FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


In de week van maandag 8 oktober stonden al weer de laatste wedstrijden van de eerste competitiehelft op het programma. De ‘dinsdagteams’ speelden thuiswedstrijden – tenminste voor zover zij in actie kwamen – en de ‘vrijdagteams’ uitwedstrijden. Hoewel de balans nog positief was, waren de resultaten wisselend: viermaal was er winst, eenmaal een puntendeling en driemaal een nederlaag. En dan was er nog een wedstrijd die niet werd gespeeld. Ik neem de wedstrijden weer met je door en besteed daarbij ook aandacht aan de tussenstanden halverwege de competitie. Omdat ik geen enkele wedstrijd met eigen ogen heb aanschouwd, houd ik de verslagen ditmaal wat korter.

Hoofdklasse   Entac 1   - Kampenion 1         9 – 1
Ton Ringenier 1; Jordy ten Have 0 en Jeroen Rotman 0


Team 1 ging vrijdagavond in Enschedé op bezoek bij de ongenaakbare koploper Entac 1. Dat team speelt sinds vorig seizoen in een samenstelling van – zo las ik op de website van Entac – de daddy’s: dertigers met jonge kinderen. Waar Kampenion 1 vorige week de eerste nederlaag leed in twee seizoenen tafeltennis, daar zijn de papa’s uit Enschedé over datzelfde tijdvak nog steeds ongeslagen.

Team 1 speelde in de vertrouwde samenstelling met Ton Ringenier, Jeroen Rotman en Jordy ten Have. Entac 1 bracht kopman Thijs Smit, Mark van Stralen en René Ticheler achter de tafel.

Over de wedstrijd kunnen we duidelijk zijn. Ook de spelers van team 1 wisten er nooit een spannende wedstrijd van te maken. Daarvoor was het krachtsverschil te groot. Na het dubbel stond het al 5 – 0 en ook daarna viel er weinig eer te behalen. Uiteindelijk wist Ton in de negende partij de hatelijke nul van het wedstrijdformulier te halen en René Ticheler te verslaan na met 2 – 0 in games te hebben achtergestaan. Maar dit was dan ook het enige zichtbare wapenfeit van team 1.
De daddy’s van Entac 1 zijn dit seizoen voor elke tegenstander te sterk en vrijdagavond moest team 1 er dus aan geloven. Als de daddy’s willen – de zaterdag is immers meestal een familiedag – dan is dit team volgend jaar terug te zien in de 3e divisie. Zoveel is na vijf wedstrijden al wel duidelijk.

Door de ruime nederlaag ziet team 1 een aantal andere teams dichterbij, of zelfs voorbij, komen. Het is dan ineens ook weer heel spannend achter koploper Entac 1. Het verschil tussen nummer 2 Torenstad 1 en nummer 7 TT Zwolle 3 is slechts zes punten. Met nog twee wedstrijden te gaan voordat de tussenbalans wordt opgemaakt, is de strijd ineens weer helemaal open rond de promotiegroep. De spelers van team 1 moeten nog alle zeilen bijzetten om zich daarvoor te plaatsen.
Toch moeten we ons met elkaar niet laten ontmoedigen. Immers, de doelstelling vooraf was handhaving en wellicht meedoen om plaats vier. Zo bekeken ligt team 1 – dat derde staat – prima op schema.
Komende week is er geen competitie.

Tussenstand:
Entac 1              5 - 39
Torenstad 1          5 - 28
Kampenion 1          5 - 27
De Veluwe 2          5 - 26
---------------------------
De Toekomst 2        5 - 24
Rijssen 1            5 - 23
TT Zwolle 3          5 - 22
TT Zwolle 4          5 - 11

Op zaterdag 27 oktober gaat team 1 op bezoek bij het sterke Torenstad 1. Dat team kan met Herm Aalbers en Gerko Wiemer twee voormalige eredivisiespelers opstellen.


1e klasse    Swift (D) 1  - Kampenion 2        2 – 8
Gerben Wolterink 3, Robin Lieftink 2, Gertjan Wessels 2 en dubbel 1


Team 1 is met concurrent Heino 1 in een strijd verwikkeld om plaats 1, al deed Batfighters ook een aantal wedstrijden mee. Afgelopen donderdagavond ging team 2 in Deventer op bezoek bij Swift (D) 1, terwijl in Heino de teams Heino 1 en Batfighters 1 elkaar troffen. Bij een ruime zege van team 2 was het niet uitgesloten dat het een paar puntjes zou uitlopen.

Team 2 speelde met Gerben Wolterink, Gertjan Wessels en Robin Lieftink. De gastheren deden het met Erwin te Boekhorst, Oscar Westers en Hans van de Weijden.

Het begin van de wedstrijd was toch wel wat verrassend, want na de eerste drie enkelpartijen stond het 2 – 1 voor Swift (D) 1. Gerben won de openingspartij tegen Erwin, maar Gertjan (tegen Oscar) en Robin (tegen Hans) gingen de bietenbrug op. Het dubbel ging echter naar Gerben en Robin waardoor het weer gelijk stond.
Na het dubbel ging het beter en beter met de spelers van team 2. Zij hoefden zelfde geen enkel punt meer af te staan. Zo boog team 2 een 2 – 1 achterstand om in een keurige 2 – 8 zege. Heel netjes!
Gerben bleef ongeslagen – het iets minder snelle materiaal werpt duidelijk vruchten af – en Gertjan en Robin wonnen ieder twee van de drie partijen en ook het dubbel leverde winst op.

Het wachten was toen op de uitslag van Heino 1 – Batfighters 1, maar via Facebook lazen we als snel van de tweeling Vlieger dat Batfighters 1 een kansloze 9 – 1 nederlaag heeft geleden bij Heino 1. Dat betekent dat de Elburgers nu definitief zijn afgehaakt in de titelstrijd. Heino 1 en team 2 maken onderling uit wie kampioen wordt.

Tussenstand:
Kampenion 2          5 - 41
Heino 1              5 - 38
Batfighters 1        5 - 29
Trias 3              5 - 17
Swift (D) 1          5 - 13
De Brug 3            5 - 12

Heino 1 en Kampenion 2 ontmoeten elkaar voor de tweede maal op donderdag 25 oktober in Heino.


1e klasse   Wezep 1  -  Kampenion 3           5 – 5
Ivan Hollander 2, Nick Kuipers 2 en dubbel 1; Dick Hoekman 0


Met Wezep 1 (koploper) en Kampenion 3 (tweede) staan er twee teams op de eerste twee plaatsen die ik daar vooraf niet had verwacht. Maar ze staan er toch maar. En afgelopen vrijdagavond troffen beide teams elkaar in Wezep.

Team 3 speelde met Ivan Hollander, Nick Kuipers en Dick Hoekman. Wezep 1 bracht Hermen van de Schootbrugge, Ronald van Unen en Emile Mensink achter de tafel.

De start was voor team 3, het middenstuk voor Wezep en het slot weer voor team 3. Dat is in een notendop het verhaal van de wedstrijd. Na het dubbel stond team 3 op een 1 – 3 voorsprong. Ivan (tegen Hermen) en Nick (tegen Ronald) wonnen hun partij, terwijl Dick tegenstander Emile moest feliciteren. In het dubbel versloegen Ivan en Nick het koppel Hermen en Ronald met driemaal 8 – 11.

Na het dubbel gingen liefst vier partijen op rij naar de gastheren. Ivan verloor – toch wel verrassend – van Ronald, Dick delfde het onderspit tegen Hermen en Nick wist het niet te bolwerken tegen Emile. Bovendien moest Dick vanwege armproblemen in zijn laatste partij verstek laten gaan tegen Ronald. En dus stond het na 1 – 3 ineens 5 – 3. Maar gelukkig bleven Ivan en Nick vechten voor een beter resultaat. In de negende partij bracht Ivan zijn team dichterbij via een zege op Emile en in de laatste partij stelde Nick een puntendeling veilig via een zege op Hermen.

Ik denk dat de spelers – in ieder geval aan Kamper kant – wel kunnen leven met een puntendeling. Ivan en Nick pakten ieder twee punten en wonnen samen ook het dubbel. Dick bleef puntloos, maar kan zijn armblessure als excuus aanvoeren.
Team 3 is ook na vijf wedstrijden nog ongeslagen en het handhaaft zich keurig bij de bovenste teams. De voorsprong op een degradatieplaats bedraagt 12 punten.

Tussenstand:
Wezep 1              5 - 32
Kampenion 3          5 - 30
HTTV 2               5 - 30
Vined 1              5 - 23
Effect 1             5 - 18
Smash '70 (H) 2      5 - 17

Op donderdag 25 oktober gaat team 3 in Heerde op bezoek bij Vined 2.


2e klasse    Smash ’70 3  - Kampenion 4     8 – 2
Danny Visscher 1 en dubbel  1; Pascal Bruins 0 en Jelmer van der Veen 0


Smash ’70 3 heeft al een aantal seizoenen ‘last’ van teams van Kampenion. Eerst degradeerde het (onder andere) door een ruime nederlaag in de laatste thuiswedstrijd tegen Kampenion 2 uit de 1e klasse en vorig seizoen eindigde het als tweede achter Kampenion 3 in de 2e klasse. En dan komt het dit seizoen Kampenion 4 tegen dat zich als debutant doodleuk als de voornaamste concurrent van de Hattemers blijkt te ontpoppen. Afgelopen dinsdagavond troffen beide teams elkaar in Hattem.

Team 4 deed het met Pascal Bruins, Danny Visscher en Jelmer van der Veen. Smash ’70 3 speelde met Harry Sellies, Joop van Weeghel en invaller Bert Mensink (team 4).

Hoewel de spelers van team 4 goed partij boden, kwamen zij tegen dit geroutineerde 2e klasteam (met 1e klaspotentie) toch te kort. Daar doet het feit dat de Hattemers met een invaller speelden, weinig aan af. Team 4 moest met een 8 – 2 nederlaag zijn meerdere erkennen in Smash ’70 3, maar dat is geen schande. Als je als debutant pas in de vijfde wedstrijd tegen je eerste nederlaag aanloopt – na vier ruime zeges – dan moet je tevreden (kunnen) zijn over het seizoen tot dusver. Team 4 staat vast op een tweede plaats en de doelstelling handhaving is inmiddels al meer dan gerealiseerd. Team 4 moet gewoon lekker blijven ballen en wellicht nog wat proberen druk te zetten op Smash ’70 3. Wie weet wat er dan nog kan gebeuren. Want dat de Hattemers niet onfeilbaar zijn, blijkt uit de puntendeling die het vorige week Wezep 3 moest toestaan in eigen zaal.

Tussenstand:
Smash '70 (H) 3      5 - 40
Kampenion 4          5 - 35
Batfighters 2        5 - 26
Wezep 3              5 - 25
Smash-in 1           5 - 19
Hoonhorst 1          5 -  5

Team 4 speelt op vrijdag 26 oktober een uitwedstrijd bij datzelfde Wezep 3.


3e klasse   Dronten ’74 2  - Kampenion 5    6 – 4
Jan Beks 2 en Gerard Palland 2; Jan Ringenier 0


In een poule waarin de krachtsverschillen niet groot zijn, stond team 5 na vier wedstrijden eerste met een voorsprong van vijf punten op Smash ’70 6. Vrijdagavond ging team 5 op bezoek bij Dronten ’74 2 dat – samen met Emmeloord 1 – weer kort achter de Hattemers stond.

Team 5 speelde met Jan Ringenier, Jan Beks en Gerard Palland. Dronten ’74 2 verscheen in de sterkste opstelling met Onno Huisman, Julian van Egmond en Peter Mourits.

Het werd een vrij snelle wedstrijd waarin team 5 een aardige start geen vervolg wist te geven. En dat lag vooral aan Jan R. die een totale offday had. Gerard en Jan B. haalden hun normale niveau en mede daarom wist team 5 de schade beperkt te houden.

Tegen de Drontenaren moesten de punten gepakt worden tegen Julian en Peter, want kopman Onno bleek duidelijk te sterk. Gerard – zij het nipt tegen Peter – en Jan B. deden dat inderdaad en pakten dus vier punten. Jan R. had – mits in goeden doen – daar zeker een puntje aan moeten toevoegen, maar hij verloor zijn drie enkelpartijen. Alleen in zijn partij tegen Julian had hij winstkansen, maar hij speelde zo angstig en verkrampt dat de zege verdiend naar de meer initiatief nemende Julian ging.
Zo is de 6 – 4 nederlaag snel verklaard.

Team 5 ziet Smash ’70 6 – dat met 3 – 7 bij Harderwijk 4 won – drie punten dichterbij komen waardoor de voorsprong nog twee punten bedraagt. Achter de Hattemers is het dringen geblazen.

Tussenstand:
Kampenion 5          5 - 31
Smash '70 (H) 6      5 - 29
Dronten '74 2        5 - 26
Emmeloord 1          5 - 25
Wezep 4              5 - 24
Harderwijk 4         5 - 15

Op vrijdag 26 oktober zet team 5 de competitie voort met een uitwedstrijd bij Harderwijk 4.


3e klasse   Kampenion 6  - ’s-Heerenbroek 1  8 – 2
Hans van den Berg 3, Stefan Sijbesma 3, Arie Hup 1 en dubbel 1


Team 6 draait voorlopig een prima seizoen. Het staat het hele seizoen al bij de eerste drie en sinds vorige week zelfs tweede. De wedstrijd tegen ’s-Heerenbroek 1 is op verzoek van de tegenstander verplaatst van de dinsdag- naar de vrijdagavond. Bij een ruime overwinning zou team 6 goede zaken kunnen doen, want koploper Leogang 1 ging op bezoek bij nummer 3 Heino 6.

Namens team 6 kwamen Arie Hup, Hans van den Berg en Stefan Sijbesma in actie. ’s-Heerenbroek 1 speelde in de vertrouwde opstelling met Erwin Post, Cees Terlouw en Jan Plette.

Team 6 kwam goed uit de startblokken, want na het dubbel stond het al met 4 – 0 voor. Arie versloeg Erwin, Hans sleepte de vijfpitter tegen Cees eruit en Stefan won in vieren van Jan. In het dubbel waren Hans en Stefan met 3 – 1 te sterk voor Cees en Erwin.

Na het dubbel won Hans zijn tweede ‘hangpartij’ en wel tegen Erwin; Hans wist daarbij heel knap van een 0 – 2 achterstand terug te komen. Datzelfde lukte Jan tegen Arie waardoor ’s-Heerenbroek na de zesde partij op het scorebord verscheen. De zevende partij was een bijzondere, want Stefan ontmoette daarin zijn leermeester (zowel letterlijk als figuurlijk) Cees. Stefan is op de basisschool in Wilsum door Cees met het tafeltennisvirus besmet en beiden speelden regelmatig tegen elkaar, zowel op de basisschool als later bij ’s-Heerenbroek in De Kandelaar.
Stefan was – begrijpelijk – nogal gespannen voor de partij. Begrijpelijk, want ‘om het eggie’ spelen is natuurlijk wat anders dan een balletje vrij tegen elkaar spelen. Een vijfde game moest uiteindelijk de beslissing brengen en daarin was Stefan met 11 – 9 de gelukkigste.
In de resterende drie partijen moest alleen Arie nog een puntje afstaan en wel tegen Cees. Arie nam net als tegen Jan een 2 – 0 voorsprong, maar zag Cees sterk terugkomen tot 2 – 2. In de beslissende game wist Cees door te drukken: 7 – 11.

Team 6 boekte dus een keurige 8 – 2 overwinning op het lastig te bespelen ’s-Heerenbroek 1. Het staat nu vaster op de tweede plaats en het liep zelfs een puntje in op koploper Leogang 1.
Hans en Stefan bleven vanavond ongeslagen, Arie pakte één puntje en het dubbel ging naar Hans en Stefan.

Tussenstand:
Leogang SL 1         5 - 37
Kampenion 6          5 - 33
Heino 6              5 - 27
's-Heerenbroek 1     5 - 21
Vined 2              5 - 19
Wham 1               5 - 13

Op donderdag 25 oktober as. speelt team 6 in Heerde tegen Vined 2.


4e klasse   Kampenion 7  - Vined 4              6 – 4
Marco Ilbrink 2, inv. Henny Boxman 2, Martijn Haanappel 1 en dubbel 1


Team 7 heeft zich langzaam maar zeker wat opgewerkt en we vinden dit team na vier wedstrijden terug op een derde plaats. Vined 4, de tegenstander van dinsdagavond, stond vooraf vierde. Bij een overwinning handhaaft team 6 zich dus op de derde plaats.

Team 7 had personele problemen, want om uiteenlopende redenen waren Harm Bosman en Jeroen Heldoorn niet beschikbaar. Martijn Haanappel en Marco Ilbrink waren dat wel en zij kregen gezelschap van Henny Boxman (team 8). Vined 4 deed het met Joost Looman, Marc van Dijk en Marcel Zwols.

De start was voor team 7. Martijn versloeg Joost in drieën en Marco won weer eens een vijfpitter, nu van Marc. Henny moest zijn tegenstander Marcel feliciteren, maar het dubbel M&M sleepte de partij er met 11 – 9 in de beslissende 5e game uit tegen Joost en Marcel.

Na het dubbel gingen de eerste twee partijen naar de gasten uit Heerde. Marco verloor in vier games van Joost, terwijl Martijn na een heel spannende partij het onderspit delfde tegen Marcel. Wat vind je van de volgende gamestanden: 15 – 17, 11 – 7, 12 – 10, 14 – 16 en 15 – 17? Henny bracht team 7 weer op voorsprong door in vieren van Marc te winnen.
Van de laatste drie partijen wist team 7 er nog twee te winnen waardoor de eindstand 6 – 4 werd. Een nipte overwinning dus voor team 7. Het houdt daarmee Vined 4 in ieder geval achter zich.
Marco en Henny pakten ieder twee zeges en Martijn één, maar samen met Marco won hij wel het belangrijke dubbel.
Team 7 speelt de komende twee wedstrijden weer tegen de nummers 1 en 2, maar gelukkig heeft het nu – in tegenstelling tot in het begin van het seizoen – wat ‘wisselgeld’.

Tussenstand:
Batfighters 3        5 - 38
Emmeloord 2          5 - 35
Kampenion 7          5 - 27
Vined 4              5 - 22
Zwartsluis 3         5 - 16
Smash '70 (H) 8      5 - 12

Op vrijdag 26 oktober speelt team 7 uit bij Emmeloord 2.


5e klasse   Swift ’64 3  - Kampenion 8         2 – 8
Pjotr van Spelden 3, Mattias Beimers 2, Henny Boxman 2 en dubbel 1


Team 8 verloor vorige week de topper tegen Hoonhorst dik met 2 – 8 en kan – zo was de veronderstelling – de eerste plaats dus uit het hoofd zetten. Het is voorlopig zaak om DTV ’84 5 en Swift ’64 3 achter zich te houden die door de ruime nederlaag van team 8 dichterbij zijn gekomen. Afgelopen vrijdag ging team 8 op bezoek bij Swift ’64 3.

Team 8 speelde weer met Henny Boxman, Mattias Beimers en Pjotr van Spelden. Swift ’64 3 bracht Anja Staring, Frans van ’t Hul en Herman van Eeden achter de tafel.

Team 8 is een team dat dit seizoen mij al een aantal keren heeft weten te verbazen. Het won tweemaal met 6 – 4 na een 1 – 4 achterstand en vorige week verloor het onverwacht ruim de topper van Hoonhorst 3. Ook vrijdagavond zette team 8 weer een verrassende uitslag op zijn naam. Het won de wedstrijd namelijk (verrassend) ruim met 2 – 8.
Na het dubbel stond het op een 1 – 3 voorsprong en na het dubbel hoefde team 8 nog maar één puntje af te staan. Zowel Mattias en Henny verloren kansloos van Frans die met ‘materiaal’ speelt. Het was dan ook heel verrassend – daar is het woord weer – en bijzonder knap dat Pjotr wel van Frans wist te winnen. Weliswaar met 11 – 13 in de 5e game, maar dat mag de Kamper pret niet drukken. Laten we het erop houden dat het aanvallender spel van Pjotr werd beloond.
Zo bleef Pjotr heel knap ongeslagen deze avond. Henny en Mattias wonnen ieder tweemaal en Mattias en Pjotr bleven Anja en Frans de baas in het dubbel.

Een prima 2 – 8 zege dus voor team 8. Verrassend (zucht) was het dat koploper Hoonhorst 3 in eigen huis met liefst 1 – 9 bleek te hebben verloren van DTV ’84 5. Door de uitslagen van vrijdagavond staan team 8 en Hoonhorst 3 ineens weer gelijk en staat DTV ’84 5 er relatief gezien nu het beste voor. Er kan nog van alles gebeuren in deze knotsgekke competitie.

Tussenstand:
Hoonhorst 3          5 - 29
Kampenion 8          5 - 29
Smash '70 (H) 10     5 - 25
DTV '84 5            4 - 25
's-Heerenbroek 4     5 - 16
Swift '64 3          4 - 16

Team 8 gaat vrijdag 26 oktober as. in Hattem op bezoek bij Smash ’70 10.


5e klasse   Kampenion 9 - Harderwijk 6       wng


Wng is de afkorting voor wedstrijd niet gespeeld. En dat is heel teleurstellend. Zeker omdat de wedstrijd op verzoek van Harderwijk is verzet van dinsdag 9 naar vrijdag 12 oktober. Helaas kreeg ik op woensdag 10 oktober een mailtje van de wedstrijdsecretaris van Harderwijk met de mededeling dat de wedstrijd maar moest worden afgeblazen, omdat Harderwijk 6 slechts één speler op de been kon krijgen. Heel vervelend.
De wedstrijd moet nu alsnog op een andere datum worden gespeeld.

Tussenstand:
Emmeloord 3          5 - 34
Kampenion 9          4 - 26
BAS 1                5 - 24
Harderwijk 6         4 - 21
Nevanco 1            5 - 20
Heino 9              5 - 15


Aan de tussenstanden kun je zien dat de negen seniorenteams dit seizoen prima presteren. Twee teams (2 en 5) zijn koploper, vijf teams (3, 4, 6, 8 en 9) staan tweede en twee teams (1 en 7) staan derde. Daarover hoef ik verder niets over toe te lichten; de klasseringen spreken voor zich.
Komende week is er geen competitietafeltennis. In de week van maandag 22 oktober as. spelen alle seniorenteams uitwedstrijden. In het weekend daarna hoop ik mij weer te melden!


Jan Ringenier,
Wedstrijdsecretaris senioren
Kampenion

 

Reacties  

#1 Gerben 14-10-2012 22:04
Jan. Weer een mooi verslag van je. Het is een genot om te lezen. Bedankt
Citeer

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar