FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


In de week van maandag 1 oktober speelden alle seniorenteams thuiswedstrijden. De resultaten mochten er weer zijn met 7x winst en 2x verlies. Team 1 liep tegen de eerste nederlaag van het seizoen aan al wist het de schade uiteindelijk nog te beperken. De teams 1, 2, 3, 4, 5, 6 en 9 handhaafden zich aan kop of op plaats 2. Team 7 nam afstand van de laatste plaats en team moest zijn meerdere erkennen in koploper Hoonhorst 3. Ik neem de uitslagen weer met je door.


Hoofdklasse    Kampenion 1        -    De Toekomst 2            4 – 6
Jordy ten Have 2 en Ton Ringenier 2; Jeroen Rotman 0


Team 1 draait prima mee in de Hoofdklasse. Na drie wedstrijden vinden we het terug op plaats 2 met 22 punten. Heel netjes. Vrijdagavond kwam De Toekomst 2 uit Lochem op bezoek. Dat team heeft een mindere start met 10 punten. Het is dan heel verleidelijk om een – liefst ruime – overwinning te verwachten, maar zo eenvoudig is dat niet.

Ton Ringenier (23), Jeroen Rotman (21) en Jordy ten Have (22) moesten het voor team 1 doen. Namens De Toekomst 2 kwamen Frank Bruggeman (23), Guido van Zwieten (23) en Marten Adolfsen (20) in actie. Leuk om te vermelden is dat beide teams een ‘leeftijdsom’ laten noteren van 66 jaren. Vandaar dat ik de leeftijden achter de namen heb vermeld. Samen met TT Zwolle 5 zijn beide teams de jongste teams qua samenstelling.

Het werd een bijzondere wedstrijd tussen beide teams. Ton zette zijn team tegen Frank overtuigend op een 1 – 0 voorsprong, maar daarna ging het snel. Voor De Toekomst welteverstaan. Na het dubbel stond het namelijk 1 – 3 voor de gasten. Jeroen moest zijn meerdere erkennen in Guido, terwijl Jordy tegenstander Marten na drie games moest feliciteren.
In het dubbel lieten Jeroen en Jordy een zeker lijkend winstpunt liggen, want enkele matchpunten in de 4e game waren aan hen niet besteed. Frank en Marten profiteerden dankbaar.

Ook tegen Frank kwam Jeroen eigenlijk onvoldoende aan spelen toe. Niet dat hij werd weggeslagen, maar na drie games waren de felicitaties voor Frank.
Ton had het heel lastig met de deze avond bijzonder op dreef zijnde Marten. Laatstgenoemde nam een 0 – 2 voorsprong, maar Ton vocht zich terug tot 2 – 2. In de beslissende game wisselden beiden bij een 5 – 1 voorsprong voor Ton. Maar Marten bleek niet onder de indruk en won alsnog met 8 – 11. Zo stond het zomaar 1 – 5 in het voordeel van De Toekomst 2.
Jordy nam hierna tegen Guido een 2 – 0 voorsprong, maar Guido counterde ijzersterk en won de 3e en 4e game heel ruim. In de beslissende game leek Guido met de winst aan de haal te gaan, maar Jordy werkte enkele matchpunten weg en won nog met 15 – 13.

Jeroen ondervond vervolgens ook de kracht van Marten die overtuigend wist te winnen. En dan te bedenken dat deze Marten tot vanavond ‘slechts’ op 3 uit 9 partijen stond. Maar soms heb je van die avonden dat alles in goud verandert. Marten had vrijdag zo’n avond. Chapeau! Hij bleef heel knap ongeslagen en bracht zijn team op 2 – 6.
In de voorlaatste partij speelde Jordy opnieuw een spannende partij en wel tegen Frank. Beiden maakten er een mooie partij van en natuurlijk was ook hier een 5e game noodzakelijk om een winnaar aan te kunnen wijzen. In die beslissende game had Frank lange tijd uitzicht op winst, maar net als in zijn partij tegen Guido kwam Jordy knap terug om de game en de partij nog met 11 – 9 uit het vuur te slepen.
Het was tenslotte aan Ton om te proberen de schade te beperken in zijn partij tegen Guido. Beiden kennen elkaar nog van de landelijke jeugdcompetitie toen Guido nog bij Torenstad speelde. Ook dit was weer een spannende partij die Ton uiteindelijk na drie nipte games wist te winnen: 4 – 6.

Vooraf hielden weinig mensen – zeker bij Kampenion – rekening met een nederlaag. Maar gezien de 1 – 5 en 2 – 6 tussenstanden mag team 1 tevreden zijn met deze uitslag. Jordy en Ton haalden hun normale niveau, maar moesten buigen voor de deze avond ijzersterke Marten Adolfsen. Jeroen was niet in goeden doen. Hij was deze week niet helemaal 100%, maar als je achter de tafel gaat staan moet je het daar niet meer over hebben. Dan moet je dit niet als excuus aanvoeren. En dat deed Jeroen dan ook niet. Klasse!

Na vier wedstrijden staat team 1 nog steeds op plaats 2. De voorsprong op plaats 5 (Rijssen 1) bedraagt nog 7 punten. Zo op het oog een redelijk veilige marge. Wel is het zo dat team 1 in de komende twee wedstrijden twee sterke tegenstanders ontmoet: eerst uit naar koploper Entac 1 dat met kopman Thijs Smit wellicht over de sterkste speler in de Hoofdklasse beschikt en twee weken later gaat het op bezoek bij Torenstad 1 dat de oud eredivisiespelers Herm Aalders en Gerko Wiemer in de gelederen heeft.
Komende vrijdag gaat team 1 – als vermeld – eerst in Enschedé op bezoek bij Entac 1.


1e klasse    Kampenion 2        -    Trias 3                10 – 0
Ralph Trip 3, Robin Lieftink 3, Gertjan Wessels 3 en dubbel 1


Team 2 is koploper in poule D van de 1e klasse. Daarbij heeft het de grootste concurrenten Heino 1 en Batfighters 1 al ontmoet, terwijl die concurrenten elkaar in de laatste ronde van de eerste competitiehelft nog tegenkomen. Goede vooruitzichten dus voor team 2.

Vrijdagavond kwam Trias 3 uit Twello op bezoek. Team 2 speelde met Ralph Trip, Robin Lieftink en Gertjan Wessels. Bij de gasten stonden J. Krijt, R. Havekes en J. Bonenberg op het wedstrijdformulier.

De spannendste partij van deze avond was de eerste tussen Ralph en Krijt. Laatstgenoemde had in de 4e game matchpunten, maar Ralph wist die weg te werken en de game nog te pakken. In de beslissende game stond Ralph voortdurend aan de goede kant van de score en hij trok die dan ook relatief eenvoudig naar zich toe.
Drie partijen later stond het 4 – 0. Robin won in vieren van Havekes, terwijl Gertjan te sterk was voor Bonenberg. En in het dubbel won het goed ingespeelde duo Ralph / Robin met 3 – 1 van Havekes en Krijt.

Ook daarna bleven de spelers van team 2 bij de les. Sterker nog, zij hoefden geen enkel punt af te staan. Tweemaal ging de partij in vieren naar spelers van team 2 en zesmaal straight in drieën.
Een alleszeggende 10 – 0 overwinning dus voor team 1 dat daarmee drie punten uitliep op naaste concurrent Heino 1 dat met 3 – 7 won bij Swift (D) 1. De voorsprong van team 2 bedraagt nu vier punten.
Komende donderdag gaat team 2 in Deventer op bezoek bij Swift (D) 1, terwijl Heino 1 diezelfde avond Batfighters 1 ontvangt.


1e klasse    Kampenion 3        -    Smash ’70 2            9 – 1
Ivan Hollander 3, Gert-Jan de Lange 3, Dick Hoekman 2 en dubbel 1


Team 3 debuteert voorlopig heel verdienstelijk in de 1e klasse. Na drie wedstrijden was het nog ongeslagen na een nipte zege en twee puntendelingen. Vrijdagavond ontving het Smash ’70 2 en bij die tegenstander is het altijd de vraag welke drie van de zes spelers achter de tafel verschijnen.

Namens team 3 kwamen Ivan Hollander, Gert-Jan de Lange en Dick Hoekman in actie. Smash ’70 2 deed het ditmaal met Jacco van der Worp, John Kinket en Bastian Evers.

Na het dubbel stond team 3 op een 3 – 1 voorsprong. Ivan was te sterk voor Jacco, Gert-Jan versloeg John in vieren, terwijl Dick na een spannende partij tegenstander Bastian moest feliciteren.
In het dubbel bleken Gert-Jan en Ivan prima bij elkaar te passen qua speelstijl. Weliswaar moesten zij de 3e game afstaan aan Jacco en John, maar de 1e, 2e en 4e wonnen zij overtuigend.

Na het dubbel is team 3 niet meer in de problemen geweest. Gert-Jan stond in de partij direct na het dubbel nog een game af aan Jacco, maar won de drie games erna. De partijen 6 t/m 10 leverden alle een 3 – 0 zege op waardoor team 3 de wedstrijd met 9 – 1 wist te winnen.
Gert-Jan en Ivan bleven ongeslagen, terwijl Dick tweemaal won. Het dubbel Gert-Jan / Ivan zorgde – als vermeld – voor het resterende punt.
Door de ruime zege en de puntendeling van koploper Wezep 1 tegen Vined 1, staat team 3 nu tweede met een achterstand van twee punten. Minstens zo belangrijk is dat het gat naar een degradatieplaats nu 12 punten is.
Komende vrijdag gaat team 3 in Wezep op bezoek bij de koploper.


2e klasse    Kampenion 4        -    Hoonhorst 1            10 – 0
Pascal Bruins 3, Theo Hogenhorst 3, Jelmer van der Veen 3 en dubbel 1


Team 4 gaat als een speer in de 2e klasse. Na drie wedstrijden vinden we de debutant terug op een fraaie tweede plaats met vier punten achterstand op koploper Smash ’70 3. Afgelopen vrijdag kwam nummer laatst Hoonhorst 1 op bezoek. Misschien bood dit mogelijkheden om de achterstand op de koploper wat te verkleinen. Vooral omdat duidelijk werd dat de Hattemers tegen Wezep 3 niet verder kwamen dan een puntendeling.

Pascal Bruins, Jelmer van der Veen en Theo Hogenhorst traden namens team 4 aan. Hoonhorst 1 speelde met invaller Jeroen Delhaas (team 2), Brenda de Vries en Dyonne Schrijver.

Na het dubbel stond team 4 op een 4 – 0 voorsprong, maar dat ging niet zonder slag of stoot. Pascal had in de openingspartij tegen invaller Jeroen heel veel moeite. Jeroen hield de bal op tafel, speelde met de nodige backspin en Pascal miste nog het ritme en zelfvertrouwen om daarmee om te gaan. Uiteindelijk won hij nipt in vijven. Jelmer (tegen Brenda) en Theo (tegen Dyonne) wonnen hun partij in vieren.
In het dubbel moesten Jelmer en Pascal tot het uiterste gaan om de dames Brenda en Dyonne van zich af te houden. Voor de duidelijkheid: ik heb het hier gewoon over tafeltennis!

Na het dubbel ging het allemaal gemakkelijker. Sterker nog, alleen Theo moest tegen Brenda nog een game afstaan. De vijf overige partijen gingen ‘in straight games’ naar de spelers van team 4. Zo boekte het een maximale 10 – 0 zege op Hoonhorst 1 dat letterlijk en figuurlijk omhoog gevallen is naar deze 2e klasse. Het oorspronkelijke 1e team is uit elkaar gevallen waardoor het 4e klasteam dit seizoen 2e klasse speelt. Daar heeft het – met alle respect – niets te zoeken en de uitslagen tot nu toe wijzen dat ook uit.
Omdat Smash ’70 3 deze week dus niet verder kwam dan een puntendeling, is team 4 nu zelfs koploper en heeft het één puntje voorsprong op datzelfde Smash ’70 3. Ik moet eerlijk zeggen dat ik voor het begin van het seizoen niet had verwacht dat team 4 het dit seizoen zo goed zou doen. Klasse luitjes!
Komende dinsdagavond gaat team 4 op bezoek bij concurrent Smash ’70 3.


3e klasse    Kampenion 5        -    Wezep 4            9 – 1
Jan Beks 3, Simon van der Woude 3, Jan Ringenier 2 en dubbel 1


Vorige week verloor team 5 de topper tegen Smash ’70 6 en afgelopen vrijdag stond al weer een nieuwe topper op het programma: de wedstrijd tegen Wezep 4. Smash ’70 6, Wezep 4 en team 5 stonden namelijk na drie wedstrijden gedrieën op kop met 18 punten.

Bij team 5 verschenen Jan Ringenier, Jan Beks en Simon van der Woude achter de tafel. Wezep 4 deed het met Mike Klok, Gert-Jan Doorneweerd en William van Unen.

Team 5 ging als een speer van start. Na het dubbel stond het op een 4 – 0 voorsprong. Jan R. versloeg Mike – die tot vanavond nog op 100% stond – met 3 – 1. Jan B. was in vieren te sterk voor Gert-Jan en Simon had geen moeite met William. In het dubbel kwamen de Jantjes uit geslagen positie terug tegen Gert-Jan en Mike. Bij een 1 – 2 en 2 – 6 achterstand in de 4e game wisten de Jantjes de partij nog te kantelen.
Na het dubbel bleef team 5 in het goede spoor. Pas bij een 9 – 0 voorsprong wist Gert-Jan voor zijn team de ‘hatelijke nul’ van het scorebord te halen door Jan R. nipt in vijven te verslaan. Gert-Jan was daarmee boven Jan. Dat Wezep op het scoreformulier kwam te staan, was overigens wel verdiend, want zowel Gert-Jan als Mike lieten Simon ontsnappen nadat laatstgenoemde heel lang achter de feiten aanliep.
Jan B. en Simon bleven ongeslagen en Jan R. won tweemaal. Het belangrijke dubbel ging dus naar de Jantjes.
Een prima zege voor team 5 dat Wezep 4 hiermee voorlopig (?) lijkt te hebben afgeschut en de titelstrijd met Smash ’70 6 voortzet.
As. vrijdag gaat team 5 op bezoek bij Dronten ’74 2.


3e klasse    Kampenion 6        -    Heino 6            6 – 4
Stefan Sijbesma 3, Arie Hup 2 en dubbel 1; invaller Martijn Haanappel 0


Ook team 6 doet het goed in de 3e klasse. Na drie wedstrijden staat het op een keurige derde plaats achter titelkandidaat Leogang 1 en Heino 6. Afgelopen dinsdagavond kwam datzelfde Heino 6 op bezoek in sportcentrum De Maten.

Team 6 had personele problemen, want Anja moest op de wedstrijddag wegens ziekte verstek laten gaan. Om uiteenlopende redenen waren ook Hans van den Berg en Jaap van Putten niet beschikbaar. En dus moest een invaller worden gezocht. Die werd gevonden in de persoon van Martijn Haanappel die deze avond twee wedstrijden speelde. Arie Hup en Stefan Sijbesma waren ook van de partij. Bij Heino 6 moesten Stef Veldman, David den Daas en (zoon) Emiel Veldman het doen.

Na het dubbel stond team 6 op een keurige 3 – 1 voorsprong. Arie versloeg Stef in drieën, Stefan was te sterk voor David en Martijn bood Emil goed tegenspel, maar moest zich na vier games gewonnen geven. In het dubbel speelden Arie en Stefan voor het eerst samen en dat ging niet verkeerd. Zij versloegen David en Emiel met 3 – 0.
Het puntenverschil van twee in het voordeel van team 6 stond ook aan het eind van de avond op het scorebord. Stefan bleef knap ongeslagen, Arie won en verloor een partij en Martijn bleef zonder zege al kwam hij vaak goed mee.
Zo versloeg team 6 Heino 6 met 6 – 4 en neemt het daarmee de tweede plaats van de Sallanders over.
Op verzoek van tegenstander speelt team 6 komende vrijdag (in plaats van dinsdag) thuis de ‘stadsderby’ tegen ’s-Heerenbroek 1.


4e klasse    Kampenion 7        -    Smash ’70 8        10 – 0
Harm Bosman 3, Martijn Haanappel 3, Marco Ilbrink 3 en dubbel 1


Team 7 trof het niet met het competitieprogramma. Het ontmoette de beide titelkandidaten – Batfighters 3 en Emmeloord 2 – in de eerste tweewedstrijden. In de derde wedstrijd tegen Zwartsluis 3 was team 7 niet in goeden doen met als resultaat een matige competitiestart voor team 7. Het was dan ook zaak om tegen Smash ’70 8 een ruime zege te behalen om wat afstand te nemen van de laatste plaats.

Namens team 7 kwamen Martijn Haanappel, Harm Bosman en Marco Ilbrink in actie; Martijn speelde – zoals hiervoor aangegeven – dus twee wedstrijden. De Hattemers deden het met Sander van Sas, Harm Scholten en Houwer de Heus.

Team 7 speelde een goede wedstrijd. Na het dubbel stond het al op een 4 – 0 voorsprong. Martijn (tegen Sander), Harm (tegen Hattemer Harm) en Marco (tegen Houwer) kwamen niet of nauwelijks in de problemen. Ook het dubbel ging vrij vlot naar Harm en Marco tegen Houwer en Sander.
Ook daarna bleven de spelers geconcentreerd spelen en zij hoefden uiteindelijk geen punt af te staan. Af en toe lieten Harm en Marco zich verleiden om met het lagere tempo van de Hattemers mee te gaan, maar gelukkig kwamen zij tijdig tot inkeer.
Met de maximale 10 – 0 zege neemt team 7 inderdaad duidelijk afstand van de laatste plaats. De voorsprong op plaats zes bedraagt nu elf punten.
Komende dinsdag speelt team 7 weer een thuiswedstrijd. Dan komt Vined 4 uit Heerde op bezoek. Team 7 komt die avond als enige in actie, omdat de wedstrijden van de teams 6 en 9 naar de vrijdag zijn verzet.


5e klasse    Kampenion 8        -    Hoonhorst 3        2 – 8
Henny Boxman 2; Mattias Beimers 0 en Pjotr van Spelden 0


Team 8 stond voor het duel op een keurige tweede plaats achter Hoonhorst 3 dat afgelopen vrijdag naar Kampen kwam. Een mooie graadmeter voor team 8. We waren benieuwd of de spelers van team 8 er ditmaal vanaf de eerste partij zouden staan.

Team 8 speelde met Mattias Beimers, Pjotr van Spelden en Henny Boxman. Hoonhorst 3 bracht Piet Geurts (voormalig tafeltenniscoach van het hoogspelende damesteam uit Hoonhorst), Mascha Hulsman en Annemiek Hurink achter de tafel.

Helaas werd het voor team 8 een wedstrijd van net niet. Dat tekende zich al een beetje in de eerste partij af. Mattias nam een 2 – 0 voorsprong tegen de ervaren Piet maar kon die voorsprong helaas niet verzilveren. Pjotr kwam daarna wat tekort tegen de goed spelende Mascha, maar Henny bracht zijn team wat terug door Annemiek in drieën te verslaan.
In het dubbel moesten Mattias en Pjotr hun meerdere erkennen in de dames Annemiek en Mascha. En dus stond team 8 op een 1 – 3 achterstand.

Na het dubbel ging het niet beter met team 8. Integendeel. Alleen Henny slaagde er nog in een puntje te behalen. Hij versloeg Piet in het veteranenduel in ‘straight games’. Wel waren er nog twee partijen die met het kleinst mogelijke verschil naar Hoonhorst gingen: Henny tegen Mascha en Pjotr tegen Annemiek.
Zo leed team 8 een duidelijke en verdiende 2 – 8 nederlaag. Er had weliswaar 1 of misschien 2 puntjes meer in gezeten, omdat alle drie de vijfpitters naar Hoonhorst gingen, maar de zege van de gasten kwam geen moment in gevaar.
Team 8 kan zich voorlopig (?) richten op plaats twee en moet daarbij zien Swift ’64 3 en DTV ’84 5 achter zich te houden.
Komende vrijdag gaat team 8 in Swifterbant op bezoek bij Swift ’64 3.


5e klasse    Kampenion 9        -    Heino 9            8 – 2
Rense Beimers 2, Alice Ringenier 1, Gerard Wessels 1 (allen uit 2) en dubbel 1


Team 9 draait ook al een goed seizoen tot nu toe. Na drie wedstrijden staat het tweede op twee punten achterstand van koploper Emmeloord 3. Afgelopen dinsdag kwam Heino 9 op bezoek.

Alice Ringenier, Rense Beimers en Gerard Wessels kwamen namens team 9 in actie. Heino 9 verscheen met slechts twee spelers: Jeroen Korte en Alfons van ’t Erve.

Team 9 begon dus eigenlijk al met een 3 – 0 voorsprong aan de wedstrijd. Maar het wist die voorsprong verder uit te bouwen. Omdat Heino met slechts twee spelers speelde, werd niet helemaal de volgorde van het formulier aangehouden om te voorkomen dat men twee wedstrijden achter elkaar moest spelen.

In totaal werden er vier vijfpitters gespeeld en die werden keurig verdeeld: 2 – 2. Maar de andere vijf partijen gingen naar team 9. Rense won zijn beide enkelpartijen en Alice en Gerard wonnen en verloren er één.
In het dubbel wisten Alice en Rense uit geslagen positie terug te komen. Eerst na een 0 – 2 achterstand in games tot 2 – 2 en dan ook nog eens van een 6 – 10 achterstand in de beslissende 5e game. Op dat moment bleek Rense beslissend.
Al met al toch een goede 8 – 2 overwinning van team 9. Het liep daarmee één puntje in op koploper Emmeloord 3 dat met 3 – 7 bij BAS 1 wist te winnen.
Team 9 speelt op verzoek van de tegenstander zijn thuiswedstrijd tegen Harderwijk 6 niet op dinsdag- maar op vrijdagavond. Die avond zijn er dus twee wedstrijden in sportcentrum De Maten.

Opnieuw prima uitslagen dus voor de seniorenteams. Na vier speelrondes presteren de teams dan ook prima. Er is niet één team dat lager staat dan een derde plaats. Liefst drie teams zijn op dit moment koploper en vijf teams staan op een tweede plaats. Het resterende team staat derde. Heel keurig. Komend weekend hoop ik mij weer te melden. Het seizoen is dan halverwege en dan wil ik iets ruimer ingaan op de tussenstanden.


Jan Ringenier,
wedstrijdsecretaris senioren
Kampenion

Reacties  

#1 wim 12-10-2012 19:12
goed gedaan senioren
ga zo door!! :)
Citeer

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar