 0 wist te winnen, al waren de verschillen in punten niet groot: 1 – 0.
Ivan nam het daarna op tegen Stefan die met lange noppen op de backhand speelt. In de 1e en 2e game speelde Ivan te gehaast en moest hij beide games aan Stefan laten. Daarna speelde Ivan – die altijd prima tegen materiaal spelers uit de voeten kan – het duidelijk beter. Vanaf de 3e game was het dan ook ‘erop en erover’ en bracht Ivan team 1 op een 2 – 0 voorsprong.
Vervolgens betraden Jeroen en Annewyke de arena. Jeroen zette Annewyke vanaf de eerste bal direct onder de druk en daar had zij het duidelijk lastig mee. Knap was het dat Jeroen dat vrijwel de hele partij wist vast te houden waardoor hij – zeker achteraf gezien – een keurige 3 – 1 zege boekte: 3 – 0.
Omdat Jordy afwezig was, moest dus een andere dubbelcombinatie worden gezocht. Jeroen en Ton hebben slechte ervaringen ‘met Dedemsvaart’ en daarom stond vooraf al vrijwel vast dat Ivan sowieso zou dubbelen. Omdat Ivan en Ton meer ervaring samen hadden dan Ivan en Jeroen, werd voor de eerstgenoemde combinatie gekozen. En dat bleek een goede keuze. Met goed spel versloegen zij Annewyke en Paul met 3 – 1: 4 – 0.

Na het dubbel bond Ivan de sportieve strijd aan met Paul. Ivan stond vrijwel de hele partij aan de goede kant van de score. Met prima spel wist hij Paul met 3 – 1 te verslaan: 5 – 0.
Het was toen aan Ton om tegen Annewyke aan te treden. Of Annewyke had geleerd van haar partij tegen Jeroen, weet ik niet, maar feit was dat zij nu degene was die vanaf het eerste moment het initiatief pakte. Daarmee drong zij Ton in de verdediging en dan is hij natuurlijk het minst gevaarlijk. Zij serveerde slim waardoor Ton niet direct kon komen en de bal eerst moest terugleggen. Annewyke pakte wel knap de service van Ton aan waardoor hij ook op de eigen service nauwelijks aan aanvallen toekwam. Toch kwam Ton nog op een 2 – 1 voorsprong – na een 0 – 1 achterstand – maar in de 4e en 5e game trok Annewyke de partij naar zich toe. Een knappe en verdiende zege van Annewyke: 5 – 1.
Jeroen speelde zijn tweede partij tegen Stefan. Ik was benieuwd hoe Jeroen met het materiaal van Stefan zou omgaan. Nou dat deed Jeroen ‘alleraardigst’. Jeroen, die altijd veel venijn in zijn slagen legt, versloeg zich weliswaar af en toe op de backspin van Stefan, maar uiteindelijk won hij toch met 3 – 1 al werden de 2e, 3e (voor Stefan) en 4e game met minimaal verschil beslist: 6 – 1.

In de achtste partij was het Ivan die de sportieve strijd moest aanbinden met Annewyke. Ivan ging geweldig van start. Net als Jeroen zette ook hij Annewyke direct onder druk, daarbij het voordeel dat hij linkshandig is slim uitbuitend. Ivan won de eerste beide games dan ook met 11 – 7 en 11 – 8. Daarna kwam Annewyke beter in haar spel. Zij begon beter te spinnen waarbij Ivan die spinballen vaak over de tafel blokte. De 3e en 4e game waren dan ook voor Annewyke: 8 – 11 en 7 – 11. In de beslissende game wist Annewyke de goede lijn lange tijd door te trekken en bij een 10 – 6 voorsprong had zij matchpoints. Ivan werkte de eerste twee heel knap op de service van Annewyke weg en pakte daarna ook de beide punten op eigen service. Op 10 – 10 serveerde Annewyke verkeerd, waarna Ivan direct zijn eerste matchpoint benutte en de partij nog wist te winnen: 7 – 1. Complimenten overigens aan beide spelers voor het prima spel en de vechtersmentaliteit die zij hebben laten zien.
Vervolgens was het de beurt aan Jeroen en Paul. Jeroen liet deze avond opnieuw zien weer op de weg terug te zijn. Met het gedreven – en venijnige – spelletje dat we van hem kennen gaf hij Paul nauwelijks kans om in de rally te komen. Met uitzondering van de 1e game dan die nog vrij ruim naar Paul ging. Daarna leek Jeroen de druk en het tempo nog wat op te voeren en trok hij de partij naar zich toe: 8 – 1.
In de laatste partij speelde Ton tegen Stefan. Normaal gesproken is dat – met alle respect voor Stefan – een ABC-tje voor Ton. Maar vanavond kostte het Ton veel moeite om Stefan te verslaan. Hij oogde vermoeid en kwam vaak niet goed achter de bal. Met zijn balgevoel wist hij nog veel te compenseren, maar het ging heel moeizaam. De eerste twee games waren nipt voor Ton, maar de 3e ging ruim naar Stefan. In de 4e game kwam Ton al snel op een ruime voorsprong, maar daarna wilde hij de partij te snel uitmaken. Stefan wist mede daardoor nog knap terug te komen, maar uiteindelijk was het Ton die deze game nipt wist te winnen: 9 – 1.

Een prima zege dus voor team 1 dat de derde opeenvolgende overwinning boekte. Wat een weelde dat als de kopman (Ton) een iets mindere dag heeft de twee andere spelers (Jeroen en ditmaal invaller Ivan) prima op dreef zijn en ongeslagen blijven. Complimenten aan Jeroen en Ivan. Laatstgenoemde liet zien helemaal terug te zijn. Enkele seizoenen geleden was hij het plezier in het tafeltennis grotendeels kwijt en deed hij een stapje terug. Dat kon achteraf gezien wel eens een gouden greep zijn geweest, want het spelplezier is helemaal terug en bovendien zit Ivan dit seizoen tenminste op het niveau van toen.

Door de ruime zege nestelt team 1 zich nadrukkelijker in de top van de Hoofdklasse en neemt het na drie wedstrijden al ruime afstand van plaats vijf. De voorsprong op nummer vijf Rijssen 1 bedraagt al 8 punten. Dat is belangrijk, omdat team 1 ‘straks’ natuurlijk graag het seizoen vervolgt in de promotiegroep. Die kansen zijn dus duidelijk toegenomen.
Komende vrijdag speelt team 1 opnieuw thuis. Dan komt De Toekomst 2 uit Lochem op bezoek.


1e klasse    Kampenion 2        -    Batfighters 1            8 – 2
Gerben Wolterink 3, Ralph Trip 2, Gertjan Wessels 2 en dubbel 1


Team 2 speelde vrijdagavond in de derde wedstrijd al weer de tweede topper van het seizoen. Speelde het in de eerste wedstrijd tegen concurrent Heino 1, ditmaal kwam koploper Batfighters 1 op bezoek. Daarbij moet worden opgemerkt dat de Elburgers dit seizoen nog nauwelijks waren getest.

Team 2 speelde met Ralph Trip, Gerben Wolterink en Gertjan Wessels. Batfighters 1 verscheen met Stefan Vlieger, René Vlieger en Arjen Koops.

Na het dubbel stond team 2 op een keurige 3 – 1 voorsprong. Ralph (tegen Stefan) en Gerben (tegen René) wonnen ‘in straight games’, maar daar stond tegenover dat Gertjan tegenstander Arjen na vier games moest feliciteren. In het dubbel traden Gerben en Ralph. Af en toe kon je zien dat zij nog nauwelijks met elkaar hebben gedubbeld, maar zij bleken niettemin in vieren te sterk voor Arjen en René.

Na het dubbel versloeg Gerben Stefan overtuigend in drieën. Arjen bracht zijn team wat dichterbij door Ralph – eveneens in drieën – aan de zegekar te binden, maar Gertjan herstelde de marge van drie weer door René te verslaan. Daarvoor had hij ook drie games nodig: 5 – 2.

De laatste partijen gingen alle naar team 2. Eerst toonde Gerben zich tegen Arjen de sterkste in het duel van de deze avond nog ongeslagen spelers. Daarna speelden Gertjan en Stefan eigenlijk de eerste echte ‘hangpartij’ van de avond. Gertjan kwam terug van een 1 – 2 achterstand in games en trok de partij met 11 – 8 en 11 – 7 nog naar zich toe. In de laatste partij versloeg Ralph René met 3 – 1. Ralph zette heel veel druk en daar wist René zich niet aan te ontworstelen.

Zo boekte team 2 een ruime 8 – 2 zege op koploper Batfighters 1. Gezien de uitslagen en gamestanden in de tien partijen is die uitslag ook niet geflatteerd. Team 2 neemt nu de koppositie over, op de voet gevolgd door Heino 1 dat een puntje minder heeft verzameld. Feit is wel dat team 2 de beide concurrenten al heeft ontmoet en dat Heino en Batfighters nog tegen elkaar spelen.
As. vrijdag speelt team 2 thuis tegen Trias 3.


1e klasse    Kampenion 3        -    HTTV 2            5 – 5
Nick Kuipers 2, Gert-Jan de Lange 2 en Dick Hoekman 1


Team 3 is als debutant in de 1e klasse de competitie vrij aardig begonnen. Met 11 punten uit twee wedstrijden staan het bovenin de stand. HTTV 2, de tegenstander van vrijdagavond, had evenveel punten verzameld. Dat beloofde dus een spannende wedstrijd te worden.

Team 3 speelde met Nick Kuipers, Gert-Jan de Lange en Dick Hoekman. Kopman Ivan Hollander viel immers in bij team 1. Tegenstander HTTV 2 deed het met Erik Netters, Michel Offringa en Jeltje Elsinga. Michel maakte deel uit van het team met ook Peter Roelofs en Gerben Otten (nu Rijssen) dat het tot de 2e divisie landelijk wist ‘te schoppen’.

Na het dubbel stonden de gasten uit Den Ham op een 1 – 3 voorsprong. Nick won de openingspartij van Erik die een tafeltennisstijl heeft die je niet wekelijks tegenkomt. Veel kappen en prikken en af en toe verrassend uit de hoek komend. Nick liet zich echter net niet verrassen en won in vijven. Gert-Jan speelde een puike partij tegen Michel en hij dwong laatstgenoemde om vrij diep te gaan, wat hij vooraf niet verwachtte. Michel won weliswaar na vier games, maar de complimenten waren - ook van tegenstander Michel – voor Gert-Jan. Dick leek tegen Jeltje op een zege af te stevenen, maar de jongedame uit Den Ham kwam na een 0 – 2 achterstand knap terug en won alsnog met 2 – 3. In het dubbel kwamen Gert-Jan en Nick tekort tegen Jeltje en Michel waarbij laatstgenoemde doorslaggevend bleek.

Maar de spelers van team 3 lieten zich niet ‘uit het veld slaan’. Gert-Jan (tegen Erik) en Nick (tegen Jeltje) wonnen hun partijen waardoor het al weer snel 3 – 3 stond. Dick moest – als verwacht – zijn meerdere erkennen in Michel en dus stond HTTV weer op voorsprong: 3 – 4.

Via Gert-Jan (tegen Jeltje) en Dick (nipt tegen Erik) brachten team 3 voor de tweede maal vanavond op voorsprong, maar Michel bepaalde de eindstand op 5 – 5 via een eenvoudige zege op Nick.
Gezien de spelers die achter de tafel stonden – team 3 zonder Ivan en HTTV 2 met Michel – is de puntendeling een goed resultaat. Zolang het team bij de bovenste drie staat, hoeft het niet direct voor degradatie te vrezen. Handhaving was immers de doelstelling?
Ook team 3 speelt komende vrijdag weer een thuiswedstrijd. Dan komt Smash ’70 2 op bezoek.


2e klasse    Kampenion 4        -    Batfighters 2            8 – 2
Theo Hogenhorst 3, Guido Wessels 3, Danny Visscher 1 en dubbel 1


Team 4 is de competitie sterk gestart met een 7 – 3 en 8 – 2 zege. Het ziet zichzelf dan ook terug op plaats 2 in de stand. Heel netjes. Afgelopen vrijdag ontving het het onberekenbare Batfighters 2. Dat team heeft nog wel eens personele problemen waardoor het of met een invaller, of met twee spelers verschijnt.

Team 4 bracht Danny Visscher, Guido Wessels en Theo Hogenhorst achter de tafel. Batfighters 2 speelde met Jeroen Bokhorst, Gerard Tomassen en invaller Jacob Jan van der Spek (team 4).

In de openingspartij verloor Danny van de slim en gemakkelijk spelende Jeroen. Maar daarna won team 4 drie partijen op rij. Guido versloeg, toch wel slim spelend, met 3 – 1 van Gerard. Alle vier games werden met het minimale verschil gewonnen. Theo bleek te sterk voor invaller Jacob Jan die het teveel van zijn service en forehand moet hebben. In het dubbel wonnen Danny en Guido drie games op rij met minimaal verschil.

Na het dubbel won Guido in vijven van Jeroen, waarna Danny tegenstander Jacob Jan vrij overtuigend versloeg. Toen ook Theo de partij der ‘good oldies’ van Gerard wist te winnen, stond het zomaar 6 – 1. Gerard nam een 0 – 1 voorsprong, maar Theo ging daarna wat anders spelen en won drie games op rij.

Guido won ook zijn derde partij door Jacob Jan met 3 – 1 te verslaan. Theo volgde het goede voorbeeld van zijn jonge teamgenoot via een 3 – 1 zege op Jeroen. De 1e game ging nog ruim naar Jeroen, maar daarna paste Theo zijn spel weer wat aan en won hij opnieuw drie games op rij. In de slotpartij moest Danny het afleggen tegen de lastig te bespelen Gerard waardoor de eindstand 8 – 2 werd.
Maar natuurlijk is een 8 – 2 overwinning een prima resultaat. De spelers mogen tevreden zijn, al is het begrijpelijk dat Danny daar persoonlijk wat anders over dacht. Voorlopig blijft team 4 prima in het spoor van titelkandidaat Smash ’70 3 en heeft het al een gaatje geslagen naar de rest van de teams.
Team 4 ontvangt as. vrijdag nummer laatst Hoonhorst 1.


3e klasse    Kampenion 5        -     Smash ’70 6        4 – 6
Gerard Palland 2 en Simon van der Woude 2; Jan Beks 0


Team 5 is koploper na twee wedstrijden met 14 punten. Tegenstander Smash ’70 6 stond vooraf tweede op twee punten achterstand. Een topper dus in sportcentrum De Maten.

Team 5 speelde met Simon van der Woude, Gerard Palland en Jan Beks. De Hattemers deden het met de gebroeders Wim en Auke van Selling en oud-Kampenaar Simon van Halm.

De toon van de wedstrijd werd al in de eerste drie enkelpartijen gezet. Het stond toen namelijk 1 – 2 waar het ook 3 – 0 had kunnen staan, want eerst Simon (tegen Wim) en later Jan (tegen Simon) verloren hun partij met 10 – 12 in de 5e game. Gerard versloeg Auke in vieren. Maar ‘als’ telt niet in sport en dus ook niet in tafeltennis. En terecht. Het dubbel ging overtuigende naar de bezoekers, want Gerard en Simon kwamen tekort tegen Simon en Wim.

Toen na het dubbel ook Gerard zijn meerdere moest erkennen in Wim, leek het een zwaar avondje voor team 5 te worden. Het was Simon die zijn team wat dichterbij bracht door naamgenoot Simon met 3 – 1 te verslaan. Daarna verloor Jan echter van Auke waardoor laatstgenoemde de marge van drie weer herstelde: 2 – 5.

In de achtste partij versloeg Gerard tegenstander Simon in de strijd tussen de twee forehand ‘meppers’. Jan verloor daarna ook zijn derde partij en wel van Wim die daarmee ongeslagen bleef. In de laatste partij van de avond hield Simon de schade voor zijn team beperkt door Auke met 3 – 1 te verslaan.
Team 5 leed dus een 4 – 6 nederlaag. Als vermeld lag de basis voor deze zege van Smash ’70 6 in de eerste drie enkelpartijen. Het was een boeiende en sportieve wedstrijd die uiteindelijk verdiend naar de bezoekers ging.
Simon en Gerard wonnen ieder tweemaal, terwijl Jan ditmaal puntloos bleef.
Voorlopig is de competitie boeiend, want omdat Wezep 4 met 7 – 3 van Dronten ’74 2 won, staan Smash ’70 6, Wezep 4 en Kampenion 5 nu gedrieën op kop met 18 punten uit drie wedstrijden.
En as. vrijdag komt Wezep 4 op bezoek in sportcentrum De Maten. Al weer een topper dus.


3e klasse    Wham 1        -    Kampenion 6            2 – 8
Arie Hup 3, Stefan Sijbesma 3, Hans van den Berg 1 en dubbel 1


Team 6 kan redelijk tevreden zijn over de competitiestart. Een 7 – 3 overwinning op Vined 2, gevolgd door een acceptabele 6 – 4 nederlaag bij titelkandidaat Leogang 1 betekenden 11 punten uit twee wedstrijden. Wham 1, de tegenstander van woensdagavond in Nieuwleusen, is wel eens beter aan de competitie begonnen: 4 punten uit de eerste twee wedstrijden.

Team 6 speelde woensdagavond met Hans van den Berg, Stefan Sijbesma en Arie Hup die hersteld was van een oogoperatie de week ervoor. Hans stond dit seizoen voor het eerst achter de tafel. Richard Mulder, Theo de Graaf en invaller Herman Vos (team 2) moesten het voor Wham 1 doen.

Halverwege de wedstrijd stond team 6 op een 1 – 4 voorsprong. Hans verloor de openingspartij van Richard, maar Stefan won eenvoudig van Theo. Arie kwam tegen invaller Herman op een 2 – 1 achterstand, maar je hebt pas van Arie gewonnen als de laatste game is gespeeld. In de 4e en 5e game had Arie kennelijk beter kijk op het spelletje van Herman, want die won hij vrij ruim. In het dubbel was er een vrijwel identiek scoreverloop, want Hans en Stefan wonnen na een 2 – 1 achterstand alsnog met 2 – 3.

Direct na het dubbel volgde Hans dat goede voorbeeld in zijn partij tegen Theo. Theo nam ook hier een 2 – 1 voorsprong, maar Hans sleept de 4e en 5e game met de cijfers 8 – 11 en 9 – 11 uit het vuur.
In de tweede helft van de wedstrijd ging het allemaal wat gemakkelijker voor team 6. Arie en Stefan wonnen hun resterende twee partijen een keer in drieën en een keer in vieren, terwijl alleen Hans nog eenmaal verloor. Invaller Herman liet Hans bijna ontsnappen – via 2 – 0 werd het 2 – 2 – maar in de beslissende game bleek hij de gelukkigste: 12 – 10.
Zo boekte team 6 een keurige 2 – 8 zege op het normaal gesproken lastig te bespelen Wham 1. Arie en Stefan wonnen hun enkelpartijen en Hans zag zijn rentree beloond met één zege. Samen met Stefan won hij ook het dubbel.
Door de ruime zege handhaaft team 6 zich prima in de top drie.
Komende dinsdag ontmoet het nummer twee Heino 6.


4e klasse    Zwartsluis 3        -    Kampenion 7        5 – 5
Harm Bosman 2, Marco Ilbrink 2 en Martijn Haanappel 1


Team 7 trof in de eerste beide wedstrijden de twee titelkandidaten in de poule: Emmeloord 2 en Batfighters 3. Beide wedstrijden gingen met 3 – 7 verloren, maar gezien de tegenstanders is de oogst van 6 punten niet gek. Maandagavond ging team 7 op bezoek bij Zwartsluis 3, één van de teams die het onder zich moet kunnen houden.

Team 7 speelde met Martijn Haanappel, Harm Bosman en Marco Ilbrink. Zwartsluis 3 bracht Wietze Bakker, Christophe Meijer en invaller Jan Booij (team 6) achter de tafel.

Na het dubbel stond het 2 – 2. Martijn verloor de openingspartij nipt van Wietze: 11 – 8 in de beslissende game. Harm won in drieën van Christophe, terwijl Marco weer eens van ver moest komen om een partij winnen af te sluiten. Tegenstander Jan nam een 2 – 0 voorsprong, maar Marco sleepte de 3e en 4e game met 10 – 12 uit het vuur. Daarmee leek de tegenstand bij Jan gebroken, want de beslissende game ging met ruime cijfers naar Marco. In het dubbel leden Harm en Marco, toch een goed ingespeeld duo, een ruime nederlaag tegen Christophe en Wietze.

Na het dubbel verloor Martijn vrij kansloos van Christophe, maar Marco bracht zijn team tegen Wietze weer langszij. Harm ondervond daarna ook de kracht van invaller Jan. Harm nam weliswaar een 1 – 2 voorsprong, maar Jan won de 4e en 5e game met nipte cijfers en bracht Zwartsluis 3 weer op voorsprong: 4 – 3.

Toen Marco in straight games van Christophe verloor stond het zelfs 5 – 3 en was team 7 dichtbij een nederlaag. Het was toen aan Martijn om tegen invaller Jan aan te treden. Martijn kwam op een 2 – 1 achterstand, maar won de 4e game met 8 – 11. De 5e game kon alle kanten op gaan, maar uiteindelijk was Martijn de gelukkigste: 9 – 11. In de laatste partij bracht Harm zijn team toch nog langszij via een 1 – 3 zege op Wietze. Als ik het wedstrijdformulier zo bekijk, kunnen beide teams vrede hebben met deze uitslag. De vier vijfpitters werden keurig verdeeld. Vooraf had team 7 misschien op wat meer gerekend, maar dat zat er niet in deze avond.

Zoals verwacht staan Emmeloord 2 en Batfighters 3 al een straatlengte voor op de overige vier teams. Tussen nummer drie Vined 4 en nummer laatst Smash ’70 8 zitten echter slechts één puntje.
As. dinsdag ontvangt team 7 Smash ’70 8.


5e klasse    Kampenion 8        -    ’s-Heerenbroek 4        6 – 4
Henny Boxman 3, Mattias Beimers 2 en inv. Rense Beimers 1


Team 8 kan terugkijken op een goede competitiestart. De eerste wedstrijd leverde 6 – 4 winst op (na een 1 – 4 tussenstand) en de tweede wedstrijd eindigde in een 7 – 3 zege. Vrijdagavond kwam stadgenoot ’s-Heerenbroek 4 op bezoek dat 8 punten had bijeengeslagen.

Team 8 bracht Mattias Beimers, invaller Rense Beimers en Henny Boxman achter de tafel. Rense verving de afwezige Pjotr van Spelden. De gasten deden het met Jan Bos, Evelien Doornwaard en Irma van Ittersum achter de tafel.

Het werd – net als in de eerste thuiswedstrijd – een vreemde wedstrijd. Sterker nog, het werd vrijwel een kopie van die wedstrijd. Na het dubbel stonden de gasten op een 1 – 3 voorsprong. Mattias verloor de openingspartij van Jan, waarna pa Rense net tekort kwam tegen Evelien: 10 – 12 in de 5e game. Gelukkig voor team 8 boekte Henny een eenvoudige zege op Irma. In het dubbel moesten Mattias en Rense hun meerdere erkennen in het duo Jan en Evelien.

Toen Rense de partij na het dubbel opnieuw in vijven van Jan verloor, stond het opnieuw 1 – 4. Mattias (tegen Irma) en Henny (tegen Evelien) brachten hun team weer wat terug in de wedstrijd via eenvoudige zeges: 3 – 4.

In de achtste partij van de avond speelde Rense zijn derde vijfpitter en wel tegen Irma. Laatstgenoemde nam een 0 – 2 voorsprong, maar Rense bleef vechten voor een beter resultaat. En dat werd ditmaal beloond. Hij won de 3e en 4e game en was in de beslissende game het gelukkigst: 13 – 11. Zo stond het dus 4 – 4. Het zal toch niet? Ja hoor, het zal toch wel. Henny versloeg Jan overtuigend in drieën en in de laatste partij had Mattias geen moeite met Evelien waardoor team 8 het huzarenstukje van de eerste wedstrijd herhaalde: met 6 – 4 winnen na een 1 – 4 achterstand.

Op de vechtersmentaliteit van de spelers valt niets aan te merken. Maar misschien is het een idee om eens een keer scherp aan de wedstrijd te beginnen. Dan maak je het jezelf wat gemakkelijker. Toch zijn complimenten aan de spelers van het team op zijn plaats. Bij deze!
Komende vrijdag ontvangt team 8 koploper Hoonhorst 3. Dan is het zaak om de hele wedstrijd scherp te zijn!


5e klasse    Nevanco 1        -    Kampenion 9            6 – 4
Gerard Wessels 2, Anne van der Haar 1 en Alice Ringenier 1


Ook team 9 kan terugkijken op een aardige competitiestart. Een gelijkspel tegen Emmeloord 2 werd gevolgd door een 1 – 9 zege op BAS 1. In totaal maakt dat 14 punten voor team 9. Donderdagavond ging het in Hasselt op bezoek bij Nevanco 1 dat de competitie wat tegenvallend begon.

Team 9 had donderdagavond Anne van der Haar, Gerard Wessels en Alice Ringenier meegenomen, terwijl Nevanco 1 werd vertegenwoordigd door Simon Nap, Rutger Muijsers en Arnold Batteram.

De eerste drie enkelpartijen waren ‘in een poep en een scheet voorbij’. Anne verloor in drieën van Simon, Gerard versloeg Rutger in straight games, terwijl Alice tegenstander Arnold na drie games moest feliciteren.
In het dubbel waren de youngsters Arnold en Simon te sterk voor de Kamper senioren Anne en Gerard en dus stond team 9 op een 3 – 1 achterstand.

Na het dubbel bracht Anne zijn team wat terug via een 0 – 3 zege op Rutger, maar Alice moest daarna haar meerdere erkennen in Simon. Twee partijen later stond het toch 4 – 4 na winstpartijen van Gerard op Arnold en Alice (nipt) op Rutger. Maar de youngsters aan Hasselter kant zorgden ervoor dat hun team de eerste zege van het seizoen behaalde. Arnold won van Anne en Simon was te sterk voor Gerard.
Zo leed team 9 in Hasselt de eerste nederlaag van het seizoen: 6 – 4.
Het staat nu op 18 punten en moet daarmee Emmeloord 2 voor zich dulden. De polderbewoners hebben 20 punten verzameld.
As. dinsdagavond komt Heino 9 naar sportcentrum De Maten.


Al met al ook deze week weer goede resultaten voor de seniorenteams. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de meeste teams bovenin mee doen. Zo staat team 1 tweede, team 2 eerste, team 3 gedeeld tweede, team 4 tweede, team 5 gedeeld eerste, team 6 derde, team 7 gedeeld derde, team 8 tweede en team 9 ook tweede. Commentaar overbodig.
Volgend weekend hoop ik mij weer te melden.


Jan Ringenier,
Wedstrijdsecretaris senioren
Kampenion

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar