In al weer de voorlaatste competitieronde kwamen alle negen teams in actie. De teams 1 en 2 speelden een thuiswedstrijd en de overige teams deden dat ‘op vreemde bodem’. De balans was negatief deze week met drie overwinningen, één puntendeling en vijf nederlagen.


Hoofdklasse: Kampenion 1 - Trias 1 7 – 3
Ton Ringenier 3, Jordy ten Have 2 en Jeroen Rotman 2

Voor team 1 was het doek al vrijwel gevallen. Na de resultaten van vorige week had team 1 als nummer laatst een achterstand van 7 punten op de nummer voorlaatst (DTV ’84 1), maar officieel betekent ook die plaats degradatie. Afgelopen vrijdag kwam Trias 1 op bezoek dat ook nog niet helemaal in veilige haven was.

Ton Ringenier, Jordy ten Have en Jeroen Rotman kwamen namens team 1 in actie en voor Trias 1 deden dat Bart van der Zanden, Roy van Bedaf en Lars van der Zanden. Volgens mij heb ik het bij de vorige onderlinge ontmoeting ook al aangegeven, maar Jeroen en Lars zijn nog teamgenoten geweest in het 1e jeugdteam van Kampenion.

De wedstrijd tussen team 1 en Trias 1 werd een wat merkwaardige. Na het dubbel stond het 2 – 2, maar daarna pakte Trias nog maar één puntje. Dit had vooral te maken met het feit dat bij de gasten alleen Bart in redelijke tot goede doen was. Lars en Roy haalden duidelijk een minder niveau dan in de thuiswedstrijd.
Daartegenover stond dat Ton, Jordy en Jeroen beter stonden te spelen dan in Twello. Langzaam maar zeker komt bij de spelers de vorm wat terug. Jammer dat dit vrijwel zeker te laat komt (zo vrees ik).

Ton versloeg achtereenvolgens Lars, Roy en Bart. In de laatste partij van de avond nam hij tegen Bart revanche voor de nederlaag in Twello. Ton is – als ik het wedstrijdformulier zo bekijk – deze avond niet of nauwelijks in de problemen geweest.

Jordy had de ondankbare taak eerst tegen kopman Bart te moeten spelen. Na drie spannende games stond het 1 – 2 voor Bart die in de 4e game – helaas voor Jordy – vol gas gaf. In zijn tweede partij versloeg Jordy tegenstander Lars in vier nipte games. In zijn laatste partij tegen Roy leek het ook die kant op te gaan, maar na 1 – 1 wist Jordy het verschil te maken. Zo pakte Jordy keurig twee winstpartijen.

Jeroen startte de avond tegen Roy en daar waar hij in Twello matchpunten liet liggen om de partij nog nipt in vijven te verliezen, daar won hij nu vrij overtuigend in drie games. In zijn tweede partij tegen Bart liet Jeroen zien duidelijk op de weg terug te zijn, want hij bood Bart prima partij. Hij verloor weliswaar in vier games maar de verschillen waren miniem. In zijn derde partij tegen Lars bevestigde Jeroen de stijgende vorm door een overtuigende 3 – 0 overwinning te pakken. Ook Jeroen boekte dus twee keurige zeges in het enkelspel.

In het dubbel moesten Jeroen en Jordy de tegenstanders Bart en Roy – die samen een zeer sterk dubbel vormen – feliciteren na drie verloren games.

Team 1 boekte aldus een 7 – 3 zege en grijpt daarmee de laatste strohalm om het verblijf in de Hoofdklasse te verlengen. Team 1 moet in ieder geval de laatste wedstrijd tegen DTV '84 1 met tenminste 3 – 7 winnend afsluiten. Het team uit Dalfsen verloor namelijk met 3 – 7 van De Toekomst 2 en heeft nog een voorsprong van drie punten op team 1. En dat zal nog een heel zware opgave worden, zij het niet helemaal onmogelijk. De spelers van team 1 lijken de (ergste) vormcrisis te hebben overwonnen en hebben bovendien afgelopen vrijdagavond zelfvertrouwen getankt. En zij die zelf tafeltennissen weten hoe belangrijk zelfvertrouwen in onze sport is.
Mocht team 1 in die missie slagen, dan moet het hopen dat er geen team uit de afdeling Oost uit de 3e divisie degradeert. Maar dat heb je natuurlijk niet in eigen hand. Laten we ons dus maar 'beperken' tot deel 1 van de missie: een ruime zege in Dalfsen op DTV '84 1.
Zoals aangegeven, speelt team 1 op vrijdagavond 19 april een uitwedstrijd bij DTV '84 1.


Promotieklasse: Kampenion 2 - Entac 2   2 – 8
Ivan Hollander 1 en Robin Lieftink 1; Ralph Trip 0

Is de positie van team 1 vrijwel uitzichtloos, team 2 maakt een prima seizoen door. Het staat op een fraaie 2e plaats op ruime achterstand van koploper Entac 2. En dat team kwam afgelopen vrijdag naar Kampen. Een mooi affiche natuurlijk voor Kampenion 2.

Ook nu speelden Ivan Hollander, Ralph Trip en Robin Lieftink, terwijl Entac 2 met Sjoerd van der Steen, Arjan Glandrup en Jerfy Schmitz verscheen.

Zit het venijn spreekwoordelijk in de staart, voor team 2 zat die vooral in het begin. Ivan speelde een goede partij tegen Sjoerd, maar moest zich na 5 – 11 in de 5e game gewonnen geven. Datzelfde gebeurde Robin in zijn partij tegen Arjan. Zo stond het 0 – 2 daar waar het ook 1 – 1 of – met enige fantasie – zelfs 2 – 0 had kunnen staan. Dan krijg je natuurlijk een tikje als team. Ralph verloor zijn eerste enkelpartij van Jerfy die dit seizoen nog geen partij had verloren.
In het dubbel verloren Ralph en Robin in drie nipte games van Jerfy en Sjoerd. En zo stond het dus al 0 – 4.

Na het dubbel werd het eerst 0 – 5; Robin was vrijwel kansloos tegen de sterke Sjoerd. Ivan haalde vervolgens de 'hatelijke nul' van het wedstrijdformulier door Jerfy met 3 – 1 te verslaan. Dat is netjes, want hij bracht Jerfy daarmee de eerste nederlaag van het seizoen toe. Ralph verloor vervolgens in vier games van Arjan die deze avond sterk voor de dag kwam. Arjan bracht de stand daarmee op 1 – 6.

In de zevende partij van de avond kopieerde Robin de prestatie van Ivan, want ook hij slaagde erin om Jerfy een nederlaag toe te brengen. Ook Robin had daarvoor vier games nodig. Ralph verloor daarna ook zijn derde partij; Sjoerd bleek in vier games te sterk. In de laatste partij van de avond ondervond ook Ivan de kracht van Arjan deze avond. Ivan had geen moment uitzicht op winst en zag Arjan in vier games zegevieren.

Zo leed team 2 een 2 – 8 nederlaag en op de zege van Entac 2 valt weinig af te dingen. Weliswaar gingen de beide vijfpitters naar de gasten uit Enschedé, maar die beide zeges waren zeker niet gestolen. Entac 2 stelde met die ruime zege de titel veilig en ook die titel is meer dan verdiend. Felicitaties aan Arjan, Jerfy, Leon en Sjoerd. Het zegt ook wel iets dat team 2 dit seizoen twee nederlagen leed en beide tegen Entac 2.

Team 2 blijft na vrijdagavond nog steeds tweede, maar het moet TT Zwolle 4 nu naast zich dulden. As. vrijdag gaan deze twee teams in Zwolle uitmaken wie definitief beslag legt op plaats twee. Of zou De Toekomst 3 via een zege op kampioen Entac 2 nog weten te verrassen?1e klasse: Wezep 2 - Kampenion 3   2 – 8
Dick Hoekman 3, Nick Kuipers 2, Gertjan Wessels 2 en dubbel 1

Vorige week was er slechts één wedstrijd in de poule, namelijk die tussen TT Zwolle 7 en Kampenion 3 die in een gelijkspel eindigde. Door dat resultaat werd Heino 1 de meer dan terechte kampioen, terwijl Wezep 2 officieel degradeerde. Omdat HTTV 2 zich voor het seizoen al had teruggetrokken, blijft het aantal degradanten beperkt tot één.

Afgelopen vrijdag ging team 3 op bezoek bij nummer laatst Wezep 2. Team 3 speelde met Dick Hoekman, Nick Kuipers en Gertjan Wessels. De gastheren uit Wezep deden het met Barry Wensink, Jan van 't Hul en Jan Wittingen.

Het begin van de wedstrijd was nipt voor Wezep 2. In de openingspartij was Barry tegen Nick de gelukkigste na 13 – 11 in de beslissende 5e game. Jan van 't H. kopieerde dit tegen Gertjan; hij sleepte diezelfde beslissende 5e game eruit met 12 – 10. Dick bracht zijn team terug in de wedstrijd via een overtuigende zege op Jan W.
In het dubbel wonnen Gertjan en Nick in drie spannende games van de beide Jannen. Zo stond het dus weer 2 – 2.

Na het wist team 3 dan toch het verschil te maken. Drie partijen later stond het namelijk 2 – 5. Nick versloeg Jan van 't H. in vieren, en Dick en Gertjan volgden dat goede voorbeeld tegen respectievelijk Barry en Jan W.

Ook de laatste drie partijen gingen naar team 3. Eerst was Dick in vier spannende games te sterk voor Jan van 't H. Daarna versloeg Nick tegenstander Jan W. eveneens in vier games en in de laatste partij viel het balletje dan een keer in het voordeel van team 3 uit toen Gertjan tegen Barry de gelukkigste bleek na 9 – 11 in de beslissende 5e game.

Team 3 boekte dus een keurige 2 – 8 zege op Wezep 2 en het nestelt zich daarmee op plaats twee op ruime achterstand van kampioen Heino 1. Dat is een keurige prestatie. Het moet volgende week nog wel even 'volle bak', omdat het zelf Heino 1 op bezoek krijgt, terwijl concurrent Effect 1 op bezoek gaat bij TT Zwolle 7. Effect 1 moet vier punten meer pakken dan team 3 om de tweede plaats over te nemen.2e klasse: Dronten ’74 1 - Kampenion 4 7 – 3
inv. Jan Beks 2 en Theo Hogenhorst 1 (met twee spelers gespeeld)

Team 4 heeft zich na een moeizaam seizoen de laatste wedstrijden redelijk in veilige haven gespeeld. Het is echter nog niet helemaal veilig, mede omdat de nummers 5 en 6 – Leogang 1 en Batfighters 2 – elkaar deze week ontmoetten. Bij een ruime overwinning van één van beide teams moet team 4 namelijk nog oppassen. Het kon het zichzelf dus wat gemakkelijker maken door een behoorlijk aantal punten mee te nemen in de uitwedstrijd bij Dronten ’74 1.

Ik ga nu eens niet vermelden wie er bij team 4 (niet) beschikbaar waren, maar ik vermeld 'doodleuk' dat voor team 4 Theo Hogenhorst en invaller Jan Beks (team 5) in actie kwamen. Inderdaad, team 4 speelde met twee personen.
Tegenstander Dronten '74 1 bracht Ron Dorst, Rick Holwerda en invaller Gerard Soede (team 2) achter de tafel.

Team 4 begon dus met een 3 – 0 achterstand aan de wedstrijd. Van de zeven wedstrijden die wel werden gespeeld, leverden er drie winst op. Jan pakte twee punten en versloeg – heel netjes – Rick en Gerard, terwijl Theo alleen van Gerard wist te winnen.
Beiden verloren van Ron en Theo dus ook van Rick.

Team 4 verloor de wedstrijd dus met 7 – 3 en gezien het feit dat het met twee spelers richting Dronten afreisde, mag het team daar niet ontevreden over zijn. Niet ontevreden over het resultaat dus. Maar wat mij betreft wel over het feit dat het slechts met twee spelers op pad moest waaronder ook nog eens een invaller!
Team 4 sluit de competitie volgende week vrijdag af met een thuiswedstrijd tegen Swift '64 1.3e klasse: TT Zwolle 9 - Kampenion 5   1 – 9
Gerard Palland 3, Jan Ringenier 3, Freek Dekker 2 en dubbel 1

Team 5 en Harderwijk 3 brachten vorige week de spanning bovenin nog een beetje terug. Zelf won team 5 namelijk met 2 – 8 bij Wezep 4, terwijl Harderwijk 3 koploper Smash-In 1 op een puntendeling hield. Daardoor is de achterstand van team 5 op Smash-In 1 nog twee punten. Afgelopen vrijdag ging team 5 op bezoek bij buurman TT Zwolle 9.

Namens team 5 kwamen Jan Ringenier, Gerard Palland en Freek Dekker in actie. Voor TT Zwolle 9 speelden Sjoerd van den Akker, Ton Harbrink en Annelies Mannak.

Team 5 kwam goed uit de startblokken. In de openingspartij sloten Jan en Sjoerd de 1e game af op 16 – 18 in het voordeel van Jan. De 2e game ging met 11 – 8 naar Sjoerd en de 3e weer nipt naar Jan: 11 – 13. Met een 2 – 1 voorsprong speelde Jan wat gemakkelijker dan Sjoerd en vooral daarom wist hij in de 4e game het verschil te maken. Toch was Jan in (vooral) de 1e en de 3e game ontsnapt. Gerard speelde een soortgelijke partij tegen Ton. Gerard won na 10 – 12, 17 – 19, 14 – 12 en 6 – 11. Hier zijn duidelijk parallellen te trekken met de partij tussen Jan en Sjoerd. De 3e partij ging sneller, want Freek rekende in drie games af met Annelies.
In het dubbel waren Freek en Gerard in vier game te sterk voor Annelies en Ton, maar ook hier ging de belangrijke 3e game – het stond 1 – 1 met nipte cijfers (12 – 14) naar Freek en Gerard.

Na het dubbel kwam Jan tegen Ton – die duidelijk beter speelde dan in Kampen – op een 1 – 2 achterstand. Met dank aan de tips van Freek wist Jan de 4e game naar zich toe te trekken om in de beslissende 5e game het verschil te maken. Freek en Sjoerd maakten er daarna ook een heel spannende partij van. Freek nam een 1 – 2 voorsprong in games, maar zag Sjoerd sterk terugkomen en de 4e game pakken. De 5e game was een thriller die op een verlenging uitdraaide met matchpoints over en weer. Uiteindelijk bleek ditmaal Sjoerd de gelukkigste met 17 – 15. Ook Gerard en Annelies speelden een spannende partij al leek dat er in het begin niet op. Gerard nam namelijk overtuigend een 0 – 2 voorsprong in games. Maar daarna stokte het wat bij Gerard terwijl Annelies beter ging spelen. Zij trok de 3e en 4e game met nipte cijfers naar zich toe waardoor ook hier een 5e game de beslissing moest brengen. Ook deze moest worden verlengd en uiteindelijk besliste Gerard die met een netbal op een 12 – 13 voorsprong. Zo stond het dus 1 – 6, een stand die wel wat geflatteerd was.

In de laatste drie partijen ging het weer wat sneller. Eerst versloeg Freek Ton in vier games. Jan volgde dit goede voorbeeld door Annelies met 1 – 3 aan de zegekar te binden. In de laatste partij sloot ook Gerard zich daarbij aan via een 1 – 3 zege op Sjoerd.

Team 5 boekte dus een zeer ruime 1 – 9 overwinning op TT Zwolle 9, maar de zege viel wel te hoog uit. Bovendien hadden Jan, Gerard en Freek geen van drieën het idee goed te hebben gespeeld. Het was vooral overleven en daar zijn ze dus prima in geslaagd. Zij profiteerden er bijna optimaal van dat hun spel de Zwolse tegenstanders niet echt lag.
Omdat concurrent Smash-In 1 met diezelfde cijfers won van Heino 6, blijft de achterstand van team 5 ongewijzigd drie punten.
Komende vrijdag ontvangt team 5 Heino 6, terwijl Smash-In 1 op bezoek gaat bij Wezep 4.


3e klasse: GTC 1 - Kampenion 6   8 – 2
Hans van den Berg 1 en Arie Hup 1; Harm Bosman 0

Team 6 staat keurig 3e en het mocht afgelopen donderdagavond op bezoek bij koploper GTC 1 in Genemuiden. Dat team is ook de voornaamste titelkandidaat in de poule. Als GTC 1 kampioen wil worden, dan heeft het de beste papieren want met de broers Egbert en Pieter Beuzenberg beschikt het over twee heel sterke 3e klasspelers.

Omdat kopman Stefan Sijbesma vanwege werk verhinderd was, kwamen Hans van den Berg, Harm Bosman en Arie Hup namens team 6 in actie. GTC 1 trad aan met Egbert Beuzenberg, Pieter Beuzenberg en Kees Kranenburg.

Team 6 kwam goed uit de startblokken. In de openingspartij boekte Hans een toch wel verrassend eenvoudige zege op Egbert. Daarna kwam Arie heel knap tegen Pieter van een 2 – 0 achterstand terug. Hij won de 3e, 4e en 5e game en zette zijn team daarmee op een 0 – 2 voorsprong. Harm moest zich vervolgens in drie games gewonnen geven tegen Kees.
In het dubbel speelden Hans en Harm een goede partij tegen de gebroeders Beuzenberg. De zege ging echter met 12 – 10, 14 – 12 en 13 – 11 nipt naar de 'Beusjes'.

Na het dubbel was het zo ongeveer gebeurd met de dadendrang van team 6. Drie partijen later stond het namelijk 5 – 2. Hans moest zijn meerdere erkennen in Pieter, terwijl Harm tegen Egbert zeker niet werd weggespeeld, maar met 1 – 3 wel het hoofd moest buigen. Arie verloor daarna – eveneens in vier games – van Kees.

In de achtste partij had Harm weinig kans tegen het spel en materiaal van Pieter die geen game hoefde af te staan. Hans had daarna tegen Kees wel zicht op winst, maar zag dat zicht met de haven binnen handbereik worden vertroebeld. Kees kwam na een 1 – 2 achterstand sterk terug en sleepte de 4e en 5e game er nog uit. In de laatste partij van de avond was Arie kansloos tegen Egbert die eenvoudig in drieën won.

Zo verloor team 6 na een 0 – 2 voorsprong alsnog met 8 – 2 van koploper – en aanstaand kampioen – GTC 1. Misschien dat het met Stefan wat meer tegenstand had kunnen bieden, maar de waarheid gebiedt te zeggen dat GTC 1 in de breedte gezien het sterkste team heeft. Volgende week kan GTC 1 de titel veilig stellen.
Team 6 sluit as. dinsdag de competitie af met een thuiswedstrijd tegen Zwartsluis 1.


4e klasse: DTV ’84 4 - Kampenion 7   8 – 2
inv. Henny Boxman 2; inv. Rense Beimers 0 en inv. Gerard Wessels 0

Team 7 heeft de punten nog hard nodig in de poule, want het is al enkele weken met Heino 8 en Wijhe 3 verwikkeld in een strijd om degradatie te ontlopen. Deze week moest het op bezoek bij één van de twee titelkandidaten: DTV ’84 4. Deze wedstrijd stond oorspronkelijk gepland voor maandag 8 april, maar omdat die avond niemand van team 7 beschikbaar was – en team 8 die avond ook in actie kwam – is de wedstrijd verzet naar vrijdag 12 april.

Dan is het natuurlijk heel merkwaardig als op die avond ook niemand van team 7 beschikbaar is! Om uiteenlopende redenen waren Martijn Haanappel, Jeroen Heldoorn, Marco Ilbrink en Anja Ringenier niet beschikbaar.
Zo kon het gebeuren dat Henny Boxman, Rense Beimers en Gerard Wessels (allen team 8) deze avond invielen en al vast met de 4e klasse konden kennis maken. Maar het blijft merkwaardig natuurlijk. Tegenstander DTV ’84 4 speelde met Edith Bouwman, Nienke Majoor en Arjan ten Kate.

Team 8 – eh pardon team 7 – leed een kansloze nederlaag tegen DTV '84 4. Dat is mijn conclusie nadat ik het wedstrijdformulier heb gezien. Henny – de man met ervaring op dit niveau – pakte keurig twee punten, maar dat waren dan ook de enige wapenfeiten van team 7. Gerard en Rense kwamen niet in de buurt van een overwinning.

Team 7 verloor de wedstrijd dus met 8 – 2. Het pakte daarmee twee puntjes. Aan de ene kant slechts twee puntjes, maar toch kunnen die volgende week wel eens heel belangrijk blijken te zijn. Immers, als de wedstrijd DTV '84 4 – Kampenion 7 gewoon op maandag 8 april was gespeeld, was het vrijwel zeker 10 - 0 geworden.

De stand onderin is nu als volgt:
Kampenion 7   9 – 36
Wijhe 3       9 – 36
Heino 8       9 – 33

Dank aan Gerard, Henny en Rense dat zij team 7 deze week uit de brand hebben geholpen! En uiteraard dank aan DTV '84 4 voor het verlenen van medewerking aan het verzetten van de wedstrijd.

Komende dinsdag ontvangt team 7 Smash-In 2 dat derde staat, terwijl Wijhe 3 en Heino 8 elkaar op maandag al in Wijhe ontmoeten. Team 7 moet tenminste vier punten pakken om zich te handhaven. Als mijn berekening klopt, houdt het dan in ieder geval één team achter zich; het onderlinge resultaat ten opzichte van Wijhe 3 is namelijk in het voordeel van team 7.5e klasse: Spoolde 1 - Kampenion 8   5 – 5
Henny Boxman 2, Gerard Wessels 2 en Rense Beimers 1

Team 8 staat al het hele seizoen bovenaan en het heeft de voorsprong op de achtervolgers vrijwel wekelijks uitgebreid. Die voorsprong bedroeg aan het begin van deze week 10 punten op de nummer twee, Wham 2. Afgelopen maandag al ging team 8 op bezoek bij Spoolde 1 dat weliswaar laatste staat, maar dat beschikt over enkele sterke spelers. Het is dus maar net wie je treft.

Voor team 8 kwamen met Henny Boxman, Rense Beimers en Gerard Wessels dezelfde drie personen in actie die op vrijdagavond ook team 7 vertegenwoordigden. Spoolde 1 deed het met Oscar Koens en de broers Hermen-Jan en Dick Borst.

Het werd een lastige wedstrijd voor team 8. Na het dubbel was de stand in evenwicht: 2 – 2. Henny versloeg in de openingspartij Oscar die echter liet zien te zijn gegroeid ten opzichte van de eerste ontmoeting in Kampen. En dan heb ik het niet over zijn lichaamsbouw. Rense moest daarna zijn meerdere erkennen in Hermen-Jan die in de 4e klasse niet zou misstaan. Maar daar heb je natuurlijk wel voldoende sterke teamgenoten nodig. Gerard bracht zijn team weer op voorsprong via een zege op Dick.
In het dubbel waren Gerard en Rense niet opgewassen tegen Hermen-Jan en Oscar.

Na het dubbel bleek Hermen-Jan ook te sterk voor Henny. Hermen-Jan had prima het oog in het spelletje van Henny en behaalde een overtuigende zege. Gerard herstelde daarna het evenwicht weer door Oscar te verslaan. Het ging niet eenvoudig, maar dat maakte de overwinning des te zoeter. Rense moest na de zevende partij tegenstander Dick feliciteren waardoor de gastheren weer op voorsprong kwamen: 4 – 3.

Toen Hermen-Jan zijn derde partij tegen Gerard ook winnend afsloot – hij gaf Gerard geen kans – stond het zelfs 5 – 3 en bestond de kans dat team 8 tegen zijn eerste nederlaag zou aanlopen. Henny bracht zijn team wat dichterbij door Dick overtuigend terug te wijzen. In de laatste partij van de avond zorgde Rense ervoor dat team 8 de ongeslagen status behield via een zege op Oscar.

Zo sloten team 8 en Spoolde 1 de wedstrijd af op 5 – 5. En op die puntendeling valt weinig af te dingen. De sterke Hermen-Jan had met drie winstpartijen in het enkelspel – net als in Kampen overigens – en een forse bijdrage in het gewonnen dubbelspel een groot aandeel in die puntendeling. Al met al mag team 8 met het resultaat niet ontevreden zijn. Het zag concurrent Wham 2 – na diens ruime zege bij Smash ’70 9 weliswaar tot 7 punten naderen, maar ik denk niet dat er iemand in de poule is die er nog rekening mee houdt dat team 8 nog van die 1e plaats wordt verstoten. Team 8 moet nog drie punten pakken om de titel op eigen kracht veilig te stellen.

Komende dinsdag mag team 8 het karwei afmaken als datzelfde Smash ’70 9 naar Kampen komt.5e klasse: DTV ’84 7 - Kampenion 9 7 – 3
inv. Gerard Wessels 2 en Alice Ringenier 1; Johan van Braak 0

Team 9 heeft zich in de afgelopen weken vrijwel in veiligheid gespeeld. Met nog twee wedstrijden te gaan houdt het GTC 2 en DTV ’84 7 ruim achter zich. Afgelopen vrijdag ging het net als team 8 – eh pardon team 7 – op bezoek in Dalfsen: DTV ’84 7 was de tegenstander.

Mattias Beimers was verhinderd en omdat er nog drie spelers van Kampenion 8 (namens Kampenion 7) aanwezig waren, werd besloten dat één van hen twee wedstrijden zou spelen. De keuze viel uiteindelijk op de eeuwig jonge Gerard Wessels die vanavond dus twee wedstrijden speelde en beide als invaller. Alice Ringenier en Johan van Braak waren namens team 9 van de partij. Tegenstander DTV ’84 7 deed het met Gerard Ekkelenkamp, Ben van der Vegt en invaller Jacqueline Zwakenberg (team 8).

Team 9 speelde een moeizame wedstrijd in Dalfsen. Na het dubbel stond DTV '84 7 op een 3 – 1 voorsprong. Gerard E. was in vier games te sterk voor Alice, terwijl Johan zijn meerdere moest erkennen in Ben. Gerard W. bracht team 9 terug in de wedstrijd via een zege op Jacqueline. Dat ging zeker niet gemakkelijk; na vier games stond het 2 – 2, maar in de beslissende game wist Gerard afstand te nemen.
In het dubbel speelden Alice en Johan zeker niet slecht, maar zij verloren in vier games van Ben en Gerard E.

Na het dubbel versloeg Alice tegenstander Ben 'in straight games' waarna de Dalfser Gerard in vier games te sterk bleek voor de Kamper Gerard. Johan had daarna ook tegen Jacqueline geen uitzicht op winst waardoor de stand 5 – 2 was.

Gerard W. had in de achtste partij weinig moeite met Ben waarna de dames Alice en Jacqueline de spannendste partij van de avond speelden. Na 11 – 5, 7 – 11, 11 – 8 en 8 – 11 stond het 2 – 2 en dus moest de 5e game de beslissing brengen. Die 5e game werd bloedstollend en draaide (uiteraard) uit op een verlenging waarin Jacqueline met 16 – 14 het gelukkigst bleek. In de laatste partij van de avond moest Johan zijn meerdere erkennen in Gerard E.

Zo leed team 9 een 7 – 3 nederlaag bij DTV '84 7 en op die nederlaag valt weinig af te dingen. Ondanks het verlies, heeft team 9 zich wel definitief in veiligheid gespeeld. Het staat zelfs nog steeds derde, maar het heeft komende week de wedstrijd tegen Smash '70 10 nog voor de boeg dat deze week de titel veilig stelde. Felicitaties aan de spelers van Smash '70 10.


Met nog één wedstrijd te spelen, staat voor een aantal teams nog het één en ander op het spel. Team 1 moet alles in het werk stellen om de laatste plaats te ontlopen, team 5 heeft nog titelkansen als het die laatste wedstrijd heel ruim weet te winnen, team 7 moet tenminste vier punten pakken om het verblijf in de 4e klasse te verlengen en team 8 heeft nog drie punten nodig om de titel op eigen kracht veilig te stellen. De overige teams spelen 'alleen' nog voor de statistieken, de individuele percentages en uiteraard de eer.
Volgend weekend hoop ik mij weer te melden. Dan kijk ik met je terug op dit seizoen, vermeld ik de eindstanden en leg ik die naast de prognoses die ik voor het begin van dit seizoen gaf.


Jan Ringenier,
wedstrijdsecretaris senioren
Kampenion