De afdeling Oost organiseert ook dit jaar weer een bekercompetitie. Voor de spelers die – met mij – van mening zijn dat de derde week van april veel te vroeg is voor het begin van een competitieloze periode, is dit een leuk alternatief. De organisatie van die bekercompetitie is in handen van Wim Hietbrink van de vereniging Effekt ’74 uit Wierden. Ik bedank hem – mede namens onze vereniging – voor het werk en de tijd die hij daarin steekt. Klasse!
Kampenion heeft drie teams ingeschreven voor die bekercompetitie. Hier een vooruitblik.


Het bekertoernooi wijkt op een aantal punten af van de reguliere competitie. Zo kunnen teams worden samengesteld die in verschillende competitieklassen uitkomen. Spelers uit lagere klassen beginnen iedere game met een – vooraf bepaalde – voorsprong tegen spelers uit hogere klassen.
Verder komen namens een team op een avond vier spelers in actie. Iedereen speelt vier enkelpartijen: eenmaal tegen alle vier de tegenstanders. Daarnaast spelen we ook twee dubbelpartijen. In totaal zijn er dus 18 punten te verdelen. Om de wedstrijden niet te lang te laten duren, wordt op twee tafels gespeeld.
Voor het overige geldt het gewone competitiereglement.

In totaal hebben zich 45 teams aangemeld die zijn verdeeld over 8 poules van 5 of 6 teams. De nummers 1 en 2 van iedere poule gaan door naar de vervolgronde: de achtste finales.

Bekerteam 1
Het 1e bekerteam bestaat uit Jordy ten Have (Hoofdklasse), Ivan Hollander (Promotieklasse), Nick Kuipers (1e klasse), Danny Visscher (2e klasse) en de reserves Ralph Trip (Promotieklasse) en Gertjan Wessels (1e klasse).

Het team speelt thuiswedstrijden tegen Swift ’64 1 en Zwolle 1 en moet op bezoek bij De Brug 2 en Smash ’70 2. Staphorst 1 heeft zich in deze poule helaas moeten terugtrekken.

Wat te zeggen van de kansen van team 1? Omdat de spelers in een vrij hoge competitieklasse uitkomen – Jordy is bijvoorbeeld in de poule de speler die in de hoogste klasse competitie speelt – beginnen zij tegen de meeste tegenstanders met een (forse) achterstand aan iedere game. Alleen Zwolle 1 zit met zes spelers uit de Promotieklasse over het geheel genomen ‘nog wat hoger in de boom’. Smash ’70 2 en Swift ’64 1 zijn een mix van betere en mindere geklasseerde spelers en De Brug 2 kent 2e en 3e klassers.

Ik vind het lastig om een inschatting te maken, maar laat ik positief zijn en team 1 een plaats bij de eerste twee toedichten. Zo’n klassering geeft dus recht om het bekertoernooi te vervolgen.
Team 1 start de bekercompetitie op vrijdag 26 april met een thuiswedstrijd tegen Swift ’64 1 uit Swifterbant.


Bekerteam 2
Het 2e bekerteam bestaat uit Ton Ringenier (Hoofdklasse), Jan Beks (3e klasse), Gerard Palland (3e klasse), Jan Ringenier (3e klasse) en Stefan Sijbesma (3e klasse) met Guido Wessels (2e klasse) als reserve.

Dit team speelt thuiswedstrijden tegen Batfighters 1, Dronten 1 en Smash ’70 1 en gaat op bezoek bij De Brug 1 en Wezep 1.

Het team is ingedeeld in een leuke poule met teams die spelers uit vergelijkbare of hogere klassen in de gelederen hebben. Weliswaar is Ton de speler uit de hoogste klasse in de poule, maar de andere spelers beginnen vrijwel nooit met een achterstand aan een game. De laatste wedstrijd in de poule is een bijzondere. Dan gaat team 1 namelijk op bezoek bij Wezep 1 met o.a. Jeroen Rotman en Wiebren van de Schootbrugge die respectievelijk in de senioren- en jeugdcompetitie voor Kampenion uitkomen. Ik denk dat Jeroen daar nu al van wakker ligt! Of ….. zou hij zichzelf voor die wedstrijd uitroosteren?

Ik dicht ook dit team kansen toe om bij de eerste twee te eindigen, al is dat zeker geen abc-tje.
Team 2 ontvangt op vrijdag 26 april as. Batfighters 1 uit Elburg.


Bekerteam 3
Het 3e bekerteam bestaat uit Marco Ilbrink (4e klasse), Henny Boxman (5e klasse), Alice Ringenier (5e klasse), Gerard Wessels (5e klasse) en Jantiene Knijnenberg (6e klasse) met Rense Beimers (5e klasse) als reserve.

Het team speelt thuiswedstrijden tegen Vined 1, ’s-Heerenbroek 1 en De Veluwe 1 en gaat op bezoek bij De Brug 3 en Wezep 2.

Opvallend is het dat in deze poule niet veel spelers uit de hogere klassen uitkomen. De 2e klasse is de hoogste vertegenwoordigde klasse. De Brug 3 bestaat uit spelers uit de 3e en 2e klasse, maar de andere teams kennen veel 4e en 5e klassers. Bovendien doen namens De Veluwe 1 en team 3 ook 6e klassers mee.
Ik voorzie dan ook een leuke bekercompetitie in deze poule.

De spelers van team 3 kennende vinden zij het niet belangrijk of zij nu wel bij de eerste twee eindigen of niet. Zij willen gewoon nog ruim een maandje langer lekker ballen. Een gezonde instelling.

Team 3 gaat het bekertoernooi op vrijdag 26 april van start met een thuiswedstrijd tegen Vined 1 uit Heerde.

Ik hoop ook van dit bekertoernooi verslag te doen in de komende weken, te beginnen met het weekend van 26, 27 en 28 april.
Ik wens ons allen een leuk en sportief bekertoernooi toe!


Jan Ringenier,
wedstrijdsecretaris senioren
Kampenion