FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


In week 44 stonden voor alle negen seniorenteams thuiswedstrijden op het programma. De teams 6, 7 en 9 deden dat op dinsdagavond en de teams 1, 2, 3, 4, 5 en 8 zorgden samen voor de vierde ‘Super Friday’ van het seizoen. De teams bleven net aan de goede kant van de score met 5 zeges en 4 nederlagen. Het meest in het oog springend was het feit dat team 1 de promotiegroep in de Hoofdklasse wist te bereiken. Ik neem de resultaten weer met je door.
Hoofdklasse   Kampenion 1  - Rijssen 1         6 – 4
Ton Ringenier 3, Jordy ten Have 1, Jeroen Rotman 1 en dubbel 1

In de Hoofdklasse stond de laatste speelronde op het programma voordat de tussenbalans zou worden opgemaakt. Tussenbalans in die zin dat de bovenste vier teams verder gaan in de promotiegroep en de onderste in de degradatiegroep. Team 1 maakte een goede kans om die promotiegroep te bereiken. Het moest dan zelf een punt of vijf zien te halen tegen Rijssen 1 en hopen dat er in de andere zalen geen gekke dingen zouden gebeuren.

De stand vooraf was als volgt:
Entac 1                    6 - 47
Torenstad 1                6 - 35
De Veluwe 2                6 – 32
Kampenion 1                6 - 30
---------------------------------
De Toekomst 2              6 - 28
TT Zwolle 3                6 - 28
Rijssen 1                  6 - 27
TT Zwolle 4                6 - 13

Van de directe concurrentie moest De Veluwe 2 op bezoek bij de ongenaakbare koploper Entac 1 en speelden De Toekomst 2 en TT Zwolle 3 in Lochem tegen elkaar. Daarbij moet nog worden aangetekend dat team 1 van De Veluwe 2 en TT Zwolle 3 heeft gewonnen en van De Toekomst 2 heeft verloren. Het onderlinge resultaat kan immers doorslaggevend zijn.
Vooraf was de inschatting aan Kamper kant dat vijf punten voldoende moesten zijn, omdat De Toekomst 2 en TT Zwolle 3 dan respectievelijk 7 en 8 punten moesten pakken om team 1 voorbij te gaan. Daarnaast was het nog maar de vraag of De Veluwe 2 wel 3 punten zou pakken bij Entac 1.
Hoe dan ook, wedstrijden en competities worden gelukkig niet achter de PC beslist, maar achter de tafeltennistafel. En Rijssen 1 is geen tegenstander waar je zo maar even van wint. Zeker niet als het volledig kan aantreden.

Team 1 speelde vrijdagavond weer met Ton Ringenier, Jordy ten Have en Jeroen Rotman. Rijssen 1 was inderdaad compleet met Gerben Otten, Martijn Lichtenberg en (broer) Niels Otten.

In de openingspartij kwamen direct de beide kopmannen achter de tafel: Ton en Gerben. Beiden beginnen nu eenmaal iedere wedstrijd en zo ook vrijdagavond. Beiden maakten er een wedstrijd van met alles erop en eraan. Voor het oog werden er wel de nodige fouten gemaakt, maar die werden vaak afgedwongen; hetzij actief, hetzij indirect omdat je risico moet nemen omdat de backhand (van Gerben) of de forehand (van Ton) heel sterk is. Het werd een close partij waarin de kansen telkens wisselden. Na 11 – 9, 9 – 11, 7 – 11 en 11 – 6 moest er een beslissende 5e game worden gespeeld. Ook die was heel spannend. Gerben stond lange tijd op voorsprong, maar in de finale van de game wist Ton van 7 – 9 terug te komen en de partij alsnog met 11 – 9 te winnen. Daarmee zette hij zijn team op een belangrijke 1 – 0 voorsprong.
In de tweede partij speelde Jordy tegen Martijn. Laatstgenoemde heeft een aantal wedstrijden moeten missen deze competitie, maar wist in de partijen die hij wel meedeed wel de nodige punten te pakken. Jordy bood hem goed tegenspel, maar kon niet voorkomen dat de winst verdiend met 1 – 3 naar Martijn ging: 1 – 1.
Daarna was het aan de beurt aan Jeroen en Niels. Beiden zijn op papier de nummer 3 van het team en mede daarom was ook dit een heel belangrijke partij. Jeroen speelde heel gedreven en fel en we zagen dan ook bij vlagen ‘de oude Jeroen’ terug. Hij speelde zo dwingend dat Niels zich niet of nauwelijks aan die druk wist te ontworstelen. Jeroen won dan ook verdiend ‘in straight games’: 2 – 1.
In het dubbel werd het koppel Jeroen / Jordy in ere hersteld na het ‘uitstapje’ van vorige week toen Jeroen en Ton samen dubbelden. Bij Rijssen moesten Gerben en Martijn het doen. Dat het dubbel geen wiskundig optelsommetje is, werd vrijdagavond weer eens duidelijk. Individueel hebben Gerben en Martijn meer in huis dan Jeroen en Jordy, maar het waren laatstgenoemden die de partij overtuigend met 3 – 0 wisten te winnen: 3 – 1.

Na het dubbel moest Jordy het opnemen tegen Gerben. Beiden maakten er een mooie en spectaculaire partij van met heerlijke rally’s. Jordy bood prima tegenstand, maar Gerben bleek over het algemeen te sterk en won met 1 – 3: 3 – 2.
Vervolgens was het aan Ton om zijn team op een 4 – 2 voorsprong te zetten in zijn partij tegen Niels. Immers, Niels – die dit seizoen pas eenmaal had gewonnen – zou toch geen partij zijn voor kopman Ton. Maar dat liep even anders, want ook hier was de wiskunde ver te zoeken. Niels speelde vrijuit en maakte het Ton heel lastig. De 1e game ging overtuigend naar Niels en ook in de 2e game pakte hij een voorsprong. Ton kwam in de finale nog langszij, maar zag Niels alsnog met 12 – 14 ontsnappen. De 3e en 4e game waren gingen ‘in een vloek en een zucht’ naar Ton en dus moest de 5e game de beslissing brengen. Daarin stond Niels er plotseling weer en de game ging dan ook gelijk op. Lange tijd had Niels zelfs de beste papieren voor de overwinning, maar Ton – die duidelijk gespannen was – kwam weer langszij en wist – in tegenstelling tot de 2e game – de game en daarmee partij er nu wel met 12 – 10 uit te slepen: 4 – 2. Ton stond weliswaar te gespannen te spelen, maar het blijft voor mij onbegrijpelijk waarom Niels dit seizoen niet vaker heeft gewonnen. Het kan haast niet anders dan dat hij dit seizoen investeert voor een komend seizoen.
In partij zeven moest Jeroen het opnemen tegen Martijn. In de eerste twee games wist Jeroen Martijn prima tegenspel te bieden, maar daarna bleek de linkshandige Martijn duidelijk te sterk. Hij won met 1 – 3 waardoor het 4 – 3 stond.

Ook Jordy ondervond daarna dat Niels zeker geen slechte speler is. De 1e game ging ruim naar Niels en de 2e nipt naar Jordy en dus had het ook gewoon 0 – 2 kunnen staan. Toen knakte er mogelijk wat bij Niels, of ging Jordy beter spelen. Feit was in ieder geval dat Jordy de 3e en 4e game gemakkelijker won: 5 – 3. Niels ging te geforceerd spelen en ging meer fouten maken.
Dat betekende dat team 1 dus in ieder geval de gewenste vijf punten al in de tas had. Maar uit contacten ‘met Enschedé’ (via Gerben) bleek dat de tussenstand bij Entac 1 - De Veluwe 2 toch wel verrassend 4 – 4 was. Daar hadden vooraf weinigen rekening mee gehouden. In ieder geval bij Kampenion niet. Daarnaast stond TT Zwolle 3 op voorsprong bij De Toekomst 2, maar dat was niet ongunstig. Toch zou het prettig zijn als team 1 deze avond nog een puntje zou pakken.

In de achtste partij speelde Jeroen een goede wedstrijd tegen kopman Gerben. Na twee games stond het heel netjes 1 – 1. Ook daarna bood Jeroen prima tegenspel, maar Gerben versla je niet zomaar. Hoewel de krachtsverschillen niet groot waren, trok Gerben de 3e en 4e game naar zich toe: 5 – 4.
In de laatste partij moest Ton proberen tegen Martijn het gewenste zesde punt op het wedstrijdformulier te zetten. Vooraf was men er aan Kamper kant niet helemaal gerust op gezien het vertoonde spel van beiden deze avond. Maar ook nu bleek dat tafeltennis geen wiskundig sommetje is, want Ton kwam niet in de problemen. Martijn had geen moment uitzicht op winst en Ton speelde dan ook zijn ‘gemakkelijkste’ partij deze avond. Hij won overtuigend met 3 – 0 en bezorgde zijn team zo de 6 – 4 zege. Dat is een prima prestatie, want een compleet Rijssen 1 versla je niet zo gemakkelijk.

Achteraf kwamen de uitslagen van de andere wedstrijden binnen: Entac 1 – De Veluwe 2 was in 5 – 5 geëindigd en De Toekomst 2 – TT Zwolle 3 in 3 – 7. Dat betekende dat team 1 – net achter De Veluwe 2 en net voor TT Zwolle 3 – als vierde is geëindigd waardoor het in de promotiegroep mag uitkomen. Ook dat is een knappe prestatie, want team 1 debuteert dit seizoen in de Hoofdklasse. De spelers kunnen nu verder vrijuit spelen en veel leren; zij hebben niets te verliezen. Dit betekent tevens dat team 1 zich op vrijdag 2 november al in veiligheid heeft gespeeld en ook dat is een prettige constatering. Het is verzekerd van tenminste nog één seizoen Hoofdklasse.
Complimenten aan Ton, Jordy en Jeroen. Zij weten nu wat het is om op dit niveau te spelen en kunnen langzaam maar zeker toewerken naar een nog hoger niveau.

De stand na zeven wedstrijden:
Entac 1                    7 - 52
Torenstad 1                7 - 43
De Veluwe 2                7 - 37
Kampenion 1                7 - 36
---------------------------------
TT Zwolle 3                7 - 35
De Toekomst 2              7 - 31
Rijssen 1                  7 - 31
TT Zwolle 4                7 - 15

Het is de verwachting dat team 1 as. vrijdag thuis speelt tegen koploper en aanstaand kampioen Entac 1. Jammer is het dan dat dit in een vrijwel lege zaal gebeurt, omdat alle andere vrijdagteams komende week uit spelen. Gelukkig niet allemaal op vrijdagavond, zodat er nog wat support mogelijk is! Daarom een oproep aan de die avond niet spelende Kampenionners en anderen: KOM A.U.B. NAAR DE ZAAL OM DE SPELERS VAN TEAM 1 AAN TE MOEDIGEN!


1e klasse   Kampenion 2  - De Brug 3            8 – 2
Robin Lieftink 3, Ralph Trip 3 en Gerben Wolterink 2


Team 2 staat er prima voor na de knappe en gedenkwaardige 4 – 6 zege vorige week bij concurrent Heino 1. Het lijkt hard op weg om de ‘ongelukkige’ degradatie van vorig seizoen recht te zetten. Afgelopen vrijdag kwam De Brug 3 uit Apeldoorn op bezoek. De uitwedstrijd leverde destijds een 1 – 9 zege op.

Team 2 speelde met Robin Lieftink, Gerben Wolterink en Ralph Trip. De Brug 3 deed het met John Hartgers, Bert de Ree en Marco Noort.

De eerste drie enkelpartijen verliepen vrij vlotjes. In ieder geval wat de gewonnen games betreft. Maar omdat alle spelers van De Brug 3 ‘met materiaal’ spelen, duurden de rally’s vrij lang. Niettemin versloeg Robin tegenstander John in vieren, was Gerben met 3 – 0 te sterk voor Bert en won Ralph in vieren van Marco.
Daarna was het wel enigszins verrassend dat Ralph en Robin – toch een goed ingespeeld en sterk duo – vrij kansloos in drieën verloren van Bert en Marco. Misschien dat het materiaal daar debet aan was?

Na het dubbel pakte team 2 de goede draad weer op en liep het uit naar 6 – 1. In de achtste partij had Gerben het heel lastig tegen Marco. Zo lastig zelfs dat hij zijn tegenstander moest feliciteren na nipt verlies in de 5e game. Ralph en Robin stelden echter de 8 – 2 zege veilig door respectievelijk John en Bert in vieren te verslaan.

Een keurige overwinning op vaak lastig te bespelen tegenstanders en / of materiaal. Toen na afloop het bericht binnenkwam dat Heino 1 ‘slechts’ met 4 – 6 had gewonnen bij Trias 3, werd de feestvreugde nog eens vergroot. Team 2 heeft nu een voorsprong van 7 punten op datzelfde Heino en ook het onderlinge resultaat is in Kampens voordeel. Met nog drie wedstrijden te gaan mag dat niet meer misgaan.
Team 2 gaat volgende week vrijdag op bezoek bij streekgenoot Batfighters 1 dat in eigen zaal sterker oogt dan in uitwedstrijden.


1e klasse   Kampenion 3  - Effect 1               6 – 4
Ivan Hollander 2, Gert-Jan de Lange 2, Dick Hoekman 1 en dubbel 1


Team 3 doet ook al bovenin mee. Samen met HTTV 2 en Wezep 1 is het in een driestrijd verwikkeld om de titel. Vrijdagavond kwam degradant Effect 1 uit Mariënheem op bezoek. In de uitwedstrijd haalde team 3 met hangen en wurgen een gelijkspel.

Ivan Hollander, Dick Hoekman en Gert-Jan de Lange kwamen namens het team in actie. Voor Effect 1 moesten Paul Rouhof, Henk Kuiper en Gert Machiels het doen.

Team 3 speelde weer een puike wedstrijd. Vooral in het eerste deel stonden Ivan, Dick en Gert-Jan prima te spelen. Na het dubbel stond het op een 4 – 0 voorsprong. Ivan versloeg Paul overtuigend in drieën, Dick won een hangpartij in vijven van Henk en Gert-Jan bleef verrassend eenvoudig overeind tegen de sterke Gert. En dat Gert-Jan en Ivan samen het dubbel wisten te winnen, mogen we gerust een mirakel noemen, want in de 5e game kwamen zij van een grote achterstand terug; eerst 0 – 5 en later 3 – 8. Zij sleepten de partij er nog met 13 – 11 uit.

Na het dubbel was Dick kansloos tegen Paul. Dick kwam geen moment in de wedstrijd en Paul won dan ook verdiend. Ivan had het daarna lastig tegen Gert. Toch won Ivan de 1e en 2e game, maar in de 3e game werd hij compleet weggeslagen door Gert. Ook de 4e game ging naar Gert – zij het nipt – maar in de 5e game wist Ivan dan toch aan het langste eind te trekken.  Gert-Jan speelde vervolgens tegen Henk opnieuw een puike partij en won heel overtuigend. En dus stond het zomaar 6 – 1.

Maar kennelijk had team 3 wat teveel wisselgeld gebruikt – de drie vijfpitters tot dusver werden namelijk alle gewonnen – want in de drie laatste partijen wist Effect nog terug te komen. Eerst verloor Dick in match der routiniers tegen Gert. Laatstgenoemde sleepte de partij eruit met 9 – 11 in de 5e game. In de achtste partij leek Gert-Jan tegen Paul opnieuw op weg naar een eenvoudige overwinning, want hij nam knap een 2 – 0 voorsprong. Maar Paul bleef knokken voor een beter resultaat en sleepte de games 3 en 4 er met 10 – 12 uit. In de beslissende 5e game bleek de pijp bij Gert-Jan leeg, terwijl Paul zijn niveau wist vast te houden en daardoor met 6 – 11 won. In de laatste wedstrijd bleek Henk opnieuw een lastige tegenstander voor Ivan. In Mariënheem wist Ivan de partij er nog uit te slepen, maar vrijdag slaagde hij daar niet in. Henk won in vieren. Zo werd de uitslag alsnog 6 – 4 voor team 3, daar waar na 6 – 1 op meer was gerekend. Maar dat is ook tafeltennis.

Knap is het in ieder geval dat team 3 opnieuw ongeslagen bleef en de titelstrijd volhield. De concurrenten Wezep 1 en HTTV 2 troffen elkaar in Wezep waarbij HTTV met 4 – 6 wist te winnen. Daardoor staat HTTV nu één puntje voor op team 3 en geeft Wezep 1 wat terrein prijs; het staat nu derde op vier punten van team 3.
As. maandag staat in Den Ham de topper op het programma tussen HTTV 2 en Kampenion 3.


2e klasse   Kampenion 4  - Smash-In 1          7 – 3
Guido Wessels 3, Danny Visscher 2 en inv. Stefan Sijbesma 2


Tot de zeperd van vorige week in Wezep speelde team 4 een prima seizoen. Vrijdagavond was het zaak om nummer voorlaatst Smash-In 1 met liefst ruime cijfers te verslaan om het zelfvertrouwen weer wat op te krikken.

Om uiteenlopende redenen waren Pascal Bruins, Theo Hogenhorst en Jelmer van der Veen niet beschikbaar. Danny Visscher en Guido Wessels waren dat wel en zij kregen gezelschap van invaller Stefan Sijbesma (team 6). Smash-In 1 speelde met Albert Dijkstra, Swier Oosterhuis en Sven Kaptein.

Na het dubbel stond het 2 – 2. Danny wist geen raad met het onconventionele spel van Albert. Met Albert moet je (schuif)rally’s zien te vermijden en zo min mogelijk met backspin spelen. Daar was Danny duidelijk nog niet van op de hoogte. Guido versloeg Swier in vieren en Stefan was nipt de betere tegen Sven: 11 – 4 in de 5e game.
In het dubbel moesten Danny en Guido hun tegenstanders Albert en Swier feliciteren na een nipte nederlaag in vijven.

Na het dubbel ging het wat beter met team 4. Sterker nog, alleen Stefan moest zich nog eenmaal gewonnen geven en wel tegen Swier die een knappe overwinning behaalde. De overige vijf partijen leverden viermaal een 3 – 0 en eenmaal een 3 – 1 op. Zo boekte team 4 een regelmatige 7 – 3 zege op de gasten uit Ens.
Toch is het triest om te constateren dat Smash-In 1 – weliswaar in geheel andere samenstelling – enkele jaren geleden een concurrent was van Kampenion 1 in de 1e klasse, terwijl het nu om handhaving vecht in de 2e klasse in een poule waar het tegen Kampenion 4 uitkomt.
Guido bleef ongeslagen en Danny en Stefan wonnen ieder tweemaal.
Komende vrijdag gaat team 4 – net als team 2 – in Elburg op bezoek en wel bij Batfighters 2.


3e klasse   Kampenion 5  - Emmeloord 1       1 – 9
Simon van der Woude 1; Jan Beks 0 en Gerard Palland 0


Team 5 staat al het hele seizoen bovenaan in de 3e klasse A. Vorige week wist het de voorsprong uit te breiden tot zeven punten. En dat was maar goed ook, want in de aanloop naar de wedstrijd tegen Emmeloord 1 werd bekend dat bij de Emmeloorders Johan Lieftink zou meedoen vanwege vakanties e.d. van de reguliere spelers. Vooraf weet je dan dat je normaal gesproken al drie of vier punten inlevert, al naar gelang het feit of Johan ook dubbelt of niet. In plaats van 5 – 5 of 6 – 4 kun je dan zomaar tegen een 3 – 7 nederlaag aanlopen.

Team 5 speelde met Simon van der Woude, Gerard Palland en Jan Beks. Emmeloord 1 dus met Johan Lieftink, Michéle van der Lei en Eddie van den Berg, invaller uit team 2, maar eigenlijk ook deel uitmakend van dit team.

Kun je als koploper vrij goed tot goed spelen, met 1 – 9 verliezen en dus toch kansloos van tafel worden gemept? Het antwoord is JA! Niet alleen de vier punten uit de partijen waar Johan bij betrokken was, gingen verloren. Nee, door de aanwezigheid van Johan – die ook als coach het spelletje goed ziet – speelden (vooral) Michéle en ook Eddie zeker een klasse beter dan normaal. In Emmeloord was Michéle nog kansloos tegen Gerard en Simon, maar vrijdag kwam zij geen moment in de problemen en won zij haar partijen eenvoudig. Eddie speelde aan Emmeloorder kant twee vijfpitters waarvan hij er één met 11- 9 in de 5e game won (van Gerard) en één met diezelfde cijfers verloor (van Simon).
Verder boden Gerard en Simon in het dubbel verrassend goed partij aan Eddie en Johan. Pas na vijf games moesten zij zich gewonnen geven.

Zo leed team 5 dus een kansloze nederlaag, terwijl de spelers helemaal niet slecht stonden te spelen. Het meedoen en de aanwezigheid van Johan Lieftink bleek doorslaggevend. Vervelend dat dit team 5 overkomt, want dit kan het team aan het eind van het seizoen de titel kosten. Tegen een Emmeloord zonder Johan had team 5 minstens drie punten meer gepakt en dat kunnen straks dure punten zijn.
Team 5 is nog wel koploper, maar het zag de achtervolgers dichterbij komen. Smash ’70 6 heeft twee punten achterstand en Emmeloord nu drie. Dat worden nog spannende weken.
Komende vrijdag gaat team 5 in Hattem op bezoek bij Smash ’70 6.


3e klasse   Kampenion 6  - Leogang 1           3 – 7
Stefan Sijbesma 2 en Arie Hup 1; Anja Ringenier 0


Team 6 draait dit seizoen prima mee. Vanaf wedstrijd één staat het bij de bovenste drie en sinds enkele weken is het zelfs tweede. Weliswaar op enige afstand van koploper Leogang 1, maar toch. Afgelopen dinsdag kwam datzelfde Leogang op bezoek.

Team 6 speelde met Arie Hup, Stefan Sijbesma en Anja Ringenier. Koploper Leogang speelde met Johan Wiebenga, Koos Dorst en Rin van Dijk in de sterkste opstelling.

Na het dubbel stond het 2 – 2. Team 6 nam brutaal een 2 – 0 voorsprong via zeges van Arie (nipt in vijven op Johan) en Stefan (in vieren op Koos). Anja was vervolgens kansloos tegen Rin en ook het dubbel ging kansloos verloren. Arie en Stefan wonnen weliswaar en game, maar de drie andere gingen ruim naar Koos en Rin.

Na het dubbel wist alleen Stefan nog een puntje te pakken door Johan 'in straight games’ te verslaan. In de vijf andere partijen wist alleen Arie er tegen Koos nog een spannende wedstrijd van te maken. De andere partijen gingen in drieën naar Leogang.
Aan Kamper kant kwamen Stefan en Arie goed mee met de gasten uit Nunspeet. Anja miste duidelijk wedstrijdritme. Met een wedstrijdje eens in de drie weken red je het niet in de 3e klasse. Daarvoor is het niveau te hoog. Met het nodige speelritme moet Anja in haar eerste seizoen 3e klasse wel 1 uit 3 kunnen spelen, maar zonder ritme is dat veel te hoog gegrepen.
Leogang 1 heeft zich via de 3 – 7 zege al vrijwel verzekerd van de titel. Team 6 kan zich richten op plaats twee. Het moet daarvoor afrekenen met Heino 6.
As. dinsdag speelt team 6 opnieuw thuis en wel tegen Wham 1.


4e klasse   Kampenion 7  - Batfighters 3       2 – 8
Harm Bosman 1 en Martijn Haanappel 1; met twee spelers gespeeld


Team 7 is dit seizoen niet sterk genoeg voor de nummers 1 (Batfighters 3) en 2 (Emmeloord 2) en te sterk voor de andere teams. Afgelopen dinsdag kwam koploper Batfighters 3 op bezoek. En dan is het natuurlijk zuur als je met twee spelers aan de wedstrijd moet beginnen. Ik ga hier maar niet uitweiden over het hoe en waarom, maar ik vind het een sneu gebeuren.

Voor team 7 kwamen Harm Bosman en Martijn Haanappel in actie. Voor Batfighters 3 speelden Gerrit van der Poll, Hetty Kamphorst en Hans Jurriëns.

Harm en Martijn gaven de koplopers naar de mogelijkheden partij, maar konden uiteraard de 0 – 3 achterstand niet corrigeren. Daarvoor zijn de Elburgers te sterk. Drie partijen moesten na drie games worden beslist en Martijn wist er daarvan één naar zich toe te trekken, namelijk de laatste partij van de avond tegen Hans. Daarvoor had ook Harm al van Hans gewonnen, maar dan in vieren. De andere twee vijfpitters gingen naar de bezoekers.
Team 7 verloor de wedstrijd dus met 2 – 8 en pakte met twee spelers dus maar één puntje minder dan met drie spelers eerder in Elburg.

De punten moet team 7 dan ook niet tegen Batfighters 3 en Emmeloord 2 pakken. Maar die beide tegenstanders heeft het nu in ieder geval gehad. De resterende drie wedstrijden kan het zich richten op de teams die onder zich staan.
As. dinsdag speelt team 7 thuis tegen Zwartsluis 3.


5e klasse   Kampenion 8  - DTV ’84 5             4 – 6
Henny Boxman 2, Mattias Beimers 1 en Pjotr van Spelden 1


Team 8 heeft dit seizoen al menigeen weten te verbazen met bijzondere wedstrijden. Inhaalraces na achterstanden en knappe zeges, maar ook een ruime nederlaag in de topper tegen Hoonhorst 3. Afgelopen vrijdag kwam DTV ’84 5 op bezoek dat na een matige competitiestart de weg naar boven heeft gevonden.

Team 8 speelde in de inmiddels vertrouwde opstelling met Pjotr van Spelden, Mattias Beimers en Henny Boxman. De gasten uit Dalfsen speelden met Sjonny Lubbers, Niels Mulder en (moeder) Trientje Lubbers.

De wedstrijd van vrijdagavond past eigenlijk wel weer in het seizoen dat team 8 speelt. Het kwam met 0 – 1 achter, vervolgens 2 – 1 voor, daarna met 2 – 3 achter, weer later met 4 – 3 voor om uiteindelijk de wedstrijd nog met 4 – 6 te verliezen.
In het dubbel wisten Mattias en Pjotr een 2 – 0 voorsprong in games tegen Sjonny en Niels niet te verzilveren. De gasten trokken met 14 – 16 in de beslissende 5e game alsnog aan het langste eind. Datzelfde overkwam Mattias in zijn partij tegen Trientje. Aan Dalfser kant bleek Sjonny te sterk en daarmee doorslaggevend.
Henny pakte deze avond twee punten en Mattias en Pjotr ieder één.
Door de 4 – 6 nederlaag zakt team 8 naar plaats 3 en moet het de teams uit Dalfsen voor zich dulden: Hoonhorst 3 en DTV ’84 5.
As. dinsdag gaat team 8 op bezoek bij ’s-Heerenbroek 4.


5e klasse   Kampenion 9  - BAS 1                  6 – 4
Gerard Wessels 3, Anne van der Haar 2 en Alice Ringenier 1


Ook team 9 staat al het hele seizoen bij de bovenste drie en sinds enkele weken zelfs op plaats twee. Afgelopen dinsdag kwam BAS 1 uit Biddinghuizen op bezoek.

Team 9 speelde met Alice Ringenier, Anne van der Haar en Gerard Wessels. BAS 1 had Jan Haandrikman, Otto de Jonge en Marco Slijters meegenomen.

Het werd een vrij snelle wedstrijd tussen beide teams. Na het dubbel stond team 9 op een 3 – 1 voorsprong. De eerste drie enkelpartijen leverden winst op. Alice versloeg Jan in vieren, Anne wist pas in de 5e game afstand te nemen van Otto en Gerard liet zich feliciteren na vier games tegen Marco.
In het dubbel hadden Alice en Gerard niet al teveel in te brengen tegen Marco en Otto.

Na het dubbel gingen de partijen over en weer naar team 9 en BAS 1, zodat aan het eind van de avond een 6 – 4 overwinning op het wedstrijdformulier stond. Ditmaal was Gerard – vorige week nog puntloos tegen Emmeloord 3 – de grote man met drie zeges. Anne pakte twee punten en Alice één. Al met al een terechte uitslag.
Een dag later bleek koploper Emmeloord 3 met 2 – 8 te hebben gewonnen bij Harderwijk 6. De koploper speelde met een invaller uit de 4e klasse en Harderwijk met een invaller uit de 6e klasse. Commentaar overbodig.
Komende dinsdag speelt team 9 opnieuw een thuiswedstrijd en wel tegen Nevanco 1 uit Hasselt.


Een nipte positieve balans dus in week 44. Tegenover de vier nederlagen stonden vijf overwinningen, maar vooral omdat de teams 1, 2, 3 en 4 tot winst kwamen, overheerst het goede gevoel. En dat werd nog eens versterkt door het feit dat team 1 zich voor de promotiegroep wist te plaatsen. Een keurige prestatie. Komende week spelen de dinsdagteams thuiswedstrijden en spelen de vijf van de zes vrijdagteams op locatie. Team 1 is het enige vrijdagteams dat komende vrijdag thuis speelt. Ik herhaal hier nog eens de oproep dat support voor ‘onze jongens’ van harte welkom is in de wedstrijd tegen de ongenaakbare koploper Entac 1! Volgend weekend hoop ik mij weer te melden!


Jan Ringenier,
wedstrijdsecretaris senioren
Kampenion

Reacties  

#1 Mattias Beimers 04-11-2012 20:31
Weer eens een mooi verslag Jan, bedankt!

En HARTELIJK GEFELICITEERD RALPH!
Citeer

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar