FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


 

In week 14 kwamen 6 jeugdteams in actie. Team 4 heeft rust gehad. Maar dit team strijd mee om het kampioenschap. De concurrent speelde 5-5 gelijk dus zonder wat te doen, staat team 4 bovenaan. Dit talentvolle team zorgt tot nu toe voor veel opzienbare gezichten en verrassende uitslagen.

 

Hier volgende de uitslagen van afgelopen zaterdag:


Landelijk A: TTV Appelscha 2 – Kampenion 1 2-8

Guido 3 , invaller Wiebren 2 , Pascal 2 en dubbel


Team 1 en de coachende Ralph Trip speelden afgelopen zaterdag tegen Appelscha 2. Team 1 boekte een duidelijke overwinning. Ik zal kort en krachtig wezen. Team 1 speelde een prima wedstrijd, ik vernam dat Wiebren erg sterk speelde deze middag, en Guido en Pascal deden eigenlijk wat ze moesten doen. Guido pakte alle drie de partijen en samen met Pascal ook het dubbel. Wiebren pakte keurig twee punten. Hetzelfde deed Pascal, die een sterk seizoen speelt.

Team 1 staat keurig tweede wel op gepaste achterstand van Tafeltennis Zwolle 1, dat is enerzijds niet zo gek gezien de nog altijd geblesseerde Gert-Jan, maar ook dat Tafeltennis Zwolle 1 duidelijk het sterkste team is in deze poule. Gert-Jan is op de weg terug, langzaam aan neemt zijn training intensiteit toe.

Het is ook goed te constateren dat team 1 over twee goede dubbels beschikt, de combinatie Gert-Jan en Guido en de combinatie Pascal en Guido, weinig dubbels zijn er verloren gegaan. Het dubbel is vaak een bepalende factor in de competitie. Ook voor het volgende seizoen kan dit erg fijn wezen.

Landelijk C : Kampenion 2 – Tafeltennis Zwolle 2 4-6

Bertin 1, Wim 1, Stefan 1 en dubbel


Team 2 en de coachende Ivan traden afgelopen zaterdag aan Tafeltennis Zwolle 2, zoals wel vaker dit seizoen pakt het team eigenlijk wat te weinig punten. Het is moeilijk te bepalen hoe dat komt. Mijn persoonlijke overtuiging is een stukje overtuiging/zelfvertrouwen. Vaak worden ruime voorsprongen weggegeven, en vaak kom dit door of een onnodige fout, of een erg goede bal van de tegenstanders, waarna de spelers van Kampenion in een bepaalde stress schieten. Nu is dit denk ik wel te verbeteren, door wat meer rust te pakken tussen die punten en iets meer lef te tonen. Nooit bang wezen.

Bertin, Wim en Stefan pakten ieder een punt. Opvallend is dat Stefan een sterke partij speelde tegen Thomas Pham wat ik toch wel de meest talentvolle speler vind van dit team. Tegen de andere twee spelers speelde hij slordig, dit heb ik hem zelf horen zeggen.

Bertin en Wim speelden beide zeker niet slecht deze middag, maar missen op de belangrijke punten of het geduld of de echte killers mentaliteit. Positief vind ik het feit dat Wim een steeds aanvallender speltype aanneemt, daar gaat hij nog veel profeit van hebben. Ook Bertin speelt met meer lef dan voorheen.

Het dubbel werd netjes mee gepakt, en dat leverde nog een extra punt op. Team 2 leed een nipte nederlaag. Coach Ivan en ik waren het er over eens dat er meer in zat.

1e klasse: Kampenion 3 – DTS 3 8-2

Eljakim 3, Thomas 3, Ditmar 1 en dubbel


 

Team 3 en de coachende ik beleefden een snelle middag. Het team presteerde voor 16:00 uur klaar te zijn. En dat vind ik al een overwinning waard.

Nu speelde team 3 tegen het laag geklasseerde DTS, dat was ook wel te merken aan de scores. Thomas en Eljakim kwamen vrijwel niet in de problemen. Ditmar speelde één weergaloze wedstrijd en de andere twee partijen was hij wat onrustig in zijn spel. Bij vlagen super maar soms ook teveel onnodige fouten. Nu was het zo dat zijn spelopvatting prima was, en de resultaten komen vanzelf wel. Er zit duidelijk een stijgende lijn in.

Het team staat bovenaan, en heeft in mijn ogen een goede kans om te promoveren en dat is mooi.

 

3e klasse Kampenion 4


ADV: ondanks dat,is het zonder te spelen nu koploper in de poule. Dit team zorgt keer op keer voor verassingen, ik heb zo’n idee dat het team het zelfs gaat redden om te promoveren naar de tweede klasse. Natuurlijk niet te hard van stapel lopen, maar ik heb behoorlijk vertrouwen in de kwaliteiten van deze drie spelers. Het fanatisme is er zelfs als er geen competitie gespeeld wordt

 

3e klasse: Kampenion 5 – Tafeltennis Zwolle 7 6-4

Roelard 3, Orhan 1 en Ali-Imran 2


Team 5 speelde tegen een jong en talentvol team uit Zwolle. Persoonlijk vind ik deze 6-4 overwinning een knappe overwinning. Het was een behoorlijke strijd deze middag. Roelard stijgt het hele seizoen al boven iedereen uit van de competitie.

Zijn spel verbeterd zich enorm. Hij heeft een aanvallend spel ontwikkelt, en daarnaast scoort hij veel met zijn goede service.

Wat mij ook opvalt is dat onze spontane clubgenoten Orhan en Ali-Imran zich ontwikkelen, per week gaan ze aanvallender spelen, daarnaast kunnen ze beide de bal erg lang op tafel houden.

Er gebeurden af en toe wat rare dingen, maar daar wil ik niet teveel woorden aan vuil maken. Het was namelijk een leuke wedstrijd om naar te kijken.

4e klasse: Kampenion 6 – Emmeloord 2 0-10

Mattieu 0 Niels 0, invaller Jasper


Team 6 kwam in actie tegen Emmeloord. Het team was kansloos tegen deze jongens uit Emmeloord. Het team uit de Noordoostpolder is duidelijk toe aan een stapje hogerop. Leuk te zien dat er zich weer jeugd meldt bij Emmeloord.

Opzienbarend vond ik wel dat Jasper het dichtst bij een overwinning zat deze middag. Het is zaak om dit seizoen lekker uit te ballen, en de volgende twee wedstrijden weer wat meer punten te pakken. Dat moet toch wel lukken!

5e klasse: Kampenion 7 - Staphorst 2 2-8

Lucas 0 , Jasper 1 en Rik 0 en dubbel


Team 7 trad aan tegen Heino 3. Team 7 beleefde een moeilijke middag, en leed een ruime nederlaag. Heino 3 was een maatje te groot. Ik zeg met nadruk een maatje, omdat het team 7 niet overklast heeft.

Jasper pakte een punt en het dubbel werd gewonnen.

Dit team komt er wel, het heeft nog wat tijd nodig en natuurlijk wat training. Leuk is te zien het fanatisme dat er van af druipt. Verliezen word duidelijk niet leuk gevonden.

 

 

En zo zijn er nog maar twee wedstrijden te spelen. Een aantal teams strijden nog mee voor promotie.

Na de reguliere competitie is er ook nog een bekercompetitie.

 

Ik hoop mij volgende week weer te melden

 

Aldus,

 

Ton Ringenier

 

 

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar