FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


In week 46 kwamen alle negen seniorenteams in actie en team 9 zelfs tweemaal. De tien wedstrijden leverden een duidelijk positieve balans op met 8x winst en 2x verlies. Nog steeds doet een aantal teams mee voor de titel. Voor die teams blijft de spanning er dus nog even in. Voor degradatie hoeft geen enkel team te vrezen, want de minst goede klassering is een derde plaats. Ik neem de resultaten weer met je door.


Hoofdklasse   Kampenion 1   - Torenstad 1                       9 – 1
Jordy ten Have 3, Ton Ringenier 3 en Jeroen Rotman 3

Voor team 1 stond in de voorlaatste speelronde de laatste thuiswedstrijd op het programma en wel tegen Torenstad 1. Op verzoek van de tegenstander is de wedstrijd verplaatst van de vrijdagavond naar de zaterdagmiddag.

Team 1 speelde weer met Ton Ringenier, Jordy ten Have en Jeroen Rotman. Torenstad 1 speelde met Koen Molewijk, Marcel Korunka en invaller Gerbrand Pot. Op zich wat vreemd dat Torenstad met een invaller uit de 4e klasse verscheen, maar misschien was de nood op de vrijdagavond nog groter.

Het werd deze zaterdagmiddag nauwelijks een wedstrijd. Slechts drie partijen waren spannend. Die van Jordy tegen Koen, die van Ton tegen Marcel en het dubbel Jeroen/Jordy tegen Koen/Marcel. De beide enkelpartijen gingen in vijven naar Kampenion, maar het dubbel was voor Zutphen.
De overige partijen gingen (vrij) overtuigend naar team 1. Er waren behoorlijk wat belangstellenden op de wedstrijd afgekomen, maar zij kregen slechts bij vlagen een redelijk hoogstaande wedstrijd te zien.

Ton maakte het zichzelf tegen Marcel ‘onnodig’ moeilijk en won in vijven. De beide andere partijen waren bijna ‘walk-overs’ met de partij tegen Koen als hoogtepunt.
Jordy speelde juist een moeilijke partij tegen Koen en had ‘walk-overs’ tegen Gerbrand en Marcel. Vooral tegen Marcel sloeg hij een behoorlijk aantal ‘onmogelijke’ ballen zoals alleen hij kan. Een aantal backhands was achteraf alleen in de herhaling te volgen.
Jeroen had vanmiddag de minst moeilijke middag. Hij is dan ook niet in de problemen geweest al bleek Koen in staat om drie – van de vier – games goed partij te bieden. Naarmate het seizoen vordert, gaat Jeroen steeds beter spelen en dat is een prettige constatering.

Team 1 boekte dus een veelzeggende 9 – 1 zege. Door de ruime zege is Entac 1 al kampioen geworden voordat het aan de wedstrijd in Apeldoorn tegen De Veluwe 2 begin. Felicitaties aan het team uit Enschedé! Bovendien neemt team 1 nu de 2e plaats over van Torenstad. Beide teams hebben evenveel punten, maar het onderlinge resultaat is na vandaag in het voordeel van team 1. Inmiddels - het is nu zaterdagavond - blijkt de wedstrijd De Veluwe 2 - Entac 1 opnieuw in 5 - 5 te zijn geëindigd. Dat betekent dat Kampenion 1, de Veluwe 2 en Torenstad 1 nu gedrieën evenveel punten hebben. Op basis van de onderlinge resultaten staat team 1 tweede.
Team 1 sluit de competitie volgende week zaterdag af met een uitwedstrijd bij De Veluwe 2 in Apeldoorn. Dan mag het die tweede plaats verdedigen.

1e klasse   Trias 3   - Kampenion 2                                       0 – 10
Robin Lieftink 3, Ralph Trip 3, Gertjan Wessels 3 en dubbel 1

Team 2 maakte – mede met dank aan concurrent Heino 1 en Batfighters 1 – de competitie vorige week nog weer een beetje spannend toen het de voorsprong op Heino van 7 punten zag teruglopen tot 2. Deze week ontving Heino donderdagavond nummer laatst Swift (D) 1, terwijl team 2 op vrijdagavond in Twello op bezoek ging bij nummer vier Trias 3. Bij aanvang van die wedstrijd was al bekend dat Heino een maximale score had behaald. Voor team 2 was het dan ook zaak om niet teveel punten laten liggen om de spanning in de competitie niet ‘helemaal’ terug te brengen.
Dat we de spelers van team 2 niets hoeven te vertellen, lieten zij vrijdagavond in Twello zien. Met zij bedoel ik dan Ralph Trip, Gertjan Wessels en Robin Lieftink. De gastheren traden aan met J. Krijt, R. Havekes en J. Bonenberg. Helaas staan bij de twee eerstgenoemde spelers de voornamen niet in het NAS registratiesysteem waardoor we het maar met de achternamen doen.

‘In een poep en een scheet’ stond team 2 op een 0 – 4 voorsprong. Ralph verloor de 1e game van Krijt, maar ging er vervolgens op en over. Gertjan versloeg Havekes ‘in straight games’ en datzelfde deed Robin tegen Bonenberg.
In het dubbel moesten Ralph en Robin (R&R) de 1e game aan Bonenberg en Havekes laten, maar daarna wonnen R&R drie games op rij. Weliswaar nipt, maar dat mocht de pret niet drukken.

Na het dubbel ging team 2 onverdroten verder. Ralph bond Havekes met 0 – 3 aan de zegekar, Robin versloeg Krijt met driemaal 6 – 11 en Gertjan hoefde slechts één game af te staan tegen Bonenberg. En dus was de tussenstand 0 – 7.

Robin had kennelijk in zijn laatste partij tegen Havekes wat moeite om de concentratie vast te houden, want hij had vier games nodig terwijl hij drie games heel ruim won. In de voorlaatste partij gaf Ralph Bonenberg geen enkele kans en het was Gertjan die de kers op de taart plaatste door Krijt met 0 – 3 terug te wijzen. Slechts in de laatste game was er sprake van enige spanning.

Team 2 boekte dus met 10 - 0 hetzelfde resultaat als concurrent Heino 1 een dag eerder had behaald. Team 2 hoefde slechts vier games af te staan en hoefde niet eenmaal een vijfpitter te spelen. Dat zegt genoeg. Het behoudt dus de voorsprong van twee punten op achtervolger Heino 1.
Komende vrijdag ontvangt team 2 nummer laatst Swift (D) 1, terwijl Heino 1 op bezoek gaat bij het thuis lastig te bespelen Batfighters 1. Normaal gesproken geeft team 2 dit niet meer uit handen.


1e klasse   Smash ’70 2   - Kampenion 3                            3 – 7
Ivan Hollander 3, Dick Hoekman 2, Nick Kuipers 1 en dubbel 1

Team 3 doet al vanaf de eerste speelronde bovenin mee. En dat is toch wel enigszins verrassend. Dat Ivan het niveau meer dan goed zou aankunnen was wel bekend en dat Dick meestal tegen de 50% 1e klasse speelt ook. Maar het was afwachten hoe Nick en Gert-Jan zich dit seizoen staande zouden houden. Welnu, we kunnen constateren dat ook zij prima kunnen meekomen. Afgelopen vrijdagavond ging team 3 op bezoek bij Smash ’70 2 in Hattem. Dat team presteert enigszins teleurstellend; het staat laatste. Maar het heeft de laatste weken weer wat hoop gekregen op handhaving.

Team 3 speelde met Ivan Hollander, Nick Kuipers en Dick Hoekman. Smash ’70 2 speelde met Marthijn van der Wal, Cor Verwoert en Mathias Hammer in de – op papier – sterkst mogelijke opstelling. Dat was vast het gevolg van de toegenomen kansen op handhaving.

Team 3 laat zich dit seizoen niet zo gauw ergens door imponeren. Het is niet voor niets dat het na acht wedstrijden nog steeds ongeslagen is. In de openingspartij troffen direct de beide kopmannen elkaar: Ivan en Marthijn. Het was Ivan die deze belangrijke partij wist te winnen en zijn team op een 0 – 1 voorsprong zette. Nick moest zich hierna gewonnen geven tegen routinier Cor, maar Dick herstelde de marge van één weer door Mathias te verslaan.
In het dubbel versloegen Ivan en Nick het duo Marthijn en Cor waardoor de tussenstand 1 – 3 werd.

Na het dubbel bleek Ivan ook te sterk voor Cor, maar Marthijn herstelde de marge van twee weer door Dick te verslaan. Nick plaatste zichzelf vervolgens ook op het wedstrijdformulier via een zege op Mathias die niet al te veel wedstrijdritme heeft. Zo stond het 2 – 5.

Dick pakte daarna zijn tweede overwinning door keurig Cor aan de zegekar te binden. Beiden hebben al menige partij tegen elkaar gespeeld en het spelletje van Dick ligt Cor niet echt. Daar kwam ook deze vrijdagavond geen verandering in. Ivan zorgde zelfs voor een 2 – 7 voorsprong door Mathias te verslaan. In de laatste partij van de avond moest Nick zich tegen Marthijn gewonnen geven, maar dat is geen schande. Zo werd de eindstand bepaald op een 3 – 7 zege voor team 3. Gezien de opstelling van de Hattemers is dat een prima resultaat. Chapeau!

Naderhand werd bekend dat koploper HTTV 2 met 8 – 2 had gewonnen bij Effect 1 in Mariënheem waardoor het nu twee punten voorsprong heeft op team 3. Hoewel de Hammers – zo deden zij tenminste voorkomen – geen kampioen wilden worden, zijn zij toch titelkandidaat nummer 1.
Komende vrijdagavond ontvangt team 3 Wezep 1 dat derde staat, maar uitgeschakeld lijkt voor de titel. De Hammers ontvangen Vined 1 dat nog punten moet pakken om zeker te zijn van handhaving.


2e klasse   Hoonhorst 1   - Kampenion 4                             3 – 7
Jelmer van der Veen 3, Danny Visscher 2, Theo Hogenhorst 1 en dubbel 1

Team 4 is bezig aan een goed, maar af en toe wisselvallig, seizoen. Het team debuteert echter in de 2e klasse en daarom moeten we tevreden zijn met het feit dat het samen met Wezep 3 gaat uitmaken wie als 2e en wie als 3e eindigen. Afgelopen vrijdagavond ging team 4 op bezoek bij nummer laatst Hoonhorst 1 dat in de tweede seizoenshelft overigens meer punten pakt dan in de eerste.
Team 4 trad aan met Danny Visscher, Jelmer van der Veen en Theo Hogenhorst. Hoonhorst 1 deed het met Loes Schrijver, Dyonne Schrijver en Brenda de Vries.

In de openingspartij moest Danny direct al vol aan de bak tegen Loes. Na 20 – 18, 11 – 9, 8 – 11 en 6 – 11 moest de 5e game de beslissing brengen. Daarin wist Loes het verschil te maken. De volgende drie partijen gingen naar team 4; Jelmer was duidelijk te sterk voor Dyonne en Theo versloeg Brenda in vier games. In het dubbel traden Danny en Jelmer aan tegen Dyonne en Brenda. De 1e game verloren zij nog, maar daarna gaven de Kampenaren gas om drie games op rij te winnen. De tussenstand werd daarmee 1 – 3.

Na het dubbel versloeg Danny Dyonne ‘in straight games’, maar daarna ondervond ook Theo de kracht van Loes. Zijn partij leek veel op die van Danny tegen Loes. Ook Theo kwam met 2 – 0 achter en ook hij kwam terug tot 2 – 2 waarna Loes in de beslissende game het verschil wist te maken. Jelmer wees daarna Brenda terug waarmee hij zijn team op een 2 – 5 voorsprong zette.

Theo dolf in de achtste partij ook het onderspit tegen Dyonne die in vier games wist te winnen. In de voorlaatste partij speelden Danny en Brenda een lange partij. Natuurlijk wordt zo’n partij in de 5e game beslist. Daarin trok Danny nipt aan het langste eind. In de laatste partij troffen de deze avond nog ongeslagen Jelmer en Loes elkaar. Beiden maakten er een mooie, spannende en dus lange partij van. Loes pakte opnieuw een 2 – 0 voorsprong en net als Danny en Theo kwam ook Jelmer terug tot 2 – 2. Maar waar Loes tegen Danny en Theo in de beslissende game het verschil wist te maken, daar bleven beide spelers nu in elkaars spoor. Uiteindelijk bleek Jelmer met 9 – 11 de gelukkigste.

Zo won team 4 de wedstrijd met 3 – 7. En dat is een uitslag waarmee het wel vrede zal hebben. Er zijn vier vijfpitters gespeeld en die werden keurig verdeeld. Jelmer bleef ongeslagen, Danny pakte twee punten, Theo één en ook het dubbel Danny/Jelmer leverde een punt op.
Team 4 staat nu weer tweede, maar het zal nog een hele toer worden op die plaats komende week te verdedigen. Voor wat dat waard is. Zelf ontvangt het dan Smash ’70 3 dat gisterenavond in Wezep kampioen werd. Felicitaties aan de spelers van dat team! Concurrent Wezep 3 gaat in Elburg op bezoek bij Batfighters 2.

3e klasse   Wezep 4   - Kampenion 5                                   4 – 6
Jan Ringenier 2, Simon van der Woude 2, Gerard Palland 1 en dubbel 1

Team 5 is al vanaf speelronde 1 koploper of medekoploper. Maar met de haven in het zicht is het nog allerminst zeker van de titel. Sterker nog, het aantal kapers – piraten zo je wilt – dat op de loer ligt, is gestegen tot drie: Emmeloord 1, Smash ’70 6 en ook nog Dronten ’74 2. Afgelopen vrijdagavond ging team 5 op bezoek bij Wezep 4. Aangezien de concurrenten Emmeloord en Smash ’70 elkaar in Emmeloord ontmoetten, was een ruime zege eigenlijk noodzakelijk.

Team 5 trad aan met Gerard Palland, Simon van der Woude en Jan Ringenier. Wezep 3 speelde met Gert-Jan Doorneweerd, (broertje) Eljakim Doorneweerd en Mike Klok.

In de openingspartij toonde Gerard zich in drie games te sterk voor Gert-Jan. Maar daarna kwam Simon op een 0 – 2 achterstand tegen Eljakim na twee nipt verloren games. De games 3 en 4 gingen echter ruim naar Simon. De 5e game was weer spannend en uiteindelijk was Simon met 14 – 16 de gelukkigste. Jan moest het daarna opnemen tegen de sterke kopman Mike. Beiden maakten er een mooie partij van waarin Mike zich net wat beter toonde.

In het dubbel namen Gerard en Simon een 2 – 0 voorsprong tegen Gert-Jan en Mike, maar de Wezepers kwam knap terug tot 2 – 2. In de beslissende game waren Gerard en Simon vanaf het begin bij de les. Zij namen een voorsprong en stonden die niet meer af. Zo stond het 1 – 3.

Na het dubbel leed Gerard een toch wel enigszins onverwachte nederlaag tegen Eljakim die overigens knap stond te spelen. Hij had vrij goed het oog in de backspinballen van Gerard, wist diens forehand meestal te ontlopen en won met 3 – 1. Daarna was het de beurt aan Jan en Gert-Jan. In de 1e game veranderde bijna iedere bal die het batje van Gert-Jan verliet in goud. Maar een partij duurt – gelukkig voor Jan – langer dan één game. Jan won de 2e en 3e game overtuigend en sleepte de 4e er nipt uit. Simon was daarna kansloos tegen Mike die een heel sterke partij speelde. Chapeau! Team 5 stond op een 3 – 4 voorsprong met nog drie partijen te gaan.

In de zevende partij had Jan verrassend weinig moeite met Eljakim. Hij kwam geen moment in de problemen en won overtuigend. In de voorlaatste partij ondervond ook Gerard de kracht van Mike Klok. Ongelooflijk hoe die stond te spelen. Hij moet haast wel familie van illusionist Hans Klok zijn, want hij sloeg menige ‘toverbal’. Heel knap. Ook Gerard ging er kansloos af. In de laatste partij van de avond stelde Simon de 4 – 6 veilig via een overtuigende zege op Gert-Jan.

Vooraf gezien is een 4 – 6 zege wellicht wat teleurstellend, maar gezien het niveau van goochelaar Mike bij de Wezepers moet team 5 tevreden zijn. In de andere zeven partijen hoefde het maar één puntje af te staan. De twee vijfpitters wist het te winnen. De enige partij die een toch wel verrassende nederlaag opleverde, was die van Gerard tegen Eljakim. Maar we kunnen niet zeggen dat de zege van Eljakim gestolen was.

Achteraf werd bekend dat Emmeloord 1 de wedstrijd tegen Smash ’70 6 met 7 – 3 had gewonnen. Johan Lieftink deed – in tegenstelling tot eerdere berichten – toch mee en had opnieuw een belangrijk aandeel in de zege. Met nog één wedstrijd te gaan lijkt de rol van Smash ’70 6 uitgespeeld en lijkt de titel te worden beslist tussen Kampenion 5 en Emmeloord 1. De voorsprong van team 5 bedraagt slechts één schamel puntje.
Als Emmeloord kampioen wil worden, dan heeft het daarvoor de beste papieren. Het hoeft immers ‘alleen maar’ Johan Lieftink op te stellen. Speelt Johan niet mee, dan wordt het nog een heel spannende laatste speelronde. De Emmeloorders ontvangen dan Wezep 4, terwijl Kampenion 5 Dronten ’74 2 op bezoek krijgt. De opstellingen van de teams – wie doen er wel en niet mee – spelen daarbij een heel belangrijke rol. De Kampenaren moeten tenminste hetzelfde resultaat boeken als de polderbewoners, omdat het onderlinge resultaat in het voordeel van Emmeloord is.

3e klasse   Heino 6   - Kampenion 6                                      8 – 2
Arie Hup 1 en dubbel 1; Anja Ringenier 0 en inv. Harm Bosman 0

Ondanks dat team 6 op papier uit vijf spelers bestaat, heeft het dit seizoen regelmatig personele problemen. Jaap van Putten kan vanwege schouder- en armproblemen al de hele competitie niet in actie komen, Hans van den Berg kan vanwege (met name) werk nauwelijks spelen en datzelfde geldt ongeveer voor Anja Ringenier. Tel daarbij op dat Arie Hup gedurende het seizoen aan één van zijn ogen is geopereerd en dat Stefan Sijbesma deze week ook moest werken op de donderdag- en vrijdagavond, dan ben je het vast met mij eens dat het eenvoudiger is om een 5-sterren cryptogram op te lossen dan drie spelers van team 6 zelf op te stellen.
Afgelopen donderdagavond ging team 6 (tweede) op bezoek bij nummer drie Heino 6. Hans, Jaap en Stefan waren niet beschikbaar en dus moest een invaller worden gezocht en die werd gevonden in de persoon van Harm Bosman (team 7). Arie Hup en Anja Ringenier completeerden het team tot een drietal. Tegenstander Heino 6 was zelfs met vier spelers aanwezig (wat een weelde): Stef Veldman, (zoon) Emiel Veldman, David den Daas en Ep van Faassen die alleen in het dubbel in actie kwam.

In het begin van de wedstrijd ontliepen beide teams elkaar weinig. Na het dubbel stond het 2 – 2. Arie versloeg Stef ‘in straight games’, maar Harm (in vieren van Emiel) en Anja (eveneens in vieren van David) verloren hun partij. In het dubbel bleken Arie en Harm te sterk voor Ep en Stef.

Na het dubbel bleef het krachtsverschil niet groot, maar dat was niet in de partijuitslagen terug te zien. Alle zes partijen na het dubbel gingen namelijk naar Heino 6. Daarbij waren drie vijfpitters. Harm speelde daar twee van (tegen David en Stef), wat natuurlijk knap is. Helaas voor hem en team 6 gingen beide dus verloren. Ook Arie verloor een vijfpitter (van David). Ook Anja kwam goed mee, maar verloor haar partijen in vieren.

Zo leed team 6 een geflatteerde 8 – 2 nederlaag in Heino waardoor de Sallanders definitief beslag lijken te gaan leggen op plaats 2, net voor team 6. Een uitslag van 7 – 3 – wellicht 6 – 4 – had de krachtsverhoudingen beter weergegeven. Maar (ook) in tafeltennis krijg je niet altijd wat je verdient. Deze speelronde is Leogang 1 kampioen geworden in deze poule. Felicitaties aan de spelers van dat team!
Team 6 sluit komende week op dinsdagavond de competitie af met de ‘stadsderby’ tegen ’s-Heerenbroek 1.

4e klasse   Smash ’70 8   - Kampenion 7                             3 – 7
Martijn Haanappel 2, Jeroen Heldoorn 2, Marco Ilbrink 2 en dubbel 1

Team 7 speelt een aparte competitie. In de eerste en tweede – en dus ook de zesde en zevende – wedstrijd trof het de beide titelkandidaten Emmeloord 2 en Batfighters 3 waarvan het (ruim) verloor. Daarna volgden de wedstrijden tegen de andere teams waarvan het – vaak ruim – won. En dus vinden we team 7 al vrijwel het hele seizoen terug op plaats 3. En dat is ook de plaats waarop het team in deze competitie thuis hoort.
Afgelopen vrijdag ging team 7 in Hattem op bezoek bij Smash ’70 8.

Team 7 trad aan met Martijn Haanappel, Jeroen Heldoorn en Marco Ilbrink. Smash ’70 8 bracht Remco Beekman, Arnould Bos en Houwer de Geus achter de tafel.

Na het dubbel stond team 7 op een 1 – 3 voorsprong. In de openingspartij toonde Martijn zich de sterkste tegen Remco. Jeroen dolf daarna het onderspit tegen Arnould en Marco won weer eens een vijfpitter; nu van Houwer.
In het dubbel hadden Marco en Martijn (M&M) weinig moeite met Arnould en Remco.

Na het dubbel verloor Martijn nipt van Arnould; Martijn wist een 2 – 0 voorsprong niet vast te houden en liet zijn tegenstander ontsnappen met 9 – 11 in de 5e game. Marco herstelde marge van twee weer door Remco met 1 – 3 te verslaan. Jeroen vergrootte de voorsprong tot 2 – 5 via een viergames zege op Houwer.

In de achtste partij troffen de deze avond nog ongeslagen spelers elkaar: Marco en Arnould. Na vier games stond het 2 – 2 waarbij alle vier games met slechts twee punten verschil naar de winnaar gingen. In de beslissende game was het ditmaal niet Marco die aan het langste eind trok. Wellicht een opvallend nieuwsfeit voor de Stentor (als er tenminste geen voetbalprogramma is). Tegenstander Arnould wist namelijk in die game wel het verschil te maken. Martijn herstelde de marge van drie weer door Houwer in vijven te verslaan. Opvallend was het dat vier van de vijf games juist ruim naar de winnaar gingen. In de laatste partij van de avond boekte Jeroen een eenvoudige zege op Remco waardoor hij de eindstand op 3 – 7 bepaalde.

Zo boekte team 7 een keurige zege en bewees het opnieuw dat het ‘the best is of the rest’. Het staat vast op plaats drie en het is inmiddels zeker dat dit ook de plaats is die het aan het eind van de competitie bezet. Dat is voor dit team in deze poule een keurige eindklassering.
Komende donderdag sluit team 7 de competitie af met een uitwedstrijd bij Vined 4.

5e klasse   Hoonhorst 3   - Kampenion 8                            7 – 3
Henny Boxman 2 en Pjotr van Spelden 1; Mattias Beimers 0

Team 8 deed tot ongeveer halverwege het seizoen mee voor de titel. Wedstrijd zes (uit bij Smash ’70 10) leverde nog een nipte zege op, maar daarna raakte het team van het goede spoor. Het is niet anders. Het is toch knap dat het nog vrij lang heeft meegedaan. Afgelopen vrijdagavond ging team 8 – net als team 4 – op bezoek in Hoonhorst en wel bij koploper Hoonhorst 3.
Team 8 speelde met Mattias Beimers, Henny Boxman en Pjotr van Spelden. Hoonhorst 3 bracht Annemiek Hurink, Mascha Hulsman en (Kampenaar en oud Kampenionner) Henri Kuiper achter de tafel.
Ik schreef het hiervoor ook al ergens, maar soms krijg je (ook) in tafeltennis niet altijd wat je verdient. Dat gold vrijdagavond ook voor team 8. De (valse) toon werd al gezet in het begin van de wedstrijd. Mattias verloor nipt in vijven van Annemiek en datzelfde overkwam Henny tegen Mascha. Pjotr bracht zijn team keurig terug in de wedstrijd via een overtuigende zege op Henri. In het dubbel echter verloren Mattias en Pjotr met 14 – 12 in de beslissende 5e game van Annemiek en Henri.
Zo stond het dus 3 – 1 voor de koploper waar het ook 2 – 2 of 1 – 3 had kunnen staan.

De eerste drie partijen na het dubbel gingen sneller. Mattias had weinig kans tegen Mascha en verloor ‘in straight games’. Pjotr verloor daarna in vieren van Annemiek, Henny bracht zijn team ietsje dichterbij via een 0 – 3 zege op Henri. Zo stond het dus 5 – 2 voor Hoonhorst 3.

In de achtste partij speelde Pjotr een goede wedstrijd tegen de sterke Mascha. Maar helaas – je raadt het vast al – verloor Pjotr in de 5e game. Een ook de negende partij – die tussen Mattias en Henri – had een 5e game nodig om een winnaar te kunnen aanwijzen. Het wordt eentonig, maar ook nu was de winnaar een speler van Hoonhorst 3, al kwam hij dan wel uit Kampen: Henri. De cijfers 11 – 9 spreken wat dat betreft boekdelen. In de laatste partij van de avond deed Henny nog wat terug door Annemiek geen kans te geven.

Zo verloor team 8 deze wedstrijd dus zeer geflatteerd met 7 – 3 van koploper Hoonhorst 3. Zonder overdrijven durf ik te stellen dat een 5 – 5 uitslag de krachtsverhoudingen beter had weergegeven. Maar daar koop je natuurlijk weinig voor. Toch kunnen Henny, Pjotr en Mattias terugkijken op een goed gespeelde wedstrijd.
Team 8 sluit de competitie komende vrijdag af met een thuiswedstrijd tegen Swift ’64 3.

5e klasse   Kampenion 9   - Harderwijk 6                             8 – 2
Rense Beimers 2, Alice Ringenier 2 en Gerard Wessels 1 (allen uit twee partijen)

Team 9 – dat bezig is aan een prima seizoen – kent een intensief slot van de competitie. In de twee laatste competitieweken moet het namelijk in totaal 4x in actie komen vanwege ‘geintjes’ bij de tegenstanders. Eerst leverde de wedstrijd tegen Harderwijk 6 problemen op waarna die uiteindelijk werd vastgesteld op dinsdag 13 november. Vervolgens kwam tegenstander Nevanco 1 niet opdagen voor de wedstrijd in Kampen; deze wedstrijd is nu vastgesteld op dinsdag 20 november as.

Op dinsdag 13 november ontving team 9 dus Harderwijk 6. Ook ditmaal had dat team veel problemen om tenminste twee spelers op de been te krijgen. Van het team zelf was alleen Ronald Wiekenkamp beschikbaar en hij had (alleen) invaller Armand Doré (team 7) meegenomen. Team 9 speelde met Rense Beimers, Alice Ringenier en Gerard Wessels.

Team 9 begon dus met een 3 – 0 voorsprong aan de wedstrijd. Van de zeven wedstrijden die werden gespeeld, waren er vier heel spannend. Deze hadden een 5e game nodig om een winnaar aan te wijzen. Driemaal was dat een speler van team 9: tweemaal Rense en eenmaal Gerard. De vierde vijfpitter ging naar Ronald die zich door Gerard liet feliciteren. Opvallend was het dat Alice haar twee partijen ‘in straight games’ wist te winnen. In het dubbel moesten Alice en Rense zich gewonnen geven tegen Armand en Ronald.

Zo boekte team 9 een ruime 8 – 2 zege op Harderwijk 6. Het had natuurlijk geluk dat de tegenstander niet volledig en niet in de sterkste opstelling speelde. Maar laten we dat dan maar zien als bonuspunten voor het veroorzaakte ongemak.

5e klasse   Heino 9   - Kampenion 9                                     1 – 9
Anne van der Haar 3, Gerard Wessels 3, Alice Ringenier 2 en dubbel 1

Op vrijdagavond kon team 9 al weer aan de bak. Toen moest het namelijk op bezoek bij nummer laatst Heino 9. Ditmaal traden Anne van der Haar, Alice Ringenier en Gerard Wessels namens het team aan. Heino 9 bracht Gerard te Wierik, Jeroen Korte en Frans Willemsen achter de tafel.

Team 9 kwam goed uit de startblokken; het had dan ook slim de ‘frisse’ Anne als x opgesteld. Anne versloeg Gerard te W. eenvoudig. Alice bleek daarna te sterk voor Jeroen en Gerard W. speelde daarna een spannende vijfpitter tegen Frans. Gerard kwam sterk terug na een 2 – 1 achterstand en won de 4e en 5e game ruim.
In het dubbel namen Alice en Anne (A&A) het op tegen Gerard en Jeroen. Na vier games stond het 2 – 2 en dus moest voor de tweede maal een 5e game de beslissing brengen. Daarin toonden A&A zich de betere. Zo stond er een mooie 0 – 4 tussenstand op het wedstrijdformulier.

Na het dubbel stond Anne tegen Jeroen opnieuw geen enkele game af waarna Gerard W. zijn tweede opeenvolgende vijfpitter speelde, ditmaal tegen Gerard te W. Kunt u het nog volgen. De 5e game was heel spannend en uiteindelijk bleek Gerard W. – de Kamper Gerard zeg maar – de gelukkigste met 9 – 11. Alice kon het in de zevende partij niet bolwerken tegen Frans die een verdiende zege boekte en zijn team op het wedstrijdformulier zette. Niettemin is een 1 – 6 tussenstand natuurlijk prima.

De drie resterende partijen gingen tenslotte alle naar team 9. Eerst was Gerard W. in drieën te sterk voor Jeroen, vervolgens behield Anne zijn ‘clean sheet’ door ook Frans met 0 – 3 terug te wijzen en in de laatste partij speelde Gerard te W. meer tegen zichzelf dan tegen Alice waardoor laatstgenoemde redelijk eenvoudig overeind bleef.

Team 9 behaalde al met al een prima 1 – 9 zege bij Heino 9. Met 17 punten uit twee wedstrijden kende het een zeer productieve week. Het vergroot daarmee de druk zelfs weer wat op koploper Emmeloord 3 dat overigens - ondanks de puntendeling met BAS 1 - wel de beste papieren blijft behouden voor de titel. Zowel team 9 als Emmeloord 3 spelen nog thuis tegen Nevanco 1, maar team 9 heeft nog de lastige uitwedstrijd bij Harderwijk 6 voor de boeg.
Team 9 komt dus ook komende week tweemaal in actie: op dinsdagavond ontvangt het Nevanco 1 uit Hasselt en op vrijdagavond gaat het op bezoek bij Harderwijk 6 dat – mits het volledig kan aantreden – veel meer tegenstand zal bieden dan afgelopen dinsdagavond.

Een heel goede week voor Kampenion dus. De tien wedstrijden leverden als vermeld acht zeges en twee nederlagen op. Met nog één speelronde te gaan staan alle negen seniorenteams er goed voor. De minst goede klassering is een derde plaats. Het degradatiespook heeft zich dit seizoen in Kampen niet laten zien. Ik moet bekennen dat ik die ook niet gemist heb. Komend weekend meld ik mij weer en dan neem ik ook de eindstanden mee en leg ik die naast mijn prognoses die ik voor het seizoen gaf.

Jan Ringenier,
wedstrijdsecretaris senioren
Kampenion

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar