FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Kampenion neemt dit seizoen met 8 jeugdteams deel aan de competitie. Team 1 komt uit in landelijk B en de overige teams spelen in de afdeling Oost. Met nog één speelronde te gaan hebben drie teams kans op het kampioenschap. Team 6 behaalde afgelopen weekend al de titel in de 5e klasse D.


De jeugdteams bij Kampenion zijn bezig aan een sterk seizoen. Als vermeld behaalde team 6 afgelopen zaterdag al de titel in de 5e klasse D. Door een 8 – 2 zege op Staphorst 2 werd het team onbereikbaar voor achtervolger DTV ’84 2. Kampenion 6 bestaat uit Matthieu van den Berg, Stefan van Unen en Niels Wijshake. Leuk om te vermelden is nog dat Stefan afgelopen zaterdag zijn 15e verjaardag vierde. Dan is de titel toch een aardig verjaardagscadeau. Het team maakt komend seizoen zijn opwachting in de 4e klasse.

Kampenion 3 komt in de 1e klasse uit en wist daar - in een poule van acht teams - de promotiegroep te bereiken. In die promotiegroep begon het met een achterstand van 2 punten op koploper Smash ’70 2, maar in de afgelopen twee wedstrijden heeft het die achterstand weten om te buigen tot een voorsprong van 1 punt. Team 3 heeft dus in de laatste (thuis)wedstrijd tegen datzelfde Smash ’70 2 aan een gelijkspel genoeg om de titel te pakken. Dat is echter geen eenvoudige opgave, want de uitwedstrijd ging eerder dit seizoen met 7 – 3 verloren. Maar als Thomas Niemeijer, Danny Bruins en Ditmar van Dorp hun normale niveau weten te halen, dan moeten 5 punten haalbaar zijn. De gasten uit Hattem staan onder minstens zoveel druk; dat team moet immers in Kampen winnen om nog kampioen te worden.

Kampenion 2 speelt in de Hoofdklasse B. Samen met concurrent TT Zwolle 2 is het veel te sterk voor de andere teams in de poule. Vervelend is het dat slechts vijf teams in de poule uitkomen waardoor er wekelijks een team vrij is en de stand een vertekend beeld te zien geeft. Afgelopen zaterdag speelden TT Zwolle 2 en Kampenion 2 de topper in Zwolle tegen elkaar. De Zwollenaren wonnen verdiend met 6 – 4. De eerste wedstrijd in Kampen eindigde onbeslist, maar ook toen al had TT Zwolle 2 de beste papieren.
TT Zwolle 2 is nu echter uitgespeeld. Kampenion 2 staat 8 punten achter op de Zwollenaren. Bij een zege van (tenminste) 9 – 1 op Swift (D) 1 is team 2 kampioen. Dat is geen gemakkelijke opgave, maar ook niet onmogelijk. De eerste wedstrijd in Deventer namelijk eindigde in een 2 – 8 zege voor team 2. Dat wordt dus een spannende wedstrijd as. zaterdag. Het is voor Bertin Bos, Stefan Sijbesma en Wim Tillema zaak om niet teveel met de punten bezig te zijn. Concentreer je op je eigen spel, dan komen de punten vanzelf wel. Is dat geen mooie Sinterklaasrijm?

Kampenion 1 speelt al een aantal seizoenen in Landelijk B en met wisselend succes. Vorig seizoen eindigde het als 4e, maar we hadden bij Kampenion goede hoop dat Pascal Bruins, Gert-Jan de Lange en Guido Wessels dit seizoen een gooi moesten kunnen doen naar een plaats bij de eerste twee. Dat zou namelijk recht geven op promotie naar Landelijk A.

Team 1 is bezig aan een goed seizoen. Het doet vanaf de eerste wedstrijd mee om de bovenste plaatsen en sinds enkele weken is het zelfs koploper. Afgelopen weekend deed het heel goede zaken toen het zelf HBC 1 met de cijfers 9 – 1 terugwees en de concurrenten SKF 1 (6 – 4 winst bij Amsterdam ’78 2) en Nieuwegein 1 (6 – 4 verlies bij HTC 2) meer punten zag verspelen. Met nog één wedstrijd te gaan is de stand als volgt:
Kampenion 1                9 - 57
SKF 1                      9 - 51
TTVN Nieuwegein 1          9 - 48
HTC 2                      9 - 40
HBC 1                      9 - 38
Amsterdam '78 2            9 - 36


Team 1 heeft tegen SKF 1 een duidelijk positieve balans en tegen Nieuwegein (tweemaal 5 – 5) volgens coach Ralph Trip een nipt negatieve. Het heeft in de uitwedstrijd bij HTC 2 aan 2 punten genoeg om op eigen kracht promotie naar landelijk A veilig te stellen. Pakt team 1 tenminste 4 punten, dan is het ook kampioen. Dat mag niet meer misgaan. En natuurlijk is het zo dat voor elk punt dat de concurrentie laat liggen, team 1 een punt minder hoeft te pakken.

Het kan dus voor Kampenion en de spelers een bijzondere zaterdag worden op 1 december as. Team 1 speelt om 11.00 uur in Hoofddorp tegen HTC 2. Team 2 ontvangt Swift (D) 1 en team 3 ontvangt Smash ’70 2. Beide wedstrijden beginnen om 14.00 uur en worden naast elkaar gespeeld op het 'center court'.
Overbodig te melden dat toeschouwers en supporters komende zaterdagmiddag van harte welkom zijn.

De andere jeugdteams presteren naar de mogelijkheden. Kampenion 4 maakt – niet onverwacht – een heel zwaar seizoen door in de 2e klasse en moet straks een stapje terug doen. Twee van de vier spelers - Bert Beks en Roelard Bos - zijn afkomstig uit de 4e klasse, terwijl Niek ten Brinke zijn rentree maakte na een aantal seizoenen geen competitie te hebben gespeeld. Routinier Albert Hoeve (voorheen 1e klasse) pakt weliswaar de meeste punten, maar kan degradatie natuurlijk niet bijna in zijn eentje voorkomen.

Ook Kampenion 5 beleeft een moeilijke competitie nadat het na de titel in de 5e klasse – op eigen verzoek – is gepromoveerd naar de 3e klasse. Toch lijkt het zich te handhaven, omdat het in een poule van vijf teams voorlopig Zwartsluis 1 onder zich houdt. Komende zaterdag spelen beide teams tegen elkaar in Kampen. Mathias van der Molen, Jomar Schilder, Orhan Tozan en Ali-Imran Ugurlu hebben dit seizoen als team veel nederlagen geleden, maar hebben wel veel geleerd.

Kampenion 7 draait een goed seizoen in de 5e klasse. Met vier spelers - Jelle de Bue, Rick ten Caat, Jasper Lambregtse en Lucas van Langen - die vorig seizoen nog in de welp-/pupilcompetitie uitkwamen, draait het keurig mee. Het beëindigt de competitie als derde of vierde.

Kampenion 8 tenslotte presteert ook naar de mogelijkheden in de 5e klasse. Dit team telt drie voormalig welp-/pupilspelers - Roderik van Braak, Heiko Potkamp en Marino Potkamp - en één debutant (Jouke Cammenga) en het beëindigt de competitie keurig als vierde. Dat is vooral te danken aan het sterke optreden dit seizoen van kopman Roderik.

Weliswaar heb ik aan het eind van vorig seizoen gemotiveerd aangegeven – als wedstrijdsecretaris senioren – geen bijdragen over de jeugdcompetitie meer te schrijven, maar ik vond deze aanleiding zo bijzonder dat ik nog maar een keer in de digitale pen ben geklommen. Misschien komend weekend nogmaals? Ik hoop dat de aanleiding er dan voor is.

Ik wens alle spelers komende zaterdag heel veel plezier en succes! En nogmaals: toeschouwers en supporters zijn van harte welkom!


Jan Ringenier
wedstrijdsecretariaat
Kampenion

Reacties  

#2 Mattias Beimers 02-12-2012 14:23
De wedstrijd van team 2 was heel mooi om te zien. Ik had in het begin niet meer verwacht dat ze de 9-1 zouden halen, maar toch wel.
Goed gedaan jongens, wow!

Volgens mij moet ik team 1 ook feliciteren (bij deze). Jammer van team 3, maar toch ook mooi gespeeld hoor.
Waren zeker geen saaie wedstrijden.
Citeer
#1 Ton 28-11-2012 09:39
Leuk!

We wachten in spanning af.

Ik heb er een goed gevoel over, het niveau gaat de laatste maanden in een stroomversnelli ng omhoog. Dat is niet alleen te zien aan de resultaten maar ook in de trainingen.
Belangrijk is dat het niet ten koste moet gaan van de leukigheid/geze lligheid, maar bij kampenion ben je dan in goede handen!
Zou geweldig zijn als kampenion weer landelijk a weet te halen.
Citeer

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar