FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


In week 14 kwamen vijf van de negen teams in actie, namelijk de teams 1 t/m 5. Daarvan speelde team 2 ‘in zijn eentje’ een thuiswedstrijd. De overige teams speelden op verplaatsing zoals onze zuiderburen dat zo mooi zeggen. De uitslagen waren ‘niet verkeerd’ met drie zeges, een puntendeling en een nederlaag. Helaas kwam die nederlaag opnieuw op naam van team 1. Ik neem de resultaten weer met je door.

Hoofdklasse: De Toekomst 2 - Kampenion 1   7 - 3
Jordy ten Have 1, Jeroen Rotman 1 en dubbel 1; Ton Ringenier 0

De Hoofdklasse is gevorderd tot de 2e ronde. De bovenste vier teams ontmoeten elkaar in de promotiegroep en de onderste vier teams kruisen met elkaar de degens in de degradatiegroep. Team 1 komt na een moeizame en teleurstellende 1e ronde uit in de degradatiegroep, samen met DTV ’84 1, Trias 1 en De Toekomst 2. Hoewel de kansen op handhaving niet groot zijn – zeker als TT Zwolle 2 degradeert naar de Hoofdklasse – is de situatie van team 1 nog niet hopeloos. Maar het is natuurlijk wel zaak om punten te gaan pakken.

Afgelopen vrijdag ging team 1 in Lochem op bezoek bij De Toekomst 2, een tegenstander die team 1 niet ligt. Niet zozeer qua persoonlijkheden – net als team 1 bestaat De Toekomst 2 uit jonge en leuke spelers – maar met name qua speltype. Beide teams troffen elkaar tot nu toe tweemaal in de Hoofdklasse en beide malen ging de winst met de cijfers 7 – 3 naar De Toekomst 2. En beide wedstrijden werden ook nog eens in Kampen gespeeld. Dat zegt wel iets.

Team 1 speelde vrijdagavond weer met Ton Ringenier, Jordy ten Have en Jeroen Rotman. De gastheren deden het opnieuw met Guido van Zwieten, Marten Adolfsen en Frank Bruggeman.

De start was duidelijk voor De Toekomst 2, want na de eerste drie enkelspelen stond het 3 - 0 zonder dat een game werd verloren. Ton had ditmaal geen kans tegen Guido, Jeroen delfde - of is het dolf - het onderspit tegen Marten en Jordy had niet al te veel in te brengen tegen Frank.
In het dubbel boekten Jeroen en Jordy echter een keurige 1 - 3 zege op Frank en Guido.

In de tweede serie enkelspelen leverde alleen die van Jordy tegen Guido winst op. Jordy won met 1 - 3. Ton verloor - net als in Kampen - in vijf games van Marten, terwijl Jeroen zijn meerdere moest erkennen in Frank. Zo stond het dus 5 - 2.

In de achtste partij was Marten ‘in straight games’ te sterk voor Jordy waarna Ton het hoofd moest buigen voor de deze avond ongenaakbare Frank die zelfs geen game hoefde af te staan. Zo bleef Ton puntloos deze avond. In de laatste partij van de avond verkleinde Jeroen de achterstand via een knappe 1 - 3 zege op Guido.

Team 1 verloor dus opnieuw met de cijfers 7 - 3 van De Toekomst 2. De nederlaag is verdiend, want de gastheren waren te sterk. Zo reeël moeten we zijn. Complimenten aan Guido, Marten en Frank.
Jeroen en Jordy pakten ieder een punt in het enkelspel en wonnen samen ook het dubbel. Ton bleef ditmaal puntloos.

Voor team 1 is de situatie nu nog uitzichtslozer geworden, want de wedstrijd tussen DTV ’84 1 en Trias 1 eindigde in 5 - 5. De kans is nu wel heel klein geworden dat team 1 de laatste plaats nog ontloopt. Met nog twee wedstrijden te gaan moeten we al concluderen dat dit bepaald niet het seizoen van team 1 is. Team 1 komt tekort en dat is toch wel een verrassende conclusie na het vorig seizoen toen het team nog de promoteigroep wist te bereiken. Natuurlijk is de Hoofdklasse nu sterker dan het afgelopen seizoen, maar toch. Voor mij komt dit toch wel onverwacht. Het is zaak om daarvan niet in paniek te raken. Ook van zo’n seizoen moet je leren. Van ‘tegenslag’ leer je meer dan een eenvoudig behaald kampioenschap.
Komende vrijdag ontvangt team 1 Trias 1.Promotieklasse: Kampenion 2 - De Toekomst 3 7 - 3
Ivan Hollander 3, Robin Lieftink 2, Ralph Trip 1 en dubbel 1

Wat voor team 1 geldt, geldt ongeveer ook voor team 2. Ook in de Promotieklasse is de competitie gevorderd tot de 2e ronde, maar hier vinden we team 2 heel keurig terug in de promotiegroep. Het kan nu al terugkijken op een goed seizoen, want het heeft zich vier wedstrijden voor het einde van de competitie al veilig gespeeld. Dit terwijl de doelstelling ‘handhaving’ was en heel misschien meedoen om de plaatsen 4, 5 en 6. Nu is al zeker dat team 2 tenminste als vierde eindigt. Heel netjes!

Team 2 speelde afgelopen vrijdagavond als enige thuis; het ontving – jawel – De Toekomst 3 en het zal je niet verbazen dat ook dit team uit Lochem komt. Op zich is het jammer dat beide wedstrijden niet in dezelfde hal – het liefst natuurlijk die van Kampenion – werden gespeeld, maar het is niet anders.

Team 2 speelde weer met Ivan Hollander, Ralph Trip en Robin Lieftink. Gerben Wolterink komt dit seizoen niet meer in actie als het niet nodig is. De gasten verschenen met Jolanda Hofland, Paul van de Weerthof en Jeroen de Boer.

Na het dubbel stond team 2 op een keurige 3 - 1 voorsprong. Ivan moest in de openingspartij alle zeilen bijzetten om Jolanda te verslaan. Misschien was Ivan door de 2 - 0 voorsprong in games wat in slaap gesust. In de beslissende game was hij gelukkig weer bij de les. Mogelijk had Ralph of Robin de wekker op tijd gezet. Robin moest in de tweede partij zijn meerdere erkennen in de sterke Paul. De 1e game was nog spannend, maar daarna werd het verschil groter. Ralph zette zijn team weer op voorsprong door Jeroen met 3 - 1 terug te wijzen.
In het dubbel boekten Ralph en Robin een solide 3 - 0 zege op Jolanda en Paul.
Na het dubbel had Robin minder moeite met Jolanda, of misschien moet ik schrijven had Jolanda het moeilijk met het spelletje van Robin. Hoe dan ook, Robin boekte een keurige 3 - 0 zege. Ivan volgde dit goede voorbeeld tegen Jeroen; ook hij had slechts drie games nodig om de felicitaties van de tegenstander in ontvangst te mogen nemen. Ralph speelde daarna een goede partij tegen Paul. Hij nam een 2 - 1 voorsprong, maar wist die helaas niet te verzilveren. Paul sleepte de 4e game er nipt uit om vervolgens in de 5e game het verschil te maken: 5 - 2.

In de zevende partij bleek Robin in drie games te sterk voor Jeroen. De verschillen waren weliswaar niet groot, maar Robin hoefde geen game af te staan. Ralph trof vervolgens in Jolanda een taaie opponente. De 1e en 2e game gingen met nipt verschil naar Jolanda waarna Ralph de 3e game overtuigend pakte. In de 4e game was het echter Jolanda die met ruime cijfers won en de partij op haar naam schreef. In de laatste partij van de avond troffen de beide nog ongeslagen spelers - tevens kopmannen - elkaar: Ivan en Paul. Beiden maakten er een spannende en hoogstaande partij van. Na vier games stond het - uiteraard - 2 - 2 na 6 - 11, 11 - 9, 8 - 11 en 11 - 6 en dus moest een 5e game de beslissing brengen. Na een spannende game was Ivan uiteindelijk met 11 - 9 het gelukkigst en bepaalde hij de eindstand op 7 - 3. Dat is een keurige overwinning.

Ivan bleef knap ongeslagen, Robin pakte twee punten en Ralph één. Beide laatstgenoemden pakten samen ook het belangrijke dubbel.

Door deze uitslag en de 1 - 9 zege van Entac 2 bij TT Zwolle 4 is team 2 geklommen naar plaats twee op tien punten achterstand van koploper en aanstaand kampioen Entac 2.
Laat dat nu de tegenstander zijn die as. vrijdag op bezoek komt!1e klasse: TT Zwolle 7 - Kampenion 3 5 - 5
Dick Hoekman 2, Gertjan Wessels 2 en dubbel 1; met twee spelers gespeeld.

In de 1e klasse A is de competitie vrijwel gespeeld. Heino 1 is veel te sterk voor de andere teams en is al bijna kampioen, terwijl de positie van nummer laatst Wezep 2 vrijwel hopeloos is. Team 3 ging vrijdagavond in Zwolle op bezoek bij buurman TT Zwolle 7. Een wedstrijd ‘om des keizers baard’ zou je kunnen zeggen. Maar als je het positiever wilt benaderen, kun je ook zeggen dat alle spelers heerlijk ontspannen konden ballen.

Team 3 moest helaas met slechts twee spelers: Dick Hoekman en Gertjan Wessels. Nick Kuipers was ziek en er kon geen invaller worden geregeld; lees hierna ook het verhaal bij team 4. TT Zwolle 7 bracht Arjan Bakker, Marcel Vergonet en Patrick Dania achter de tafel.

Team 3 verloor dit seizoen alleen van koploper Heino 1 en bleef in de andere wedstrijden ongeslagen.  Hoe zou dat met slechts twee spelers uitpakken tegen TT Zwolle 7, wetende dat met een 3 - 0 achterstand aan de wedstrijd moest worden begonnen?

Welnu, Dick en Gertjan speelden een prima wedstrijd namens team 3. Beiden wonnen tweemaal en bleken ook nipt het sterkst in het dubbel tegen Arjan en Marcel. Dick verloor nipt van de jarige Arjan met 15 - 13 in de 5e game, maar won overtuigend van Marcel en nipt van Patrick.

Gertjan won overtuigend van Marcel, verloor nipt van Patrick met 12 - 10 in de 5e game en won nipt van Arjan met 9 - 11 in de beslissende game. Kortom, Dick en Gertjan speelden ongeveer vergelijkbare partijen, maar dan tegen andere tegenstanders. Alleen tegen Marcel boekten beiden een heel ruime zege.

De eindstand werd een keurige 5 - 5 en dus hoefden Dick en Gertjan maar twee punten af te staan in Zwolle. Een knappe prestatie. Door dit resultaat houdt team 3 uitzicht op de 2e plaats. Dick en Gertjan wonnen ieder dus twee partijen en pakten samen ook het dubbel.

Komende vrijdag gaat het op bezoek bij Wezep 2 dat door de puntendeling van TT Zwolle 7 en team 3 nu officieel is gedegradeerd. Door diezelfde puntendeling is Heino 1 tegelijkertijd kampioen geworden en dat is uiteraard meer dan verdiend. Proficiat!


2e klasse: Batfighters 2 - Kampenion 4 4 - 6
Guido Wessels 2 en dubbel 1; Pascal Bruins en inv. Arie Hup 0 (allen uit twee partijen)

Team 4 deed twee weken geleden goed zaken via een 9 – 1 zege op Leogang 1. Het verschafte zich daarmee de nodige en benodigde lucht. Maar het moet waakzaam blijven om te voorkomen dat het alsnog aan de zuurstof moet.

Dan is het natuurlijk jammer en vervelend – het wordt een soort van repeterende breuk – wanneer het team al weer personele problemen heeft. En dat tegen Batfighters 2, een team dat team 3 onder zich moet houden. Om uiteenlopende redenen waren Theo Hogenhorst, Jelmer van der Veen en Danny Visscher niet beschikbaar voor deze uitwedstrijd. Uiteindelijk werd uitvaller Guido Wessels alsnog opgetrommeld en werd een beroep gedaan op ‘good old’ Arie Hup (team 6) om van het tweetal een drietal te maken en ....... het trio op de plek van bestemming te brengen. Batfighters 2 had ook al personele problemen en het was zelfs gedwongen om met slechts twee spelers aan te treden: Ayad Haba en Gerard Tomassen.

Team 4 begon dus met een 0 - 3 voorsprong aan de wedstrijd. Van de zeven wedstrijden die wel werden gespeeld, gingen er vier naar Batfighters 2 en drie naar team 4. Pascal verloor verrassend ruim van Ayad en nipt van Gerard. Guido won nipt van Gerard en ruim van Ayad. Samen wonnen Guido en Pascal ook het dubbel van Ayad en Gerard.
Arie kwam niet in de buurt van een zege, maar dat mocht ook niet direct van hem worden verwacht. Zijn aanwezigheid was in ieder geval goed voor een punt voor team 4, omdat de tegenstander met twee spelers speelde. En bovendien zorgde chauffeur Arie er natuurlijk voor dat het team in Elburg terecht kwam. Niet onbelangrijk dacht ik zo.

Guido speelde dus 2 uit 2 en won samen met Pascal ook het belangrijke dubbel. Pascal en Arie bleven onder zege in het enkelspel.

Al met al doet team 4 toch wel goede zaken met de nipte zege. Het neemt daarmee wat verder afstand van de plaatsen 5 en 6. Bovendien moet Batfighters 2 nog aantreden tegen aanstaand kampioen Emmeloord1. Wel is het zo dat die nummers 5 en 6 elkaar volgende week nog ontmoeten.
Komende vrijdag speelt team 4 de uitwedstrijd bij Dronten ’74 1.3e klasse: Wezep 4 - Kampenion 5 2 - 8
Gerard Palland 3, Jan Beks 2, Jan Ringenier 2 en dubbel 1

Team 5 staat al ongeveer het hele seizoen tweede en het ging afgelopen vrijdag op bezoek bij nummer drie Wezep 4. Voor beide teams staat er niet zoveel meer op het spel, omdat koploper Smash-In 1 dit seizoen nauwelijks tot geen steken laat vallen en ook weinig weggeeft. Beide teams konden dus vrijuit ballen.

Team 5 trad aan met Jan Ringenier, Gerard Palland en Jan Beks. De gastheren deden het met Mike Klok, William van Unen en Gertjan Doorneweerd.

Omdat Jan Beks de kids bij zich had - vrouwlief Karin moest werken - werd in goed overleg met de spelers van Wezep 4 afgesproken dat hij zijn wedstrijden wat sneller achter elkaar zou spelen. Dank aan Mike, William en Gertjan voor de medewerking.

Jan R. beet het spits af tegen kopman Mike. Het werd een mooie en spannende partij waarin Mike in een aantal games niet over geluk had te klagen. Daar waar Jan de partij in vieren had moeten winnen, ontsnapte Mike in die 4e game met het nodige fortuin om vervolgens in de 5e game alsnog vrij overtuigend - en op eigen kracht - het verschil te maken.
In zijn tweede partij tegen William boekte Jan een overtuigende 0 - 3 zege.
De derde partij tegen Gertjan was er één met wisselende kansen. Jan nam een 0 - 1 voorsprong, maar Gertjan won de 2e game. Daarna had Jan het geluk wat meer aan zijn zijde en won hij toch nog vrij overtuigend de 3e en 4e game.

Jan B. speelde - als vermeld - zijn partijen wat sneller achter elkaar. Hij begon tegen Gertjan en boekte een vrij overtuigende 0 - 3 zege waarbij hij geen moment in de problemen kwam.
In zijn tweede partij ontmoette Jan William. Ook nu kwam hij geen moment in de problemen en won hij ‘in straight games’.
In zijn laatste partij trof hij kopman Mike van wie hij in competitieverband niet had verloren. Ook ditmaal begon Jan goed, maar na de 1e gewonnen game speelde Jan wat te passief waardoor Mike het initiatief kon overnemen. En daar weet Mike meestal wel raad mee. Jan kon dit niet meer ombuigen en zag zijn tegenstander drie games op rij winnen. Niettemin pakte Jan twee keurige overwinningen. Met het nieuwe materiaal heeft hij wat meer controle en dat is wel zo prettig. Toch blijft het zaak om niet TE passief te spelen.

Gerard begon in zijn eerste partij tegen Wiliam en ook Gerard kwam tegen hem niet in de problemen. Hij boekte een soevereine 0 - 3 zege.
De tweede partij tegen Gertjan werd een stuk lastiger. Na vier spannende games stond het 2 - 2. In de beslissende game speelde Gerard het spelletje wat slimmer en won hij die game met 8 - 11.
In zijn laatste partij tegen Mike kwam Gerard na een ruime achterstand in de 1e game sterk terug om die game alsnog met 7 - 11 naar zich toe te trekken. De 2e game ging met nipte cijfers (12 - 10) naar Mike. In de 3e game nam Gerard nog meer initiatief en serveerde hij slim. Hij pakte die game dan ook met ruim verschil. In de 4e game stond Gerard vanaf het begin op (een ruime) voorsprong. Mike knabbelde aan het eind van de game - door alles of niets te spelen - nog wel wat van die achterstand af, maar hij kon niet voorkomen dat Gerard de game met 9 - 11 won.

In het dubbel speelden Gerard en Jan R. twee spannende games tegen Gertjan en Mike waarna het 1 - 1 stond. Daarna wisten Gerard en Jan door te drukken en wonnen zij de 3e en 4e game overtuigend.

Zo boekte team 5 een keurige 2 - 8 overwinning op Wezep 4. Gerard bleef knap ongeslagen, terwijl de Jantjes ieder tweemaal wonnen. Het dubbel Gerard/Jan R. leverde het achtste punt op.

Doordat koploper Smash-In 1 niet verder kwam dan een puntendeling met Harderwijk 3 is de achterstand van team 5 op Smash-In 1 nog twee punten. Niettemin blijft dat team de voornaamste titelkandidaat, mede omdat het onderlinge resultaat in het voordeel van Smash-In is. Beide teams hebben een vergelijkbaar resterend programma.
Team 5 gaat as. vrijdag op bezoek bij TT Zwolle 9.


Over de resultaten in de vijf gespeelde wedstrijden mogen we niet ontevreden zijn. De teams 2, 3, 4 en 5 deden goede zaken, terwijl team 1 opnieuw een nederlaag moest slikken. Komende week komen alle negen teams in actie om al weer de voorlaatste competitieronde te spelen.
De wedstrijden zien er als volgt uit:
Hoofdklasse: team 1 - Trias 1 (vrijdag)
Promotieklasse: team 2 - Entac 2 (vrijdag)
1e klasse: Wezep 2 - team 3 (vrijdag)
2e klasse: Dronten ’74 1 - team 4 (vrijdag)
3e klasse: TT Zwolle 9 - team 5 (vrijdag)
3e klasse: GTC 1 - team 6 (donderdag)
4e klasse: DTV ’84 4 - team 7 (vrijdag)
5e klasse: Spoolde 1 - team 8 (maandag)
5e klasse: DTV ’84 7 - team 9 (vrijdag)

Komend weekend hoop ik weer verslag te doen van deze wedstrijden. Tot dan!


Jan Ringenier,
wedstrijdsecretaris senioren
Kampenion

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar