FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Op zaterdag 1 december stonden de laatste – alhoewel laatste? – competitiewedstrijden op het programma. Vorige week behaalde team 6 al de titel en deze week hadden nog drie teams titelkansen: de teams 1, 2 en 3. Hoe zou het zijn afgelopen?Teampie 1


Landelijk B HTC 2   - Kampenion 1


Team 1 had nog twee punten nodig om promotie veilig te stellen en nog vier om kampioen te worden. Op eigen kracht dan, want ieder punt dat achtervolger SKF 1 zou laten liggen, mocht ook team 1 extra laten liggen. Het team ging zaterdagmorgen al vrij vroeg naar Hoofddorp om daar tegen HTC 2 aan te treden. De wedstrijd begon namelijk om 11.00 uur.

Team 1 speelde weer met Guido Wessels, Pascal Bruins en Gert-Jan de Lange. De gastheren uit Hoofddorp speelde in de sterkste opstelling met Edward van Vliet, Jos Ritmeester en Bryan Bakker.

Het werd een moeizame wedstrijd voor team 1. Na het dubbel stond het op een 3 – 1 achterstand. Guido en Pascal verloren hun eerste wedstrijd van achtereenvolgens Edward en Jos, maar Gert-Jan versloeg Bryan. In het dubbel verloren Gert-Jan en Pascal van Bryan en Edward.

Na het dubbel stelde Guido de promotie veilig door Jos eenvoudig te verslaan. Daarna ondervond ook Gert-Jan de kracht van Edward en net als Guido moest ook Gert-Jan deze tegenstander feliciteren. Pascal bracht zijn team wat dichterbij via een zege op Bryan: 4 – 3.

In de achtste partij stelde Gert-Jan ook de titel veilig via een zege op Jos. Natuurlijk werden toen felicitaties uitgewisseld voordat de wedstrijd verder ging. Felicitaties aan Gert-Jan, Guido, Pascal en coach Ralph Trip.
Guido zette zijn team voor de eerste maal op voorsprong door Bryan te verslaan. In de laatste partij bleef ook Pascal het antwoord schuldig op het sterke spel van Edward waardoor beide teams de punten deelden: 5 – 5.

Een zwaar bevochten gelijkspel. De gastheren uit Hoofddorp deden hun sportieve plicht en verkochten hun huid duur. Het was maar goed dat team 1 in de voorafgaande weken al goede zaken had gedaan. Zeker omdat naderhand bekend werd dat SKF 1 met 1 – 9 in Heemstede had gewonnen van HBC 1. Team 1 hield van de zes punten voorsprong uiteindelijk twee punten over, al moet ik daarbij opmerken dat het onderlinge resultaat ruim in Kampens voordeel was.

Een prima prestatie van team 1. En opnieuw een mijlpaal voor Kampenion. Met drie eigen spelers dwingt het sinds enkele jaren weer promotie af naar landelijk A. Een topprestatie. Daar waar andere verenigingen – zeker in het westen en het zuiden – vaak ‘doorgangshuizen’ lijken, daar doet Kampenion het met eigen spelers. Complimenten aan Gert-Jan, Guido, Pascal en coach Ralph. Stapje voor stapje is hiernaar toe gewerkt. Had team 1 het afgelopen seizoen nog een ‘uitcomplex’, dit seizoen verloor het slechts één uitwedstrijd, die bij Amsterdam ’78 2. Dat was dan ook de enige nederlaag dit seizoen. De spelers zijn dan ook gegroeid ten opzichte van de afgelopen seizoenen.

Komend seizoen mogen Gert-Jan, Guido en Pascal dus in landelijk A uitkomen. Een mooie uitdaging.Hoofdklasse Kampenion 2  - Swift (D) 1


Ook team 2 kon deze zaterdag kampioen worden. Vorige week hield het in Zwolle met een 6 – 4 nederlaag de schade beperkt tegen concurrent TT Zwolle 2 en dat betekende dat team 2 deze zaterdagmiddag tenminste 9 punten moest pakken tegen Swift (D) 1 uit Deventer om het kampioenschap veilig te stellen.

Team 2 trad weer aan met Bertin Bos, Wim Tillema en Stefan Sijbesma. Swift (D) 1 verscheen met Tim Hergelink, Nick Vos en Mark Hergelink.

In de eerste wedstrijd moest Bertin het opnemen tegen Tim. En Bertin speelde een moeizame partij. Beide spelers spelen heel vlak, maar Tim wist Bertin knap onder druk te zetten en te houden. De 1e en 2e game waren dan ook voor Tim. In de 3e game kwam Bertin sterk terug, maar in de 4e game was het toch weer Tim die de sterkere – of de meest doortastende – bleek. Dat was toch wel een domper, want dit betekende dat team 2 geen punt meer mocht verliezen.

Wim en Stefan wonnen vervolgens vrij overtuigend hun eerste partij. Wim had geen problemen met Nick en diens noppen en ook Stefan hoefde geen game af te staan tegen Mark. In het dubbel waren Bertin en Stefan met 3 – 0 te sterk voor Mark en Nick. Zo stond het dus 3 – 1.

Na het dubbel moest Wim het opnemen tegen Tim. Ook Wim ging er de 1e game kansloos af. Maar Wim is een slimme speler die het hoofd erbij houdt. De volgende drie games wist hij met telkens twee punten verschil in de wacht te spelen, een heel belangrijke overwinning. Hij gaf naar Stefan het signaal af dat Tim zeker niet onverslaanbaar was. Bertin nam het vervolgens op tegen Mark, het tweelingbroertje van Tim. Bertin leverde de 1e game in na de hele tijd te hebben voor gestaan. Maar daarna kwam hij beter in zijn spel en won hij de drie volgende games overtuigend. Stefan ontmoette in de zevende partij de alles of niets spelende Nick. De 1e game was voor Nick met 8 – 11 en de 2e ging met diezelfde cijfers naar Stefan. Ook in de 3e en 4e games was het verschil niet groot, maar Stefan wist die wel te winnen en zijn team op een 6 – 1 voorsprong te zetten.

Wim bleef ook in zijn derde partij ongeslagen door heel overtuigend van Mark te winnen. De negende partij was ook een heel belangrijke, al waren natuurlijk alle partijen na het verlies in de openingspartij belangrijk. Maar Stefan moest het opnemen tegen Tim die tot dat moment het enige Deventer punt wist te pakken. En nog eens overtuigend tegen Bertin. Stefan won de 1e game nipt in de verlenging en nam in de 2e game meer afstand. De 3e game wist Tim te winnen waardoor er toch weer de nodige spanning op de partij kwam te staan. Gelukkig wist Stefan daar goed mee om te gaan en wist hij de 4e game weer te winnen: 8 – 1.
Het was dus aan Bertin om in de laatste partij het beslissende negende punt binnen te halen. Aan de ene kant een mooie opdracht, maar aan de andere kant ook een lastige. Want zou Bertin deze partij verliezen, dan zou hij – met alle respect – de schlemiel van de middag worden. De tegenstander was Nick, een voor Bertin lastige tegenstander omdat Bertin veel vlakker speelt dan Stefan en Wim waardoor het mogelijk moeilijker zou krijgen tegen de linkshandige Nick met diens lange noppen op de backhand. In de 1e game speelde Bertin goed en die schreef hij dan ook met 11 – 8 op zijn naam. De 2e game kon alle kanten op. Die was heel spannend en het was Bertin die uiteindelijk in de verlenging de gelukkigste was. Dat mocht toch niet meer misgaan met een 2 – 0 voorsprong? Maar Nick gaf zich nog niet gewonnen. Hij won de 3e game met 8 – 11 en trok de 4e met diezelfde cijfers naar zich toe. Zo hadden we ineens een andere situatie en had Nick de beste papieren na de 3e en 4e game te hebben gewonnen. Coach Ivan had in de pauze tussen de 4e en 5e game een aantal nuttige tips te geven. Hij vermeed de zijspinservice en hield het op backspin en dode ballen bij de service. Daarmee maakte hij het zichzelf een stuk gemakkelijker en gaf hij Nick geen enkele kans meer: 11 – 3. Zo bezorgde Bertin zichzelf en zijn teamgenoten dan alsnog de titel. Ik moet eerlijk zeggen dat ik daar na de eerste partij geen rekening meer mee hield.
Felicitaties aan Bertin, Stefan en Wim.

Helaas, helaas is het seizoen voor team 2 nog niet ten einde. Komende zaterdag namelijk speelt het in Almelo tegen de winnaar van de andere poule – Trias 1 – om de algehele titel in de Hoofdklasse. De winnaar speelt komend seizoen sowieso in landelijk C. Of dat voor de verliezer ook geldt, is niet zeker.

Zeker is wel dat Wiebren van de Schootbrugge komend seizoen overkomt van Wezep. Welkom Wiebren! Hij gaat samen met Bertin, Stefan en Wim in team 2 spelen. Met hun vieren vormen zij dan een sterk en uitgebalanceerd team. En hopelijk dus in landelijk C.1e klasse Kampenion 3  - Smash ’70 2


Team 3 had evenals de teams 1 en 2 titelkansen. In de laatste wedstrijd van het seizoen had het tegen nummer 2 Smash ’70 2 aan een 5 – 5 gelijkspel voldoende om de 1e plaats voor zich op te eisen. De gasten uit Hattem mochten zich kampioen noemen bij een overwinning van tenminste 4 – 6. Een echte finale dus.

Team 3 speelde met Thomas Niemeijer, Danny Bruins en Ditmar van Dorp. De gasten van Smash ’70 2 deden het met Anne Mei Eshuis, Robin Sellies en Jean Renze de Ruiter.

In de openingspartij trof Thomas Anne Mei. Het werd een heel spannende partij. De 1e game ging naar Thomas, de 2e naar Anne Mei, de 3e weer naar Thomas en de 4e weer naar Anne Mei. In de beslissende game trok – de verzorgd spelende – Anne Mei uiteindelijk met 8 – 11 aan het langste eind. Zo kwam team 3 dus op een 0 – 1 achterstand. Danny verloor vervolgens tegen Robin de 1e game vrij dik. Door wat meer de forehand van Robin op te zoeken, wist Danny zich in de partij terug te knokken. De 2e game ging ruim naar Danny en daarna ging het gelijk op. Het was Danny die de partij na twee nipte games wist te winnen. Ditmar kwam daarna tekort tegen Jean Renze. Hij maakte teveel fouten waardoor zijn tegenstander eigenlijk alleen maar de bal op tafel hoefde te houden. Ditmar won de 3e game nipt, maar verloor de andere games ruim.
In het dubbel moesten Danny en Thomas – nog ongeslagen dit seizoen – proberen hun team weer langszij te krijgen tegen Anne Mei en Jean Renze. Het werd een spannende partij en daar hoort natuurlijk een beslissende 5e game bij. Het waren Anne Mei en Jean Renze die deze wisten te winnen en zo stond het dus 1 – 3 en waren de Hattemers ineens dichter bij de titel dan team 3.

Na het dubbel had Danny geen kans – zo eerlijk moeten we zijn – tegen Anne Mei. Laatstgenoemde won verrassend eenvoudig van de normaal gesproken ‘taaie’ Danny. Thomas speelde daarna een moeizame partij tegen Jean Renze. Het was Thomas die met aanvallend spel probeerde zijn tegenstander te overrompelen, maar dat lukte slechts gedeeltelijk. Thomas wisselde prachtige winners af met op het oog onnodige fouten. Gelukkig werd Thomas in de beslissende 5e game beloond voor zijn aanvallende bedoelingen en bracht hij zijn team op 2 – 4. In de zevende partij speelde Ditmar twee games heel sterk in zijn partij tegen Robin. De 1e game verloor hij ongelukkig en onnodig, maar de 2e game won hij keurig. Daarna wilde Ditmar teveel waardoor hij meer en meer fouten ging maken. Robin won dan ook de 3e en 4e game met ruime cijfers. Zo stond het 2 – 5 en was de titel voor Smash ’70 2 dichtbij.

In de achtste partij moest Danny zien het Hattemer feest in ieder geval uit te stellen. De 1e game ging echter ’in een poep en een scheet’ naar Jean Renze. Danny raakte nauwelijks een bal. Daarna herstelde hij zich echter keurig en won hij de 2e en 3e game. Beide spelers werden zenuwachtiger en zenuwachtiger. Uiterlijk leek Danny koeler dan Jean Renze, maar het was laatstgenoemde die de 4e game vrij ruim wist te winnen. En die lijn wist hij door te trekken naar de 5e game. Met opnieuw 6 – 11 bracht hij zijn team de titel. Felicitaties aan de spelers van Smash ’70 2. In de voorlaatste partij bleek Anne Mei ook te sterk voor Ditmar en in de laatste partij van de middag verloor Thomas in vier games van Robin. Zo boekte Smash ’70 2 een ruime overwinning: 2 – 8. De zege was misschien wat geflatteerd, maar de Hattemers zijn wel de verdiende winnaars en de terechte kampioen. Proficiat!

Team 3 verloor dit seizoen tweemaal van Smash ’70 2. Dat geeft aan dat die tegenstander de spelers niet echt ligt. Toch moeten we ons niet blind staren op de uitslag en de 2e plaats. De spelers kunnen terugkijken op een prima seizoen. Thomas heeft laten zien tot de betere 1e klassers te behoren. Danny speelt ongeveer twee uit drie en ontwikkelt zich ook nog steeds. Ditmar heeft dit seizoen een grote sprong gemaakt van de 4e naar de 1e klasse. Dat was nogal wennen, maar toch kwam hij in de buurt van een gemiddelde van één uit drie. Door het hogere tempo en de sterkere tegenstanders kon Ditmar vaak niet zijn favoriete spel spelen, maar ik ben ervan overtuigd dat hij eraan komt. Let op mijn woorden. We gaan voor het team wel gewoon Hoofdklasse aanvragen, vooral omdat er dit seizoen maar één poule was in de 2e klasse en er slechts elf teams waren in de Hoofdklasse. Bovendien komt Eljakim Doorneweerd (ruim 50% Hoofdklasse) het team versterken. Welkom Eljakim!


Omdat de aandacht deze zaterdagmiddag vooral uitging naar de teams die kampioen konden worden, heb ik niet heel veel meegekregen van de thuiswedstrijden van de teams 4, 5 en 8. Dat is tegen mijn principes, omdat ik vind dat ook de lagere teams het verdienen om aandacht te krijgen. Deze middag heb ik ervoor gekozen om mij te richten op team 3, terwijl Ivan team 2 voor zijn rekening nam. Toch wil ik hierna ook nog verslag doen van de wedstrijden van de teams 4 t/m 8.2e klasse Kampenion 4  - Torenstad 2


Voor team 4 stond er niets meer op het spel. Degradatie stond al enkele weken vast. Maar natuurlijk wilden de spelers het seizoen wel met een positief gevoel afsluiten tegen nummer 2 Torenstad 2.

Namens team 4 kwamen Roelard Bos, Albert Hoeve en Niek ten Brinke in actie. De gasten uit Torenstad deden het met Tom de Ronde, Lucas Ridder en Jolijn Schut.

De spelers van team 4 speelden een goede wedstrijd. Na het dubbel stond het 2 – 2. Roelard verloor van de sterke Tom, maar Albert (3 – 0 tegen Lucas) en Niek (3 – 0 tegen Jolijn) wonnen hun partijen. Jammer was het dat Niek en Roelard hun dubbelpartij tegen Lucas en Tom nipt met 11 – 13 in de 5e game verloren.

Na het dubbel bleef het spannend. Uiteindelijk verloor team 4 de wedstrijd met 4 – 6, maar een gelijkspel had de verhoudingen beter weergegeven. Drie partijen gingen namelijk nipt in vijven naar Torenstad 2.
Albert pakte twee overwinningen en Niek en Roelard ieder één. Niek verloor zijn 2e en 3e partij sneu in vijven.
Team 4 is dus gedegradeerd naar de 3e klasse, maar dat komt niet helemaal onverwacht. Bert en Roelard komen uit de 4e klasse en hadden het dit seizoen moeilijk om hun partijen te winnen. Toch kwamen zij qua niveau al aardig mee. Van Albert had ik – als voormalige 1e klasser – wat meer verwacht en Niek ging vooral beter presteren nadat hij vernieuwd materiaal had. Helaas stopt Niek weer met competitietafeltennis. Niek blijft voorlopig nog wel trainen.3e klasse Kampenion 5  - Zwartsluis 1


Team 5 maakt ook een moeizaam seizoen door. Maar ook dat komt niet onverwacht, want het team sloeg – als kampioen van de 5e klasse – de 4e klasse over om direct in de 3e klasse uit te komen. Het komt uit in een poule van vijf en het heeft geluk dat er nog een ander team in de poule is dat het moeilijk heeft: Zwartsluis 1. Dat team kwam zaterdagmiddag naar Kampen.

Team 5 speelde met Ali-Imran Ugurlu, Orhan Tozan en Jomar Schlider. Zwartsluis 1 had Wessel Hekman, Marnix Westhuis en Francesco Nooter meegenomen.

Beide teams maakten er een heel spannende wedstrijd van. Liefst zeven van de tien wedstrijden werden pas in de 5e game beslist. Vier daarvan gingen naar Zwartsluis en drie naar team 5. Ali-Imran bleef keurig ongeslagen, Orhan won tweemaal en Jomar slaagde er in zijn laatste partij van de competitie in om eindelijk die ‘hatelijke nul’ uit de boeken te spelen; hij won eenmaal. Het dubbel ging nipt naar de gasten en dus sloot team 5 de competitie af met een nipte overwinning: 6 – 4.

Het team mag komend seizoen in diezelfde 3e klasse laten zien dat het dit seizoen veel geleerd heeft. Hopelijk pakken de spelers wat meer punten, want vooral in het begin van het seizoen leed het team forse nederlagen. Maar de spelers hebben zich langzaam maar zeker wel aangepast aan het hogere niveau. Het valt natuurlijk oom niet mee om twee klassen hoger te spelen dan het seizoen ervoor.
Complimenten aan alle vier de spelers dat zij zo positief zijn gebleven tijden het seizoen!5e klasse DTV ’84 2  - Kampenion 6


Team 6 pakte vorige week al de titel in de 5e klasse D. En dus ging het in de laatste wedstrijd bij nummer twee DTV ’84 2 eigenlijk nergens meer om. Maar natuurlijk wilde team 6 in Dalfsen wel laten zien dat het de terechte kampioen is.

Team 6 speelde ook nu weer met Matthieu van den Berg, Stefan van Unen en Niels Wijshake. DTV ’84 2 deed het met Bram Steen, Bas Feijen en Benthe Brandwacht.

De teams maakten er een leuke wedstrijd van. Na het dubbel stond het 2 – 2 en die gelijke stand stond er ook na tien wedstrijden. Team 6 behield dus de ongeslagen status en toonde daarmee inderdaad aan dat het terecht kampioen is geworden.
Matthieu pakte twee punten, Stefan en Niels ieder één en ook het dubbel leverde winst op.
De spelers mogen het komend seizoen in de 4e klasse proberen. Matthieu heeft al enige ervaring op dat niveau, maar dat geldt nog niet voor Niels en Stefan. Maar binnenkort dus wel!5e klasse DTV ’84 3  - Kampenion 7


Een tafel naast team 6 speelde team 7, maar dan tegen DTV ’84 3. Bij een (ruime) overwinning zou team 7 als tweede kunnen eindigde en als alles meezat zelfs nog els tweede.

Jelle de Bue, Rik ten Caat en Lucas van Langen moesten het voor team 7 doen. Namens DTV ’84 3 kwamen Lisa Roddenhof, Robbin Kroes en Yu Xin Hovenga in actie.

Team 7 stond vrijwel de hele wedstrijd aan de goede kant van de score. Na het dubbel had het een 1 – 3 voorsprong en het wist die voorsprong uiteindelijk uit te breiden tot 3 – 7. En dat kwam vooral door winst in de laatste drie partijen, want DTV ’84 3 was daarvoor teruggekomen tot 3 – 4.
Lucas bleef ongeslagen, Jelle pakte twee punten en Rik één. Het dubbel leverde het zevende punt op.

Door deze overwinning en de uitslagen in de andere zalen is team 7 uiteindelijk als derde geëindigd. En dat is heel netjes voor een team met spelers die uit de welp-/pupilklasse komen en pas hun tweede competitie hebben gespeeld.5e klasse Kampenion 8  - Staphorst 2


Team 8 is ook bezig met een goed seizoen. Toch kun je prestatie van het team niet helemaal vergelijken met die van team 7. Liggen de percentages van de spelers van team 7 vrij dicht bij elkaar, bij team 8 zorgt kopman Roderik voor de meeste punten. Heiko, Jouke en Marino hebben het moeilijker in de 5e klasse. Maar dat geeft helemaal niks.

Zaterdagmiddag ontving team 8 tegenstander Staphorst 2 dat onder zich stond. Het moest dat wel doen zonder Roderik. Jouke Cammenga, Heiko Potkamp en Marino Potkamp speelden voor team 8. Machiel Haasjes, Wouter Vos en Hester de Boer deden het voor Staphorst 2.

Heiko, Jouke en Marino verkochten hun huid door, maar zij konden niet voorkomen dat de gasten met 3 – 7 wisten te winnen. Zij wonnen allen van dame Hester, maar verloren van Machiel en Wouter. Ook het dubbel ging naar Staphorst. Zo sloot team 8 de competitie dus af met een 3 – 7 nederlaag. Het eindigt daarmee op een vierde plaats en dat is netjes.
Ik heb begrepen dat de broertjes Heiko en Marino helemaal met tafeltennis stoppen. Jouke wil voorlopig stoppen met competitie en wil voorlopig alleen trainen. Dat is jammer, want in de competitie leer je minstens zoveel als in de training. Ik wens Heiko en Marino veel plezier bij wat zij verder gaan doen en misschien zien we hen bij Kampenion nog eens terug.Ook voor de jeugdteams is de najaarscompetitie 2012 een heel succesvolle geworden. Kampenion ging met acht teams de competitie in en drie daarvan behaalden de titel: team 1, 2 en 6. Team 3 eindigde als 2e, team 4 als laatste, team 5 als 4e, team 7 als 3e en team 8 als 4e. Team 4 moet komend seizoen een stapje terug doen. We gaan nu zo snel mogelijk de kampioensmedailles bestellen om die daarna uit te reiken!

Ik hoop dat voor komend seizoen een oplossing wordt gevonden, zodat ook van de wedstrijden van de jeugdteams wekelijks verslag wordt gedaan op de website. Zelf kost dat mij teveel tijd naast het verslag van de seniorencompetitie en de andere dingen die ik in het weekend doe. Maar ik vind dat ook de jeugdspelers het verdienen om hun de verslagen van hun wedstrijden terug te vinden op de website. Wie is beschikbaar?Jan Ringenier
wedstrijdsecretariaat
Kampenion

Reacties  

#2 Jan Ringenier 07-12-2012 23:58
Oke Niek. Ik heb het hersteld. Dank je!
Citeer
#1 Niek 07-12-2012 19:28
Het dubbel van team 4 was van Roelard en mij. :roll:
Citeer

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar