In week 13 kwamen vier van de negen seniorenteams in actie. De teams die deze week niet op vrijdag hoefden te spelen, moesten aantreden. Zij die wel op vrijdag spelen, hoeven komende week pas in competitieverband uit te komen. De vier teams presteerden prima, want alle teams bleven zonder verlies. Ik neem de resultaten weer met je door.


3e klasse: Kampenion 6 - Hoonhorst 1   9 - 1
Arie Hup 3, Stefan Sijbesma 3, Harm Bosman 2 en dubbel 1

Team 6 is door de ruime nederlaag vorige week bij Heino 4 gezakt van de 1e naar de 3e plaats. Dinsdagavond kwam Hoonhorst 1 op bezoek.
Stefan Sijbesma, Arie Hup en Harm Bosman traden namens team 6 aan, terwijl Dyonne Schrijver, invaller Bert Jan Boessenkool (team 2) en Nicole van der Werf het voor Hoonhorst 1 moesten doen.

Het werd een snelle wedstrijd tussen beide teams. Na het dubbel stond het 4 - 0 waarbij team 6 geen enkele game verspeelde. Stefan, Arie en Harm wonnen ‘in straight games’ en ook nog eens heel overtuigend van respectievelijk Dyonne, Bert Jan en Nicole.
In het dubbel waren Harm en Stefan ook al in drie games te sterk voor Dyonne en Bert Jan.

Ook na het dubbel bleef het een snelle wedstrijd. Vier van de zes partijen verliepen opnieuw ‘in straight games’ en twee werden na vier games beslist.
Ook de drie enkelpartijen na het dubbel gingen naar team 6. Arie verloor weliswaar een game tegen Dyonne, maar bleef aan de goede kant van de score ook had hij het niet gemakkelijk. Stefan versloeg Nicole in drie games, maar zonder daarbij duidelijk afstand te nemen. Harm bleek de betere van Bert Jan, maar zag zijn tegenstander in de 3e game pas in de verlenging capituleren. Zo stond het dus 7 - 0.

In de achtste partij verloor Arie tegen Nicole opnieuw een game, maar toch wist hij de partij vrij overtuigend naar zich toe te trekken. Dyonne redde vervolgens voor haar team de spreekwoordelijke eer door Harm met 0 - 3 terug te wijzen en Harm geen kans te geven. Stefan bepaalde het verschil weer op acht punten door Bert Jan met 3 - 0 te verslaan in een partij die veel leek op zijn partij tegen Nicole.

Team 6 boekte dus een duidelijk 9 - 1 zege op Hoonhorst 1. Omdat de beide concurrenten GTC 1 en Heino 4 ook met zeer ruime cijfers wonnen van respectievelijk Zwartsluis 1 en Vined 2, veranderde er niet zoveel tussen enerzijds de drie teams bovenin en anderzijds de drie teams onderin.
GTC 1 blijft de voornaamste titelkandidaat. En dat is op donderdag 11 april in Genemuiden de eerstvolgende tegenstander.


4e klasse: Kampenion 7 - Wijhe 3   5 - 5
Martijn Haanappel 2, Anja Ringenier 1, inv. Rense Beimers 2 en dubbel 1

Team 7 begint - ik gaf het vorige week al aan - zo langzamerhand (degradatie)spoken te zien. Dit na de nederlaag vorig week tegen (toen) nummer laatst Heino 8. Het is dus zaak om punten te gaan pakken.

Ja en dan is het natuurlijk jammer dat het team nog steeds te kampen heeft met personele problemen. Al vallen die uiteraard in het niet bij de situaties van (vooral) Jeroen Heldoorn en Marco Ilbrink. Martijn Haanappel en Anja Ringenier waren dinsdagavond wel beschikbaar en het team werd gecompleteerd door invaller Rense Beimers (team 8). Tegenstander Wijhe 3 verscheen met vier spelers, maar Gerrit Oosterink bleek vooral te gaan tellen en te supporten. Benny Mulder, Harry Geerligs en Jan Sanders verschenen achter de tafel.

Team 7 liep vrijwel de hele avond achter de feiten aan. De eerste beide partijen gingen met ruime cijfers naar de gasten. Anja had weinig kans tegen Benny en Martijn was kansloos tegen Harry. Het was invaller Rense die het team terugbracht in de wedstrijd via een 3 - 0 zege op Jan. In het dubbel traden Anja en Martijn - voor het eerst dit seizoen samen spelend - aan tegen Benny en Harry. Op voorhand zou je verwachten dat de gasten een eenvoudige zouden behalen, maar tafeltennis is gelukkig geen wiskunde. Anja en Martijn wonnen de 1e en 2e game met klein verschil, maar zagen de 3e en 4e met ruime(re) cijfers naar Wijhe 3 gaan. Na enkele nuttige tips - de rally’s korter houden en wat meer de aanval kiezen - wisten Anja en Martijn de 5e game er op het tandvlees uit te slepen. Zo was het weer gelijk: 2 - 2.

Na het dubbel zette Martijn zijn team voor het eerst op voorsprong door de sterke Benny in vier games te verslaan. De 1e game ging nog naar Benny, maar vervolgens wist Boem Boem Martijn het verschil te maken. Anja moest het toen opnemen tegen Jan, een tegenstander waartegen op voorhand mogelijkheden lagen. Maar ook nu liep het anders. Anja had nauwelijks kans en verloor ‘in straight games’. Rense bood hierna Harry goed partij, maar na de 2e game bleek de pijp leeg waarna Harry toch nog vrij eenvoudig won en zijn team weer op voorsprong zette: 3 - 4.

Martijn bracht zijn team weer langszij door Jan met 3 - 0 te verslaan. Het ging zeker niet gemakkelijk, maar Martijn had aanvallend meer in huis en was doortastender. Daarmee neutraliseerde hij het feit dat hij een hoger foutenpercentage had dan Jan. Rense moest in zijn laatste partij diep gaan tegen de sterke Benny. na twee games stond het 1 - 1, maar de 3e game ging met ruime cijfers naar Benny. In de 4e game wist Rense zich nog eenmaal op te laden, maar het bleek net niet genoeg: 9 - 11. Met de partij van Anja tegen de nog ongeslagen Harry nog voor de boeg, was het de verwachting dat de zege naar de gasten zou gaan. Maar zie, ook nu was de wiskunde ver weg. Anja sloeg Harry in de 1e game van tafel, maar zag Harry de 2e en 3e game winnen. In de 4e game stond Anja er toch weer en zij sleepte die er met 11 - 9 uit. De beslissende 5e game was spannend en het was uiteindelijk toch Anja die die game naar zich wist toe te trekken met 11 - 8, daarmee ook de partij winnend. Zo eindigde de wedstrijd toch nog in een puntendeling: 5 - 5.

Op voorhand is een gelijkspel wellicht wat teleurstellend, maar gezien de opstellingen van beide teams en het scoreverloop die avond mogen de spelers van team 7 niet ontevreden zijn.

Met nog twee wedstrijden te gaan, blijft het spannend onderin. Team 7 behoudt de voorsprong van twee punten op datzelfde Wijhe 3 en ook het onderlinge resultaat is in het voordeel van de Kampenaren. Heino 8 - de andere concurrent - komt komende week pas in actie.
De eerstvolgende wedstrijd van team 7 staat gepland voor maandag 8 april, uit tegen DTV ’84 4 in Dalfsen. Geprobeerd wordt echter om een andere datum te vinden vanwege de personele problemen binnen team. Op die datum zijn namelijk niet alleen Jeroen en Marco verhinderd, maar ook Anja en Martijn die beiden moeten werken.


5e klasse: Kampenion 8 - Zwartsluis 5   7 - 3
Henny Boxman 3, Anne van der Haar 3 en Gerard Wessels 1

Team 8 is al het hele seizoen koploper. Tot vorige week wist het die voorsprong telkens uit te breiden of te consolideren. Maar vorige week wist Zwartsluis 5 een paar puntjes van de achterstand af te knabbelen. En Zwartsluis 5 was afgelopen dinsdag de tegenstander van team 8.

Team 8 speelde met Henny Boxman, Anne van der Haar en Gerard Wessels. Rense Beimers viel - als vermeld - in bij team 7. De gasten uit Zwartsluis deden het met Gerrit Geurts, invaller Jan Booij (team 4) en Tjalling Wijnia.

Het werd een wedstrijd tussen twee teams die vooral in het begin leuk tegen elkaar opwogen. Na het dubbel stond het dan ook 2 - 2. Henny versloeg in de openingspartij vrij overtuigend Gerrit. Hoewel Henny met 3 - 0 won, was het verschil in de games niet groot. Daarna speelden Anne en tegenstander Jan een spannende partij. Anne nam een 2 - 0 voorsprong in games met telkens minimaal verschil, maar Jan vocht zich knap terug in de partij en won de 3e en 4e game overtuigend. In de beslissende game was het Anne die over de sterkste zenuwen beschikte waardoor hij de partij nog naar zich toetrok. In de derde partij moest Gerard zijn meerdere erkennen in Tjalling die een overtuigende 1 - 3 zege boekte.
In het dubbel traden Anne en Henny aan tegen Gerrit en Jan. De gasten uit Zwartsluis wonnen na vier spannende games met 1 - 3.

Na het dubbel had Anne weinig moeite met Gerrit waardoor hij zijn team weer op voorsprong zette. Henny volgde dit goede voorbeeld en versloeg de sterke Tjalling ‘in straight games’. Het spel van Henny ligt Tjalling duidelijk niet. Gerard verloor daarna ook zijn tweede partij; invaller Jan bleek in vier games te sterk. Jan bracht Zwartsluis 5 daarmee wat dichterbij: 4 - 3.

In de resterende drie partijen wist team 8 dan toch het verschil te maken. Allereerst bleek Anne in vier games te sterk voor Tjalling. De 1e game ging nog naar Tjalling, maar daarna wist Anne duidelijk afstand te nemen. Gerard leverde vervolgens ook zijn bijdrage aan de zege van team 8 door Gerrit in drie games te verslaan. In de laatste partij van de avond moest Henny tegen invaller Jan tot het uiterste gaan om de 7 - 3 zege veilig te stellen. Jan liet zich niet verleiden tot ‘blind’ aanvallen en zocht keurig de ballen uit om op te komen. Maar het blijft lastig om dat de volle vijf games vol te houden; Henny trok de beslissende game dan ook overtuigend naar zich toe.

Zo boekte team 8 een keurige 7 - 3 zege op concurrent Zwartsluis 5. De andere concurrent Wham 2 die outsider TT Zwolle 16 met 6 - 4 versloeg is nu weer tweede op tien punten achterstand van Kampenion 8. De bloemen kunnen al vast worden besteld! Alhoewel, het weer is er nog niet naar.
Team 8 speelt op maandag 8 april as. de laatste uitwedstrijd van het seizoen en wel bij Spoolde 1.


5e klasse: BAS 1 - Kampenion 9   3 - 7
inv. Anne van der Haar 3, Mattias Beimers 2 en Alice Ringenier 2

Team 9 heeft zich redelijk hersteld van een matige serie. Met een 6 - 4 zege vorige week op GTC 2 heeft het handhaving vrijwel veilig gesteld. Afgelopen donderdagavond ging het in Biddinghuizen op bezoek bij BAS 1 dat de 1e plaats vorige week aan Smash ’70 10 heeft moeten laten.

Bij team 9 was Johan van Braak verhinderd en voor hem viel Anne van der Haar (team 8) in. Mattias Beimers en Alice Ringenier waren namens team 9 van de partij. Voor BAS 1 traden Jaap de Haas, Marco Slijters en Jan Haandrikman aan.

De wedstrijd tussen beide teams ging lange tijd gelijk op. Na het dubbel stond het 2 - 2. Mattias versloeg in de openingspartij Jaap in vier games waarna Alice haar meerdere moest erkennen in de sterke Marco. Anne bracht team 9 weer op voorsprong via een eenvoudige 0 - 3 zege op Jan. In het dubbel moesten Alice en Mattias Jaap en Marco na drie verloren games feliciteren.

Na het dubbel zette Marco zijn team voor het eerst op voorsprong via een overtuigende 3 - 0 zege op Mattias. Was Mattias in de wedstrijd in Kampen nog te sterk, ditmaal leed hij een vrij kansloze nederlaag. Anne zorgde voor de 3 - 3 door Jaap met 1 - 3 te verslaan. Alice zette haar team op voorsprong door Jan met 1 - 3 terug te wijzen. Jan heeft het altijd lastig tegen Alice en zo ook vanavond. De tussenstand was nu 3 - 4 in het voordeel van team 9.

Het venijn zat voor BAS 1 duidelijk in de staart, want de resterende drie partijen gingen alle naar team 9. Eerst won Anne ook zijn derde partij en wel van Marco. In het duel tussen de deze avond nog ongeslagen spelers toonde Anne zich de sterkste. Mattias vergrootte de voorsprong tot 3 - 6 door Jan ‘in straight games’ terug te wijzen. In de laatste partij van de avond zette Alice de kers op de taart via een eenvoudige 0 - 3 zege op Jaap.

Team 9 boekte dus een keurige 3 - 7 zege op BAS 1. Natuurlijk speelde het mee dat Otto de Jonge bij BAS 1 ontbrak en dat Anne van der Haar bij team 9 inviel. Maar dan nog. De gastheren zaten overigens niet zo met de nederlaag, want zij gaven aan het spelen in de 4e klasse als team niet echt te zien zitten.
Team 9 speelt op vrijdag 12 april de laatste uitwedstrijd van het seizoen en wel bij DTV ’84 7.


De volgende teams komen volgende week vrijdag (5 april) in actie:
Team 1: uit bij De Toekomst 2
Team 2: thuis tegen De Toekomst 3
Team 3: uit bij TT Zwolle 7
Team 4: uit bij Batfighters 2
Team 5: uit bij Wezep 4


Goede uitslagen dus van de vier teams die deze week in actie kwamen. Ik ben benieuwd of de overige vijf teams komende week dat goede voorbeeld kunnen volgen. Jammer is het dat team 1 en 2 beide tegen De Toekomst spelen, maar de één uit en de ander thuis. Team 2 speelt dan in een vrijwel lege hal. Het is niet anders. Komend weekend hoop ik mij weer te melden. Ik wens een ieder goede Paasdagen toe!Jan Ringenier,
wedstrijdsecretaris senioren
Kampenion