FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


In week 19 kwam alleen team 2 in actie. Team 3 had een weekje vrij en de wedstrijd van team 1 werd op eigen verzoek - vanwege deelname van vrijwel alle spelers aan het EDR-toernooi - uitgesteld tot volgende week vrijdag. Team 2 behaalde een ruime overwinning op De Brug 1 en blijft daarmee koploper in poule B.


De Brug 1 - Kampenion 2

Veel wedstrijden in poule B geven uitslagen te zien tussen 10 - 8 en 8 - 10. Er was tot nu toe slechts één grote uitschieter en dat was de 16 - 2 zege van team 2 op Batfighters 1. Dat is dan ook de reden waarom team 2 koploper is. Het verdedigde die koppositie afgelopen vrijdagavond in Apeldoorn tegen De Brug 1. Dat gebeurde in een schitterende accommodatie die begin dit jaar geopend is.

De Brug 1 speelde vrijdagavond Linda Stolk (1e klas), Gerrit Wijngaards (2e klas), Eric Burgers (1e klas) en Mike van Doeveren (3e klas). Team 2 deed het ditmaal met Jan Beks, Jan Ringenier, Gerard Palland en Stefan Sijbesma (allen 3e klas). De Kamper spelers begonnen tegen Eric, Linda en Gerrit met een voorsprong aan iedere game en tegen Mike op 0 - 0.

De eerste serie van vier enkelpartijen eindigde onbeslist. Eerst wonnen Gerard (1 - 3 tegen Linda) en Stefan (2 - 3 tegen Gerrit) hun enkelpartijen waarna Jan B. (0 - 3) tegen de ‘lastige’ Eric en Jan R. (2 - 3 tegen Mike) zich gewonnen moesten geven. Op die nederlagen viel niets af te dingen.

In de tweede serie enkelpartijen wist team 2 een voorsprong te pakken. Gerard versloeg Gerrit eenvoudig in drieën en tegelijkertijd herstelde Stefan zich na de 1e verloren game tegen Linda op tijd door veel actiever te gaan spelen. Hij kwam dan ook niet meer in de problemen. Jan B. versloeg na een heel spannende partij Mike met 11 - 8 in de 5e game. Jan R. had geen antwoord op de service, het materiaal en het spel van Eric en verloor kansloos. De tussenstand was daarmee 3 - 5.

De beide dubbels gingen ovetuigend naar team 2. Gerard en Stefan hadden geen enkele moeite met Linda en Gerrit en wonnen heel ruim. De Jantjes hadden duidelijk meer moeite met Eric en Mike, maar wonnen wel met 1 - 3 na vier vrij spannende games. Team 2 ‘demarreerde’ daarmee naar 3 - 7.

Na de dubbels traden de beide Jannen weer in de arena aan. Jan R. verloor kansloos van Linda. De voorsprong van 0 - 4 bij iedere game verdampte veel te snel en Linda boekte dan ook een even verdiende als eenvoudige zege. Jan B. deed het beter. In een qua scoreverloop vreemde partij versloeg hij Gerrit met 2 - 3 na 0 - 1 voor en 2 - 1 achter te hebben gestaan. Gerard boekte vervolgens een eenvoudige zege op Mike die geen vat kreeg op het spel van Gerard. Tegelijkertijd speelden Stefan en Eric tegen elkaar in een lange en (dus) spannende partij. De eerste vier games gingen telkens met nipt verschil naar Eric en Stefan en na vier games stond het 2 - 2. In de beslissende game wist Stefan het verschil te maken en boekte hij een knappe zege. Team 2 liep daarmee uit naar een 4 - 10 voorsprong en stelde daarmee tevens de zege veilig.

In de laatste serie van vier enkelspelen wist team 2 die voorsprong nog te vergroten. De Jannen wisten hun laatste enkelpartij te winnen. Jan B. verloor de 1e game kansloos van Linda, maar wist zich daarna knap te herstellen. Na vier games stond het 2 - 2 en in de beslissende 5e game was Jan het gelukkigst: 9 - 11. Jan R. wist tegelijkertijd de ‘hatelijke nul’ van het wedstrijdformulier te halen door tegen Gerrit de partij tussen de twee nog puntloze spelers met 1 - 3 te winnen. Gerard vond daarna niet het (juiste) antwoord op het materiaal en spel van Eric die zijn service en lange noppen prima uitbuitte. Stefan behaalde tegelijkertijd een regelmatige zege op Mike; hij hoefde geen game af te staan.

Zo boekte team 2 een ruime 5 - 13 zege op De Brug 1 en blijft het (ruim) koploper in poule B. De zege was wat geflatteerd, want vijf van de zes vijfpitters leverden voor team 2 winst op. Met nog twee wedstrijden te gaan lonkt een plaats in de 1/8 finales, maar je moet de vacht natuurlijk niet verkopen voor de gnoe geschoten is.

Scores:
De Brug 1: Eric 3, Linda 1 en Mike 1; Gerrit 0
Team 2: Stefan 4, Gerard 3, Jan B. 3, Jan R. 1 en dubbel 2

Komende vrijdag ontvangt team 2 Smash ’70 1. Als team 2 die wedstrijd zonder grote kleerscheuren doorkomt, dan kan het een plaats in de vervolgronde niet meer ontgaan.

Team 1 gaat as. vrijdag op bezoek bij De Brug 2 en daarbij krijgt het gezelschap van team 3 dat bij De Brug 3 moet aantreden.
Komend weekeinde hoop van die drie wedstrijden weer verslag te doen.

De uitslagen en standen van de bekercompetitie worden bijgehouden op de site van Effekt ’74.


Jan Ringenier,
wedstrijdsecretaris senioren
Kampenion

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar