In week 6 kwamen slechts zeven van de negen seniorenteams in actie. Team 3 was vrij en de wedstrijd van team 4 tegen Leogang 1 is uitgesteld tot woensdag 20 februari. Dit onder meer vanwege de Kamper Sportverkiezingen waarvoor het 1e jeugdteam was genomineerd. De zeven wedstrijden leverden een positieve balans op: 4x winst, 1x gelijk en 2x verlies. Ik neem de wedstrijden weer met je door.


Hoofdklasse:   Torenstad 1   - Kampenion 1                 10 - 0
Jordy ten Have 0, Ton Ringenier 0 en Jeroen Rotman 0

Team 1 startte de competitie vorige week aardig met een 6 - 4 zege op TT Zwolle 3. Zaterdagmiddag wachtte in Zutphen met Torenstad 1 een van de titelkandidaten in de Hoofdklasse. De gastheren waren zo vriendelijk mee te werken aan het verzoek van team 1 om de wedstrijd om 14.00 in plaats van 17.00 uur te laten beginnen waarvoor dank!

Team 1 speelde weer met Ton Ringenier, Jordy ten Have en Jeroen Rotman. Torenstad 1 verscheen met Frans Helmich, Herm Aalbers en Gerko Wiemer in zo ongeveer de sterkste opstelling. Koen Molewijk kwam alleen in het dubbel uit.

Je kent allemaal wel van die uitpraken in het voetbalwereldje: ‘al hadden we drie dagen door gevoetbald, dan nog hadden we niet gescoord!’. Zoiets moeten Ton, Jordy en Jeroen afgelopen zaterdagmiddag ook hebben gedacht vermoed ik. Team 1 had namelijk alleen kans in de 1e partij, die tussen Ton en Frans. Ton nam redelijk overtuigend een 0 - 2 voorsprong, maar zag daarna Frans - die wat anders ging spelen - terug-, langszij en voorbij komen. Frans won alsnog met 11 - 9 in de 5e game. Over de andere partijen kan ik heel kort zijn. Daarin waren de spelers van team 1 kansloos. Jeroen en Jordy wonnen ieder nog een game - beiden tegen diezelfde Frans - en alle overige zeven partijen gingen met 3 - 0 naar Torenstad 1.

Zo leed team 1 dus een maximale 10 - 0 nederlaag. Natuurlijk is dat pijnlijk en vervelend. Niemand vindt verliezen leuk en al helemaal niet met deze cijfers. Maar - het klinkt misschien vreemd - het is geen schande om van deze spelers te verliezen. Herm Aalbers en Gerko Wiemer hebben ooit eredivisie gespeeld. Natuurlijk hebben zij nu niet meer het niveau van toen, maar dat neemt niet weg dat zij zoveel in huis hebben dat zij een maatje te groot zijn voor de gemiddelde Hoofdklasser. En Frans Helmich schijnt - ik heb hem zelf nog nooit zien spelen - een heel bijzonder spel te hebben dat met geen enkele andere speler is te vergelijken.
Ton, Jordy en Jeroen moeten dan ook niet te lang bij deze wedstrijd en uitslag stil blijven staan. Deze zaterdag is geschiedenis. Een geschiedenis die je zo snel mogelijk wilt vergeten! Prima toch?
As. vrijdag wacht ook opnieuw een zware tegenstander: De Veluwe 2. Ook dat team is een topkandidaat voor de promotiegroep.

Promotieklasse:   De Toekomst 3   - Kampenion 2     5 - 5
Ivan Hollander 2, Gerben Wolterink 2 en Robin Lieftink 1

De eerste speelronde gaf in de poule van team 2 vier grote uitslagen te zien. Het bijzondere in de tweede speelronde was dat die teams elkaar ontmoetten die vorige week dezelfde uitslag hadden neergezet. En zo kon het gebeuren dat team 2 in Lochem op bezoek ging bij De Toekomst 3. Dat team is een meer dan serieuze kandidaat voor de promotiegroep.

Voor team 2 moesten Ivan Hollander, Robin Lieftink en Gerben Wolterink het doen. Ralph Trip was als coach van jeugdteam 1 ook bij de Kamper Sportverkiezingen aanwezig waarover ik in de inleiding sprak. De Toekomst 3 speelde met Paul van de Weerthof, Jolanda Hofland en Jeroen de Boer.

Na het dubbel stond team 2 op een geflatteerde 3 - 1 achterstand. In de openingspartij moest Ivan zich na een 1 - 2 voorsprong alsnog gewonnen geven tegen kopman Paul. Gerben versloeg vervolgens Jolanda in vieren, maar Robin verloor daarop nipt in vijven in een partij die qua scoreverloop veel overeenkomsten vertoonde met die van Ivan.
En datzelfde gebeurde eigenlijk opnieuw in het dubbel. Gerben en Robin namen tegen Jeroen en Paul een 1 - 2 voorsprong, maar zagen de gastheren alsnog met 3 - 2 zegevieren. Zo stond het dus 3 - 1 voor De Toekomst 3 waar het ook 2 - 2 of zelfs 1 - 3 had kunnen staan.

Na het dubbel ging het wat sneller. Ivan versloeg Jolanda ‘in straight games’, terwijl Robin tegen de sterke Paul juist geen game wist te pakken. In de zevende partij wist Gerben de negatieve serie in de vijfpitters van vanavond te doorbreken. Tegen Jeroen nam hij een 1 - 2 voorsprong waarna het opnieuw 2 - 2 werd. Ditmaal wist Gerben de 5e game op zijn naam te schrijven waardoor het 4 - 3 stond.

Van de laatste drie partijen wist team 2 er nog twee te winnen. Robin versloeg Jolanda met 1 - 3 en kwam zo ook op het wedstrijdformulier. Ivan was in de voorlaatste partij met 1 - 3 te sterk voor Jeroen. In de laatste partij van de avond wist Gerben tegenstander Paul niet van de 100% score te halen waardoor de eindstand 5 - 5 werd. Gerben en Ivan pakten ieder twee punten en Robin één.

Een puntendeling bij het sterke De Toekomst 3 is een prima uitslag. Dat team is een geduchte kandidaat voor de promotiegroep en als je in Lochem dan vijf punten weet mee te pakken, dan geeft dat moed voor de rest van het seizoen.
Vrijdag 15 februari as. ontvangt team 2 De Trefhoek 1 uit Almelo.

3e klasse:   Harderwijk 3   - Kampenion 5                    4 - 6
Freek Dekker 2, Jan Ringenier 2 en inv. Stefan Sijbesma 2

Team 5 moest zich na de ‘valse start’ tegen Smash-In 1 zien te herpakken. Dat moest dan gebeuren in de uitwedstrijd tegen Harderwijk 3. Jan Beks was na een ingreep aan zijn neus vorige week niet beschikbaar (hij moet zijn neus ook niet overal insteken). Gerard Palland was niet fit en daarom moest een invaller worden gezocht. Stefan Sijbesma - die eigenlijk nooit kan spelen op vrijdag - bleek voor de tweede opeenvolgende vrijdagavond te kunnen en te willen; hij moest ditmaal tot 18.00 uur werken. Freek Dekker en Jan Ringenier waren van het team wel beschikbaar. Namens Harderwijk 3 speelden Erwin van der Elsen, Izaak op ‘t Hof en Wouter Bunschoten.

Team 5 kwam prima uit de startblokken. Na drie enkelpartijen stond het namelijk 0 - 3. Jan,  Stefan en Freek wonnen hun 1e enkelpartij van respectievelijk Izaak, Wouter en Erwin. In het dubbel raakten Freek en Jan weinig tegen Erwin en Izaak; misschien moeten ze eens voorstellen om met een skippybal te gaan spelen. Mogelijk raken zij dan wel wat. Erwin en Izaak wonnen vrij eenvoudig nadat de 1e game nog naar Freek en Jan ging.

Na het dubbel ging de wedstrijd meer gelijk op. Team 5 nam nog een 1 - 4 voorsprong, maar daarna nam Harderwijk 3 de regie wat over. Na acht partijen stond het 3 - 5. En dat verschil van twee stond ook aan het eind van de avond op het wedstrijdformulier. Freek, Jan en Stefan wonnen ieder twee partijen: Freek en Jan verloren van de sterk spelende Wouter, terwijl Stefan in drie nipte games net de mindere was van Erwin.
Al met al een redelijke uitslag na een gezellige avond.
Team 5 speelt zijn wedstrijd tegen Wezep 4 pas op vrijdag 22 februari. De wedstrijd is op verzoek van team 5 uitgesteld.

3e klasse:   Kampenion 6   - Heino 4                              7 - 3
Stefan Sijbesma 3, Harm Bosman 2 en Arie Hup 2

Ook team 6 moest punten zien te pakken na de 6 - 4 nederlaag bij Vined 2 vorige week. Prettig was het dat de sterke Stefan Sijbesma ditmaal wel beschikbaar was. Met hem kwamen Harm Bosman en Arie Hup in actie. Tegenstander Heino 4 verscheen met David den Daas, Stef Veldman en Ep van Faassen.

De wedstrijd vertoont veel parallellen met die van team 5 zoals hiervoor beschreven. Ook hier leverden de eerste drie enkelpartijen drie zeges op. Stefan versloeg David na een spannende partij waarin Stefan in de 4e en 5e game afstand wist te nemen. Arie was in drie games te sterk voor Stef en Harm versloeg Ep keurig in vier games.
In het dubbel maakten Harm en Stefan er tegen David en Ep een spannende partij van. De winst ging met 9 - 11 in de 5e game naar de gasten.

Na het dubbel bleef team 6 aan de goede kant van de score. Arie verloor weliswaar in drie nipte games van kopman David, maar Stefan (nipt in vijven tegen Ep) en Harm (ook in vijven tegen Stef) wonnen hun partij waardoor het 5 - 2 stond.

Van de laatste drie partijen won team 6 er nog twee. Arie sleepte zijn partij er tegen Ep op het tandvlees uit, waarna Harm moest capituleren tegen David. In de laatste partij van de avond stelde Stefan tegen Stef de 7 - 3 zege veilig.

Dat is een prima resultaat voor team 6. Weliswaar deed bij de gasten de sterke Emil Veldman niet mee, maar toch. Tegenstander Heino 4 eindigde het afgelopen seizoen net voor team 6 als tweede. Een mooie opsteker dus.
Komende vrijdag gaat team 6 op bezoek bij Hoonhorst 1.

4e klasse:   Kampenion 7   - Heino 8                              6 - 4
Jeroen Heldoorn 3, Martijn Haanappel 2 en dubbel 1; Anja Ringenier 0

Ook team 7 liep in de vorige wedstrijd tegen een (forse) nederlaag aan: 8 - 2 bij ‘s-Heerenbroek 3. En dus moest ook team 7 proberen punten te pakken tegen Heino 8 dat in de eerste wedstrijd ook tegen een zeperd aanliep.

Team 7 speelde met Martijn Haanappel, Jeroen Heldoorn en Anja Ringenier. De gasten deden het met Monique Horstman, Arend Hofmeijer en Natscha Godeschalk.

Ook hier stond het team van Kampenion na het dubbel op een 3 - 1 voorsprong, zij het dat de punten niet alle in het enkelspel werden behaald. Martijn had het heel lastig tegen Monique en wist pas in de 4e en 5e game afstand te nemen. Jeroen versloeg Arend na vier spannende games en Anja verloor juist in vier spannende games van Natascha.
In het dubbel waren Jeroen en Martijn in drie games te sterk voor Arend en Monique.

Team 7 wist die voorsprong van twee punten vast te houden. Na zeven partijen stond het  4 - 3. Jeroen had niet al te veel moeite met Monique, maar Martijn (1 - 3 tegen Natascha) en Anja (0 - 3 tegen Arend) moesten hun tegenstander feliciteren.

Van de laatste drie partijen wist team 7 er nog twee te winnen waardoor de marge van twee werd hersteld. Jeroen won ook zijn derde partij (3 - 1 tegen Natascha) en Martijn bleef tegen Arend met 3 - 1 aan de goede kant van de score. Daartussendoor verloor Anja met 1 - 3 van Monique.
Zo won team 7 dus met 6 - 4 en deze uitslag geeft de krachtsverhoudingen wel goed weer. Jeroen bleef ongeslagen, Martijn pakte twee punten en beiden wonnen samen ook het dubbel. Anja miste ritme en kwam niet tot winst.
Door deze uitslag houdt team 7 tegenstander Heino 8 in ieder geval onder zich.
Komende maandag speelt team 7 de uitwedstrijd bij Wijhe 3.

5e klasse:   Kampenion 8   - Wham 2                             7 - 3
Henny Boxman 3, Anne van der Haar 2, Rense Beimers 1 en dubbel 1

Team 8 was de competitie vorige week prima gestart met een 2 - 8 zege bij TT Zwolle 16. Afgelopen dinsdagavond ontving het Wham 2 dat de competitie ook goed was begonnen met een 7 - 3 overwinning op Spoolde 1.

Namens team 8 moesten Henny Boxman, Anne van der Haar en Rense Beimers het doen. De gasten uit Nieuwleusen verschenen met Harold de Graaf, Dik de Raad en Herman Vos.

Team 8 kwam als een speer uit de startblokken. Na het dubbel stond het op een 4 - 0 voorsprong. Henny wees Harold met 3 - 1 terug, Anne bleef eenvoudig overeind tegen Dik en Rense won knap van Herman. In het dubbel waren Anne en Rense met 3 - 1 te sterk voor Dik en Herman.

Na het dubbel bleef het in eerste instantie creszendo gaan voor team 8. Anne versloeg Harold in vier games en Henny deed datzelfde, maar dan tegen Herman. Dik wist zijn team dan eindelijk op het wedstrijdformulier te krijgen via een 1 - 3 zege op Rense. Zo stond het dus 6 - 1 na zeven partijen.

Die zege van Dik motiveerde zijn teamgenoten blijkbaar, want Anne zag tegenstander Herman in de 4e en 5e game afstand nemen en de zege alsnog voor zich opeisen. Vervolgens speelden Rense en Harold een heel spnnende partij die laatstgenoemde er met 9 - 11 in de beslissende game wist uit te slepen. Het was Henny die in de laatste partij van de avond de marge weer wist te vergroten. Hij gunde tegenstander Dik geen game.
Zo pakte team 8 een nuttige 7 - 3 overwining op het ‘lastige’ Wham 2. Het neemt daarmee wat afstand vandatzelfde Wham 2 en moet voorlopig alleen Zwartsluis 5 in de buurt ‘dulden’.
Datzelfde Zwartsluis 5 is komende maandag de tegenstander.

5e klasse:   GTC 2   - Kampenion 9                                 6 - 4
Mattias Beimers 2, Alice Ringenier 1 en dubbel 1; Johan van Braak 0

Team 9 was de competitie - met twee invallers uit team 8 spelend - gestart met een 10 - 0 overwinning op Smash-In 3. Beter kun de competitie niet beginnen. Afgelopen donderdag wachtte in Genemuiden tegenstander GTC 2. Dat team leed in de openingswedstrijd een 8 - 2 nederlaag bij Smash ’70 10.

Team 9 speelde ditmaal in de eigen samenstelling met Mattias Beimers, Alice Ringenier en Johan van Braak die daarmee zijn competitiedebuut maakte. GTC 2 deed het met Leen Oudenaarden, Wilbert Oudenaarden en Reinier Beens.

De start was voor team 9. Na het dubbel stond het op een 1 - 3 voorsprong. Mattias was te sterk voor Leen en Alice sleepte de partij tegen Wilbert er op het tandvlees uit (9-11 in de 5e game). Johan trof in Reinier een te sterke opponent; hij wist geen game te winnen.
In het dubbel stonden Alice en Mattias geen game af tegen Reinier en Wilbert, al gaven vooral de 2e en 3e game weinig krachtsverschil te zien.

Toen Mattias na het dubbel Wilbert in vieren versloeg, kwam team 9 zelfs op een 1 - 4 voorsprong en leek het er weer goed te gaan uitzien. Maar zie, hoe raar kan het lopen. Team 9 pakte geen punt meer. Johan was in zijn tweede partij - die tegen Leen - weliswaar dichtbij, maar hij wist een 2 - 1 voorsprong in games niet vast te houden. Leen sleepte de partij er nog in vijven uit.

Over de laatste vier partijen kan ik kort zijn: Alice, Johan, Mattias en opnieuw Alice wonnen geen game meer waardoor die partijen met 3 - 0 naar de tegenstander gingen. Zo verloor team 9 alsnog met 6 - 4 na een 1 - 4 voorsprong. Jammer, maar natuurlijk is er geen man of vrouw overboord. Team 9 is geen titelkandidaat; het wil gewoon lekker ballen! Johan kan terugkijken op een verdienstelijk debuut. Hij gaat zijn puntjes nog wel meepakken.
Je ziet weer hoe belangrijk zo’n dubbel is; aan de kant van GTC 2 behaalden de spelers 3, 2 en 1 winstpartij en aan de kant van team 9 waren dat er 2, 1 en 0 en toch is de uitslag ‘slechts’ 6 - 4 in het voordeel van GTC 2.
Team 9 zou op vrijdag 8 februari as. de thuiswedstrijd tegen de nieuwe koploper BAS 1 spelen, maar die wedstrijd is op verzoek van de tegenstander verzet naar dinsdag 19 februari.


De balans was dus positief tijdens de tweede speelronde. Maar ik kan me voorstellen dat de spelers van team 1 daar heel andere gevoelens bij hebben. Oeps, nu herinner ik hen toch nog aan afgelopen zaterdagmiddag. Niet doen; ff deleaten! Komende week hopen zeven van de negen teams in actie te komen; de wedstrijden van team 5 en 9 zijn uitgesteld naar de week erop. Komend weekend hoop ik mij weer te melden.


Jan Ringenier,
wedstrijdsecretaris senioren
Kampenion