FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


In week 12 kwamen acht van de negen seniorenteams in actie; team 3 had vrijaf. Ditmaal speelden de 'dinsdagteams' uitwedstrijden en kwamen de 'vrijdagteams' thuis in actie. De balans was met driemaal winst, tweemaal gelijk en driemaal verlies in evenwicht. Team 1 liep opnieuw tegen een nederlaag aan en staat nu afgeslagen laatste. Team 2 stelde met een puntendeling de promotiegroep veilig. Ik neem de resultaten weer met je door.

Hoofdklasse: Kampenion 1 - De Toekomst 2   3 - 7
Jordy ten Have 1, Ton Ringenier 1 en dubbel 1; Jeroen Rotman 0

Vrijdagavond stond de laatste wedstrijd van de eerste speelronde op het programma. Concurrent De Toekomst 2 kwam op bezoek. Concurrent, want het was de verwachting dat dit team samen met DTV '84 1, Trias 1 en Kampenion 1 in de degradatiegroep zou belanden waarna de teams elkaar nog eenmaal ontmoeten.

Team 1 speelde weer met Ton Ringenier, Jordy ten Have en Jeroen Rotman. De gasten uit Lochem verschenen met Guido van Zwieten, Marten Adolfsen en Frank Bruggeman.

Na het dubbel stond het 2 - 2. Ton was in vier games de betere van Guido, terwijl Jordy zijn meerdere moest erkennen in Marten. Jeroen kwam tegen Frank knap na een 0 - 2 achterstand in games terug, maar Frank sleepte de 5e game eruit met 8 - 11. In het dubbel boekten Jeroen en Jordy belangrijke winst tegen Frank en Guido.
Na het dubbel 'demarreerden' de gasten naar 2 - 5. Jordy moest na het dubbel tegenstander Guido feliciteren. In de 1e en 3e game was het verschil minimaal, maar de 2e ging ruim naar Guido. Ton moest daarna zijn meerdere erkennen in Frank die na de 1e verloren game steeds beter vat kreeg op het spel van Ton. Hij won vervolgens drie games op rij en won verdiend. Jeroen was in partij zeven kansloos tegen Marten die herinneringen opriep aan zijn optreden tegen Kampenion 1 vorig seizoen toen hij knap ongeslagen bleef.

In de achtste partij van de avond deed Jordy wat terug door Frank met 3 - 0 terug te wijzen. Een prima zege. Jeroen startte daarna goed tegen Guido, maar moest langzaam maar zeker meer terrein prijs geven. Guido won 'in straight games'. In de laatste partij startte Ton prima tegen Marten; hij won de 1e en 2e game met prima spel. In de 3e game wogen beide spelers beter tegen elkaar op en het was uiteindelijk Marten die die game nipt wist te winnen. Of Ton daarna was 'leeggelopen', of dat Marten de sleutel tot succes had gevonden, weet ik niet. Feit was dat Marten niet meer in de problemen kwam en de 4e en 5e game met ruime cijfers wist te winnen. Zo bleef hij opnieuw ongeslagen in Kampen.

Team 1 leed dus opnieuw een teleurstellende nederlaag. Daar waar het met tenminste met 7 - 3 had moeten winnen om weer terug in de race te komen, leed het een nederlaag met die cijfers. Toch valt er op de overwinning van de gasten weinig af te dingen. Misschien had er een puntje meer in gezeten, maar dan nog. De Toekomst 2 en Trias 1 lijken voor team 1 niet meer in te halen. Het moet zich voorlopig richten op DTV '84 1 dat overigens ook al vijf punten meer heeft verzameld.

Het is moeilijk om naar verklaringen te zoeken voor het teleurstellende seizoen. Wel is het zo dat team 1 vorig seizoen als debutant fris en onbevangen van start ging. Mogelijk werd het team toen in het begin van dat seizoen wat onderschat waardoor het verrassende resultaten boekte. Dit seizoen beginnen tegenstanders anders aan de wedstrijd tegen team 1. Vanaf partij 1 gaan zij volle bak. Daarnaast is het zo dat de klasse sterker is dan vorig jaar. De drie Musketiers van team 1 presteren ook minder dan vorig seizoen. En - last but not least - daar waar het vorig seizoen vaak mee zat, daar zit het dit seizoen vaker tegen. Dat is de bekende hoek waar de klappen vallen.
Het is voor team 1 zaak om te proberen om de komende twee wedstrijden dichter naar DTV '84 1 toe te kruipen en wellicht is er dan in de laatste wedstrijd tegen DTV '84 1 nog wat mogelijk.

Komende week is er geen competitie. De week erop speelt team 1 op vrijdag 5 april uit tegen De Toekomst 2, de return van afgelopen vrijdag dus.


Promotieklasse: Kampenion 2 - Blauw-Wit 3   5 - 5
Ivan Hollander 2, Robin Lieftink 2 en Ralph Trip 1

Team 2 heeft het zich vorige week tegen Entac 2 moeilijk gemaakt door slechts twee punten te pakken. Blauw-Wit 3 - de tegenstander van vrijdagavond - profiteerde dankbaar van het feit dat koploper TT Zwolle 4 niet in de sterkste formatie aantrad: het won met 8 - 2.
Daardoor is het verschil tussen team 2 en Blauw-Wit 3 teruggelopen naar vier punten, wat inhield dat team 2 tenminste vier punten moest pakken om zeker te zijn van de promotiegroep.

Team 2 trad opnieuw aan met Ivan Hollander, Robin Lieftink en Ralph Trip. Blauw-Wit 3 deed het met kopman Ronnie Gierveld, Michel van Brink en Michel Roeloffzen.

In de openingspartij was Ivan kansloos tegen Ronnie. In het duel der kopmannen bleek Ronnie, die over een flitsende backhand beschikt, duidelijk te sterk. Robin bracht zijn team weer op gelijke hoogte door Van Brink met 3 - 1 te verslaan. In voetbaltermen moet je Robin viermaal voorbij voordat je hem kwijt bent en dat bleek teveel gevraagd van Van Brink. Omdat Blauw-Wit met twee Michels aantrad, noem ik hen maar bij de achternaam.
Ralph en Roeloffzen maakten er een spannende partij van. Na vier games stond het 2 - 2 en ook de 5e game was bloedstollend. Uiteindelijk bleek Roeloffzen met 11 - 13 de gelukkigste.
In het dubbel kwamen Ralph en Robin vooral in het begin tekort tegen Ronnie en Van Brink. Daarna vochten Ralph en Robin zich knap terug in de wedstrijd en wonnen de 3e game ruim. In de 4e game hadden zij ook winstkansen, maar de gasten uit Almelo wonnen in de verlenging met 14 - 16. Bij strafschoppen had ik het nog moeten zien.

Na het dubbel ondervond ook Robin de kracht van Ronnie. Weliswaar bood hij knap tegenspel, maar Ronnie heeft aanvallend meer in huis en hij bleek dat ook te hebben meegenomen. Zo stond het dus halverwege al 1 - 4. Beide teams hadden op dat moment nog drie punten nodig om zich te plaatsen voor de promotiegroep. Ivan bracht namens zijn team het tweede punt op het wedstrijdformulier via een soevereine zege op Roeloffzen. Ralph trad daarna aan tegen Van Brink. In een close partij bleef Ralph in vier games net aan de goede kant van de score. Zo bracht hij het belangrijke derde punt binnen: 3 - 4.

In de achtste partij speelde Robin tegen Roeloffzen. De 1e game ging naar Roeloffzen, maar daarna kwam Robin eigenlijk niet meer in de problemen en won hij drie games op rij. Daarmee bracht hij zijn team in de veilige haven die promotiegroep heet. Ralph speelde daarna een goede partij tegen Ronnie. Hij nam zelfs een 2 - 1 voorsprong in games, maar Ronnie counterde knap en won de 4e en 5e game alsnog waarmee hij zijn team opnieuw op voorsprong bracht. In de laatste partij van de avond stelde Ivan de puntendeling veilig door Van Brink in drie games te verslaan. Beiden zijn linkshandig, maar Ivan heeft een veel grotere reach. Bovendien kan Van Brink prima uit de voeten met lage (backspin)ballen, maar maakt hij veel meer fouten op wat hogere contra- of dode ballen.

Zo kwam team 2 na een 1 - 4 achterstand knap terug om uiteindelijk nog op 5 - 5 te eindigen. Het beëindigt de 1e ronde - als ik het goed heb uitgerekend - als derde waardoor het zich plaatst voor de promotiegroep. Een prima prestatie van het team dat vorige seizoen nog 1e klas speelde. Proficiat Ivan, Robin, Gerben en Ralph!
De komende weken krijgt het dan ook nog een leuk toetje voorgeschoteld met wedstrijden tegen De Toekomst 3, Entac 2 en TT Zwolle 4.

Ik ga ervan uit dat team 2 op vrijdag 5 april in een thuiswedstrijd in actie komt tegen De Toekomst 3. Jammer is het dan dat dit in een vrijwel lege zaal gebeurt.1e klasse: Kampenion 3 was vrij.

Op vrijdag 5 april as. gaat het op bezoek bij TT Zwolle 7.2e klasse: Kampenion 4 - Leogang 1   9 - 1
Pascal Bruins 3, Theo Hogenhorst 3 en Guido Wessels 3

Team 4 moet zo onderhand punten gaan pakken. Dat is wel duidelijk als we de stand bekijken. Het team heeft vrijwel wekelijks problemen om een volledig team op de been te brengen en dat is vervelend (understatement). Het is te hopen dat alle spelers het besef hebben dat in de resterende vier wedstrijden uit een ander vaatje getapt moet worden om voldoende punten te kunnen pakken in de strijd tegen degradatie. Ik ben ervan overtuigd dat team 4 een titelkandidaat is als het wekelijks compleet kan aantreden. Afgelopen vrijdag kwam met Leogang 1 een concurrent in die strijd teg ndegradatie op bezoek.

Team 4 speelde met Guido Wessels, Pascal Bruins en Theo Hogenhorst. Leogang 1 deed het met Rin van Dijk, Johan Wiebenga en invaller Edwin Bouw (team 2). Ook Leogang heeft nog wel eens met personele problemen te kampen; zo ook vanavond.

Team 4 ging als een speer van start. In de openingspartij was Guido in vier games te sterk voor de lastig te bespelen Rin die lange noppen op de backhand heeft. Maar Guido speelde het spelletje goed en won verdiend. Pascal speelde daarna een solide partij tegen Johan. Hij won de 1e, belangrijke game, nipt en wist daarna door te drukken. Theo had in het begin van de partij tegen invaller Edwin wat moeite met de concentratie en daardoor de vastheid, maar was gelukkig tijdig weer bij de les. Hij won de 3e en 4e game overtuigend.
In het dubbel traden Pascal en Theo aan tegen Johan en Rin. Pascal en Theo moesten in het begin duidelijk nog aan elkaar wennen, want voordat beiden het in de gaten hadden stond het al 0 - 2 in games. Daarna ging het echter beter. Pascal en Theo wonnen de 3e game nipt. De 4e game kon beide kant opvallen, maar deed dat uiteindelijk in Nunspeets voordeel waardoor het 3 - 1 stond.

Na het dubbel nam Pascal het op tegen Rin. Op zich beschikt Pascal wel over de wapens om het spel van Rin te bestrijden, maar je moet dan wel weten welke je wanneer moet gebruiken. In de 1e en 2e game volgde Pascal niet de juiste strategie en beide games gingen dan ook naar Rin. Daarna deed Pascal wel meestal de juiste dingen en wist hij de 3e, 4e en 5e game met 11 - 8 te winnen. Heel knap. Guido had het daarna verrassend lastig met Edwin die prima in de buurt bleef. In de 1e en 2e game verloor Edwin pas in de verlenging. In de 3e game was Guido beter op dreef en wist hij het verschil te maken. Theo vergrootte de voorsprong vervolgens tot 6 - 1 via een regelmatige 3 - 1 zege op Johan.

In de achtste partij toonde Pascal zich duidelijk te sterk voor invaller Edwin; hij kwam geen moment in de problemen. In de voorlaatste partij traden met Theo en Rin de routiniers van beide teams tegen elkaar aan. Theo trekt in de onderlinge partijen meestal aan het langste eind, maar de laatste ontmoeting ging naar Rin. Beiden maakten er een lange en tactische partij van. Na twee games stond het 1 - 1 en daarna won Theo de 3e en 4e game met klein verschil. In de laatste partij van de avond leek Johan wat terug te doen in zijn partij tegen Guido. Johan won de 1e en 2e game. Guido gooide toen echter de schroom van zich af en won de 3e en 4e game overtuigend. In de beslissende game was de schroom echter terug. Johan stond tot de finale van de game meestal op voorsprong, maar het was Guido die in die finale het gelukkigst was en met 11 - 9 won.

Team 4 pakte daarmee een even ruime als belangrijke zege: 9 - 1. Het neemt daarmee direct afstand van de degradatieplaatsen 5 en 6; ook Batfighters 2 verloor namelijk met deze cijfers. Team 4 deed dus goede zaken. Het is er nog niet en ik hoop dat de spelers daarvan doordrongen zijn. Verlies je namelijk een keer dik, dan zijn die degradatiezorgen zo weer terug.

Op vrijdag 5 april gaat team 4 in Elburg op bezoek bij Batfighters 2. Bij winst kan het zich wellicht al in veilige haven spelen.


3e klasse: Kampenion 5 - Harderwijk 3   8 - 2
Gerard Palland 3, Freek Dekker 2, Jan Ringenier 2 en dubbel 1

Team 5 heeft dit seizoen tweemaal zijn meerdere moeten erkennen in koploper Smash-In 1, maar het won de vier resterende wedstrijden. Een tweede plaats is dan ook een logische en terechte klassering. Afgelopen vrijdag kwam nummer voorlaatst Harderwijk 3 op bezoek.

Team 5 speelde met Freek Dekker, Gerard Palland en Jan Ringenier. H
arderwijk 3 deed het met Erwin van der Elsen, Izaak op 't Hof en Wouter Bunschoten.

Na het dubbel stond team 5 op een 3 - 1 voorsprong. Welis
waar verloor Jan de openingspartij in vijven van Erwin, maar Gerard (3 - 0 tegen Izaak) en Freek (3 - 1 tegen Wouter) boekten overtuigende zeges. Bovendien waren Freek en Gerard in het dubbel duidelijk te sterk voor Erwin en Wouter.

Na het dubbel bleef het goed gaan met team 5. Allereerst was Gerard in een spannende partij net de meerdere van Erwin waarna Jan een overtuigende zege boekte op Wouter. Freek had daarna nog minder punten nodig tegen Izaak waardoor het 6 - 1 stond.

In de achtste partij was Gerard in vier games te sterk voor Wouter waarmee Gerard vanavond als enige - zo zou achteraf blijken - ongeslagen bleef. Freek moest daarna - net als Jan - zijn meerdere erkennen in Erwin die vanavond sterk stond te spelen. In de laatste partij speelde Jan lange tijd tegen zichzelf en tegenstander Izaak. Dat is natuurlijk nooit goed. De 1e game ging nipt naar Izaak en de 2e nipt naar Jan. Daarna probeerde Jan eindelijk wat aanvallender te spelen waarna hij de 3e en 4e game wat gemakkelijker wist te winnen.

Zo behaalde team 5 uiteindelijk een ruime 8 - 2 zege op Harderwijk 3. Op de zege valt niets af te dingen. Er is slechts één vijfpitter gespeeld en die ging naar Harderwijk 3. Alle andere partijen werden ruimer gewonnen. Team 5 staat nog steeds ruim op de tweede plaats.
Op vrijdag 5 april gaat het op bezoek bij Wezep 4 dat derde staat.3e klasse: Heino 4 - Kampenion 6   8 - 2
Harm Bosman 1 en Arie Hup 1; inv. Henny Boxman 0

Team 6 is na zes wedstrijden koploper, maar de verschillen met de nummers 2 en 3 - GTC 1 en Heino 4 - zijn niet groot. Afgelopen donderdag moest team 6 op bezoek bij nummer drie Heino 4. En dan is het natuurlijk jammer als je dat zonder je kopman en met een invaller moet doen. Het is niet anders.
Stefan Sijbesma en Hans van den Berg waren verhinderd waardoor Harm Bosman en Arie Hup een invaller moesten zoeken. Die werd uiteindelijk gevonden in de persoon van Henny Boxman (team 8). Heino 4 deed het met Emiel Veldman, (pa) Stef Veldman en David den Daas.

Na het dubbel stond Heino 4 op een 3 - 1 voorsprong. Arie kwam in de openingspartij tegen de heel dwingend spelende Emiel knap van een 2 - 0 achterstand terug, maar moest in de 5e game alsnog buigen. Harm verloor daarna tegen Stef de 1e game, maar herstelde zich knap en  won de partij met 1  - 3. Henny kon vervolgens tegen de sterke David niet voor een verrassing zorgen en verloor 'in straight games'. In het dubbel hadden Arie en Harm niet heel veel in te brengen tegen het sterke duo David en Emiel.

Na het dubbel bracht Arie zijn team weer terug in de wedstrijd via een 1 - 3 zege op Stef.  Henny pakte daarna tegen Emiel heel knap een game mee, maar verloor in de overige games met ruime cijfers. Harm had net als in de thuiswedstrijd tegen David geen zicht op winst. De 1e en 2e game gingen met nipte cijfers naar David die vervolgens in de 3e game het verschil wist te maken. Zo stond het dus 5 - 2.

In de laatste drie partijen wist team 6 niet meer tot winst te komen. Henny speelde een spannende partij tegen Stef, maar laatstgenoemde wist na vier nipte games te winnen. Arie nam in de voorlaatste partij een 1 - 2 voorsprong tegen David, maar hij wist die niet te verzilveren. David trok de 4e en 5e game alsnog naar zich toe. In de laatste partij van de avond bleef Harm redelijk in het spoor van Emiel, maar hij kwam nooit in de buurt van een overwinning. Emiel bleek in drie games te sterk.

Team 6 leed aldus een ruime 8 - 2 nederlaag bij Heino 4. Het scheelt een slokje op een glaasje sportdrank of team 6 met of zonder kopman Stefan speelt. Vanavond speelde het zonder hem en dat zie je direct in de uitslag terug. Met Stefan had het wellicht 5 - 5 kunnen worden, maar daar koop je niks voor. De rol van team 6 lijkt nu uitgespeeld. GTC 1 is de voornaamste titelkandidaat en Heino 4 is de nog enig overgebleven concurrent. Team 6 eindigt vrijwel zeker als derde.
Op dinsdag 26 maart al ontvangt team 6 Hoonhorst 1 dat de laatste weken wisselvallig presteert.4e klasse: Heino 6 - Kampenion 7   7 - 3
inv. Henny Boxman 3; inv. Rense Beimers 0 en Martijn Haanappel 0

Team 7 staat al enige tijd vierde, maar het heeft nog niet definitief afstand genomen van plaats zes. Op die plaats staat Heino 6, de tegenstander van afgelopen vrijdag. Dus mag je concluderen dat het een belangrijke wedstrijd was.

Dan is het heel vervelend dat team 7 met forse personele problemen heeft te kampen. Jeroen Heldoorn heeft nog steeds te maken met privé omstandigheden thuis, al is de situatie met de (vroege) geboorte van dochter Daphne gelukkig wel verbeterd. Daarnaast heeft Marco Ilbrink last van een ontsteking die is weggesneden waardoor hij ook een poosje niet kan spelen. Tenslotte is Anja alleen beschikbaar in thuiswedstrijden. Dus was het een hele puzzel om vrijdagavond een compleet team op de been te krijgen.
Heino 8 speelde met Natascha Godeschalk, Arend Hofmeijer en Monique Horstman.

Martijn Haanappel kreeg uiteindelijk gezelschap van Henny Boxman en Rense Beimers (beiden team 8). Chapeau voor onze Henny die afgelopen week liefst driemaal in actie kwam: woensdag met het eigen team 8 tegen Wham 2 in Nieuwleusen, donderdagavond met team 6 tegen Heino 4 en vrijdagavond dus met team 7 ten Heino 6. Drie avonden achter elkaar en dat terwijl Henny de 60 al ruim is gepasseerd. Klasse! Op Henny doe je nooit tevergeefs een beroep als invaller, tenzij hij verhinderd is.

Helaas valt over de wedstrijd zelf niet zoveel positiefs te melden. Team 7 verloor met 7 - 3 en het ziet de tegenstander van vrijdagavond daardoor tot één puntje naderen. De drie punten kwamen alle op naam van - jawel - Henny die daarmee op de laatste van de drie achtereenvolgende tafeltennisavonden het beste resultaat neerzette. Klasse.
Martijn - de vaste speler uit het team - presteerde van de drie deze avond nog het minst en kwam niet in de buurt van een zege. Rense was er tegen Monique dichtbij, maar zag zijn tegenstander alsnog ontsnappen.

Met nog drie wedstrijden te gaan, is de situatie er veel spannender, maar voor team 7 niet rooskleuriger, op geworden. Het heeft één puntje voorsprong op Heino 8 en twee puntjes op Wijhe 3. Dat worden nog spannende weken.
Komende dinsdag ontvangt team 7 met Wijhe 3 de andere concurrent in de strijd om handhaving.5e klasse: Wham 2 - Kampenion 8   5 - 5
Henny Boxman 2, Anne van der Haar 1, Gerard Wessels 1 en dubbel 1

Team 8 had vorige week voor het eerst dit seizoen wat last van 'zand in de motor', maar achteraf viel de schade gelukkig mee. Deze week stond de lastige uitwedstrijd tegen Wham 2 op het programma dat derde stond.

Team 8 speelde met Henny Boxman, Anne van der Haar en Gerard Wessels. Wham 2 deed het met Harold de Graaf, Herman Vos en Joram de Jong.

Na het dubbel stond het 2 - 2. Anne moest na een zeer spannende openingspartij tegenstander Harold feliciteren na 9 - 11, 11 - 9, 11 - 7, 7 - 11 en 12 - 10. Gerard had daarna geen kans tegen de lastig te bespelen Herman. Henny - daar is ie weer - bracht zijn team terug in de wedstrijd via een overtuigende zege op Joram. In het dubbel wonnen Anne en Gerard vrij overtuigend van Harold en Herman.

Na het dubbel moest Anne ook zijn meerdere erkennen in Herman die geen game hoefde af te staan. Henny bracht zijn team langszij; ditmaal via een zege in vier games op Harold. Gerard bracht zijn team voor het eerst op voorsprong door Joram met 0 - 3 terug te wijzen:  3 - 4.

Van de laatste drie partijen wist team 8 er nog slechts één te winnen. Anne was in drie games te sterk voor Joram. Henny en Gerard leden beiden een nederlaag; Henny verloor in vier games van Herman die vanavond knap ongeslagen bleef. Gerard kwam tegen Harold sneu weg na 11 - 9 in de 5e game.

Team 8 speelde dus voor de tweede opeenvolgende wedstrijd gelijk. Op zich zal het niet ontevreden zijn, maar er had wel een puntje meer ingezeten. Zowel Anne als Gerard verloren hun partij tegen Harold met twee punten verschil in de 5e game. De waarheid gebiedt echter te zeggen dat team 8 in de wedstrijd in Kampen het geluk aan zijn zijde had toen het geflatteerd met 7 - 3 wist te winnen.
Voor team 8 is er nog niets aan de hand. De voorsprong op nummer twee Zwartsluis 5 bedraagt nog zeven punten.
En laat dat nu de tegenstander zijn die as. dinsdag op bezoek komt.5e klasse: Kampenion 9 - GTC 2   6 - 4
Mattias Beimers 2, Alice Ringenier 2, Johan van Braak 1 en dubbel 1

Team 9 vinden we sinds enkele weken terug op plaats drie, maar de verschillen met de plaatsen vier en vijf zijn te verwaarlozen. De afstand naar DTV '84 6 - dat laatste staat - bedraagt zes punten. Die voorsprong moet team 9 in de laatste vier wedstrijden zien te verdedigen.

Afgelopen vrijdag ontving team 9 GTC 2 uit Genemuiden. Dat team had voor
af drie punten minder bij elkaar geslagen dan team 9. Team 9 speelde weer met Mattias Beimers, Alice Ringenier en Johan van Braak. De gasten uit Genemuiden verschenen met Leen Oudenaarden, (zoon) Wilbert Oudenaarden en Reinier Beens.

Beide teams maakten er een leuke wedstrijd van. Na het dubbel stond het 2 - 2. In de openingspartij wist Alice ditmaal wel te winnen van Leen; zij hoefde geen game af te staan. Mattias verloor daarna enigszins verrassend van Wilbert die zijn team weer langszij bracht. Johan bood in de derde partij Reinier goed partij, maar verloor toch in drie games. In het dubbel namen Alice en Mattias het op tegen Reinier en Wilbert. Alice en Mattias bleven verrassend eenvoudig overeind en wonnen keurig in drieën.

Na het dubbel zette Mattias zijn team voor het eerst op voorsprong door Leen 'in straight games' te verslaan. Alice pakte daarna tegen Reinier de 1e game met ruime cijfers, maar zag hem vervolgens sterk terugkomen. Reinier won drie games op rij en bracht zijn team weer langszij. In de zevende partij van de avond speelde Johan tegen Wilbert. Johan zette Wilbert goed onder druk en won met 3 - 0, de eerste winstpartij voor Johan dit seizoen. Hij zette zijn team daarmee weer op voorsprong: 4 - 3.

Mattias vergrootte die voorsprong tot 5 - 3 door Reinier netjes met 3 - 1 te verslaan. Johan genoot kennelijk nog wat na van zijn eerste overwinning, want tegen Leen kwam hij er na een spannende 1e game niet meer aan te pas. Hij verloor kansloos in drieën. In de laatste partij van de avond zorgde Alice er tegen Wilbert voor dat de zege werd veiliggesteld; zij verloor de 1e game nipt, maar won vervolgens drie games op rij.

Team 9 won dus met 6 - 4 van GTC 2. Het neemt daarmee wat afstand van de plaatsen 5 en 6. De voorsprong op GTC 2 (5e) is nu vijf punten en die op DTV '84 7 (6e) zelfs negen punten.
Komende donderdag (28 maart) gaat team 9 in Biddinghuizen op bezoek bij BAS 1.


Een week met twee gezichten voor de teams. De teams 1, 6 en 7 beleefden een slechte week. Team 1 - dat een moeizaam seizoen doormaakt - gaat als nummer laatst de degradatiegroep in, team 6 haakte af in de titelstrijd en team 7 is (degradatie)spoken gaan zien. De teams 2, 4 en 9 deden juist goede zaken. Team 2 plaatste zich voor de promotiegroep, team 4 nam afstand van de degradatieplaatsen en datzelfde deed team 9, zij het dat in die poule slechts één team degradeert. De teams 5 en 8 consolideerden de plaats waarop zij stonden; respectievelijk een tweede en een eerste plaats.
Komend weekend hoop ik mij weer te melden, omdat een aantal teams de komende week in actie komt.


Jan Ringenier,
wedstrijdsecretaris senioren
Kampenion

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar