FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


De kop is er weer af: in de week van maandag 28 januari is de seniorencompetitie van start gegaan. Eigenlijk moet ik mijzelf direct weer corrigeren, want team 9 kwam al op dinsdag 22 januari in actie. De balans is nipt positief met 5x winst en 4x verlies. Ik neem de wedstrijden weer met je door.

Hoofdklasse: Kampenion 1   – TT Zwolle 3   6 – 4
Jordy ten Have 2, Ton Ringenier 2, Jeroen Rotman 1 en dubbel 1

Team 1 startte de competitie met een thuiswedstrijd tegen TT Zwolle 3. Vorig seizoen troffen beide teams elkaar eenmaal in Zwolle en toen bleek team 1 nipt te sterk: 4 – 6. Wat zou het ditmaal worden?
Namens team 1 traden Ton Ringenier, Jordy ten Have en Jeroen Rotman aan. De Zwollenaren kozen voor twee routiniers – Remco Diele en Marc Noorda – en een aanstormend talent: Marieke van der Kamp. Het team beschikt met Mariette Holterman en Robin Wildeman over nog twee routiniers, maar zij bleven in Zwolle achter.

Team 1 ging goed van start, want na het dubbel stond het op een 3 – 1 voorsprong. In de openingspartij had Ton het alleen in de 3e game lastig tegen Marc, terwijl Jordy en Marieke er een vreemde partij van maakten. Het werd een vijfpitter, maar een waarin alleen de 2e game spannend was. De overige games werden ruim gewonnen en verloren. Jordy kwam terug van een 1 – 2 achterstand en won alsnog met 3 – 2. Jeroen bood kopman Remco goed partij, maar laatstgenoemde  bleek te sterk.
In het dubbel waren Jeroen en Jordy net wat sterker dan Marieke en Remco, vooral dankzij een geweldige start in de beslissende 5e game.

Drie partijen later stond het 4 – 3. Jordy had alle moeite om Marc van zich af te schudden. Pas in de beslissende 5e game slaagde hij daarin. In de strijd der kopmannen was Ton vervolgens volmaakt kansloos tegen Remco. Remco had geen enkele moeite met Ton en speelde zelfs zijn gemakkelijkste partij van de avond. In de partij tussen de jongste spelers van beide teams ondervond Jeroen dat Marieke in enkele seizoenen tijd behoorlijk is gegroeid. En dan heb ik het niet over haar lengte. Ook de korte noppen op haar backhand (b)lijken een goede keuze. Jeroen moest haar dan ook na een 1 – 3 nederlaag feliciteren.
In de laatste drie partijen wist TT Zwolle 3 eerst langszij te komen dankzij de derde zege van Remco, ditmaal op Jordy. Net als Jeroen wist Jordy hem een game af te snoepen, maar toch kwam Remco geen moment in de problemen. In de voorlaatste partij troffen de nog puntloze spelers – Jeroen en Marc – elkaar. Het krachtsverschil bleek miniem en het was dan ook geen verrassing dat een 5e game nodig was om een winnaar aan te wijzen. Daarin bleek Jeroen met 11 – 8 het gelukkigst. In de laatste partij van de avond ondervond ook Ton dat Marieke 'haar mannetje weet te staan' op dit niveau. Toch wist Ton de partij in vier games naar zich toe te trekken.

Zo behaalde team 1 net als vorig seizoen een 6 – 4 zege op het vrij sterke TT Zwolle 3, zeker als je nagaat dat de Zwolse kopman Remco wekelijks goed is voor drie of twee punten, zo ook afgelopen vrijdagavond. De puntenverdeling was duidelijk anders dan het afgelopen seizoen, maar dat is alleen maar positief. Alle spelers hadden nu een duidelijk aandeel in de zege en dat geeft de Kamper burger moed. Jordy en Ton pakten ieder twee punten, Jeroen een en het belangrijke dubbel leverde het resterende punt op.
Een belangrijke zege voor team 1.

In de eerste speelronde gaven De Veluwe 2 en Effekt '74 1 direct hun visitekaartje af met een ruime uitzege. Ook een andere kandidaat voor de promotiegroep – Torenstad 1 – kwam tot winst. Het klinkt als een cliche, maar ieder punt is belangrijk. En dan is een 6 – 4 zege op dit TT Zwolle 3 een bemoedigende start.
Komende zaterdag gaat team 1 op bezoek bij een van de sterkste teams in de Hoofdklasse: Torenstad 1. Die wedstrijd in Zutphen wordt op verzoek van team 1 niet om 17.00, maar om 14.00 uur gespeeld.Promotieklasse: Kampenion 2
DTS 2 8 – 2
Ivan Hollander 3, Robin Lieftink 3, Ralph Trip 1 en dubbel 1

Team 2 is na een seizoen terug in de Promotieklasse en dat is een prettige constatering. Het is immers belangrijk dat de aansluiting met team 1 wordt gevonden en behouden. In de eerste wedstrijd ontving het met DTS 2 ook een kampioen uit een poule in de 1e klasse. Ook dat team kwam in een seizoen terug in de Promotieklasse. Direct een belangrijke wedstrijd dus voor team 2, want DTS 2 is een team dat het onder zich moet (kunnen) houden.

Bij team 2 speelden Ivan Hollander, Robin Lieftink en Ralph Trip. De gasten uit Enschede deden het met Frank van Hout en de broers Dennis en Patrick Wiggers.

De spelers van team 2 kwamen prima uit de startblokken. Na vier wedstrijden stond het 4 – 0 waarbij slechts twee games behoefden te worden afgegeven. Ivan was in vieren te sterk voor Frank en Robin kopieerde dat tegen Dennis. Ralph bleek in straight games te sterk voor Patrick. In het dubbel wonnen Ralph en Robin moeizaam de 1e game van Dennis en Frank, maar daarna ging het sneller.

Na zeven partijen stond het 6 – 1. Robin had ook tegen Frank vier games nodig om de partij binnen te halen en Ivan hoefde tegen Patrick geen game af te staan. Ralph had vervolgens onvoldoende antwoord op het spel van Dennis. Deze Dennis beschikt over een lastige service en koppelt daaraan een heel dwingend (bijna) 'alles of niets' spelletje. En tegen Ralph werd dat dus alles. Hij won in vier games.

Van de laatste drie partijen wist team 2 er nog twee te winnen. Robin had geen enkele moeite met Patrick die vanavond dus geen game wist te pakken. Ralph liep in de voorlaatste partij tegen Frank tegen zijn tweede nederlaag aan. Ivan en Dennis zorgden in de laatste wedstrijd voor de mooiste partij van vanavond. Beiden behaalden een goed niveau en dwongen elkaar tot het uiterste. Uiteindelijk was Ivan de gelukkigste; hij kwam van een 1 – 2 achterstand terug en won de beslissende 5e game met 11 – 9.

Zo behaalde team 2 in de openingswedstrijd een even ruime als belangrijke zege: 8 – 2. Ivan en Robin bleven ongeslagen, terwijl Ralph een puntje meepakte. Het achtste punt pakte team 2 via R2 in het dubbel.

Opvallend in de eerste speelronde in poule A van de Promotieklasse is dat alle vier de wedstrijden grote overwinningen te zien geven: 2x 9 – 1 en 2x 8 – 2. En dus staat team 2 er na een wedstrijd 'leuk bij'.
Komende vrijdag gaat team 2 in Lochem op bezoek bij De Toekomst 3; dat team behaalde ook een 2 – 8 zege en wel op HTTV 1.
1e klasse: Kampenion 3 – Effect 1 6 – 4
Gertjan Wessels 3, inv. Stefan Sijbesma 2 en dubbel 1; Nick Kuipers 0


Team 3 ging net als vorig seizoen de competitie in de 1e klasse van start met een thuiswedstrijd tegen Effect 1 uit Marienheem. Toen werd het een 6 – 4 overwinning. We waren benieuwd wat het nu zou worden.

In de aanloop naar de wedstrijd kreeg team 3 een domper te verwerken: Gert-Jan de Lange had last van zijn rug en bleef – mede omdat hij 's zaterdags met jeugdteam 1 in actie moest komen tegen GTTC Groningen 1 – aan de kant. En ook Dick Hoekman was niet beschikbaar deze avond. Dat betekende dat Nick Kuipers en Gertjan Wessels een invaller aan hun zijde kregen. Die invaller werd in team 6 gevonden in de persoon van Stefan Sijbesma die toevallig een vrijdagavond niet hoefde te werken. Tegenstander Effect verscheen in de vertrouwde samenstelling met Paul Rouhof, Henk Kuipers en Gert Machiels.

Het werd een toch wel bijzondere wedstrijd. Team 3 sloeg zich knap door de tegenslag heen en behaalde een prima 6 – 4 zege. Opvallend daarbij was dat invaller Stefan heel knap twee van zijn drie partijen wist te winnen. Gertjan – de nieuwe kopman van het team – bleef eenvoudig ongeslagen en hij won samen met Nick ook soeverein het dubbel. Nick kwam in het enkelspel nog niet tot winst, al was hij daar in zijn laatste partij heel dicht bij; hij moest tegenstander Henk na 10 – 12 in de 5e game feliciteren.

Ik denk dat de spelers van team 3 tevreden zijn met deze uitslag, zeker gezien de aanloop naar de wedstrijd. Met de 6 – 4 winst kan het vooruit.
Omdat HTTV 2 zich heeft teruggetrokken in de poule, is team 3 komende week vrij. Doordat dat team zich heeft teruggetrokken, degradeert er nu nog slechts een team in de poule.2e klasse: Kampenion 4
Emmeloord 1 3 – 7
Guido Wessels 2 en Pascal Bruins 1; Danny Visscher 0

Team 4 – dat ongewijzigd de competitie ingaat – begon de competitie tegen het sterke en zeer geroutineerde Emmeloord 1. Dat team beschikt namelijk met Johan Lieftink en Richard Stolwijk over twee 50 plussers die enkele jaren geleden nog in de Hoofdklasse (toen nog 1e divisie Oost geheten) uitkwamen. En dan te bedenken dat team 4 met Pascal Bruins (17), Danny Visscher (20) en Guido Wessels (16) in de jongste samenstelling aantrad. De Emmeloorders deden het met Michele van der Lei en de taaie krijgers Johan Lieftink en Richard Stolwijk.

De spelers van team 4 boden goed partij, maar kwamen – zoals verwacht mocht worden – tekort. Toch wist Guido voor een stunt te zorgen door tegen Johan van een 0 – 2 achterstand terug te komen en de partij alsnog met 3 – 2 te winnen. Heel knap. Daarmee bevestigde Guido zijn faam als 'reuzendoder' nog weer eens. Guido wist ook Michele te verslaan, maar moest in Richard zijn meerdere erkennen.

Pascal won ook van Michele, maar verloor van Johan en Richard. Danny verloor nipt van Michele en wat ruimer van Johan en Richard en zo is de 3 – 7 nederlaag verklaard. Uiteraard is de nederlaag tegen deze tegenstander geen schande. Een Emmeloord met Johan en Richard verliest dit seizoen geen wedstrijd.

De uitwedstrijd van team 4 van vrijdag 8 februari tegen Leogang 1 is uitgesteld naar woensdag 20 februari. Op vrijdag 8 februari zijn er namelijk de sportverkiezingen in Kampen en ons 1e jeugdteam is genomineerd voor het beste jeugdteam. Daar mogen Guido en Pascal (samen met Gert-Jan en coach Ralph) natuurlijk niet ontbreken.3e klasse: Kampenion 5
Smash-In 1 3 – 7
Freek Dekker 1, Gerard Palland 1 en Jan Ringenier 1

Team 5 startte de competitie met een thuiswedstrijd tegen degradant Smash-In 1. Bij team 5 maakte Freek Dekker – die de plaats inneemt van 'Afrikaan' Simon van der Woude – zijn rentree als competitiespeler en hij deed dat aan de zijde van Gerard Palland en Jan Ringenier. Smash-In 1 trad aan met Hans de Vries, Albert Dijkstra en Sven Kaptein.

Na het dubbel stond het 2 – 2, daar waar het eigenlijk 3 – 1 had moeten staan. Freek verloor zoals mocht worden verwacht van Hans die nog niet zo lang geleden in de 1e klas speelde. Gerard versloeg Albert in vieren en Jan hoefde tegen Sven zelfs geen game af te staan. In het dubbel namen Freek en Jan heel snel een 2 – 0 voorsprong tegen Albert en Sven en er leek geen vuiltje aan de lucht. Toch kwamen er nadien 'donderkoppen' aan het zwerk, want de derde game ging naar Albert en Sven. De 4e game was spannend, maar ook die ging naar Smash-In. In de beslissende game wisten Freek en Jan de negatieve spiraal niet meer om te buigen en zij verloren de partij alsnog.

Na het dubbel wisten de gasten die goede lijn door te trekken. Liefst vijf partijen op rij gingen naar Smash-In waarbij alleen de partij tussen Freek en Sven ook andersom had kunnen uitvallen. In de laatste partij van de avond wist Freek de nederlaag wat draaglijker te maken via een heel zwaar bevochten zege op Albert: 15 – 13 in de 5e game.
Team 5 liep dus tegen een toch wel onverwachte 3 – 7 nederlaag aan. De cijfers 4 – 6 hadden de verhoudingen wellicht wat beter weergegeven, maar daar koop je natuurlijk niets voor.
Komende vrijdag gaat team 5 op bezoek bij Harderwijk 3.3e klasse: Vined 2
Kampenion 6 6 – 4
Arie Hup 2, Harm Bosman 1 en dubbel 1; inv. Marco Ilbrink 0

Team 6 had (helaas) in de eerste competitiewedstrijd direct al personele problemen. Stefan Sijbesma is – zo blijkt – (ook) op de donderdagavond vanwege werk niet beschikbaar en ook Hans van den Berg moest deze wedstrijd aan zich voorbij laten gaan. Harm Bosman en Arie Hup waren wel van de partij en zij hadden hadden Marco Ilbrink (team 7) bereid gevonden om in te vallen. Tegenstander Vined 2 deed het met Martinus van Lohuizen, Vincent Lagendijk en Marijn Docter.

De eerste drie enkelpartijen gingen alle verloren. Arie kwam tekort tegen Martinus en Marco moest tegenstander Vincent feliciteren. Harm speelde een heel spannende partij tegen Marijn, maar verloor helaas nipt.
In het dubbel wisten Harm en Marco wat terug te doen via een keurige zege op Marijn en Vincent. Zo stond het dus 3 – 1.

Die marge van twee stond ook aan het eind van de avond op het wedstrijdformulier. Arie won zijn twee resterende partijen (van Vincent en Marijn) en Harm wist tegen Vincent ditmaal net aan de goede kant van de score te blijven. Marco wist niet tot winst te komen.

Op zich is een 6 – 4 nederlaag geen slecht resultaat als je met een invaller speelt, maar het is wel jammer dat dit juist tegen een team gebeurt dat je eigenlijk onder je moet houden.
As. dinsdag speelt team 6 een thuiswedstrijd tegen Heino 4.4e klasse: 's-Heerenbroek 3
Kampenion 7 8 – 2
Martijn Haanappel 1 en dubbel 1; Jeroen Heldoorn 0 en Marco Ilbrink 0

Team 7 ging de competitie van start met een wedstrijd bij promovendus 's-Heerenbroek 3. Namens het team moesten Martijn Haanappel, Jeroen Heldoorn en Marco Ilbrink het doen. Ronny Doornwaard, Erwin Knol en Jan de Vries kwamen namens 's-Heerenbroek 3 in actie.

De wedstrijd kende een toch wel verrassend verloop. Team 7 – dat als een geroutineerde 4e klasser kan worden aangemerkt – kon geen moment aanspraak maken op de overwinning. Ook hier gingen de drie eerste enkelspelen verloren. Martijn verloor van Ronny, Marco van Erwin en Jeroen van Jan.
In het dubbel wisten Jeroen en Marco de partij tegen Erwin en Ronny er met 11 – 9 in de 5e game uit te slepen.

Dat was echter geen aanleiding tot een revival bij team 7 al leek het daar wel even op. Martijn en Jeroen wisten echter een voorsprong in games niet te verzilveren. Pas in de voorlaatste partij was het Martijn die voor het eerst een enkelpartij voor zijn team wist te winnen via een zege op good old Jan de Vries. In de laatste partij was Marco echter weer kansloos tegen Ronny.
Zo leed team 7 een ruime 8 – 2 nederlaag in de stadsderby bij 's-Heerenbroek 3. Dat is een nederlaag die ik niet had verwacht en ik denk de spelers van team 7 ook niet.
Komende dinsdag heeft team 7 de kans om revanche te nemen; dan komt Heino 8 op bezoek.5e klasse: TT Zwolle 16
Kampenion 8 2 – 8
Henny Boxman 3, Rense Beimers 2, Gerard Wessels 2 en dubbel 1

De spelers van team 8 zitten er niet echt mee dat zij in de 5e klasse moeten uitkomen. Maar dat neemt niet weg dat zij er dit seizoen wel voor gaan om te proberen alsnog naar de 4e klasse te promoveren. Afgelopen vrijdag ging het op bezoek bij TT Zwolle 16 dat ik als outsider voor de titel had ingeschat. Een belangrijke wedstrijd dus.

Team 8 speelde met Rense Beimers, Gerard Wessels en Henny Boxman. TT Zwolle 16 deed het met Henk Blom, Nathalie Schipper en Petra Hegeman.

In de eerste partij verloor Rense weliswaar nipt van Henk, maar daarna gingen drie partijen 'in straight games' naar team 8. Gerard versloeg Nathalie en Henny was te sterk voor Petra. In het dubbel hoefden Gerard en Henny geen game af te staan tegen Nathalie en Henk.

Ook daarna bleef het goed gaan met team 8 al werden de partijen wel spannender. Team 8 hoefde uiteindelijk nog maar een puntje af te staan; Gerard verloor nipt van Petra. Drie andere spannende partijen leverden wel winst op na vijf games. Maar natuurlijk is een 2 – 8 zege op outsider TT Zwolle 16 een prima start van de competitie.

Henny bleef ongeslagen en Gerard en Rense pakten ieder twee punten. Gerard en Henny wonnen samen als vermeld ook het dubbel.
As. dinsdag ontvangt team 8 Wham 2 uit Nieuwleusen dat de eerste wedstrijd Spoolde 1 met 7 – 3 versloeg.5e klasse: Kampenion 9
Smash-In 3 10 – 0
Alice Ringenier 3, inv. Rense Beimers 3, inv. Gerard Wessels 3 en dubbel 1

Team 9 kwam al op dinsdag 22 januari in actie. Waarom? Omdat het team op vrijdag 1 februari personele problemen had. En dan sta je toch raar te kijken als het team op dinsdag 22 januari met twee invallers moet spelen. Mattias Beimers verbleef buiten Kampen en Johan van Braak had de griep te pakken en kon dus ook niet in actie komen. Gelukkig waren Rense Beimers en Gerard Wessels in de gelegenheid en bereid om in te vallen.
Voor Smash-In 3 kwamen Gerard Willems, Taeke van der Meulen en Andre de Gorter in actie.

Team 9 kwam prima uit de startblokken, want na het dubbel stond het al op een 4 – 0 voorsprong. In de openingspartij versloeg Alice in een spannende partij Gerard Willems en daarna hoefden Gerard Wessels en Rense tegen Taeke en Andre geen game af te staan.
In het dubbel traden Alice en Gerard Wessels aan tegen Andre en Gerard Willems. En dit werd een spannende partij. Uiteindelijk bleken Alice en de Kamper Gerard de gelukkigsten.
Na het dubbel ging het eigenlijk alleen maar beter met team 9. In de resterende zes partijen hoefden Alice, Rense en Gerard Wessels allen slechts een game af te staan. En dus behaalde team 9 een veelzeggende 10 – 0 overwinning. Beter kun je de competitie niet beginnen. Het was goed te zien dat de spelers van Smash-In 3 minder ritme hadden dan die van team 9.
Komende donderdag hoopt team 9 in de eigen samenstelling op pad te gaan; het gaat dan in Genemuiden op bezoek bij GTC 2.
Al met al redelijke resultaten dus voor de negen seniorenteams. Over het geheel gezien dan. Want individueel zullen de teams 5 en 7 daar bijvoorbeeld anders over denken. Positieve uitschieters zijn de ruime overwinningen van de teams 2, 8 en 9. Maar ook de zeges van de teams 1 en 3 zijn het vermelden waard. Komend weekend hoop ik mij weer te melden.


Jan Ringenier,
wedstrijdsecretaris senioren
Kampenion


Plaats reactieZet het plaatje in elkaar