FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


In speelronde zes stonden al weer de eerste wedstrijden van de tweede competitiehelft op het programma. Dat wil zeggen, in de reguliere poules van zes teams waarin de teams 2 t/m 9 uitkomen. Team 1 speelde in de Hoofdklasse de voorlaatste wedstrijd van de eerste serie van zeven wedstrijden. De balans was positief, zij het nipt. Vier teams kwamen tot winst, tweemaal was er een puntendeling en driemaal een nederlaag. Ik de neem de wedstrijden weer met je door.


Hoofdklasse Torenstad 1  - Kampenion 1   7 – 3
Jordy ten Have 1, Ton Ringenier 1 en dubbel 1; Jeroen Rotman 0


Team 1 is na een prima start in de Hoofdklasse wat teruggevallen. Het is met een aantal teams verwikkeld geraakt in een strijd om de promotiegroep te bereiken. Zaterdagmiddag ging het in Zutphen op bezoek bij Torenstad 1. Dat team is juist na een tegenvallende start de laatste weken opgeklommen naar plaats 2.

Team 1 speelde weer met de vertrouwde gezichten: Ton Ringenier, Jeroen Rotman en Jordy ten Have. Torenstad 1 deed het met Koen Molewijk. Herm Aalders en Frans Helmich. Dat betekent dat het met Herm Aalders één van de twee spelers met eredivisie-ervaring had opgesteld. Gerko Wiemer – de andere – kwam dus niet in actie.

Zoals mocht worden verwacht werd het een moeizame wedstrijd voor team 1. Herm Aalders bleek inderdaad te sterk, maar ook Frans Helmich bleek een zeer lastig te bestrijden spelletje te hebben. Zo lastig dat Jordy, Jeroen en Ton hun tanden erop stuk beten. Gelukkig bleven de batjes wel heel.
Tegen Koen Molewijk wisten Ton en Jordy tot winst te komen. Ton moest daarbij van heel ver komen, want in de beslissende 5e game had hij bij een 10 – 4 achterstand de nodige matchpunten weg te werken. In het dubbel kozen de spelers van team 1 ervoor om Jeroen en Ton achter de tafel te brengen. Dat pakte verrassend goed uit, want het leverde winst op.
Al met al kwam team 1 niet verder dan drie punten tegen Torenstad. De tegenstander bleek daarvoor gewoon te sterk.
Met nog één speelronde te gaan voordat de balans wordt opgemaakt (welke vier in de promotie- en welke vier in de degradatiegroep) is het onverkort spannend. De nummer 1 en 8 staan al enkele weken vast. Maar er is nog geen zinnig woord te zeggen over de plaatsen 2 t/m 7, al lijkt Torenstad nu wel beslag te gaan leggen op plaats 2. Dat belooft een spannende speelronde te worden komende week.
As. vrijdag ontvangt team 1 Rijssen 1, de concurrent van het afgelopen seizoen in de Promotieklasse.


1e klasse Heino 1   - Kampenion 2   4 – 6
Robin Lieftink 2, Ralph Trip 2 en Gerben Wolterink 2


Team 2 is al vrijwel het hele seizoen koploper. Het won tot nu toe alle vijf wedstrijden. De concurrentie komt vooral van Heino 1 dat dit seizoen versterking heeft gekregen van Javier Buiza (voorheen Olst). Afgelopen donderdag stond direct al de ontmoeting tussen beide teams in Heino op het programma. De eerste wedstrijd won team 2 met 6 – 4. Wat zou het nu worden?

Team 2 speelde met Robin Lieftink, Gerben Wolterink en Ralph Trip. Heino 1 speelde met Arnout Kok, Javier Buiza en Harry Bottenberg in de dit seizoen vertrouwde samenstelling.

Je hebt soms van die wedstrijden die je heel lang bijblijven. Ik denk dat deze wedstrijd er zo één is. Dat bleek nog niet direct in de eerste partij tussen Robin en Arnout. Na een 2 – 1 voorsprong voor Robin wist Arnout de partij er nog uit te slepen.
Maar toen Gerben vrij kansloos verloor van Javier en Ralph niet heel veel had in te brengen tegen Harry, stond het zomaar 3 – 0 in het voordeel van Heino. En als klap op de bekende vuurpijl verloor het toch wel sterke dubbel Ralph/Robin ook nog eens verrassend ruim van Arnout en Harry. En dus stond het toen 4 – 0. De voorsprong van drie punten van team was dus al meer dan verdampt.
Team 2 verloor zelfs elf games op rij en op de achterstand viel dan ook niet of nauwelijks iets af te dingen.

Toch ging het op de één of andere manier lopen bij team 2. Maar vraag niet hoe. Robin verspeelde opnieuw een voorsprong in games, ditmaal tegen Javier. Via 0 – 2 werd het 2 – 2, maar in de beslissende 5e game wist Robin het verschil te maken. Team 2 stond op het wedstrijdformulier: 4 - 1.
Daarna nam Ralph het op tegen Arnout, tot dit seizoen de onbetwiste kopman van het team. In de thuiswedstrijd verloor Ralph nog na vier nipte games, maar ditmaal waren de rollen omgedraaid. Ralph won knap met 1 – 3 en bracht zijn team weer wat dichterbij.
Gerben speelde vervolgens tegen oud-Kampenaar en oud-Kampenionner Harry een heel spannende partij. Na vier games stond het 2 – 2. In de beslissende 5e game wist Gerben de partij naar zich toe te trekken. En dus stond het 4 – 3.

De laatste drie partijen waren ook spannend. In de achtste partij versloeg Ralph heel knap voor de tweede maal dit seizoen de sterke Javier. Net als tegen Arnout deed Ralph dat na vier spannende games. Daarmee bracht Ralph zijn team voor het eerst sinds de start langszij: 4 – 4.
Robin kon daarna tegen Harry zijn team voor het eerst op voorsprong zetten, maar Harry bood taai tegenspel. Ook hier stond het na vier games 2 – 2. In de beslissende 5e game bleek Robin met 7 – 11 de sterkste. Zo bracht hij zijn team inderdaad voor het eerst deze avond op voorsprong: 4 – 5.
In de laatste partij maakten Gerben en Arnout er opnieuw een thriller van. Na de gamestanden 11 – 9, 10 – 12, 7 – 11 en 13 – 11 stond het ook hier 2 – 2 na vier games. Gerben liet overigens in de 4e game enkele matchpunten onbenut. In de beslissende 5e game stond Arnout op een gegeven moment een punt of vier voor, maar Gerben wist knap terug te komen en de partij er nog met 9 – 11 uit te slepen. Zo won team 2 de wedstrijd alsnog: 4 – 6.

Zoals ik al aangaf, zal deze wedstrijd de zes spelers nog wel even bijblijven. Het was een heel bijzondere wedstrijd. De eerste vier partijen waren voor Heino en vaak ruim. De overige zes partijen waren voor team 2 en vaak krap. Met de mentaliteit van de spelers van team 2 zit het wel goed. Zoveel is wel duidelijk geworden deze avond.
Na afloop hebben de zes nog lange tijd nagepraat zo liet Gerben weten. Dat is typisch tafeltennis. Mooi toch?

Door de (tweede) 4 – 6 zege op naaste belager Heino bedraagt de voorsprong van team 2 nu vijf punten, terwijl ook het onderling resultaat in het voordeel van Kampenion is. Dit mogen de spelers van team 2 niet meer uit handen geven.
Team 2 ontvangt komende vrijdag De Brug 3 uit Apeldoorn.


1e klasse Vined 1   - Kampenion 3   2 – 8
Dick Hoekman 3, Ivan Hollander 3 en Nick Kuipers 2


Team 3 is bezig aan een verrassend goed seizoen. Als debutant staat het al vanaf het begin bij de eerste drie. Het lijkt zelfs met Wezep 1 en HTTV 2 te gaan uitmaken wie kampioen wordt. Wie had dat vooraf gedacht? Afgelopen donderdag ging team 3 op bezoek bij het lastige Vined 1.

Team 3 speelde met Ivan Hollander, Nick Kuipers en Dick Hoekman. Vined 1 speelde met Richard Hulsman, Eric van Leeuwen en René Obdeyn in de sterkste opstelling.

Na het dubbel stond het 2 – 2. Ivan versloeg Richard, Nick moest Eric feliciteren en Dick won heel netjes voor de tweede maal dit seizoen van de sterke René. In het dubbel verloren Ivan en Nick van René en Richard. En zo stond het dus weer gelijk.

Na het dubbel kende de wedstrijd toch wel een verrassende wending. De eerste drie partijen na het dubbel gingen alle naar team 3. Ivan won van Eric, Dick versloeg Richard en Nick bleef heel knap op de been tegen René die ondervond dat Nick op dit moment veel vaster is dan de Nederlandsche Bank. Zo stond het dus ineens 2 – 5.

Kennelijk gaf dat de spelers van team 3 een boost, want ook in de laatste drie partijen ging het prima. Dick won van Eric, Ivan was te sterk voor René en Nick zette de kers op de Kamper taart via een knappe zege op Richard. Zo won team 3 deze lastige uitwedstrijd heel keurig met 2 – 8. Team 3 blijft meedoen in de strijd om de titel. HTTV 2 is nu koploper en het heeft één puntje voorsprong op team 3. Twee punten daar weer achter staat Wezep 1 dat ietwat onverwacht met 6 – 4 verloor bij Effect 1. Alle drie teams ontmoeten elkaar nog eenmaal.
Komende vrijdag ontvangt team 3 Effect 1 uit Mariënheem.


2e klasse Wezep 3   - Kampenion 4   9 – 1
Pascal Bruins 1 en Danny Visscher 0; met twee spelers gespeeld.


Team 4 is bezig aan een prima seizoen. Als debutant staat het het hele seizoen al bij de eerste twee en dat is heel knap. Afgelopen vrijdag ging het op bezoek bij Wezep 3. Dan is het natuurlijk heel teleurstellend dat van de vijf spelers alleen Danny en Pascal beschikbaar waren. Voor zover ik heb begrepen was het op zo’n laat moment duidelijk dat alleen Danny en Pascal beschikbaar waren dat ook geen invaller meer kon worden geregeld. Nogmaals, heel teleurstellend.

Zoals aangegeven kwamen Danny Visscher en Pascal Bruins in actie namens team 4. Wezep 3 bracht Richard Hertsenberg, Wiebren van de Schootbrugge en Jan Hertsenberg achter de tafel.

Waren de voorbereiding en de start al verkeerd, ook de wedstrijd zelf verliep teleurstellend. Van de zeven wedstrijden die werden gespeeld, gingen er vier over de volle vijf games. Drie ervan gingen naar Wezep 3. Danny verloor twee partijen in vijven (van Wiebren en Jan), terwijl Pascal er één won (van Jan) en verloor (van Wiebren). De andere partijen gingen ruimer naar Wezep. En zo is de 9 – 1 nederlaag snel verklaard.

Zonder de ruime overwinning van Wezep 3 tekort te willen doen, ligt de bron van de nederlaag in mijn ogen in het feit dat Danny en Pascal met hun tweeën (met de trein) naar Wezep moesten afreizen en daar pas tegen half negen aankwamen. Gelukkig heeft de ruime nederlaag voor team 4 niet al teveel consequenties. Het kampioenschap ging toch al naar Smash ’70 3 en het had al ruim afstand genomen van de degradatieplaatsen.
Ik hoop dat de spelers hier van geleerd hebben en dat deze situatie niet meer voorkomt!
Komende vrijdag speelt team 4 een thuiswedstrijd tegen Smash-In 1.


3e klasse Harderwijk 4   - Kampenion 5  0 – 10
Gerard Palland 3, Jan Ringenier 3, Simon van der Woude 3 en dubbel 1


Team 5 heeft dit seizoen al tweemaal verloren (met 6 – 4), maar is halverwege het seizoen toch koploper, omdat de concurrentie (nog) meer punten morst. Afgelopen vrijdag ging team 5 op bezoek bij nummer laatst Harderwijk 4. En dus was het zaak om een ruime overwinning te behalen.

Team 5 nam Simon van der Woude, Gerard Palland en Jan Ringenier mee naar Harderwijk, terwijl Harderwijk 4 Rob Nijland, Glenn Dooyeweerd en Pieter Berkelaar achter de tafel bracht.

Team 5 ging prima van start. Simon (tegen Rob), Gerard (tegen Glenn) en Jan (tegen Pieter) wonnen hun eerste wedstrijd overtuigend en zo stond het dus al vrij snel 0 – 3. Het dubbel was een partij met van Kamper kant hoge pieken en diepe dalen. Gerard en Simon namen de tegenstanders Glenn en Rob en omstanders mee in een achtbaan om uiteindelijk toch nog – na vijf games – als winnaars uit te stappen. De zege was dan ook het belangrijkste wapenfeit.

Na het dubbel ging team 5 onverdroten door. Simon versloeg Glenn in vieren en zo had Simon deze avond al van de twee spelers gewonnen van wie hij in Kampen nog verloor. Jan en Rob speelden een taaie partij tegen elkaar. Beiden zijn vrij vast en hebben niet echt aanvallend sterke wapens. Het was dan ook vrij logisch dat er een beslissende 5e game moest worden gespeeld en daarin was Jan met 9 – 11 het gelukkigst; misschien het verschil tussen een team dat boven- en onderaan staat. Gerard had in de zevende partij van de avond weinig moeite om tegen Pieter de 0 – 7 op het wedstrijdformulier te zetten.

Jan speelde vervolgens zijn beste partij tegen Glenn. Hij had goed het oog in de service van Glenn, maakte weinig fouten en won dan ook overtuigend. Simon had daarna even nodig om zijn spel en tactiek wat aan te passen tegen Pieter. Niet voluit (op de aanval) gaan, maar gewoon meeballen en de juiste ballen uitzoeken. Dat bleek effectief, want hij won de games 2, 3 en 4 na de eerste dik te hebben verloren. In de laatste partij leek Gerard in vieren Rob te verslaan, maar Rob ontsnapte in de vierde game via een aantal sterke verdedigende en aanvallende ballen. Maar in de beslissende game wist Gerard toch het verschil te maken en de veelzeggende 0 – 10 op het wedstrijdformulier te brengen.
Drie wedstrijden moesten in vijf games worden beslist en alle gingen naar team 5. Dat is het verschil tussen een team dat bovenaan en een team dat onderaan staat.

Toen de uitslagen van de beide andere wedstrijden bekend werden, bleek dat team 5 heel goede zaken had gedaan deze vrijdag. De andere wedstrijden eindigden namelijk beide in 5 – 5 waardoor het vijf punten uitliep op de achtervolgende teams.
Komende vrijdag komt Emmeloord 1 op bezoek bij team 5.


3e klasse Vined 2   - Kampenion 6   5 – 5
Stefan Sijbesma 3, Arie Hup 1 en dubbel 1; inv. Rense Beimers 0


Team 6 is bezig aan een prima seizoen ondanks dat het af en toe personele problemen heeft. Halverwege staat het op een keurige tweede plaats achter koploper Leogang 1. Afgelopen donderdagavond speelde het – net als team 3 – een uitwedstrijd in Heerde en wel tegen Vined 2.

Ook ditmaal kende team 6 personele problemen, want Jaap van Putten (armblessure), Hans van den Berg en Anja Ringenier (beiden werk) waren niet beschikbaar. Met veel moeite kon nog een invaller worden geregeld, zodat het team in ieder geval met drie spelers achter de tafel kon verschijnen. Die invaller was Rense Beimers (team 9). Arie Hup en Stefan Sijbesma waren van het team wel van de partij. Vined 2 speelde met Martinus van Lohuizen, Vincent Lagendijk en Marijn Docter.

Na het dubbel stond team 6 op een 1 – 3 voorsprong. Rense verloor de openingspartij van Martinus, maar Stefan (nipt tegen Vincent) en Arie (eenvoudig tegen Marijn) wonnen hun partijen. In het dubbel bleken Rense en Stefan te sterk voor het Heerder duo.

Na het dubbel wist aan Kamper kant alleen Stefan nog tot winst te komen en ook nog eens tweemaal. Zowel Marijn als Martinus bond hij in drieën aan de zegekar. Omdat Arie en Rense hun resterende twee partijen verloren, verscheen er een 5 – 5 eindstand op het wedstrijdformulier. En als ik zo naar het wedstrijdformulier kijk, geeft dit de krachtsverhoudingen ook wel goed weer.
Stefan bleef vanavond voor de vijfde maal in zes wedstrijden ongeslagen, Arie pakte één puntje en het vijfde punt pakte team 6 in het dubbel. Rense bleef puntloos, maar van hem als 5e klasser mochten ook geen punten worden verwacht.
Komende dinsdag ontvangt team 6 koploper Leogang 1.


4e klasse Emmeloord 2  - Kampenion 7   8 – 2
Harm Bosman 2; Martijn Haanappel 0 en Jeroen Heldoorn 0


Team 7 is ‘the best of the rest’ in de 4e klasse C. Batfighters 3 en Emmeloord 2 zijn te sterk in deze poule en maken onderling uit wie kampioen wordt. Team 7 – dat derde staat – is op zijn beurt weer te sterk voor de andere teams. Afgelopen vrijdag ging team 7 op bezoek bij het sterke Emmeloord 2.

Team 7 speelde met Harm Bosman, Jeroen Heldoorn en Martijn Haanappel. Emmeloord 2 deed het met Eddie van den Berg, Jos Kuiper en Jan Crielaard.

Net als in de eerste onderlinge wedstrijd bleken de Emmeloorders ook nu te sterk. Dat wil zeggen voor twee van de drie spelers van team 7: Jeroen en Martijn. Harm kwam echter prima mee, won twee van zijn drie partijen en dwong in de derde partij – op papier overigens de eerste – een 5e game af. Heel netjes.
Jeroen en Martijn kwamen niet in de buurt van een overwinning, al speelde Jeroen tegen Jan nog wel een 5e game die weer met ruime cijfers naar Jan ging.
Er zat ook niet meer in als ik het wedstrijdformulier zo bekijk. De trend van het seizoen zet zich voor team 7 voort: niet sterk genoeg voor de nummers 1 en 2 en te sterk voor de nummers 4 t/m 6.
Komende dinsdag kan team 7 weer vol aan de bak. Dan namelijk komt koploper Batfighters 3 op bezoek.


5e klasse Smash ’70 10  - Kampenion 8   4 – 6
Mattias Beimers 3 en Henny Boxman 3; Pjotr van Spelden 0


Team 8 is bezig aan een goed seizoen. Sterker nog, samen met Hoonhorst 3 en DTV ’84 5 is het verwikkeld in een strijd om de titel. Afgelopen vrijdag ging team 8 op bezoek bij Smash ’70 10. In de eerste wedstrijd won team8 die wedstrijd met 6 – 4 na met 1 – 4 te hebben achtergestaan.

Pjotr van Spelden, Mattias Beimers en Henny Boxman moesten het voor team 8 doen. De Hattemers deden het met Wim van Rijssen, Ben Lans en Edwin de Haas.

Het scoreverloop was ditmaal niet zo ‘extreem’ als in de eerste wedstrijd. Maar opnieuw kwam team 8 van een achterstand terug. Na vijf partijen stond het namelijk 3 – 2 in het voordeel van Smash ’70 10. Pjotr verloor tweemaal, van Wim en van Ben en in het dubbel moesten Mattias en Pjotr hun meerdere erkennen in Ben en Wim.
Daartegenover stonden winstpartijen van Mattias (op Ben) en Henny (op Edwin).

De tweede helft was duidelijk voor team 8. Pjotr verloor ook zijn derde partij – nipt in vijven van Edwin – maar Henny en Mattias bleven deze avond ongeslagen waardoor team 8 opnieuw een 6 – 4 zege op Smash ’70 10 boekte. Jammer was het dat Pjotr niet een puntje meepakte, maar goed. Alleen zijn derde partij had hij wellicht kunnen winnen.
Door deze zege handhaaft team 8 zich bij de eerste drie. Dat beloven dus nog spannende weken te worden.
As. vrijdag komt nummer drie DTV ’84 5 naar Kampen.


5e klasse Emmeloord 3  - Kampenion 9   5 – 5
Anne van der Haar 3, Alice Ringenier 1 en dubbel 1; Gerard Wessels 0


Ook team 9 is bezig aan een goed seizoen. Vrijwel vanaf het begin bezet het plaats twee achter koploper Emmeloord 3 waartegen het in de eerste wedstrijd van het seizoen gelijkspeelde. Afgelopen vrijdag ontmoetten beide teams elkaar voor de tweede maal, maar nu in Emmeloord.

Team 9 speelde met Anne van der Haar, Gerard Wessels en Alice Ringenier. Emmeloord 3 deed het met Nabil Dhahriya, Albert Bakker en Jacques Spa.

Ook nu maakten beide teams er weer een spannende wedstrijd van. Na het dubbel stond het 2 – 2. Anne was in vijven net te sterk voor Nabil en won het dubbel met Gerard in straight games van Albert en Nabil. Gerard (nipt in vijven van Albert) en Alice (in drieën van Jacques) verloren hun eerste partijen.

Na het dubbel bleef het gelijk op gaan. Geen van beide teams wist een voorsprong van meer dan één punt te pakken en het is dan ook vrij logisch dat de wedstrijd opnieuw in 5 – 5 eindigde. Anne won ook zijn tweede (tegen Albert) en derde partij (tegen Jacques) en Alice voegde daar een puntje aan toe door Albert in vieren te verslaan. Gerard bleef helaas zonder zege, al was hij er tegen Jacques (8 – 11 in de 5e game) wel dichtbij. Gerard was helaas niet helemaal in goeden doen, anders had team 9 ongetwijfeld een puntje meer gepakt. Maar 'als' telt (terecht) niet in sport.
Team 9 blijft dus in het spoor van koploper Emmeloord 3. Het heeft nog steeds een inhaalwedstrijd tegen Harderwijk 6 te spelen, maar het is nog niet bekend wanneer dat gebeurt.
Komende dinsdag ontvangt team 9 BAS 1 uit Biddinghuizen.


De seniorenteams blijven het dus over de hele linie goed doen. Nog steeds is een derde plek de minst goede klassering. Kampenion telt met de teams 2 en 5 twee koplopers, terwijl de teams 3, 6, 8 en 9 ook nog steeds titelkansen hebben. Ik moet mijzelf inmiddels corrigeren, want in de Hoofdklasse is team 1 gezakt naar de vierde plaats na de winst van De Veluwe 2 op De Toekomst 2: 6 - 4. Niettemin heeft team 1 nog alle kansen om de Promotiegroep te behalen. Aangezien De Veluwe 2 nog tegen koploper Entac 1 speelt en de nummers 5 en 6 (TT Zwolle 3 en De Toekomst 2) tegen elkaar spelen, heeft team 1 het nog in eigen hand. Ik houd je op de hoogte.


Jan Ringenier,
wedstrijdsecretaris senioren
Kampenion

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar