FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


In week 8 was er een inhaalprogramma en kwamen drie teams van Kampenion in actie. Zij deden dat met wisselend succes. Zo leed team 4 een niet verwachte nederlaag bij Leogang 1, behaalde team 5 een verrassend ruime zege op Wezep 4 en was team 9 nipt de mindere van koploper BAS 1. Ik neem die wedstrijden met je door.


2e klasse: Leogang 1 - Kampenion 4               6 - 4
Theo Hogenhorst 2, Danny Visscher 1 en Guido Wessels 1

Team 4 speelde op woensdag 22 februari in Nunspeet de uitgestelde wedstrijd van vrijdag 8 februari toen enkele spelers van het team hun opwachten maakten bij de Sportverkiezing in Kampen.
Namens team 4 speelden Guido Wessels, Danny Visscher en Theo Hogenhorst. Leogang 1 bracht Johan Wiebenga, Rin van Dijk en invaller Edwin Bouw (team 2) achter de tafel.
Helaas heb ik geen wedstrijdbriefje van het team ontvangen. Kennelijk is dat teveel gevraagd na een nederlaag. Naderhand bleek het iets anders te liggen. Het wedstrijdbriefje was zaterdagmiddag meegenomen naar de zaal, maar ondergetekende schitterde die middag daar door afwezigheid, omdat hij zich niet fit voelde.
Team 4 leed een teleurstellende nederlaag in Nunspeet: 6 - 4. De drie spelers wonnen alleen van invaller Edwin en daarnaast wist Theo nog Johan Wiebenga te verslaan. Zo is de 6 - 4 nederlaag snel verklaard.
Het team belandt door deze nederlaag in de gevarenzone. Koploper Emmeloord 1 en Swift ’64 1 hoeven zich geen zorgen te maken, maar daarachter is het heel spannend. Zeker als we nagaan dat twee teams degraderen. Het wordt zaak dat team 4 de komende weken punten gaat pakken.
Op vrijdag 1 maart ontvangt team 4 Dronten ’74 1 dat één puntje minder heeft verzameld dan team 4.

3e klasse: Kampenion 5 - Wezep 4                  8 - 2
Jan Beks 3, Gerard Palland 2, Jan Ringenier 2 en dubbel 1

Team 5 ontving vrijdagavond de buren van Wezep 4. In goed overleg was de wedstrijd van vrijdag 15 februari uitgesteld tot deze avond.
Jan Ringenier, Gerard Palland en Jan Beks moesten het namens team 5 doen; Freek Dekker geeft (ook) training in Wezep en wilde daarom liever niet in actie komen tegen de spelers die hij training geeft. Voor Wezep 4 kwamen William van Unen, Eljakim Doorneweerd en Mike Klok in actie.
Team 5 kwam prima uit de startblokken, want na het dubbel stond er een veelzeggende 4 - 0 tussenstand op het scorebord. Jan R. had in de openingspartij weinig problemen met William en daarna won Gerard in een zware partij op routine van Eljakim. Slim serveren in de beslissende 5e game bezorgde Gerard uiteindelijk de nipte winst. Jan B. en Mike maakten er vervolgens ook een mooie en lange partij van. In de 4e game leek Jan - bij een 2 - 1 voorsprong in games - op de winst af te stevenen maar Houdini Klok ontsnapte nog na een ruime achterstand. In de beslissende game was het juist andersom. Tot de 9 punten stond Mike op voorsprong, maar nu was het Jan die ontsnapte en de game - en daarmee de partij - heel knap met 11 - 9 naar zich toetrok.
In het dubbel gaven Gerard en Jan B. de tegenstanders Eljakim en William geen enkele kans. Beide laatstgenoemden zaten geen moment in de wedstrijd en kregen na afloop spontaan de slappe lach.
Na het dubbel vergrootte Gerard de voorsprong tot 5 - 0 via een regelmatige zege op William. In de zesde partij leek Mike dan eindelijk wat terug te doen. Tegen Jan R. nam hij een 0 - 2 voorsprong, maar Jan vocht zich terug in de partij en won de 3e en 4e game. In de beslissende game pakte Mike in het begin een ruime voorsprong. Jan wist nog wel wat terug te komen, maar kon niet voorkomen dat Mike de game met 7 - 11 wist te winnen en daarmee zijn team op het wedstrijdformulier zette. Jan B. herstelde de marge van vijf weer via een keurige 3 - 1 zege op Eljakim. Ook Jan serveerde slim en bracht op de juiste momenten zijn sterke backhand in stelling. Zo stond het 6 - 1.
In de achtste partij trad Gerard aan tegen Mike. De 1e en 2e game waren heel spannend, maar gingen beide met nipt verschil naar Mike. In de 3e game kwam Gerard terug, maar de 4e game was weer voor Mike die daarmee voor het tweede Wezeper punt zorgde. Jan B. had daarna wat moeite om tegen William in de finale van de games door te drukken. Rond de 8 punten stokte de productie enigszins. Gelukkig was Jan in twee van de eerste drie games tijdig bij de les waardoor hij een 2 - 1 voorsprong nam. In de 4e game wist Jan - die kan terugkijken op een prima avond - het verschil te maken. In de laatste partij van de avond wist Jan R. tegenstander Eljakim op afstand te houden. Het verschil was niet zo groot als bij de vorige ontmoeting in Wezep, maar toch won Jan ‘in straight games’ al moest hij daarvoor in de 3e game een ruime achterstand wegwerken om uiteindelijk in de verlenging toe te slaan: 15 - 13.
Team 5 boekte zo een niet verwachte ruime 8 - 2 zege en het doet daarmee goede zaken. Het werkt zich op van de laatste naar de tweede plaats (!). Toch zijn de verschillen tussen plaats 2 en 5 nog niet groot. Voorlopig lijkt Smash-In 1 titelkandidaat nummer 1 en verkeert Harderwijk 3 in zwaar weer.
Team 5 speelt vrijdag 1 maart opnieuw thuis; het ontvangt dan een andere buurman: TT Zwolle 9.

5e klasse: Kampenon 9 - BAS 1                         4 - 6
Mattias Beimers 3 en Alice Ringenier 1; Johan van Braak 0

Team 9 kwam dinsdagavond al in actie voor de thuiswedstrijd tegen BAS 1. De wedstrijd van de week ervoor was op verzoek van de tegenstander uitgesteld.
Mattias Beimers, Johan van Braak en Alice Ringenier moesten het voor team 9 doen. BAS 1 - dat dit seizoen verrassend sterk voor de dag komt - deed het met Jan Haandrikman, Otto de Jonge en Marco Slijters.
Het werd een snelle wedstrijd deze dinsdagavond. Kort na tienen was de laatste wedstrijd al gespeeld. Na het dubbel stond het 1 - 3 in het voordeel van BAS. Mattias zette zijn team tegen Jan vrij overtuigend op voorsprong, maar daarna verloren Johan (tegen Otto) en Alice (tegen Marco) kansloos hun eerste partij.
In het dubbel speelden Johan en Mattias vrij sterk tegen Marco en Otto, maar laatstgenoemden sleepten de partij eruit na de 1e game nog te hebben verloren.
Johan en Jan maakten er daarna een leuke partij van. De ervaren Jan nam een 0 - 2 voorsprong in games, maar de dit seizoen debuterende Johan kwam daarna sterk terug. Hij won de 3e game en gaf ook prima partij in de 4e game. De routine van Jan gaf echter de doorslag: 9 - 11. Mattias had in de zesde partij opvallend weinig moeite met Marco die tot dat moment nog op 100% stond. Met 11 - 9, 11 - 7 en 11 - 3 gaf hij Marco eigenlijk geen kans. Alice was in partij 7 niet opgewassen tegen Otto; zij kwam zelfs niet in de buurt van gamewinst. Zo stond het 1 - 6 na zeven partijen.
In de laatste drie partijen wist team 9 nog wat terug te doen. In partij 8 moest Johan zijn meerdere erkennen in Marco. Johan heeft nog onvoldoende kijk op het effect dat zijn tegenstander gebruikt. Maar natuurlijk is dat geen schande. Door vaker te spelen en ook eens met anderen dan zoon Roderik een balletje te slaan, komt dat inzicht vanzelf. Alice versloeg in de negende partij tegenstander Jan met 3 - 1 en voorkwam daarmee dat zij deze avond puntloos bleef. In de laatste partij van de avond maakten Mattias en Otto er een bijzonder spannende partij van. Na vier games stond het 2 - 2 en dus moest een 5e game de beslissing brengen. Daarin bleek Mattias met 11 - 8 de gelukkigste.
Team 9 leed aldus een 4 - 6 nederlaag en daarmee mag het tevreden zijn. Er zat deze avond ook niet meer in, want de verloren partijen gingen alle (zeer) ruim naar BAS en voor hetzelfde geld had Mattias zijn laatste partij ook kunnen verliezen. Mattias bleef knap ongeslagen en Alice zorgde voor het vierde puntje. Team 9 blijft ook na deze wedstrijd keurig op plaats 2 staan.
Komende vrijdag ontvangt team 9 DTV ’84 7 uit Dalfsen.

Redelijk tot goede uitslagen dus voor de teams 5 en 9 en een teleurstellend resultaat voor team 4. Maar dat is sport. Komende week zijn er weer nieuwe kansen als alle negen seniorenteams in actie komen en dan ook nog eens in een thuiswedstrijd. De teams 6, 7 en 8 doen dat dinsdagavond en de teams 1 t/m 5 en 9 op vrijdagavond. Ik hoop daar komend weekend weer verslag van te doen.

Jan Ringenier,
wedstrijdsecretaris senioren
Kampenion

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar