In week 10 kwamen alle 7 jeugdteams in actie. Zes daarvan thuis en het eerste team speelde de derby in en tegen Zwolle.

 

Hier volgende de uitslagen van afgelopen zaterdag:


Landelijk A:   Tafeltennis Zwolle 1 – Kampenion        9-1

Guido 0 , invaller Wiebren 0, Pascal 1,


Team 1 en de coachende Ralph Trip speelden afgelopen zaterdag tegen de koploper in Zwolle. Vooraf gezien al een zware opgave. Gert-Jan de Lange kampt met rugklachten en werd vervangen door onze vriend Wiebren die in team 2 speelt.

De eerste twee wedstrijden waren spannend, en gingen beide naar Tafeltennis Zwolle.  In de vijfde partij pakte Pascal het enige puntje in Kampers voordeel. Natuurlijk is het zuur een dikke nederlaag, toch staat Tafeltennis Zwolle ook niet voor niets eerste. Het team komt hierdoor niet in de problemen, en dat komt het sowieso niet want uit landelijk a kun je niet degraderen. Het is zaak om lekker door te gaan en te leren van dit seizoen. Daarnaast hopen we natuurlijk dat Gert-Jan weer gauw terug is.  Tot die tijd zullen spelers van team 2 mooie ervaring opdoen in landeilijk a en dat is ook zeker niet verkeerd.

Landelijk C : Kampenion 2 – Iduna 1                           4-6

Bertin 2, Wim 2 en Stefan 0


Team 2 en de coachende Ivan traden afgelopen zaterdag aan tegen Iduna 1 uit Bilthoven. Het werd een spannende wedstrijd. Opvallend was het dat team 2 meerdere keren ruime voorsprongen nam maar het dan ook gauw weer kwijt waren. Dat kan concentratie zijn maar dat kan ook onderschatting zijn.  Bertin kwam goed uit de startblokken, en zette het team op voorsprong. Daarna kwam het toch wat onnodig op 3-1 achterstand. En moest zien weer gelijk te komen, en dat lukte ook. Wim greep de overwinning, door slim te serveren en de juiste bal uit te zoeken. Wim kun je wel een slimme vos noemen. Daarna pakte Bertin zijn tweede wedstrijd. Bertin speelt graag op een hoog tempo, en speelt zijn forehands vaak snoeihard parallel, menig tegenstander heeft hier moeite mee. De afgelopen tijd gaat zijn spel duidelijk vooruit en dat is te danken aan het feit dat hij naar mijn mening weer vol voor gaat.

Stefan had het deze middag moeilijk, bij fases speelde hij erg sterk, maar wat voor het hele team wel gold, werden voorsprongen soms te gauw weggegeven. Toch is er geen reden tot paniek, want Stefan is op de goede weg. Belangrijk is het in zijn spel dat hij balans vind tussen zijn eerste aanval en de bal die daardoor opvolgt. Je moet altijd rekenen op de tweede bal.

Uiteindelijk verloor team 2 met 6-4, en dat was enigszins geflatteerd, anderzijds lichtelijk weggegeven. Ivan gaf aan dat er meer in zat, en daar kan ik mij bij aansluiten.

1e klasse: Kampenion 3 – Swift (D) 2                           5-5

Thomas 3, Danny 2, Ditmar 0


Team 3 en de coachende ik mochten aantreden tegen Swift Deventer 2, een leuke bijkomstigheid was dat Lars van der Zanden de concurrerende coach was. En afgelopen vrijdag speelden wij (Jordy, Jeroen en ik) tegen Trias waar hij zijn balletjes slaat.

Het werd een spannende maar ook goede wedstrijd, waarin er aanvallend werd gespeeld. En er werd echt voor de punten gestreden. Thomas was zonder twijfel de man van de wedstrijd, zonder een set te verliezen ging hij richting huis. Thomas die over een uitstekend allround spel beschikt.

Het werd een gelijkspel. En de volgende keer mag team 3 het opnemen tegen de concurrent Trefhoek uit Almelo.

Ditmar heeft genoeg in zich, op dit moment komt hij nog niet tot winst, maar je ziet duidelijk dat hij groeiende is. Voor hem geld dat angst een grote tegenstander is, Met zo’n forehand als hij heeft is dat niet nodig. Maar we zijn ervan overtuigd dat dit goed zal komen.

Danny speelde sterk deze middag, en de laatste wedstrijd tegen de contra spelende Kimberly was van een hoog niveau. Danny vocht zich terug in de wedstrijd maar complimenten aan Kimberly die zich herpakte.

3e klasse: Kampenion 4 – Torenstad 4                        6-4

Roderik 3, Bert 2, Matthias 1


Team 4 speelde tegen Torenstad uit Zutphen. Dit was ook een leuke wedstrijd om te zien. Bert en Roderik hebben beide een harde forehand, waar ze veel punten mee pakken. Het is dan ook leuk om te zien dat je hun speltypes wel kunt vergelijken. Beide bewaren de rust met de backhand en komen hard met de forehand.

Roderik bleef ongeslagen, Bert pakte knap 2 partijen en Matthias won zijn laatste partij, door degelijk te spelen. Matthias speelt een allround speltype, maar als het even kan komt hij met zijn forehand. Naar mijn mening een prima spelopvatting met als verrassingseffect die goede forehand aanval. De komende tijd is het denk ik goed om te proberen de backhand ook wat aanvallender te krijgen, dit komt vanzelf langs bij de trainingen van Ralph

 

3e klasse: Kampenion 5-  Wezep 2                              5-5

Roelard 2, Jomar 1, Orhan 2


Team 5 speelde tegen Wezep 2, maakten er een spannende wedstrijd wat eigenlijk wel voor alle thuiswedstrijden gold.

Roelard en Orhan pakten met hun allround spel allebei 2 punten en Jomar die offensief speelt won 1 partij. Jomar is weer terug van een enkelblessure en ondervind er nog wel enige last van. Wel stond hij alweer behoorlijk te spelen en dat is leuk te zien.

Aan Wezeper kant bleef Stefan Boer ongeslagen en dat is knap, hij bracht Roelard van zijn 100% af, ook al is dat aan Kamper zijde wat minder leuk, ik denk dat Stefan Boer er niet minder om slaapt.

4e klasse: Kampenion 6 – Zwartsluis 1                          5-5

Mattieu 1, Niels 2, Stefan 2,


Team 6 kwam in actie tegen Zwartsluis 1. Allereerst wil ik even kwijt dat Zwartsluis momenteel over drie teams beschikt bij de jeugd. En vanmorgen ving ik op dat er een vierde bij komt. Een groeiende club in deze regio en die zijn er niet zoveel. Complimenten dus.

Het was een typische 5-5 wedstrijd, de punten werden ‘eerlijk’ verdeeld. Tussen neus en lippen ving ik op dat er niet altijd even eerlijk werd geteld, en dat is wel wat jammer. Aan de kant van Zwartsluis was Alex Huizenga dan wel duidelijk een maatje groter dan de spelers van Kampenion.

Niels, Matiieu en Stefan maakten er een spannende wedstrijd van en stonden zeker niet slecht te spelen.

5e klasse: Kampenion 7- Zwartsluis 3                         7-3

Rik 2, Jasper 3 en Lucas 2


Team 7 trad op zaterdagmorgen ook aan tegen Zwartsluis, en boekte een goede overwinning. Ze wonnen met 7-3. Jasper bleef keurig ongeslagen, mede door weinig fouten te maken en zijn forehand optimaal te gebruiken. De spelers van Zwartsluis 3 gaven erg goed tegenstand, en beschikken over goede spelers. Rik en Lucas pakten beide twee punten mee.Het is leuk te zien dat Rik ten Caat zijn forehand beter gaat gebruiken, en timede erg goed vanmorgen. Ook geldt dat voor Lucas die ondanks dat hij soms wat pret pongt ook goed vooruit gaat.

 

Opvallend dat er geen enkel dubbel werd gewonnen zaterdag, misschien een training aan wijden?

Volgende week hoop ik mij weer te melden!

 

Aldus,

 

Ton Ringenier