FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


In week 7 kwamen zeven van de negen seniorenteams in actie. De teams 1 t/m 4 deden dat thuis en de teams 6, 7 en 8 op locatie. De teams 5 en 9 komen volgende week pas in actie; beide thuis. Team 9 as. dinsdagavond tegen BAS 1 en team 5 as. vrijdagavond tegen Wezep 4. De resultaten waren overwegend positief met vijf zeges, een puntendeling en een nederlaag. Het was team 1 dat voor de tweede achtereenvolgende maal tegen een nederlaag aanliep en opnieuw een ruime. Ik neem de resultaten weer met je door.


Hoofdklasse:   Kampenion 1 - De Veluwe 2               1 - 9
Ton Ringenier 1; Jordy ten Have 0 en Jeroen Rotman 0

Team 1 moest zich tegen De Veluwe 2 zien te herstellen van de maximale nederlaag van vorige week tegen Torenstad 1. Het speelde in de vertrouwde samenstelling met Ton Ringenier, Jordy ten Have en Jeroen Rotman. Tegenstander De Veluwe 2 verscheen met Jarne Draaijer, Joost Keizer en Henri ter Steeg.
Team 1 slaagde er niet in om zich te herstellen. Het verloor met 1 - 9. Alleen Ton slaagde erin een partij winnend af te sluiten en wel tegen Henri. Drie hangpartijen gingen helaas nipt verloren.
Ik wil niet teveel over deze wedstrijd schrijven. Niet omdat team 1 verloren heeft, want dat gebeurt wel vaker en daar moet je uiteraard tegen kunnen. Maar vanwege de manier waarop dat gebeurde. Joost Keizer is kennelijk een speler die van mening is dat alles geloorloofd om tot winst te komen. De tegenstander moet uit de wedstrijd worden gehaald. Niet alleen als speler, maar ook wanneer meneer langs de kant zit. Welnu, hij is daar ‘prima’ in geslaagd.
Henri ter Steeg is gelukkig een speler die zich gewoon en sportief opstelt. Jarne Draaijer - die we kennen als een aardige en sportieve speler - moet oppassen dat hij zich niet teveel laat meeslepen. Waar je mee omgaat, kun je mee besmet worden.
Ik heb waardering en respect voor de manier waarop Ton, Jordy en Jeroen met het gedrag van Keizer omgingen. Zij lieten zich niet provoceren. Laat ik dat goede voorbeeld maar volgen en er verder het zwijgen toe doen.
Een ding is wel zeker: als tegenspeler, maar ook als medespeler zou voor mij de lol er heel snel af zijn!
Met mij waren veel anderen - ook spelers van andere bezoekende teams - van mening dat  dit gedrag alle perken van sportiviteit en fairplay te buiten gaat. Dat is het laatste wat ik er over kwijt wil. Op naar de volgende wedstrijd!
Op vrijdag 1 maart speelt team 1 opnieuw thuis; dan komt DTV ’84 1 op bezoek.

Promotieklasse: Kampenion 2 - De Trefhoek 1        7 - 3
Robin Lieftink 3, Gerben Wolterink 2, Ralph Trip 1 en dubbel 1

Team 2 is de competitie bij zijn rentree in de Promotieklasse goed gestart met 13 punten uit twee wedstrijden. Vrijdagavond kwam De Trefhoek 1 uit Almelo op bezoek dat tot dan toe 6 punten bijeen had geslagen.
Ralph Trip, Robin Lieftink en Gerben Wolterink kwamen namens team 2 in actie. De Trefhoek 1 verscheen met Menno Littel, Henk Kroeze en Harry Wanschers.
Team 2 kwam prima uit de startblokken. Na het dubbel stond het op een 4 - 0 voorsprong. Ralph had weinig moeite met Menno waarna Robin een lange partij speelde tegen de verrassend sterke Henk. Een 5e game moest de beslissing brengen en daarin wist Robin het verschil te maken: 11 - 6. In de 3e partij rekende Gerben in drie games af met Harry die zeker niet slecht speelde, maar vooral in het begin erg aan het tegenspel van Gerben moest wennen.
In het dubbel toonden Ralph en Robin zich in vier games te sterk voor het duo Harry en Henk.
Na het dubbel had Robin weinig moeite met Menno. In de zesde partij wist Harry zijn team op het wedstrijdformulier te zetten via een een zege ‘in straight games’ op Ralph. Ook Gerben moest daarna zijn tegenstander feliciteren. Henk bleek in vier games te sterk.
Robin bleef ook in zijn derde partij ongeslagen via een 3 - 1 zege op Harry. Ook nu had laatstgenoemde enige tijd nodig om in zijn spel te komen en dat lukte niet op tijd. Gerben stelde in de voorlaatste partij de zege veilig via een zwaarbevochten zege op Menno. Gerben was deze week ziek geweest en had daardoor conditionele problemen. Vanwege de wintersport van Ivan zag hij zich echter gedwongen te spelen en met twee zeges pakte dat goed uit. Heel knap, Gerben! In de laatste partij van de avond verloor Ralph in een hoogstaande partij van Henk die ondanks dat hij de zestig is gepaseerd nog een prima spelletje op tafel weet te leggen. Chapeau!
Helaas moet ik nog even kwijt dat de zes spelers op tafel 2 behoorlijk last hadden van het verbale geweld van speler J.K. op tafel 1. Af en toe hoorden zij zelfs het balletje niet stuiteren !?!
Zo won team 2 de wedstrijd met 7 - 3 en dat is een keurige uitslag. Het handhaaft zich daarmee bij de eerste vier en neemt verder afstand van de onderste plaatsen. Als dit zo doorgaat vinden we team 2 straks na zeven wedstrijden terug in de promotiegroep. Dat zou een mooie prestatie zijn.
Team 2 ontvangt op vrijdag 1 maart buurman TT Zwolle 4. Dat kon dan wel eens de topper tussen de nummers 2 en 1 zijn.

1e klasse: Kampenion 3 - TT Zwolle 7                        5 - 5
Dick Hoekman 3 en Gertjan Wessels 2; Nick Kuipers 0

Team 3 kwam pas voor de tweede maal in actie; het heeft de pech in een poule van vijf uit te komen nadat HTTV 2 zich heeft teruggetrokken. TT Zwolle 7 was vrijdag de tegenstander.
Team 3 speelde met Nick Kuipers, Dick Hoekman en Gertjan Wessels. De Zwollenaren deden het met Patrick Dania, Michael Bremmers en Brandy Nquyen.
De bezoekers begonnen het best aan de wedstrijd. Nick wist zich onvoldoende aan de druk van Patrick te ontworstelen en verloor met 1 - 3. Dick kwam langzaam op gang tegen Michael, maar toen de diesel eenmaal liep was hij niet meer te stoppen. Hij won met 3 - 1. Gertjan ondervond daarna de kracht van de met de penholdergreep spelende Brandy. Laatstgenoemde weet zo’n 75% van de ballen met zijn sterke forehand te spelen en komt ook nog eens op vrijwel elke bal. Hoewel Gertjan zijn huid duur verkocht, kwam hij tekort.
In het dubbel maakten Gertjan en Nick er tegen Brandy en Michael een mooie en spannende partij van. Tot en met de 3e game lagen de Kampenaren op schema, maar daarna wisten Brandy en Michael de regie over te nemen en alsnog in vijven te winnen. Zo stond het na vier partijen 1 - 3.
Na het dubbel vochten de spelers van team 3 zich langzaam maar zeker terug in de wedstrijd. Dick pakte zijn tweede zege door Patrick met 3 - 0 te verslaan. De verschillen waren niet groot, maar Dick stond meestal wel aan de goede kant van de score. Nick speelde vervolgens een prima partij tegen Brandy. Hij wist de dwingende forehand van Brandy goed te neutraliseren en kwam - mede daardoor - prima mee in de rally. Nick won de 1e game, maar verloor daarna helaas drie games met nipt verschil. Gertjan had het daarna erg lastig met Michael die veel scoorde met de backhand (scherp) parellel. Uiteindelijk bleek Gertjan de gelukkigste met 13 - 11 in de 5e game. De tussenstand werd daarmee 3 - 4; nog altijd in Zwols voordeel.
Met Dick en Brandy namen in de achtste partij de nog ongeslagen spelers het tegen elkaar op. Dick ging als een speer van start en overpowerde Brandy compleet: 11 - 3. In de 2e game liet Dick een zeker ogende voorsprong glippen: 10 - 12. Daarna was Dick weer bij de les en trok hij de partij verdiend met 11 - 5 en 11 - 9 naar zich toe. Door afwisselend de backhand opening en de backspinbal te gebruiken zorgde Dick er heel knap voor dat Brandy eigenlijk niet in zijn favoriete spel kwam. Gertjan versloeg vervolgens Patrick in drie spannende games en bracht zijn team daarmee voor het eerst op voorsprong. In de laatste partij van de avond kwam Nick opnieuw sneu weg. In zijn partij tegen Michael was er eigenlijke geen krachtsverschil, maar het tafeltennis kent nu eenmaal geen gelijkspel in een individuele partij. Nick verloor nipt en de cijfers 9 - 11, 10 - 12, 11 - 9 en 9 - 11 zeggen daarbij genoeg. Maar als Nick zo blijft spelen, komen de punten vanzelf wel.
Zo eindigde de wedstrijd in 5 - 5 en ik denk dat beide teams wel vrede met dit resultaat kunnen hebben. De wedstrijd kende de nodige spannende partijen en de uitslag geeft het krachtsverschil wel aardig weer.
Op vrijdag 1 maart as. ontvangt team 3 Wezep 2 dat voorlopig (?) rode lantaarndrager is.

2e klasse: Kampenion 4 - Batfighters 2                     6 - 4
Pascal Bruins 2, Guido Wessels 2, Danny Visscher 1 en dubbel 1

Ook team 4 kwam vrijdagavond pas voor de tweede maal in actie. De wedstrijd tegen Leogang 1 in Nunspeet van vorige week is op eigen verzoek uitgesteld naar woensdag 20 februari as. Afgelopen vrijdag kwam Batfighters 2 op bezoek.
Team 4 speelde met Pascal Bruins, Guido Wessels en Danny Visscher. De gasten verschenen met Gerard Tomassen, Jeroen Bokhorst en Ayad Haba.
De start was duidelijk voor team 4. Na het dubbel stond het namelijk op een comfortabele 4 - 0 voorsprong. Pascal won overtuigend van good old Gerard, Guido versloeg Jeroen in drie nipte games en Danny was de gelukkigste in een vreemde partij tegen Ayad. In de 1e en 2e game liet Danny zijn tegenstander alle hoeken van de tafel zien, maar daarna wist Ayad de partij te doen kantelen en won hij de 3e en 4e game. De beslissende game kon beide kanten opvallen en uiteindelijk bleek Danny met 13 - 11 de gelukkigste.
In het dubbel versloegen Danny en Guido en geroutineerde duo Gerard en Jeroen met 3 - 1.
Na het dubbel ging het allemaal wat moeizamer voor team 4. Eerst verloor Guido in een vreemde partij van de taaie Gerard. Wat te zeggen van de gamestanden 6 - 11, 11 - 9, 4 - 11, 11 - 4 en 4 - 11? Daarna herstelde Pascal de marge van vier weer via een 3 - 1 zege op Ayad. Dat ging zeker niet gemakkelijk, maar Pascal had aanvallend wat meer in huis en bleek dat ook te hebben meegenomen. Danny moest in de zesde partij zijn meerdere erkennen in Jeroen die af en toe ongelooflijke winners wist te produceren. Zo stond het dus 5 - 2.
In de zevende partij had Guido het heel lastig met Ayad die knap bijbleef. Een 5e game moest de beslissing brengen en die wist Guido met 11 - 7 te winnen. Danny had vervolgens onvoldoende kijk op het spel en materiaal van Gerard die dat materiaal prima wist te gebruiken. Gerard won met 3 - 0. In de laatste partij van de avond nam Pascal tegen Jeroen een 2 - 0 voorsprong. Maar Jeroen gaf zich niet gewonnen en vocht zich knap terug in de partij. Hij kwam steeds beter in zijn spel en won knap drie games op rij.
Zo boekte team 4 uiteindelijk toch nog een nipte zege op de gasten uit Elburg. Dit na een ruime voorsprong in het begin van de partij. Toch valt op de 6 - 4 zege weinig af te dingen. De vier vijfpitters werden keurig verdeeld.
Komende woensdag speelt team 4 de belangrijke wedstrijd in Nunspeet tegen Leogang 1. Belangrijk, omdat de Nunspeters voorlopig (?) rode lantaarndrager zijn in de poule.

3e klasse: Hoonhorst 1 - Kampenion 6                       2 - 8
Stefan Sijbesma 3, Hans van den Berg 2, Harm Bosman 2 en dubbel 1

Team 6 is de competitie redelijk gestart: een ietwat teleurstellende 6 - 4 nederlaag bij Vined 2 werd gevolgd door een verrassend ruime 7 - 3 zege op Heino 4. Vrijdagavond ging het in Hoonhorst op bezoek bij Hoonhorst 1.

Team 6 speelde met Hans van den Berg, Stefan Sijbesma en Harm Bosman. Hoonhorst 1 deed het - geheel in de lijn met de traditie - met drie dames: Loes Schrijver, Dyonne Schrijver en Annemiek Hurink.
Na het dubbel stond team 6 op een snelle 1 - 3 voorsprong. Snel, want alle vier partijen hadden slechts drie games nodig om een winnaar aan te wijzen. Hans verloor in drie nipte games van Loes, Stefan was duidelijk te sterk voor Dyonne en Harm boekte een keurige zege op Annemiek.
In het dubbel traden Harm en Stefan aan tegen Annemiek en Loes. De eerste twee games gingen nipt naar team 6, maar in de 3e game wisten Harm en Stefan het verschil te maken.
Drie partijen later stond het 1 - 6. Hans was tegen Dyonne het gelukkigst na 12 - 14 in de 5e game. Daarna verloor Harm in vieren van de sterke Loes. Stefan had het in de zevende partij lastig tegen Annemiek, maar won toch drie games op rij na de eerste te hebben verloren.
De laatste drie partijen gingen alle naar team 6. Harm kwam tegen Dyonne niet echt in de problemen en Hans was duidelijk te sterk voor Annemiek. In de laatste partij troffen de beide nog ongeslagen spelers elkaar: Stefan en Loes. Zij maakten er een heuse finale van. Loes nam een 2 - 0 voorsprong, maar Stefan gaf zich niet gewonnen. Hij won de 3e en 4e game en kwam dus langszij. In de beslissende game toonde Stefan zich nipt te sterkste: 8 - 11.
Daarmee boekte team 6 een prima en overtuigende 2 - 8 overwinning op Hoonhorst 1. Het nestelt zich daarmee ineens op kop in zijn poule van de 3e klasse. Zo snel kan het gaan.
Op dinsdag 26 februari as. komt GTC 1 op bezoek bij team 6.


4e klasse: Wijhe 3 - Kampenion 7                               4 - 6
Jeroen Heldoorn 3, inv. Mattias Beimers 2 en inv. Alice Ringenier 1

Team 7 had maandagavond pesonele problemen voor de wedstrijd bij Wijhe 3. Op het laatste moment werd nog geprobeerd de wedstrijd om te draaien, maar dat bleek - begrijpelijk - voor de spelers van Wijhe 3 geen optie.
Zo moest Jeroen Heldoorn met twee invallers op pad en die werden gevonden in de personen van Mattias Beimers en Alice Ringenier (beiden team 9). Wijhe 3 speelde met Harry Geerligs, Gerrit Oosterink en Jan Sanders.
Na het dubbel stond het 2 - 2. Jeroen versloeg in de openingspartij tegenstander Harry, Alice kwam wat tekort tegen Gerrit en Mattias toonde zich na vier games te sterk voor Jan. In het dubbel was het gelegenheidsduo Alice/Jeroen niet opgewassen tegen Gerrit en Harry.
Na het dubbel won Jeroen ook zijn tweede partij. Tegen Gerrit kwam hij nauwelijks in de problemen. Mattias won daarna tegen Harry weliswaar de 1e game, maar zag zijn tegenstander vervolgens drie games op rij winnen. Alice pakte in de zevende partij ook haar puntje mee via een eenvoudige zege op Jan. Zo stond het dus 3 - 4 in Kampens voordeel.
In de achtste partij won Mattias op het tandvlees van Gerrit. De eerste twee games waren voor Gerrit, maar daarna won Mattias heel knap drie games op rij. Jeroen bleef vervolgens ook in zijn derde partij ongeslagen dankzij een 1 - 3 zege op Jan. Harry verkleinde in de laatste partij de achterstand nog iets via een 3 - 0 zege op Alice. De 1e en 2e game waren heel nipt, maar in de 3e wist Harry het verschil te maken.
Toch pakte team 7 in deze samenstelling heel knap een 4 - 6 overwinning op Wijhe 3. Het houdt daarmee de tegenstander - net als Heino 8 (de tegenstander van vorige week) - achter zich.
Team 7 komt op dinsdag 26 februari as. weer in actie in de thuiswedstrijd tegen DTV ’84 4.


5e klasse: Zwartsluis 5 - Kampenion 8                       4 - 6
Henny Boxman 3, Rense Beimers 2 en Gerard Wessels 1

Team 8 is na twee wedstrijden koploper in zijn poule in de 5e klasse. Afgelopen maandag ging het op bezoek bij nummer twee: Zwartsluis 5.

Henny Boxman, Gerard Wessels en Rense Beimers kwamen namens team 8 in actie. Tegenstander Zwartsluis 5 deed het met Bianca Meijer, Tjalling Wijnia en Gerrit Geurts.
Ook hier stond het na het dubbel 2 - 2. Henny bleek in de eeste wedstrijd te sterk voor Bianca, maar Gerard moest tegenstander Tjalling na de ondelinge wedstrijd feliciteren. Rense zette zijn team weer op voorsprong via een nipte zege op Gerrit: 9 - 11 in de beslissende game.
In het dubbel kwamen Gerard en Henny net tekort tegen Bianca en Tjalling. Gerard en Henny namen weliswaar een 0 - 2 voorsprong, maar zagen hun tegenstanders vervolgens terug-, langszij en voorbijkomen.
Na het dubbel wist team 8 afstand te nemen. Henny versloeg Tjalling ‘in straight games’, waarna Rense in vieren te sterk bleek voor Bianca. Gerard deelde in de feestvreugde via een 0 - 3 zege op Gerrit. Zo demarreerde team 8 naar 2 - 5.
In de resterende drie partijen wisten de Sluzigers nog wat dichterbij te komen. Rense moest tegenstander Tjalling feliciteren en Gerard moest zijn meerdere erkennen in Bianca. Daar tussendoor bleef Henny ook in zijn derde partij ongeslagen door een 1 - 3 zege op Gerrit.
Zo boekte team 8 dus een nuttige 4 - 6 zege op concurrent Zwartsluis 5. Het neemt daarmee wat afstand van de concurrentie, want de voorsprong op de nummer twee - nog altijd Zwartsluis 5 - bedraagt nu vijf punten. Dat is een prettige constatering. Team 8 ligt voorlopig dan ook prima op koers.
Op dinsdag 26 februari as. komt Spoolde 1 naar Kampen.


Over de hele linie gezien dus goede resultaten voor de seniorenteams van Kampenion. Jammer is het dat team 1 momenteel in de hoek zit waar de klappen vallen. Vorig seizoen wist het te verrassen, maar dit seizoen wordt het serieus genomen. Dat zie je terug in de wijze waarop de tegenstanders team 1 tegemoet treden. Maar ook daar moeten Ton, Jordy en Jeroen mee kunnen omgaan.
Komende week spelen de teams 4, 5 en 9 inhaalwedstrijden. Ik hoop daar komend weekend verslag van te doen.

Jan Ringenier,
wedstrijdsecretaris senioren
Kampenion

Reacties  

#5 Joost 18-02-2013 00:10
Hallo ja,
Engelina omschrijft het misschien het beste, ik was "waarschijnlijk " te luidruchtig, en misschien was mijn beleving te intens, ik lees jullie [censored][cens ored] regelmatig en lees jou wedstrijdversla gen met veel plezier, nou juist daarom vond ik dat dit stukje uit de toon vallen. Kampenion 1 had zeker recht op meer punten dan die ene, 6-4 was een betere afspiegeling. Echter vind ik ook dat jij te makkelijk het verlies bij de tegenstander legt. Kampenion 1 is een team met potentie maar dan moeten zij wel als team spelen, en voor elkaar door het vuur gaan, en dat miste wij best wel, en dat was vanaf westrijd 1. Vorig jaar was dat anders. Het wedstrijd niveau was overigens 3de divisie waardig, zeker dat van Ton. Nogmaals, k1 hoort wat mij betreft in de play- offs en oprecht hoop ik dat ze dat halen. Tip van flip: willen winnen, knok voor elk punt en samen spelen.
Sportieve groeten en succes
Citeer
#4 Jan Ringenier 17-02-2013 23:38
Dag Joost,

Ik stel het op prijs dat je reageert. Kennelijk hebben jij en ik een andere beleving van de werkelijkheid. Dat kan. Ik ga me verder niet verdedigen. Misschien voelt iemand van de andere bezoekende teams zich geroepen om te reageren en wordt dan duidelijk wie van ons beiden de werkelijkheid het meest benadert. Wel vind ik het jammer dat je aangeeft dat ik een slechte verliezer ben. Ongeacht de resultaten van de seniorenteams van Kampenion schrijf ik al jaren wekelijks een verslag. En dat gebeurt niet bij iedere vereniging.

Met sportieve groet,
Jan Ringenier
Kampenion
Citeer
#3 Engelina Rozendaal 17-02-2013 19:29
Jan...Prima verslag!!
Met name team 1. Wat een geschreeuw! Vond het niet prettig!Jammer van het verlies, maar ze hebben hun best gedaan. Volgende keer maar hopen op iets fijnere tegenstanders(n iet zo luidruchtig)is wel leuker om naar te kijken.
Groet Engelina
Citeer
#2 Joost 17-02-2013 13:06
Vervolg
Verder wil ik u in herinnering roepen dat de wedstrijden sportief werden uitgevochten, er zijn geen punten gestolen, tegenstanders fysiek benadert, vloek en scheldpartijen geweest, etc. Door zowel uw spelers als die van ons niet. Er is door beide partijen voor elke punt geknokt, en daarbij kwamen wij als de Veluwe soms goed weg. Het verschil zat hem in de wil om te winnen, en die wil ontbrak bij 2 van de spelers. Vorige seizoen wonnen deze heren overtuigend van ons, toen ontbrak het ons aan inzet en wil.
Ik hoop oprecht dat kampenion 1 de play-offs halen, want ondanks 2 dikke verliespartijen op rij, horen zij gewoon in die play-offs.
Helaas vind ik dit wedstrijdversla g overkomen als een slechte verliezer, terwijl het niveau van de wedstrijden daar zeker geen aanleiding voor was.
Kampenion 1 succes en tot in de play-offs
Citeer
#1 Joost 17-02-2013 12:57
Onderwerp: kampenion 1 tegen de veluwe 2
Geachte heer Jan Ringenier,
Uw wedstrijdversla gen op uw [censored] kan ik eigenlijk altijd prima waarderen, maar nu u het verlies van kampenion volledig ophangt aan mijn persoon,. Voel ik mij genoodzaakt te reageren..
Allereerst wil ik u zeggen dat ik weet dat ik fanatiek ben en extravert reageer als ik een punt maak, dat is soms pure opluchting en om mezelf op te peppen. Als ik daarbij afgelopen vrijdag over de scheef ben gegaan, of anderen tot last ben geweest dan bied ik daar bij deze mijn welgemeende excuses voor aan. Als u of een van mijn tegenspelers mij dit op vrijdag hadden aangegeven dan had ik daar zeker rekening mee gehouden.
Citeer

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar