FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


In week 18 stond de 2e ronde van de bekercompetitie op het programma. De drie teams van Kampenion speelden opnieuw een thuiswedstrijd. Dat leverde tweemaal winst en eenmaal verlies op. Opvallend was het dat dit driemaal met de cijfers 10 - 8 gebeurde. Ik neem de wedstrijden weer met je door.Kampenion 1 - TT Zwolle 1

Team 1 ontving met TT Zwolle 1 een vergelijkbare tegenstander. Dat team verscheen namelijk met vier spelers die in de Promotieklasse uitkwamen. En dus ontwikkelde zich ook een heel andere wedstrijd dan vorige week tegen Swift ’64 1 toen de spelers van team 1 vrijwel in iedere wedstrijd telkens met een (forse) achterstand aan iedere game moesten beginnen.

Team 1 speelde met Ivan Hollander (Promotieklasse), Nick Kuipers (1e klasse), Jordy ten Have (Hoofdklasse) en Gertjan Wessels (1e klasse). De gasten uit Zwolle deden het met Yoran Tonnema, Paul Kamstra, Herman van Ommen en Stefan van der Lelie (allen Promotieklasse).
Dit betekende dat Ivan iedere wedstrijd op 0 - 0 begon, dat Jordy telkens een achterstand van 0 - 3 moest wegwerken en dat Gertjan en Nick juist met een voorsprong van 3 - 0 aan iedere game konden beginnen.

Er ontwikkelde zich een mooie en spannende wedstrijd tussen beide teams. Na de eerste vier enkelspelen stond het 3 - 1. Ivan (tegen Herman), Nick (tegen Stefan) en Gertjan (tegen Paul) wonnen hun partij, terwijl Jordy tegenstander Yoran moest feliciteren. Het waren redelijk snelle wedstrijden; tweemaal waren slechts drie games nodig en tweemaal vier om een winnaar aan te wijzen.

De tweede serie van vier enkelpartijen ging met 1 - 3 naar Zwolle waardoor het dus weer gelijk stond: 4 - 4. Ditmaal gingen liefst drie van de vier partijen over de volle vijf games. Ivan verloor met 10 - 12 in de 5e game van Stefan, Jordy kwam met 7 - 11 in de 5e game net te kort tegen Paul en Gertjan moest in de 5e game met 4 - 11 het hoofd buigen tegen Yoran. Nick versloeg Herman met 3 - 1.

Ook de beide dubbels gingen over de volle vijf games en in beide gevallen zegevierde team 1 met minimaal verschil. Ivan en Nick waren met 12 - 10 in de 5e game tegen Herman en Stefan het gelukkigst en datzelfde was het geval bij Gertjan en Jordy die Paul en Yoran met 16 - 14 in de 5e game versloegen. Team 1 stond daarmee op een 6 - 4 voorsprong.

De derde serie van vier enkelpartijen eindigde in 3 - 1 voor team 1. Ivan versloeg Paul overtuigend met 3 - 0 waarna Nick ook zijn derde partij winnend afsloot: 3 - 2 tegen Yoran. Ook nu bedroeg het verschil in de 5e game slechts twee punten. Jordy verloor daarna opnieuw; Stefan bleek in drie games te sterk. Gertjan versloeg Herman met 3 - 0 en bepaalde daarmee de tussenstand op 9 - 5.

In de laatste serie van vier enkelpartijen deden de gasten uit Zwolle nog wat terug; zij wonnen die met 1 - 3. Ivan moest in Yoran zijn meerdere erkennen (1 - 3), waarna Nick tegen Paul tegen zijn eerste en enige nedelaag aanliep (2 - 3). Jordy kwam tegen Herman toch nog van de ‘hatelijke nul’ af en pakte zijn puntje mee. In de laatste partij kwam Gertjan net wat tekort tegen Stefan die na de 1e verloren game drie games op rij wist te winnen.

Het was - als gezegd - een mooie wedstrijd met veel spannende partijen. Zeven van de achttien partijen gingen over de volle vijf games. Team 1 won uiteindelijk met 10 - 8 en het herstelde zich daarmee van de zeperd van vorige week.

Scores:
Team 1: Nick 3, Gertjan 2, Ivan 2, Jordy 1 en dubbel 2
TT Zwolle 1: Stefan 3, Yoran 3 en Paul 2; Herman 0

Komende week komt team 1 niet in actie. Veel van de spelers van het team doen namelijk mee aan het EDR-toernooi in Klazienaveen dat van donderdag 9 t/m zaterdag 11 mei wordt gehouden. Daarom is de uitwedstrijd bij De Brug 2 verplaatst van vrijdag 10 naar vrijdag 17 mei.Kampenion 2 - Dronten ’74 1

Team 2 ontving vrijdagavond Dronten ’74 1. Dat team had vorige week de punten gedeeld met Smash ’70 1, terwijl team 2 slechts twee punten moest afstaan aan Batfighters 1. Dat het vanavond niet zo eenvoudig zou gaan, daarvan waren de spelers van team 2 vooraf wel overtuigd.

Team 2 speelde met Stefan Sijbesma (3e klasse), Gerard Palland (3e klasse), Ton Ringenier (Hoofdklasse) en Jan Beks (3e klasse). Dronten ’74 1 deed het met Onno Huisman (3e klasse), Julian van Egmond (3e klasse), Anja Staring (5e klasse) en Veronica van Eeden (2e klasse). Redelijk vergelijkbare teams dus waarbij Ton aan Kamper kant (naar boven) en Anja en Dronter kant (naar beneden) ‘wat uit de toon vielen’.

Ook hier ontwikkelde zich een spannende wedstrijd. Na de eerste serie van vier enkelpartijen stond het 2 - 2. Stefan had geen enkele moeite om tegen Anja telkens een 0 - 4 achterstand weg te werken en won overtuigend. Gerard moest tegen Veronica een game inleveren, maar won zijn (drie) games overtuigend. Opgemerkt moet daarbij worden dat Gerard iedere game met een 3 - 0 voorsprong begon. Ton was in zijn eerste partij kansloos tegen Onno. De achterstand van 0 - 5 per game vormde een te grote opgave en bovendien serveerde en speelde Onno sterk. Jan en Julian maakten er een mooie partij van. Jan nam een 2 - 1 voorsprong, maar zag Julian sterk counteren om in de 5e game het verschil te maken.

Ook de tweede serie van vier enkelpartijen eindigde onbelist. Stefan speelde een puike partij tegen Veronica die duidelijk moeite had om de service van Stefan goed terug te leggen. Gerard speelde tegelijkertijd tegen Anja en had ook niet veel moeite om de partij winnend af te sluiten. Ton wist het daarna ook tegen Julian niet te bolwerken. Weliswaar won hij een game en zat hij er iets dichterbij, maar ook Julian serveerde en speelde sterk en won in vieren. Jan had tegelijkertijd niet heel veel in te brengen tegen Onno die vrij gemakkelijk in drie games won. Zo stond het dus 4 - 4.

Ook de beide dubbelpartijen werden keurig verdeeld. Gerard en Jan versloegen Anja en Veronica overtuigend in drie games, terwijl Stefan en Ton een goede partij speelden tegen Julian en Onno. Bijna wisten zij telkens de 0 - 4 achterstand aan het begin van iedere game weg te werken, maar in de 5e game trokken de gasten toch met 7 - 11 de zege naar zich toe. De stand was dus nog steeds in evenwicht: 5 - 5.

Na de dubbels wist team 2 in de derde serie enkelspelen dan toch een voorsprong te pakken. Stefan verloor zijn enkelpartij in een 3e klas onderonsje tegen Julian met 2 - 3. Stefan wist zijn 1 - 0 en 2 - 1 voorsprong in games niet te verzilveren. Gerard en Onno speelden tegelijkertijd - in ook al een 3e klas onderonsje - op de tafel ernaast een prachtige partij. Beiden beschikken over een prima forehand en vaak was het zo dat degene die het eerst kwam, ook het punt scoorde. In de 1e en 2e game was Gerard dat duidelijk en die games won hij dan ook overtuigend. Onno had echter het initiatief in de 3e game en schreef die dan ook op zijn naam. In de 4e game was het een echte clash en het was uiteindelijk Gerard die knap wist te winnen. Ton boekte daarna een knappe zege op Veronica. De 0 - 4 achterstand bij iedere game wist Ton keurig weg te werken en hij won ‘in straight games’. Stefan deed datzelfde tegen Anja. Ook hij begon met 0 - 4 aan elke game en ook hij wist in drie games te winnen. Team 1 stond daarmee op een 8 - 6 voorsprong.

De laatste serie van vier enkelpartijen eindigde weer in een gelijkspel. Stefan moest zijn meerdere erkennen in Onno die in de meeting der 3e klassers de sterkste bleek en geen game hoefde af te staan. Gerard trof in zijn laatste partij mede 3e klasser Julian. Beiden waren tot dat moment nog ongeslagen. Hoewel de verschillen niet groot waren, won Gerard de partij met 3 - 0. Ton versloeg daarna Anja eveneens met 3 - 0, daarbij telkens een achterstand van 0 - 7 (!) wegwerkend. In de laatste partij wist Jan het net net te bolwerken tegen Veronica die in drie nipte games won.

Team 2 versloeg Dronten ’74 1 dus met 10 - 8 en dat is een goede uitslag tegen een sterke tegenstander. Met de heel ruime zege tegen Batfighters 1 in de tas - ik denk namelijk dat Batfighters in de andere wedstrijd duidelijk meer punten pakt - is het voor team 2 zaak om in de ontmoetingen met de concurrenten niet teveel schade op te lopen. Tegen Dronten ’74 1 slaagde het daar dus prima in.

Score:
Team 2: Gerard 4, Stefan 2, Ton 2, Jan 1 en dubbel 1
Dronten ’74 1: Julian 3, Onno 3, Veronica 1 en dubbel 1; Anja 0

Team 2 komt komende week wel in actie. Het gaat op vrijdagavond op bezoek bij De Brug 1 in Apeldoorn.Kampenion 3 - ‘s-Heerenbroek 1

Er stond weer eens een gemeentelijke derby op het programma in de hal van Kampenion: team 3 ontving namelijk ‘s-Heerenbroek 1. Dat team had zijn eerste wedstrijd met ruime cijfers gewonnen van De Veluwe 1, terwijl team 3 de punten had gedeeld met Vined 1.

Team 3 speelde met Marco Ilbrink (4e klas), Henny Boxman (5e klas), Gerard Wessels (5e klas) en Jantiene Knijnenberg (6e klas). De gasten verschenen met Jan Doornwaard (4e klas), Ilona van der Weerd (4e klas), Ronny Doornwaard (4e klas) en Erwin Post (3e klas).

Het wordt misschien wat eentonig, maar ook in deze wedstrijd waren beide teams aan elkaar gewaagd. Na de eerste vier enkelpartijen stond het 2 - 2. Marco had weinig kans tegen mede 4e klasser Ronny en Henny hoefde tegen Erwin slechts één game af te staan. Gerard versloeg daarna Jan overtuigend in drieën, terwijl Jantiene juist in drie games haar meerdere moest erkennen in het damesonderonsje met Ilona.

Ook de tweede serie van vier enkelpartijen eindigde onbeslist. Marco had tegen Erwin niet voldoende aan een voorsprong van 3 - 0 per game en verloor in vieren. Henny had tegen Ronny wel voldoende aan een 3 - 0 voorsprong per game en won zonder een game te hoeven afstaan. Gerard en Ilona maakten er daarna een heel spannende partij van. Na vier games stond het 2 - 2 waardoor een 5e de beslissing moest brengen. In die 5e game was Gerard met 12 - 10 het gelukkigst. Jantiene balde daarna keurig mee met Jan, maar wist helaas niet in de buurt van een zege te komen. De tussenstand werd daarmee 4 - 4.

Ook hier werden de beide dubbels keurig verdeeld. Henny en Marco wisten hun tegenstanders Erwin en Ronnie - mede dankzij de 2 - 0 voorsprong in ieder game - in vier games te verslaan. Daartegenover stond dat Gerard en Jantiene niet voldoende hadden aan een voorsprong van 3 - 0 per game. Ilona en Jan wonnen in drie games. De stand was daardoor nog steeds in evenwicht: 5 - 5.

Na de beide dubbels wist ‘s-Heerenbroek op voorsprong te komen. Het won de derde serie van drie enkelpartijen met 1 - 3. Marco kon het niet bolwerken tegen Ilona, terwijl Henny tegen Jan een nipte nederlaag leed. Gerard en Erwin speelden vervolgens een spannende partij die uiteraard pas in de 5e game werd beslist. In die beslissende game wist Gerard dan toch het verschil te maken: 11 - 2. Jantiene verloor op de tafel ernaast van Ronnie die geen game hoefde af te staan, maar de zege zeker niet cadeau kreeg. Daarmee was de tussenstand nu 6 - 8.

De laatste serie van vier enkelpartijen eindigde onbeslist. Marco ‘schopte’ het tegen Jan tot een vijfpitter, maar zag zijn tegenstander die met 5 - 11 naar zich toe trekken. Henny speelde tegelijkertijd tegen Ilona en won na drie heel spannende games. Daarna speelde Gerard tegen Ronnie zijn derde vijfpitter van de avond. En net als tegen Erwin wist Gerard ook in die 5e game het verschil te maken: 11 - 4. Tegelijkertijd speelden Jantiene en Erwin tegen elkaar. Het werd een leuke wedstrijd waarin Jantiene prima partij bood. Hoewel zij steeds beter meekomt en meekwam, heeft zij - begrijpelijk - nog veel moeite met het effect dat een tegenstander in (vooral) zijn service legt. Ewin won uiteindelijk na vier spannende games.

Team 3 verloor zijn tweede bekerwedstrijd dus nipt met 8 - 10 na een mooie en spannende wedstrijd. De spelers van team 3 boden prima partij tegen een sterke tegenstander.

Scores:
Team 3: Gerard 4, Henny 3 en dubbel 1; Jantiene 0 en Marco 0
‘s-Heerenbroek 1: Jan 4, Ronny 3, Ilona 2, Erwin 1 en dubbel 1

Team 3 heeft volgende week geen bekercompetitieverplichtingen. Op vrijdag 17 mei gaat het - net als team 1 - naar Apeldoorn om tegen een team van De Brug te spelen: De Brug 3.


Drie mooie en spannende bekerwedstrijden dus op deze vrijdagavond bij Kampenion. Opnieuw bleek dat de krachtsverschillen met de puntenvoorsprong en -achterstand in iedere game vrij goed geneutraliseerd worden. We zien namelijk behoorlijk wat spannende wedstrijden tussen spelers ongeacht de klasse waarin zij uitkomen. Verder is het natuurlijk fijn om in de maand mei nog lekker te kunnen ballen terwijl het ‘nog ergens om gaat’.


De uitslagen en standen worden bijgehouden op de website van Effekt ’74.


Volgende week meld ik me weer met een bijdrage over de wedstrijd van team 2 bij De Brug 1.


Jan Ringenier,
wedstrijdsecretaris senioren
Kampenion

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar