FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Ook in week 45 zouden alle negen seniorenteams weer in actie komen. Zouden, want de tegenstander van team 9 kwam niet opdagen. Van de andere acht ontmoetingen eindigden er liefst vijf in een puntendeling. Daarnaast waren er twee nederlagen en slechts één overwinning. Die kwam op het conto van team 7. Ik neem de wedstrijden weer met je door.

Hoofdklasse   Kampenion 1   - Entac 1         3 – 7
Ton Ringenier 2 en Jeroen Rotman 1; inv. Ivan Hollander 0

Team 1 behaalde vorige week – als vierde – de promotiegroep in de Hoofdklasse, wat een mooie prestatie is voor het debuterende team. Dat betekende dat team 1 deze week direct kon aantreden tegen aanstaand kampioen Entac 1 uit Enschedé. Een heel zware tegenstander dus.

Omdat bij Entac op vrijdag 9 november drie van de vier spelers verhinderd waren, deed Entac het verzoek of de wedstrijd op dinsdag 6 november kon worden gespeeld. Team 1 kon en wilde wel meewerken, ook al realiseerde Jordy zich naderhand dat hij die avond zelf verhinderd was.

Team 1 speelde daarom met Ton Ringenier, invaller Ivan Hollander (team 3) en Jeroen Rotman. Entac 1 had Thijs Smit, René Ticheler en Mark van Stralen meegenomen.

Het werd een wedstrijd met twee verschillende gezichten. De ontmoetingen tussen Ton, Ivan en Jeroen met kopman Thijs Smit waren snel voorbij. Thijs bleek simpelweg minstens één maat te groot. Maar dat is geen schande, want Thijs heeft jarenlang landelijk gespeeld met als uitschieter zelfs een seizoen eredivisie toen het oorspronkelijk team 1 van Argus wegviel en Thijs met team 2 plotseling team 1 werd. Thijs kwam dinsdagavond geen moment in de problemen en hoefde zelfs geen game af te staan.

De andere zeven partijen gaven veel meer strijd te zien en het was goed om te constateren dat Ton, Ivan en Jeroen  prima mee kwamen. Ton versloeg vrij overtuigend Mark en René en pakte daarmee twee prima overwinningen. Jeroen wist Mark ook te verslaan met het dwingende en drukvolle spel zoals we graag van hem zien. In zijn partij tegen René kon hij het net niet bolwerken, want die ging met 9 – 11 in de 5e game naar Entac.
Ook Ivan kwam prima mee. In zijn eerste – en misschien wel beste partij – van de avond kwam hij tegen René heel knap van een 0 – 2 achterstand terug. Ook de 5e game ging enige tijd gelijk op, maar in de finale van de game wist René – die af en toe fabelachtige backhands slaat – door te drukken: 7 – 11. In zijn partij tegen Mark had Ivan ook winstkansen. Na vier games (14 – 14, 11 – 8, 11 – 6 en 4 – 11) stond het 2 – 2 en dus moest opnieuw een 5e game de beslissing brengen. In die game waren er wisselende kansen, maar helaas voor Ivan en team 1 stuiterde het balletje voor Mark net de goede kant op: 9 – 11.
In het dubbel namen Jeroen en Ton het op tegen René en Thijs. De 1e game ging ruim naar de gasten, maar daarna was er meer evenwicht. Uiteindelijk wisten de gasten toch met 1 – 3 te winnen.

De wedstrijd eindigde dus in een 3 – 7 nederlaag voor team 1. Maar de winst was – wat mij betreft – de constatering dat Ton, Jeroen en Ivan er tegen Mark en René een serieuze wedstrijd van wisten te maken. Dat zijn toch sterke spelers naar Hoofdklassebegrippen. Thijs was – als aangegeven – minsten één maatje te groot. Maar over de nederlagen tegen hem hebben Ton, Ivan en Jeroen dan ook geen moment wakker gelegen.
Het vertoonde spel geeft hoop en moed voor de resterende twee wedstrijden en het volgend seizoen. Want zoals het er nu naar uitziet wordt die Hoofdklasse er volgend seizoen sterker op met twee sterke kampioenen uit de Promotieklasse; waarschijnlijk DTV ’84 1 en Effekt ’74 1 of wellicht nog Trias 1.
As. vrijdag speelt team 1 een thuiswedstrijd tegen Torenstad 1, het andere topteam in de Hoofdklasse.1e klasse   Batfighters 1   - Kampenion 2    5 – 5
Robin Lieftink 2, Gerben Wolterink 2 en Gertjan Wessels 1

Team 2 is de soevereine koploper in de 1e klasse D. De voorsprong op achtervolger Heino 1 is de afgelopen weken opgelopen tot zeven punten en bovendien is het onderlinge resultaat ook nog eens in het voordeel van team 2. Afgelopen vrijdag ging team 2 in Elburg op bezoek bij Batfighters 1 dat in eigen huis sterk acteert.

Team 2 speelde met Robin Lieftink, Gerben Wolterink en Gertjan Wessels. Batfighters 1 trad aan met Stefan Vlieger, René Vlieger en Arjen Koops.

Dat de ene wedstrijd de andere niet is, werd afgelopen vrijdag in Elburg wel duidelijk. De eerste wedstrijd in Kampen eindigde in een heel eenvoudige 8 – 2 zege voor team 2. Nu leken de rollen enige tijd omgedraaid. Na het dubbel stond Batfighters 1 namelijk op een 3 – 1 voorsprong. Robin verloor in vieren van Stefan, Gerben had evenveel games nodig om (broer) René te verslaan en Gertjan en Arjen speelden ook vier games waarin Arjen de sterkste bleek.
In het dubbel troffen Gerben en Gertjan de tweeling René en Stefan. Ook deze partij ging – het wordt eentonig – over vier games, die heel close waren. Uiteindelijk ging de zege naar René en Stefan en zo stond het dus 3 – 1.

Na het dubbel bracht Robin zijn team terug in de wedstrijd door René in drieën te verslaan. Misschien was Robin ‘warm gespeeld’ door zijn eerdere partij tegen Stefan. Diezelfde Stefan bracht het verschil echter weer op twee door Gertjan ‘in straight games’ terug te wijzen. De eerste twee games gingen in de verlenging met twee punten verschil naar Stefan, maar in de 3e game wist hij het verschil te maken: 4 – 2. Gerben en Arjen maakten er vervolgens een heuse thriller van. Niet helemaal onverwacht stond het na vier games 2 – 2. In de beslissende game bleek Gerben met 10 – 12 het gelukkigst: 4 – 3.

Gertjan had – net als Robin – beter het oog in het spel van René dan in dat van Stefan. Het kan ook zijn dat degene van de tweeling die als eerste zijn partijen afwerkt in het voordeel is, omdat de speltypes van de beide tweelingbroers toch wel op elkaar lijken. Wie het weet, mag het zeggen. Feit was in ieder geval dat Gertjan René in vier games wist te verslaan: 4 – 4. Robin zette zijn team voor het eerst deze avond op voorsprong via een keurige 3 – 1 zege op ‘noppie’ Arjen: 4 – 5. In de laatste partij van de avond ondervond ook Gerben de kracht van Stefan. En dus gaat mijn verhaal over dat wellicht bepalend is wanneer je wie van de tweeling ontmoet niet op. Kennelijk stak Stefan deze avond gewoon in een betere vorm dan René. Laat ik maar niet al te ingewikkeld doen. Gerben won nog wel de 1e game, maar moest daarna het hoofd buigen voor Stefan die met 3 – 1 won. Zo eindigde de wedstrijd in een puntendeling: 5 – 5. Op die puntendeling valt niets af te dingen.

Naderhand werd bekend dat achtervolger Heino 1 een maximale overwinning had geboekt op nummer voorlaatst De Brug 1. Zo is de voorsprong van zeven punten ineens geslonken tot twee. Net alsof je met een waterijsje tegen het middaguur een wandeling maakt in de Sahara. Team 2 is er dan ook nog niet. Sterker nog, volgende week speelt team 2 op locatie bij nummer vier Trias 3, terwijl Heino nummer laatst Swift (D) 1 ontvangt. Kortom, de competitie is nog niet gespeeld.1e klasse   HTTV 2   - Kampenion 3               5 – 5
Ivan Hollander 3, Dick Hoekman 1 en Nick Kuipers 1

Met team 3 heeft Kampenion nog een team in de 1e klasse. Wat een weelde. En ook dat team doet keurig bovenin mee. Het staat zelfs tweede en afgelopen maandag ging het op bezoek bij koploper HTTV 2. Een heel belangrijke wedstrijd dus voor beide teams.

Namens team 3 kwamen Ivan Hollander, Nick Kuipers en Dick Hoekman in actie. HTTV speelde met Rutger Hesseling, Jeltje Elsinga en Erik Netters.

In de 1e partij stonden direct de twee kopmannen van deze avond tegenover elkaar: Ivan en Rutger. Bij HTTV ontbrak Michel Offringa immers. Na een taaie partij wist Ivan de zege op te eisen en zijn team op een belangrijke 0 – 1 voorsprong te zetten. In de 2e partij verraste Jeltje Nick met prima spel. Zozeer zelfs dat Nick diezelfde Jeltje moest feliciteren. Dick bracht team 3 weer op voorsprong via een zege op Eric.
Het dubbel leverde winst op voor HTTV 2.

Na het dubbel ondervond ook Ivan dat Jeltje deze avond prima op dreef was. Zij speelde ongeveer een klasse beter dan tijdens de wedstrijd in Kampen. Ivan werd gedwongen een 5e game te spelen waarin Jeltje in het begin een voorsprong pakte. Ivan kwam echter nog knap terug en sleepte de partij er nog uit: 2 – 3.
De tweede helft ging met 3 – 2 naar HTTV 2. Alleen Ivan en Nick – beiden van Eric – wisten nog een partij te winnen. Dick verloor van Rutger en Jeltje en Nick moest diezelfde Rutger feliciteren in de laatste partij van de avond. Zo deelden beide teams dit seizoen voor de tweede maal de punten. De competitie blijft spannend. HTTV 2 heeft nog steeds één puntje voorsprong op Kampenion 3 en vijf op Wezep 1. Het programma van de Hammers lijkt op het oog wat minder lastig voor wat dat waard is.
Komende vrijdag gaat team 3 in Hattem op bezoek bij het onberekenbare Smash ’70 2. De Hattemers hebben weer hoop op handhaving gekregen en dat kan betekenen dat zij in de sterkste formatie aantreden om die kans op handhaving te vergroten.2e klasse   Batfighters 2   - Kampenion 4    5 – 5
Pascal Bruins 2, Jelmer van der Veen 2 en Theo Hogenhorst 1

Team 4 speelde dit seizoen een prima serie van vier wedstrijden. Maar sinds de uitwedstrijd tegen DE titelkandidaat is het team enigszins van slag. De punten worden moeizamer bijeen geslagen. Toch staat het nog altijd tweede. Afgelopen vrijdag ging het – net als team 2 – in Elburg op bezoek; team 4 trof daar Batfighters 2 dat vierde stond.

Team 4 speelde met Theo Hogenhorst, Jelmer van der Veen en Pascal Bruins. Batfighters 2 heeft ook dit seizoen weer personele problemen. Het moest dan ook met een invaller aantreden in de persoon van Piet Tadema (team 3). Gert Ruyter en Gerard Tomassen waren wel beschikbaar.

De eerste drie enkelpartijen leverden voor team 3 winst op. Theo versloeg Piet in vier games, Jelmer stond tegen de sterke Gert zelfs geen game af en Pascal boekte een keurige 1 – 3 zege op Gerard.
In het dubbel hadden Jelmer en Pascal weinig kans tegen Gerard en Gert waardoor het 1 – 3 stond.

Na het dubbel moest Theo zich tegen Gert in vier games gewonnen geven. Pascal herstelde de marge van twee weer door invaller Piet vrij eenvoudig in drieën te verslaan. Jelmer speelde vervolgens een moeizame partij tegen Gerard. Jelmer kwam niet verder dan winst in de 2e game en zo stond het dus 3 – 4 in het voordeel van team 4.

Pascal speelde in zijn laatste partij een heel spannende ‘pot’ tegen Gert. Na 7 – 11, 11 – 7,11 – 7 en 4 – 11 stond het 2 – 2. Helaas voor Pascal en team 4 ging de beslissende game met 11 – 9 naar Gert die de stand weer in evenwicht bracht: 4 – 4. Gerard bracht zijn team voor het eerst op voorsprong door Theo in ‘battle of the good oldies’ met 3 – 0 te verslaan; twee van de drie games gingen overigens met twee punten verschil naar Gerard. Jelmer herstelde in de laatste partij het evenwicht weer door Piet in vieren te verslaan: 5 – 5. Een uitslag waar beide teams volgens mij wel vrede mee konden hebben.
Team 4 ziet nu Wezep 3 langszij komen dat – vanwege een positief onderling resultaat – zelfs de tweede plaats heeft overgenomen.
Team 4 speelt komende vrijdag de uitwedstrijd bij Hoonhorst 1.3e klasse   Smash ’70 6   - Kampenion 5      5 – 5
Gerard Palland 3 en Jan Ringenier 2; Jan Beks 0

Team 5 komt uit in een merkwaardige poule. De 3e klasse a is namelijk een poule waarin alle teams – met uitzondering dan van Harderwijk 4 – van elkaar kunnen winnen. Verder heeft team 5 dit seizoen al driemaal verloren – met als dieptepunt vorige week de kansloze 1 – 9 nederlaag tegen Emmeloord 1 – maar het staat nog steeds bovenaan. Afgelopen vrijdag ging het in Hattem op bezoek bij Smash ’70 6.

Team 5 speelde met Gerard Palland, Jan Beks en Jan Ringenier die onverwacht – met Stefan Sijbesma was al een invaller geregeld – toch van de partij kon zijn. Smash ’70 6 deed het met Wouter van Halm, Auke van Selling en (broer) Wim van Selling.

Na het dubbel stond het 2 – 2. Gerard versloeg ‘Benjamin’ Wouter die zeker niet slecht stond te spelen, maar het hoofd moest buigen voor de geroutineerde Gerard. Jan B. leed vervolgens een vrij kansloze nederlaag tegen Auke waarna Jan R. een degelijke partij speelde Wim en de 1 – 2 op het wedstrijdformulier liet schrijven. In het dubbel namen de Jantjes het op tegen de broers. En dit werd een heel lange partij. Wat te denken van de gamestanden 15 – 13, 15 – 17, 9 – 11 en 21 – 19. De Jantjes hadden in de 4e game wedstrijdpunten, maar wisten die niet te verzilveren. Ook de 5e game was er één met wisselende kansen, maar het waren uiteindelijk de broers die de Jantjes versloegen met 11 – 8. Zo stond het dus 2 – 2 waar het ook 1 – 3 had kunnen staan.

Na het dubbel demarreerde team 5 naar 2 – 4. Gerard speelde een prima partij tegen Auke. Hij gaf Auke nauwelijks kans om diens favoriete aanvallende spel te spelen en wist zelf regelmatig zijn sterke forehand in stelling te brengen. Gerard won dan overtuigend in drieën. Jan R. had het daarna lastig tegen Wouter, maar had het geluk dat hij de 1e game er met 11 – 13 wist uit te slepen. Ook de 2e ging nipt naar Jan (11 – 13) waarna hij in de 3e game het verschil wist te maken. Jan B. speelde hierna tegen Wim en beiden wonnen een game met de cijfers 11 – 5. Wim wist daarna echter door te drukken, mede omdat Jan te gretig was waardoor hij teveel fouten maakte: 3 – 4.

In de achtste partij troffen Jan R. en Auke elkaar. Dit werd een boeiende partij waarin uiteindelijk Auke met 12 – 10 in de 5e game het gelukkigst was. Gerard bracht daarna tegen Wim zijn team weer op voorsprong door een soevereine zege op Wim. Jan B. had in de laatste partij tegen Wouter kansen om zijn team de 4 – 6 zege te bezorgen, maar hij liet Wouter met 13 – 11 in de beslissende game ontsnappen waardoor beide teams de punten deelden.

Er had ietsje meer ingezeten getuige het feit dat de drie vijfpitters alle naar Smash ’70 6 gingen. Met nog twee wedstrijden te gaan wordt het spannender en spannender in de 3e klasse A. vier teams staan binnen vier punten van elkaar; team 5 is nog steeds koploper met twee punten voorsprong op Emmeloord 1 en Smash ’70 6.
Komende vrijdag gaat team 5 op bezoek bij Wezep 4.3e klasse   Kampenion 6   - Wham 1             5 – 5
Arie Hup 3 en Stefan Sijbesma 2; Hans van den Berg 0

Team 6 is – ondanks de nodige personele problemen – bezig aan een goed seizoen. Het staat sinds enkele weken op plaats twee en dat is keurig. Afgelopen dinsdag kwam nummer laatst Wham 1 uit Nieuwleusen op bezoek.


Team 6 speelde met Hans van den Berg, Arie Hup en Stefan Sijbesma. Wham 1 bracht Lucas Drogt, Richard Mulder en Theo de Graaf achter de tafel.

De wedstrijd kende een wat merkwaardig verloop, omdat Arie bijtijds weg moest en – in goed overleg – zijn wedstrijden vrij snel achter elkaar speelde. Voor Arie pakte dit goed uit, want hij won zijn drie enkelpartijen heel knap. Toen hij naar huis ging, stond zijn team dan ook op een ruime voorsprong: 4 – 1. Maar helaas voor team 6 gingen de partijen daarna bijna allemaal verloren. Alleen Stefan wist nog één puntje te pakken via een 3 – 1 zege op Lucas. De overige partijen gingen verloren waardoor team 6 tegenstander Wham 1 een gelijkspel moest toestaan: 5 – 5.
Vijf partijen hadden vijf games nodig om een winnaar aan te wijzen en slechts één daarvan leverde winst op. Daar ging voor team 6 dan ook vooral mis.
Nummer drie Heino 6 kwam ook niet verder dan een gelijkspel, zodat team 6 nog steeds tweede blijft.
Komende donderdag staat die tweede plaats op het spel als team 6 op bezoek gaat bij datzelfde Heino 6.4e klasse   Kampenion 7   - Zwartsluis 3      8 – 2
Harm Bosman 3, Martijn Haanappel 2, Marco Ilbrink 2 en dubbel 1

Team 7 heeft de beide titelkandidaten ook in de tweede competitiehelft al weer gehad en speelt dus nog tegen de nummers 4, 5 en 6. Het staat immers zelf al geruime tijd op plaats drie. Afgelopen dinsdagavond kwam Zwartsluis 3 op bezoek.


Harm Bosman, Marco Ilbrink en Martijn Haanappel kwamen namens team 7 in actie, terwijl Wout van Dalfzen, Wietze Bakker en Christophe Meijer het voor Zwartsluis 3 moesten doen.

De start van de wedstrijd bleek naderhand doorslaggevend. De eerste drie enkelpartijen gingen namelijk alle over de volle vijf games. In al die gevallen ging de beslissende game (ruim) naar team 7. Zo stond het dus 3 – 0 waar het ook 1 – 2 had kunnen staan.
In het dubbel hadden Harm en Marco vier games nodig om Wout en Wietze te verslaan: 4 – 0.


Na het dubbel boekte Marco een zege ‘in straight games’ op Wout. Daarna maakte Harm een valse start tegen Christophe, of verraste laatstgenoemde Harm. Hoe het ook zij, Christophe nam een 0 – 2 voorsprong. Daarna kwam Harm beter in zijn spel en won hij drie games op rij. Martijn speelde vervolgens opnieuw een vijfpitter tegen Wietze. Martijn nam een 2 – 0 voorsprong na tweemaal 11 – 9. De games 3 en 4 gingen weer nipt naar Wietze met 13 – 15 en 9 – 11. In de beslissende game bleek Wietze de sterkste met 7 – 11. Zo stond Zwartsluis 3 dan eindelijk op het wedstrijdformulier: 6 – 1.

Christophe kreeg daardoor blijkbaar inspiratie, want hij versloeg Marco overtuigend met 0 – 3. De laatste twee partijen waren echter toch weer voor team 7. Eerst versloeg Martijn Wout met 3 – 1 en datzelfde deed Harm in de laatste partij van de avond tegen Wietze. Zo boekte team 7 toch nog een ruime overwinning: 8 – 2. Maar ik ben ervan overtuigd dat een aantal spelers nog wel even heeft teruggedacht aan de eerste drie enkelpartijen deze avond.
Komende vrijdag speelt team 7 een uitwedstrijd tegen Smash ’70 8.5e klasse   ’s-Heerenbroek 4   - Kampenion 8    6 – 4
Henny Boxman 3 en Mattias Beimers 1; Pjotr van Spelden 0

Team 8 presteert vrij goed maar ook vrij wisselvallig dit seizoen. Goede uitslagen worden afgewisseld met tegenvallende. Misschien heeft de leeftijd van Mattias en Pjotr daar wat mee te maken. Een ding is zeker, aan de vastheid van Henny ligt het niet, want hij is wekelijks goed voor 2 tot 3 punten. Afgelopen dinsdagavond ging team 8 op bezoek bij nummer laatst ’s-Heerenbroek 4.

Team 8 speelde weer in de vertrouwde samenstelling met Pjotr van Spelden, Mattias Beimers en Henny Boxman. ’s-Heerenbroek 4 deed het met Irma van Ittersum Henniphof, Jan Bos en Wilhelm van Lenthe.


Na het dubbel stond team 8 op een 3 – 1 achterstand. Pjotr kwam tekort tegen Irma en Mattias verloor een hangpartij tegen Jan. Henny bracht zijn team terug in de wedstrijd via een 0 – 3 zege op Wilhelm.
In het dubbel namen Mattias en Pjotr het op tegen Irma en Wilhelm. Na vier games stond het 2 -2 en dus moest een 5e game de beslissing brengen. Daarin wisten Irma en Wilhelm het verschil te maken.

Toen Pjotr na het dubbel met 3 – 1 van Jan verloor stond het zelfs 4 – 1 in het voordeel van de rode lantaarndrager. Henny bracht zijn team vervolgens opnieuw dichterbij door Irma met 0 – 3 kansloos te laten. Mattias volgde dit goede voorbeeld en versloeg Wilhelm met 1 – 3 waardoor het 4 – 3 stond, nog altijd in het voordeel van ’s-Heerenbroek 4.

Henny scoorde de gelijkmaker voor team 8 via een 1 – 3 zege op Jan, na de 1e game nipt te hebben verloren. Helaas voor team 8 ging het in de laatste partijen alsnog mis. Eerst verloor Pjotr in drie nipte games van Wilhelm en in de laatste partij verloor Mattias ongelukkig van Irma getuige de gamestanden 11 – 6, 11 – 8, 4 – 11, 10 – 12 en 11 – 9.

Zo leed team 8 dus een 6 – 4 nederlaag. De nederlaag was wat geflatteerd, want de drie vijfpitters gingen alle naar ’s-Heerenbroek 4. Voor zover dit nog niet het geval was, is de titel voor team 8 nu wel uit beeld. Die gaat naar een team uit Dalfsen: of Hoonhorst 3, of DTV ’84 5.
Team 8 speelt as. vrijdag de uitwedstrijd tegen koploper Hoonhorst 3.5e klasse   Kampenion 9   - Nevanco 1         b.n.o.

Voor team 9 stond afgelopen dinsdagavond de thuiswedstrijd tegen Nevanco 1 uit Hasselt op het programma. Kennelijk waren de spelers van Nevanco in de veronderstelling dat dit niet het geval was, want team 9 – dat zelfs met alle vier spelers Alice, Anne, Gerard en Rense aanwezig was – wachtte tevergeefs op de gasten. B.n.o. staat dan ook voor bezoekers niet opgekomen.

Door dit ‘geintje’ en de eerdere perikelen rond de thuiswedstrijd tegen Harderwijk 6 moeten de spelers van team 9 in de komende twee weken maar liefst vier wedstrijden afwerken: twee per week. Heel vervelend.
Komende dinsdag speelt team 9 thuis tegen Harderwijk 6 en as. vrijdag gaat het op bezoek bij Heino 9.De balans viel deze week dus nipt negatief uit. Opvallend waren de vijf puntendelingen die we konden noteren. Dat gebeurt niet zo vaak. Ondanks de nipt negatieve balans deze week blijven de teams goed meedraaien. De minst goede klassering is nog steeds een vierde plaats van team 1 (in een – oorspronkelijke – poule van acht). Maar het behaalde wel mooi de promotiegroep. De overige acht teams vinden terug op tenminste een derde plaats. Een aantal teams heeft nog steeds titelkansen, met name de teams 2, 3 en 5. Volgende week hoop ik mij weer te melden!Jan Ringenier,
wedstrijdsecretaris senioren
Kampenion

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar